×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Телевизията през соца – пропагандното оръжие на Партията


Телевизията през соца – пропагандното оръжие на Партията
В Народна Република България тази технология също се развива с бързи темпове – БНТ започва да излъчва на 1.11.1959 г. , а само 7 години по-късно, 60% от територията на страна ни е покрита с телевизионен сигнал
23 Февруари 2019, Събота, 08:26 ч.

Новинарските емисии, които гледаме в момента, нямат нищо общо с новинарските емисии от социалистическа България

Според речника на българския език дефиницията на думата „телевизия“ е „система за предаване и приемане на образи от разстояние чрез електрически сигнали“.

Това, обаче, далеч не обобщава цялостното значение на тази дума, защото телевизията се е превърнала в един от символите за напредъка на нашаа цивилизация – само за половин век този начин на разпространяване на информация претърпява сериозни метаморфози, от примитивното черно-бяло излъчване до днешната кристално ясна картина.

В Народна Република България тази технология също се развива с бързи темпове – БНТ започва да излъчва на 1.11.1959 г. , а само 7 години по-късно, 60% от територията на страна ни е покрита с телевизионен сигнал. 

Историята на телевизията в България започва със създаването на екип от учени от Машинно – електротехническия институт (днес Технически университет) в София, начело с проф. Саздо Иванов. През 1951 те започват експерименти за създаването на телевизия в страната, но първите успешни опити идват през 1953, когато за пръв път е осъществена качествена телевизионна връзка – снимка на проф. Ангел Балевски бива предадена чрез кабел от стая до съседна стая. В следващите няколко години развитието на тази технология претърпява значителен прогрес благодарение на труда на подобни телевизионни пионери и така логично се стига до 1959 година, когато Българската телевизия излъчва пряко манифестацията по случай 7 ноември (това е първото й излъчване, а официално е открита на 26.12.1959). В началото лукс, достъпен единствено до ограничен кръг от хора, през 60-те години излъчването на телевизия става все по-масово, благодарение на изграждането на телевизионни кули, както и на създаването на завода „Климент Ворошилов“, където започва производството на българските телевизори „Опера“.

Постепенно тази технология навлиза все повече и повече в живота на българина, а ролята й като средство за масова информация нараства значително. БКП контролира изключително строго достъпа до информация, като влияе пряко върху съдържанието и естеството на новините, предавани и по радиото, и по вестниците. Поради тази причина не е изненада, че когато значението на телевизията като осведомително средство нараства, паралелно с него нараства и ангажираността на държавата с тази нова медия, както и ролята на тази медия като идеологически и „възпитателен“ инструмент. Цялата програма бива изготвена по нуждите и пряко подчинена на идеологиите на тогавашната власт. Интересно е да се проследи как политическата ни номенклатура е използвала телевизията, отначало, за да пропагандира своите идеи, а впоследствие, за да прикрива трагедии, престъпления и бедствия.

Новинарските емисии, които гледаме в момента, нямат нищо общо с новинарските емисии от социалистическа България. Тогавашните „информационни бюлетини“ не започват с гръмки политически или международни събития, а с далеч по-„съществени“ новини – как върви жътвата в България, колко тона въглища са добити през последната седмица в мина „Бобов дол“, как върви гроздоберът по мелнишко и т.н. Често на малкия екран се появяват образи на работници, кооператори, строители и герои на социалистическия труд.  Проблемите, престъпността и дори бедствията обаче се крият от народа. Новините, които излъчва телевизията са единствено и само положителни, а отрицателните са за „загниващия“ капитализъм в САЩ и на Запад. Постепенно се създава усещане за грандиозни постижения, прогрес и светло бъдеще.

Друг пример за влиянието на властта над телевизията са социалистическите сериали, най-известен от които е култовият „На всеки километър“. Той се превръща в абсолютен хит сред всички българи, а всяко дете мечтае да бъде майор Деянов, Митко Бомбата или Войводата и да се бори срещу нацистки подводници и диверсанти, врагове на новия строй в България. Продукцията и до днес остава една от любимите на няколко поколение българи.Почти 20 години по-късно подобен зрителски фурор ще предизвика първата сапунка излъчена у нас „Робинята Изаура“.

В историята на българската телевизията не липсват интересни и до голяма степен абсурдни случки. Например, през 1980 година се провежда Олимпиада в Москва, където едно от българските участия е волейболен мач между нашата страна и Южна Корея. Ситуацията е изключително деликатна, тъй като Южна Корея не е призната за независима държава от България. Тогава от Партията спускат нареждане към режисьора да показва картина само и единствено от нашето поле, а към коментатора – да не споменава името на съперника ни. Въпросният коментатор, Никола Йотов, се противопоставя на тази идея с мотива, че цяла България ще му се смее, но от властта му отговарят недвусмислено – по-добре да му се смеят, отколкото от утре да е бивш коментатор. Изпаднал в доста неприятно положение, цял мач Никола Йотов използва изразите „Съперникът напада“ или „Противникът се защитава“.

Друга ситуация, граничеща с абсурда, е трагедията на стадион „Хейзел“ през 1985, когато струпване на хора предизвиква смъртта на 39 души, а множество други са ранени. Тогава всички телевизии излъчват картина от стадиона, а българската и съветската стоят застинали с надпис „Очакваме включване“. Това далеч не е първият път, когато събитие, излъчвано на живо по целия свят, бива „забравено“ от българската телевизия. Фрапантен е случаят с кацането на американската мисия Аполо 11 на Луната, когато цял свят гледа пряка картина от това историческо събитие, а само една европейска телевизия освен съветската предава нещо друго – българската.

И докато изброените по-горе случки са по-скоро „безобидните“ начини на употреба на телевизията като средство за пропаганда и възпитание, то с времето БНТ се превръща в един от най-силните инструменти на Партията за моделиране на обществото – такова, каквото трябва да бъде според комунистическата доктрина. Образът на образцовия гражданин е скромен, трудолюбив, вярващ в идеите на социализма, поставящ всеобщото благо над своето лично. „Западната масова култура“ е заклеймена за упадъчна, пошла и деструктивна, а всичко съветско е издигнато на пиедестал – успехите в индустрията, „правилната“ политика, както и постиженията на съветските космонавти.

Както знаем, комунистическата идеология отрича религията и християнските празници Коледа и Великден не са били официално чествани, въпреки че хората са си ги отбелязвали по семейному. Тук отново тогавашната ни политическа класа блясва с хитроумен и ловък прийом как да засенчи тези важни религиозни дати. Излъчвани изключително рядко, западните филми с известни актьори са предизвиквали истински фурор сред българи и неслучайно, когато БТ предавала подобен филм, масово хората се събирали пред малкия екран, за да го гледат. А може би съвсем „случайно“ в навечерието на Великден, когато по традиция трябва да отидеш и да запалиш свещичка в църквата, в телевизионната програма присъстват най-гледаните шоу програми, както и хитови филми като „Зоро“ от 1975 с Ален Делон. Целта е била хората да останат вкъщи и да предпочетат да гледат филм, отколкото да почетат християнския празник. Цензурата, разбира се, присъства до голяма степен в информационния поток. Така например принудителното изселване на 360 000 български турци от страната ни бива наречено от репортерите „Голямата екскурзия“.

„Телевизия“ – „система за предаване и приемане на образи от разстояние чрез електрически сигнали“. Но с течение на времето, значението на тази „система“ нараства неимоверно много и тя се превръща в главен източник на информация за масовото население. Именно поради тази причина през втората половина на ХХ век тя е под строгия контрол на БКП, а съдържанието й бива силно цензурирано и филтрирано. Иначе казано, мощта на едно от най-използваните средства за масова информация си проличава най-силно в контекста на тоталитарната държава.

Източник: www.bulgarianhistory.org;  www.predavatel.com


В категории: Ретро Флагман


40
Коментара
40
Коментара по темата
40.
Пурко до 39
25.02.2019 01:45:17
0
0
Муцка, гледам че държиш здраво и под всяка статийка изакваш по нещо!Отдавна не бях влизал, но знам къде да те намеря- къде ще е мухата, ако не върху лайното?!!Само да те помоля, че не ми отговори последният път, разкажи пак как дядо ти сам е обработвал 200 декара земя, моля те!Ей тъй да ни развеселиш малко...
39.
до 38 с тази статия???????
24.02.2019 12:40:19
2
3
ОБСЛУЖВАТ ИСТИНАТА КОЯТО ЗА ТЕБ ЯВНО Е ДРУГА ЗАЩОТО СИ БИЛ ОТ СТРАНАТА НА ИНКВИЗИТОРИТЕ ПРИКРИВАЩИ ДЕЛАТА СИ ЧРЕЗ ПРЕСТЪПНАТА////ФАКТ :ОСЪДЕНА///КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ///каскета от трибуната призна че е НЕДОНОСЧЕ/// ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ """КОМУНИСТИ"""СЕ ИНТЕРЕСУВАХА САМО ОТ ПРИВИЛЕГИИТЕ И ОБЛАГИТЕ КОИТО ИМ ДАВАШЕ "ЧЕРВЕНАТА КНИЖКА""И ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЗАГРАБИХА АКТИВИТЕ И СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ КАПИТАЛИСТИ.
38.
до флегманите
24.02.2019 12:04:10
1
1
Вие какви сте, за пари сте готови да продадете всичко, кого обслужвате,
дрогирани, алкохолици, хора без морал алчни за пари ,на влаcт защото си плащат добре на нискообразовани хора да ги изберат.
37.
DEPENDENT
23.02.2019 23:16:25
0
0
ЗАВИСИМОСТТА Е КАЧЕСТВЕНО НАТРУПВАНЕ С НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ- ТОТАЛА Е РУХНАЛАТА 1300 ГОД. ПОСТРОЙКА ! ! ! !
36.
ЩАСЛИВЕЦ СИ ЛИЧИ ТИ ХАХА
23.02.2019 18:37:26
0
0
НО НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ С ПОУКАТА ""Който трупа знания трупа печал""Еклесиаст 1:18И НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СЕЛЕНДУРСКИЯ ///ПРОСТОТИЯТА///МАНТАЛИТЕТ.А КАКТО НАБЛЮДАВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ТОЗИ МАНТАЛИТЕТ Е ЗАВИСТА АЛЧНОСТА ЗЛОСЛОВЕНЕ ХИТРОСТА НАГЛОСТА И КАКВО ЛИ НЕ ВСЕ НЕЩА ЧРЕЗ КОИТО ИНДИВИДА НЕ МОЖЕ ДА ДА БЪДЕ ЩАСЛИВ //чувства се зависим защото не може никога да задоволи тези свои потребности//А ТАКИВА ХОРА НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ДЪЛГО ЗАЩОТО НЕ СА ДОБРОНАМЕРЕНИ //лицемери които тези зависимостите разяждат отвътре//
35.
до 34
23.02.2019 17:49:18
0
5
КОЙТО МНОГО ЗНАЕ -МНОГО СТРАДА!
Простият човек като не знае и асимилира ,не се тревожи и живее по-дълго!
Поуката е -колкото по-прост -толкова по-щастлив.
34.
ОТ ПЛОДОВЕТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ""
23.02.2019 17:41:49
0
0
МАТЕЙ ГЛАВА 7 !!!ЕДНО Е ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ПРАВОВ РЕД ДРУГО Е В КАКВА СТЕПЕН ПРАВООХРАНИТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ГО ПРИЛАГАТ И ТРЕТО СА СЕЛЯНИТЕ//НЕ Е ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ А МАНТАЛИТЕТ ПРИ КОЙТО ВЛАСТВА ПРАВОТО НА СИЛАТА ////властимащ :авторитет:пари и каквото решиш че оказва влияние при взаимоотношенията//НАД СИЛАТА НА ПРАВОТО!!!!.ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ СЕЛЯНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ТЕ ЩЕ КОМАНДВАТ""И аз съм прост НО ХИТЪР а вие сте само прости И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ!!!КОЙТО И С КАКВИТО ЛЪЖИ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТА.
33.
до 32
23.02.2019 17:03:28
0
10
Хаха! Ти вярваш ли на Прокуратурата?
32.
сигнала е в ПРОКУРАТУРАТА
23.02.2019 16:45:49
0
0
и Кирязов го разследва ПУРКО ЛИ БЕШЕ ШМУРЦ ИЛИ КВОТО ТАМ СИ РЕШИШ ТОЙ ЩЕ ВИ СИГНАЛИЗИРА ЧЕ ЦЕНЗУРИРАТЕ ГРАЖДАНИТЕ ОТНЕМАЙКИ ИМ КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО ПО ЧЛ З9 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.България КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР!!
31.
Флегман до 30
23.02.2019 16:03:31
0
12
а ти осъществи ли контакт с роднините си от другото измерение ,пращат ли ти сигнали ?
30.
флагман комунистически ЕЖЕЧАСНИК!!!!
23.02.2019 15:55:45
2
1
НАТИСНАХ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА КОМЕНТАР 20 И ОТ РЕЗУЛТАТ 2 НА 10 ИЗНЕНАДА СТАНА 3 НА 11 ХАХАХА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРЦАЛ Е ФЛАГМАН .КАК Е КИРЯЗОВ ВИКА ЛИ ВИ НА РАЗПИТ ЗА ЦЕНЗУРАТА И НАРУШЕНИЯТА НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА И КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.Балгария????????????
29.
Комунист
23.02.2019 15:52:00
1
7
Дори да я наречете пропагандна, както искате може да я плюете сега от частните медии ненаядени, фалшиви, антибългарски, фашистки, терористични НО беше истинска, не беше фалш ккто сега сте вие видимо и от тази статия. Страх ви е нали ? Ах как ви е страх мръсни убийци. Треперите и драскате идиотщини, плюете защото виждате, че народа се навдига с всяка изминала минута. Идваааа !!!! Идва нов народен съд. Треперете гадове
28.
Комунист
23.02.2019 15:47:12
0
8
Пропагандна беше да, предпазваше българитге, народа от всички злини на капитализма. Работеше за целия народ . Сега пак е прапагандна но вече работи за чужди, частни интереси, против народа и българите
27.
Нищо ново под слънцето
23.02.2019 15:32:23
0
5
А сега как е?
Домуса купи Нова
Какви интереси има и в какво е ясно
Кого поддържа - също
26.
Дядо Добри
23.02.2019 14:36:20
1
5
Едно време телевизията дезинформирала българите. Вярно е.
А сега от теливизиония екран ни залева една истина от новините, та чак да си помислиш, че, не са минали 30 години откак бай Тошо дрънкаше глупости по разни форуми. Само дето сега глупустите се ръсят от бодигарда му. Егати развитието дето сме претърпяли.
Е не е съвсем така всъщност. Сега убийства, изнасилвания, кръв и порно могат да се гледат по 24 часа, без никаква цензура!
25.
до извънземния
23.02.2019 14:14:53
0
18
Само толкова ли съчини ?Давай още близо сме до точните хапчета.
24.
мими
23.02.2019 14:10:06
0
4
От „система за предаване и приемане на образи от разстояние чрез електрически сигнали“, телевизията се превръща в главен източник на информация за масовото население. Именно поради тази причина през първата половина на ХХ1 век тя е под строгия контрол на ГЕРБ - Борисоф и Цветаноф, а съдържанието й бива силно цензурирано и филтрирано. Иначе казано, мощта на едно от най-използваните средства за масова информация си проличава най-силно в контекста на тоталитарната герберска държава.
23.
Светла му памет и Вечна Слава на Бай Тошо !
23.02.2019 14:05:06
3
7
Слушайте сега , квазидемократически скапаняци :
Телевизията в НРБ може да е била всякаква , но тогава НИКОГА в националния ефир не са били рекламирани финансови пирамиди !
И за тия които се правят , че не помнят - ТЪКМО в зората на иначе разкошната Ви демокрация , ТЪКМО БЪЛГАРСКАТА вече демократична телевизия рекламираше "Лайфчойс" и "Ийст уест интернешънъл холдинг груп " ! В резултат на това СТОТИЦИ ХИЛЯДИ Български зрители ИЗГОРЯХА с парите си , а иначе разкошния Ви демократичен съд ПУСНА на свобода фараона Иво Недялков , да си харчи на воля откраднатите от народа пари !
Голяма работа е т'ва демокрацията , да знаете !
P.S. За такова нещо , в НРБ осъждаха на смърт и разстрелваха ! И тъкмо затова , таквиз индивиди тогава НЕ вирееха !!!
22.
Мафията ГЕРБ
23.02.2019 13:57:47
2
6
"Новините, които излъчва телевизията на БКП са единствено и само положителни. Постепенно се създава усещане за грандиозни постижения, прогрес и светло бъдеще" – Манипулации, които днес се опитват да създадат мафиотите от ГЕРБ .
21.
Бай Ставри
23.02.2019 13:29:41
1
4
Перифразирам - Флагман.бг през демокрацията - пропагандното оръжие на община Бургас и партия Герб!
20.
хаха до 19
23.02.2019 13:08:03
4
18
и каква стана тя -гузен негонен бяга.Спокойно не сме те забравили ,изпратихме линейка за теб!

Поздрави от екипа на психиатричното заведение !!!!
19.
от лудницата в Карлуково
23.02.2019 13:02:56
0
7
Д-р Фройдев изказва служебна благодарност на доброволците, които спомогнаха да бъде заловен и траспортиран до клиниката един от екземплярите (като коментар № 17 и с още многото псевдоними), които възхваляват комунизма. При проведените експерименти се оказа, че съществото страда от неизследвана досега от науката болест, наречена – „синдром на дебилестият комунистически полуидиот“. При направените рентгенови снимки се видя, че главата му е пълна със сърпове, чукове и петолъчки, а мозък няма. Един от симптомите на болеста е, че съществото с маниакална последователност повтаря, че през т.нар. „комунизъм“ си похапвало екологично чисти сиренце, млекце, чушки и доматки, които нямало нужда дори да се мият, защото от Москва се били погрижили да ни изпратят радиоактивен (Чернобилски) дъждец и той веднага убивал микробите върху плодовете и зеленчуците. А като поглъщал екологично чистото радиоактивно сиренце и млечице, радиацията убивала микробите и в корема му. Като странично действие се вижда, че братската комунистическа радиация е стопила и мозъка му и затова, както стана ясно по-горе, в главата му има само сърпове, чукове и петолъчки.
Изследванията продължават. Очакваме да ни изпратите и други подобни екземпляри. Ще има и награди.
18.
Хайде стига вече
23.02.2019 11:57:08
4
3
Телевизията ВИНАГИ и навсякъде по света е била използвана за пропагандни цели !
И ако щете вярвайте - Социализма тук няма нищо общо !
17.
Психиатър
23.02.2019 11:56:26
2
18
Моят пациент се е издрискал с 16 коментара .Браво моето момче разкажи ни за това ,което те мъчи ,за да ти изпишем правилните хапчета ,ЧЕ ВСЕ НЕ ГИ УЛУЧВАМЕ.
16.
баба Мара от пазара
23.02.2019 11:25:46
4
6
Телевизията си беше скапана като целия СОЦ. От екрана освен глупостите за ожънати ниви и изкопани въглища, се втълпяваше на хората, че американският долар все повече се обезценявал и в скоро време ще бъде заменен от най-стабилната валута в света - руската рубла. Някой от по-младите може да си помисли, че това е неуместна шега, но не е. Истина е!
В статията са пропуснали една много важна особеност на телевизията през скапания СОЦ - петъците. Другарите комунистически престъпници бяха определили петъчния ден за предаване на руска телевизия, която беше още по-тъпа от нашенската. И така петъците станаха дни за разходка в градската (или морската) градина. Това бе част от замисления от комунистите план за постепенно порусначване на българите и асимилирането им от Русия. Други проявления на този план бяха задължителното изучаване на руски език още от четвърти клас и т.нар. "руски" книжарници. В тях, за разлика от нормалните - български книжарници, можеше да се закупят хубави и интересни книги - на луксозна хартия и смешно ниски (дотирани) цени, но разбира се, задължително на езина на господаря - руски. Имаше и два опита за присъединяването ни към Империята на злото, но това комунистите държаха в тайна от народа и не беше показвано по скапаната СОЦ телевизия. Само безброй ожънати ниви, милиони тонове изкопана руда и въглища, реки от мед и масло - казано накратко - "Работи Иванчо, чифликът е твой".
И така си продължаваше, докато един ден правешкият цървул каза по скапаната СОЦ телевизия - "КомунизЪмът е едно недоносче" и се оказа, че сме с двата крака в лайната. Всичката им е такава!
Толкова относно скапаната телевизия през скапания СОЦ.
15.
зурла
23.02.2019 11:03:04
1
7
Сега не е много по различно.
Разликата е че можете да си дрънкате каквото искате , но никой няма желание да ви чуе, още по малко нещо да направи.
Но ако улучите някоя далавера с дрънкането си , при соца се ходеше на лагер, докато сега могат да ви пречукат докато разхождате кучето. Кое е било по добре преценете сами.
14.
Мафията ГЕРБ
23.02.2019 10:57:30
2
5
Както някога БКП са контролирали достъпа до информация и влияе върху съдържанието и естеството на новините, предавани и по радиото, и по вестниците, така и сега НОВОТО БКП - ГРУПИРОВКАТА ШАЙКА герб КОНТРОЛИРАТ ВСИЧКИ КУПЕНИ ОТ ТЯХ МЕДИИ !
13.
до 12 ПУРКО !!!!!
23.02.2019 10:36:26
2
2
ДАЙ НЕЩО ЗА ПАМЕТНИКА НЯМА СТРАСТИ ТУКА?????????????
12.
Комунист
23.02.2019 10:24:46
4
8
На мен комунизма ми харесваше, много добре си поживях преди 89 година, чак ми липсва лесния начин на живот
11.
КОМУНИСТИЧЕСКИ САЙТ Е ФЛАГМАН!!!
23.02.2019 10:15:41
8
3
НА КОМЕНТАР №10 САМО КОМУНИСТИЧЕСКИ МИНУСИ ХАХАХА
10.
ДО АЗ КОМУНИСТА ПРЕСТЪПНИК
23.02.2019 09:42:30
10
6
ВСИЧКО НАПИСАНО Е ИСТИНА .НАЙ ГОЛЯМОТО ВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ЧЕ ЧРЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВИ ПРОПАГАНДА ///БЛАГОДАРЕНИЕ И НА ТЕЛЕВИЗИЯТА// НАГЛО ЛЪЖЕХТЕ ЗА ""СВЕТЛО""" БЪДЕЩЕ НАРОДА А ТО БЕШЕ ПРИКРИТИЕ ЗА ДА МОЖЕ ВАШАТА КРАДЛИВА КАСТА ДА ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА.ДОКАРАХТЕ НАЦИЯТА ДО ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА СЛЕД КОЕТО НАНОВО ОКРАДОХТЕ АКТИВИТЕ ЗА ДА СТАНЕТЕ ОТ КОМУНИСТИ НАЙ ГОЛЕМИ КАПИТАЛИСТИ.АЙ СИКТИР МРЪСНИ КРАДЦИ ОСЪДЕНИ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ .
9.
Батето
23.02.2019 09:38:03
2
7
Информацията по ТВ винаги е пропаганда на този който плаща.При соца -т.1 в Конституцията и пълна концентрация на капитала в ръцете на държавата .Сега плаща този който е на власт ,но винаги в полза на концентрирането на капитала в ЕС или в САЩ или в РФедерация но, не и в РБ.
8.
Smith
23.02.2019 09:36:20
0
12
Когато управляващия е селски цървул, винаги се изкушава да посегне на свободата на словото. Затова и наследниците на втория клан на БКП2 (герб) си купиха преди дни нова телевизия чрез подставен олигарх, на който преди половин година му опростиха 60 000 000 лв със специален закон. Естествено сега медиите са повече, затова за дребни суми на управляващите се налага да купуват дори провинциални сайтчета, но поведението е сходно. Затова медиите ни са на дъното в класацията.
7.
Смях
23.02.2019 09:26:59
2
14
Сега е по-зле-1000 телевизии и само простотия отвсякъде.Сикаджия начело на държавата,неграмотни калинки по ведомствата,крадец на тръби с осми клас програмен директор на ТВ и анализатор.
6.
Аз
23.02.2019 09:12:35
8
9
АВТОРА НА СТАТИЯТА Е ПРОДАЖЕН И НЕКАДЪРЕН ДРАСКСЧ, ПРЪСКАЩ ОКОЛО СЕБЕ СИ ПОМИЯ...... БОКЛУК
5.
Аз
23.02.2019 09:12:35
6
8
АВТОРА НА СТАТИЯТА Е ПРОДАЖЕН И НЕКАДЪРЕН ДРАСКСЧ, ПРЪСКАЩ ОКОЛО СЕБЕ СИ ПОМИЯ...... БОКЛУК
4.
Наблюдател
23.02.2019 08:54:08
3
14
Хайде сега, авторът на статията да посочи поне една държава в света, която НЕ използва телевизията за пропаганда и не цензурира предаванията.
3.
напредък
23.02.2019 08:52:12
2
13
днес плащаме на телевищията, за да ни залива със скрита и явна политическа и др. реклама. Новини -реклама, филм - реклама, спорт - реклама, предаване - реклама, концерт -
реклама и странно - нарочни паузи за реклама. Време е телевизиите да започнат да плащат на народа, а държавната телевизия да се приватизира.
2.
Цв цв
23.02.2019 08:51:14
3
14
Ми то сега не е ли същото. Даже и по-зле. По всички телевизии слушаме колко велика са ГЕРБ начело с тъпата мутра.
1.
Ужасът
23.02.2019 08:45:30
4
10
Беше една много кратка и в повечето време скучна телевизия, единствено беше хубаво като имаше бг филми
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Осъдиха бургазлията Любомир, замерял с пико и трева полицаи при спецакция в "Меден рудник" Осъдиха бургазлията Любомир, замерял с пико и трева полицаи при спецакция в "Меден рудник"

Дилърът сключи споразумение и отърва решетките

Само във Флагман! Помните ли този човек от славното минало на спорта и зората на рекета в Слънчев бряг? Само във Флагман! Помните ли този човек от славното минало на спорта и зората на рекета в Слънчев бряг?

Разпознаме го на главната улица в Бургас

Решиха: Световното в Катар остава с 32 отбора Решиха: Световното в Катар остава с 32 отбора

ФИФА няма да увеличава Мондиала до 48 участника

Кметът Димитър Николов събра културния елит на Бургас във Флората, награди най-заслужилите сред тях Кметът Димитър Николов събра културния елит на Бургас във Флората, награди най-заслужилите сред тях

 Церемонията се проведе в Експоцентър „Флора” в навечерието на Деня на българската просвета, култура и писменост 24 май

Китай извади "ядрения арсенал" срещу САЩ Китай извади "ядрения арсенал" срещу САЩ

Китай е най-големият чуждестранен държател на американски държавен дълг

Джулиана Гани мами феновете си, за да изкара някой лев от реклама Джулиана Гани мами феновете си, за да изкара някой лев от реклама

Илиян й подарил пръстен, ама не съвсем

Проф.д-р Христо Бозов представи ценен научен труд пред пълната аула на Медицинския факултет в Бургас Проф.д-р Христо Бозов представи ценен научен труд пред пълната аула на Медицинския факултет в Бургас

В „Ръководство по морска медицина“ проф.д-р Христо Бозов дава точни указания за действия в условията на спешна и неотложна помощ

47-годишен нашенец отвлече малолетна молдовка, докара в Софийско 47-годишен нашенец отвлече малолетна молдовка, докара в Софийско

Мъжът е задържан за срок до 72 часа

Сериалът "Чернобил" надви GoT с най-високия рейтинг в историята Сериалът "Чернобил" надви GoT с най-високия рейтинг в историята

Само три епизода, а продукцията вече има оценка 9,6

Заводът на Фолксваген ще е в България или Турция Заводът на Фолксваген ще е в България или Турция

Все още не е ясно дали фабриката ще се управлява от Skoda, или от Volkswagen

Пуснаха скандален запис на загиналия Емилиано Сала Пуснаха скандален запис на загиналия Емилиано Сала

Нант продал аржентинеца на Кардиф против волята му

Прогрес: От трупове на починали хора правят компост във Вашингтон Прогрес: От трупове на починали хора правят компост във Вашингтон

Той се дава на роднините на починалия, които могат да посаждат в него цветя, зеленчуци или дървета

 

Служителите в кухнята разкриват: Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант Служителите в кухнята разкриват: Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант

Не купувайте пуканки в киното на първа за деня прожекция

Гневна тълпа подгони Фарадж Гневна тълпа подгони Фарадж

Той бил в Кент на предизборна обиколка и се скрил в автобуса си

 

Огромен скандал! Арестуваха Марадона в Аржентина Огромен скандал! Арестуваха Марадона в Аржентина

Властите закопчали Божията ръка на летище "Есеиса", след като към тях е подадена жалба от бившата му съпруга Росио Охеда

Извънземно нашествие на Луната, снимаха десетки летящи чинии Извънземно нашествие на Луната, снимаха десетки летящи чинии

Московчанин снима флотилия от НЛО край естествения спътник на Земята

Българка призна за подла схема за пране на пари в съда в Ню Йорк Българка призна за подла схема за пране на пари в съда в Ню Йорк

Тя била замесена в корупционни схеми за над 200 млн. долара 

Светът скърби! Почина легендата във Формула 1 Ники Лауда Светът скърби! Почина легендата във Формула 1 Ники Лауда

Легендарни остават битките му по трасетата във Формула 1 с британеца Джеймс Хънт

Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei! Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei!

Интернет гигантът е поредната американска ИТ компания, която ограничава връзките си с Huawei заради забраната на Тръмп

Тръмп: Война ще значи "краят на Иран" Тръмп: Война ще значи "краят на Иран"

Американският президент написа това в Туитър, в интервю обаче обясни друго. Ще последва ли отговор

Бойко Борисов, министър-председател Бойко Борисов, министър-председател Злоупотреби има навсякъде, важно е в България да не е така Виц на деня Виц на деня Двама във фитнеса:
– С колко клякаш?
– С триста...
– Килограма?!
– Не,...зора....
Виц на деня Виц на деня Отива блондинка на бензиностанцията. Служителят я пита:
- 95 или 98 желаете?
Тя:
- Що, тазгодишен нямате ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Тате, тате, циркът дойде!
- Не, тати... Това са абитуриенти...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори