×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вредни ли са ваксините и как пламна епидемията от антиваксери


Вредни ли са ваксините и как пламна епидемията от антиваксери
Част от съвременните родители смятат, че децата им ще са по-здрави без ваксини, и се борят срещу задължителните имунизации
04 Февруари 2019, Понеделник, 10:53 ч.
Автор: Флагман.бг

Световната здравна организация постави отказа от ваксини сред основните заплахи за човешкото здраве

"На тримесечна възраст синът ми беше ваксиниран срещу детски паралич – задължителна имунизация. Вследствие на това получи фебрилни гърчове и му беше поставена диагноза епилепсия в детско неврологично отделение. Заради едната ваксина той е с мозъчни увреждания... В отделението, в което лежахме, имаше още деца, получили неврологични проблеми, но това се крие. От здрави деца правят инвалиди, това е чудовищно!", пише Вера Андреева във Фейсбук групата "Ваксини и профилактиката – информиран избор", в която членуват 34 000 потребители. 

Андреева не уточнява града и болницата, за които говори, но затова пък историята й звучи зловещо. Такива са и останалите десетки споделени истории, които освен във Фейсбук са публикувани и на сайта vacsinite.com, в който подробно се обяснява на българските родители какъв е законният начин да откажат ваксинация. Дават се съвети как семейства, които не искат да имунизират децата си, да се организират в групи, за да си ги гледат, защото по българското законодателство неваксинирани деца не могат да бъдат приети в детски градини, пише в последния си брой списание "Икономист".


Целта на т.нар. общност на антиваксърите е ваксините да станат пожелателни, а не задължителни, с промяна в Закона за здравето. Миналата година родители организираха протест с такива искания. „Прави впечатление, че родителите, които отказват децата им да бъдат ваксинирани, са с добър социален статус и са интелигентни. Те четат статии в интернет и се плашат от това, което там пише за страничните ефекти от ваксините, които са голямо изключение, а не правило“, коментира Гергана Николова, педиатър и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Според нейната практика българският вариант на антиваксерското движение изглежда така: майка е ваксинирала едното си дете от морбили без проблеми, но за другото вече е прочела, че ваксината е вредна, и е на път да се откаже. След много убеждения ваксината е поставена, а разплаканата жена е завела ваксинираното си дете на психолог, за да го изследват за аутизъм и да се успокои, че не е „лепнало“ тази болест. Според Николова статиите за вредата от ваксините са красноречив пример за фалшиви новини с опасни последици.

За опасността от отказа от ваксини предупреждава и Световната здравна организация (СЗО). За 2019 г. отказът от ваксинация е поставен сред глобалните опасности за човешкото здраве, редом с глобалното затопляне, грипа, антибиотичната резистентност и епидемиите. 

Ваксинациите предотвратяват 2 – 3 милиона смъртни случая годишно, а допълнителни 1,5 милиона могат да бъдат избегнати, ако глобалният обхват на ваксинациите се подобри. Благодарение на движението на антиваксерите има увеличение от 30% на болестта морбили в световен мащаб, и то в страни, където тя е била ликвидирана. „Не правим изключение от световните тенденции и у нас се наблюдава движение срещу ваксините, което за щастие не е така масово, както в останалите балкански страни, където случаите на заболелите от морбили са хиляди, а има и смъртни случаи на деца“, коментира пред „Икономист“ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. 

В сайта vacsinite.com има подробна информация за страничните ефекти от ваксините. Според авторите в този сайт е по-полезно родителите да организират „шарка парти“ за децата си, на което те взаимно да се заразяват, да преболедуват по естествен път болестта и така да си създадат имунитет. В друг сайт - bgmama, където се водят горещи дискусии против ваксините, се споделя опит за такива партита. „Това си е масова практика – много майки водят децата си при други болни с цел да се изкара по-рано варицелата. Моите сега бяха и двамата болни, едни приятели искаха да си водят момченцето вкъщи“, обяснява мама с потребителско име Етиа.

Под особен прицел на антиваксерите е имунизацията срещу туберкулоза (БЦЖ), известна още като манту. В специална статия се твърди, че ефектът от нея е едва 50% и че единствено в България тя се поставя пет пъти, докато в останалите страни се поставяла само 1 път. Страничните ефекти от тази ваксина според информация в сайта са витилиго, псориазис и други кожни проблеми. С особено голямо внимание се ползва алуминият, който се съдържа във ваксините и който според публикациите в този сайт не може да бъде изведен от човешкия организъм и го трови. На алуминия във ваксините се приписва заболяването хроничен миофасцит, което се изразява в болки в гърба и шията. С него се свързват и много автоимунни и неврологични болести като алцхаймер, макрофаген миофасцит и аутизъм. 

"Всъщност алуминия, който се съдържа в кърмата, е в много по-големи количества от алуминиева във ваксините, но това не означава, че трябва да забраним на майките да кърмят“, коментира д-р Николова. Под сериозен въпрос е поставена и ваксината срещу хепатит Б, която пак според публикация в сайта е довела във Франция до увеличаване случаите на множествена склероза, когато започнала да се прилага на възрастни. В сайта, в който няма нито едно име за контакт, тече и подписка против ваксината срещу варицела, която ще стане задължителна у нас от 2020 г. Досега под нея са се подписали 4000 родители.

Тези сайтове и Фейсбук групи дават и подробни инструкции как да се отстояват „правата“ срещу ваксинация. Сред съветите е дори ако се стигне до акт за административно нарушение, издаден от районна здравна инспекция, той да бъде платен, защото глобата е ниска – от 50 до 200 лв., но детето "да се спаси" от ваксина. 

"В последните една-две години антиваксиналните движения на Балканите се засилиха. В Румъния, Сърбия, Гърция заразените деца от морбили са десетки хиляди, има и близо 30 починали. В Македония, Хърватска и Босна и Херцеговина тези движения са по-активни, отколкото у нас и това доведе там до голям брой неимунизирани деца“, казва Ангел Кунчев. В България за миналата година болните деца от морбили са били 68, а за тази година са 13.

„Засега изглеждаме добре на този балкански фон, но това не може да ни успокоява, защото доста хора, които търсят информация за ваксините, попадат на непълни и лъжливи данни, което ги води до решението да отлагат ваксините или да ги отказват“, добавя експертът. И дава за пример особено актуалната напоследък фалшива новина, според която аутизъм се предизвиква от ваксината срещу морбили – тя тръгва от една публикация преди доста години в научно списание, в което английски лекар е изказал съмнение, че може да има такава връзка. Впоследствие това предположение е опровергано на базата на многобройни и сериозни изследвания, но от тях никой не се интересува – истерията вече е тръгнала. 

Според Кунчев изходът е един – да се правят постоянни разяснителни кампании не само в Европейските дни на имунизациите, които са през април, но и през цялата година. Миналата година той обиколил почти половин България за срещи с майки и все го питали за страничните ефекти. Отговарял, че при всяко лекарство има такива ефекти, въпросът е с каква честота се проявяват те. При полиомиелитната ваксина например на 2 млн. деца при едно се наблюдава по-сериозна реакция, която обаче не заплашва живота. А ако не се направи тази ваксина, ще има стотици починали деца. 

Според стандарта на СЗО, за да се избегне епидемичен взрив, 95% от всички граждани трябва да са ваксинирани. У нас, по данни на здравното министерство, се правят имунизации срещу 11 болести и процентът на ваксинираните при всички тях е различен. При бебетата той е 99%, защото ражданията вкъщи все още са изключение. Делът на обхванатите от реимунизациите деца обаче пада до 85% при по-големите.


В категории: Здраве


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
41
Коментара по темата
41.
геш
12.07.2020 17:31:12
0
0
Тъкмо ще има натурално прочистване на олигофрени, оставете ги да не слагат ваксини.
40.
simo
23.10.2019 07:02:21
0
1
Когато се появи кожно заболяване търсете раздяла. С играчка, с родител, коте, куче, любимо другарче. При възрастните е същото. Епидемиите са резултат от масови раздели. Случват се по време на войни и преселения. Търсете събитието, а не измислените вируси. Прочетох коментар №31 "Факти" за паневропейската епидемия и потърсих какво се е случило през 1871-72 година. Случила се е френско-пруската война. Причина за всички болести са събития, които нарушават нормалния ритъм на живот. Кунчев и Николова може и да не ги знаят тези неща, не им и трябва, но има достойни лекари, микробиолози, учени и мислители, които са доста наясно и с болестите и с ваксинациите.
39.
гоген
23.10.2019 06:35:54
0
1
Ваксините нямат научно ообосновка и противоречат на биологичният закон. "Всяко чуждо тяло попаднало в организма, се разгражда, обезврежда и изхвърля от организма, за което се хаби жизнена енергия. Докато се възстанови изхабената енергия, организма е предразположен към заболявания." Неразградените вещества се превръщат в отрови и затормозяват биологичните функции на органите. Човекът става перманентно болен. Имунитет няма. Това е обобщаващ термин обхващащ кръвоносна, лимфна, клетъчна, костна и т.н. системи, подчинени на мозъка и командвани от него по законите на зададената биологична програма. Полезни за здравето на човека са витамини, минерали, соли, които према с храната. Ваксините са създадени единствено с цел печалча. От тях не само, че няма полза, но са доказано вредни.
38.
коко
26.04.2019 00:54:05
0
1
Гошо
04.02.2019 18:22:53 ти да не си от Българска Академия на Неуките??
Щото нАуката и ученето също са доходен вид бизнес за някои хора...
За бялата мафия да не говорим!
37.
До 36
07.02.2019 09:52:57
4
0
При теб се наблюдава изключителен регрес откъм интелект. Колко трябва да си тъп, за да очакваш да онаследиш придобит след раждането имунитет?
36.
Хаха
06.02.2019 18:37:59
3
0
Въпрос: ако аз и жена ми сме ваксинирани и имаме дете, защо искате да вяксинирсме детето, след като ваксината детето ше е получи от нашите гени ? Всички които подкрепяте вяксините, се ваксинирайте бе, шимпанзеци !!!!!
35.
В допълнение до 32
05.02.2019 16:21:58
0
9
Не взимайте всичко което четете за истина.
34.
До 32
05.02.2019 16:15:33
0
1
http://bnr.bg/post/100828756/doc-d-r-nada-markova-ne-moja-da-dokaja-opasnost-ot-rak-i-avtoimunni-bolesti-zaradi-vaksinacia-s-bcj


За това иде реч!
33.
А де?
05.02.2019 16:13:12
2
8
Най-много се радвам на "хомеопати", цитиращи незнайни статиски от преди 2-3 века (без да осъзнават редица фактори от огромно значение, като брой население, отвореност на обществата, възможност за пътуване......). Друго което не успявам да разбера е как хора "претендиращи" за наличието на интелект, с образование нямащо нищо общо с микробиология, смятат че са по-компетентни от въпросните специалисти и черпят информация от разни статийки в мрежата.
32.
###
05.02.2019 16:11:36
5
1
До 25. Ето чети дисертацията на доцент от БАН за вредата от БЦЖ ваксината.
https://spisanie8.bg/списание/списание-8-брой-42017-г.html
31.
Факти
05.02.2019 15:53:10
7
8
Мит ли е, че много от опасните болести са свити до минимум чрез ваксиниране?

Да, това си е мит, откъдето и да го погледнем. Огромен брой проучвания потвърждават без капка съмнение, че най-същественият спад в заболеваемостта от която и да било инфекциозна болест е бил регистриран преди въвеждането на ваксината срещу нея.

Това е исторически и математически факт.

Например, от 1923 до 1953 година, когато започват масовите ваксинации с убитата ваксина на Salk, смъртността от полиомиелит в САЩ вече е намаляла с 47%, а в Англия – с 55%. Тенденцията за намаляване на смъртността продължава и след това, но с по-бавни темпове. Съвсем очевидно е, че масовата ваксинация по никакъв начин не може да се смята за единствена, още по-малко за основна причина за ограничаване на полиомиелита. Подробна информация по въпроса може да се намери тук.

В Англия ваксината срещу дифтерия е въведена през 1940 година, но масовото ваксиниране започва едва през 1945-46 година. Смъртността от дифтерия в тази държава е спаднала от 34 на 100 000 деца през 1901 до 2 на 100 000 през 1941 г. От края на ХIХ век до средата на ХХ век смъртността от коклюш е намаляла с 90% в САЩ, Англия и Швеция. В средата на ХХ век, когато се появява ваксината срещу коклюш, само едно от децата, заболели от тази болест във Великобритания е умирало. (Александър Коток, «Ваксините – Въпроси и отговори за мислещи родители»).
Идентични са графиките на заболеваемостта и смъртността при всички други инфекциозни болести.

Няма да се разпростирам много, но съществуват достоверни данни, че през последните десетилетия у все повече заболели от полиомиелит се открива не див, а ваксинален щам на вируса. Това означава, че ваксинацията не само не понижава заболеваемостта, а напротив – поддържа я.


Как се минимизираха случаите на едра шарка, не стана ли чрез ваксиниране?

Не аз, историята отговаря с „Не” на този въпрос. Между другото, историята на ваксинацията срещу едра шарка е класическа инсинуация и е пълна с шумни провали, което е доста показателно.

Информацията за тези провали е напълно достъпна за всички, трябва само да бъде прочетена.

И като споменах факти, ето няколко от най-демонстративните. Най-тежката в историята паневропейска епидемия през 1871-72 година поразила европейските страни с най-висок ваксинационен „обхват” – Англия, Италия, Германия. От друга страна, в страни, в които въобще не е имало задължителни ваксини против едра шарка през цялата им история или са я имали в течение на много малко време (Австралия, Швейцария), хората почти не страдали от тази болест.

Известен е примерът с английският град Лестър, в който след епидемията през 1871-72 година гражданите, в нарушение на тогавашните закони, решили да се откажат от ваксините в полза на санитарнохигиенен контрол. Лестър останал най-малко „ваксинираният” английски град, славещ се и с най-ниската заболеваемост от вариола.
Още един много показателен епизод, разказан ни отново от д-р Коток. След като посетил Индия, граф Морли съобщава пред Камарата на общините в Англия, че през периода 1877-1906 в Индия са регистрирани 3 344 325 смъртни случаи от вариола, освен това всички починали вероятно са били ваксинирани, тъй като ваксината била задължителна по закон. От друга страна, по думите на графа, във всяка част на Индия, където се прекратявали ваксините и се въвеждали строги санитарни мерки, вариолата веднага изчезвала и това правило нямало изключения.

А полиомиелита?

Истината е, че циркулиращите ваксинационни полиовируси избутват „дивите” полиовируси. И ако циркулиращите ваксинационни полиовируси бяха «добрите», щеше да е чудесно. Само че не е така. Основният проблем е в това, че на полиовирусите е присъща голяма изменчивост. Малка мутация – и „съвършено безопасната ваксина” става смъртоносна. Епидемия от полиомиелит, предизвикани от мутирал полиомиелитен вирус, са регистрирани през 1988 година в Египет, през 2000 година на Карибския остров Еспаньола, ако трябва да се огранича само с няколко.
Дори съществува специална диагноза за тази болест – ваксинационно-асоцииран паралитичен полиомиелит (ВАПП). В Русия всяка година се регистрират от 8 до 16 случая на ВАПП при деца на възраст до 14 години, които са били ваксинирани скоро с жива полиоваксина или са били в контакт с ваксинирани.

Вирусите са инактивирани, кое в съдържанието на ваксините е притеснително и опасно?
Първата и най-опасна съставка на всички ваксини са самите бактерии и вируси. Както и да са преработени, те не могат да загубят качествата си на дразнител за имунната система. И ако приемем, че във вида, в който присъстват във ваксините бактериите, вирусите, токсините или остатъци от тях наистина могат да предизвикват образуване на антитела, много по-важна последица, която не бива да се забравя е, че много от тези активни агенти вече са във вид, в който стават неуловими за имунната система при първата й среща с тях. Те, така да се кажа, успяват да измамят и да заобиколят стражевите ни постове, навлизат в организма и след време техни белтъчни молекули вече стават част от тъкани на организма. И когато в един момент имунната система ги разпознае като чуждородни белтъци, тя атакува цялата тъкан. Така се поставя началото на автоимунни болести, пред които съвременната медицина си остава, за жалост, безпомощна.
И на второ място, което в никакъв случай не означава, че са по-малко опасни, идват ужасните токсични вещества, съдържащи се във ваксините. Някои от тях се използват като консерванти, други са остатъци от химикали, използвани в процеса на производство на ваксината, но всички те действат токсично и това не може да бъде отречено. Например, алуминий се съдържа във ваксините Diftet, Engerix, Euvax, Imovax, Pentaxim, Prevenar, Priorix, Tetadif, Tetraxim. Живак се съдържа в Diftet и Euvax. Формалдехид се съдържа в Imovax, Pentaxim, Tetraxim. В Priorix има следи от неомицин.

До какво водят токсичните съставки във ваксините?
Алуминият е тежка невротоксична отрова. Той понижава интелектуалния капацитет и способността за обучаване. Има данни, че алуминият предизвиква свръхактивиране на глиалните клетки на мозъка, което може да доведе до освобождаване на големи количества глутамат и хинолинова киселина, действащи разрушително на мозъка. Отлаганията на алуминий могат да станат причина, например, за хронични заболявания на мускулите (миалгии), които се поддават много трудно на лечение и е възможно да играят роля в развитието на множествена склероза. Oсвен непосредственото токсично влияние върху нервната система, алуминият може да играе важна роля при развитието на хронични автоимунни болести. Живачното съединение мертиолат (натриев етил-живачен салицилат) прониква през кръвно-мозъчната и плацентарната бариера, което води до високо съдържание на живак в тъканите, включително мозъка. Влиянието на живака върху мозъчните клетки предизвиква в тях промени, които се проявяват с картините на деменция и болест на Алцхаймер.

Все по-основателни са предположенията, че именно живакът е и една от причините за развитието на разстройства от аутистичния спектър. Неотдавна чрез изследвания беше демонстрирана синергичната токсичност на живака и алуминия, т.е. взаимно усилване на токсичните им ефекти. Присъствието на алуминий рязко увеличава количеството на умрелите нервни клетки под въздействието на тимеросал (друга живачна сол, използвана във ваксините като консервант). Формалдехидът е достатъчно популярен. Той е всичко друго, но не и нещо, от което организмът на децата ни има нужда.

Колко и какви количества токсични вещества всъщност приема бебето до първата си годинка чрез ваксини?

Трудно ми е дам абсолютно точен и изчерпателен отговор на този въпрос, доколкото аз съм практикуващ хомеопат, а не изследовател.
Но по данни от световната мрежа още в първия ден от живота си мъничкото новородено получава 250 микрограма алуминий с ваксината срещу хепатит В. До навършването на 2 месеца в неговия организъм се вкарват общо от 295 до 1225 мкг алуминий в зависимост от това колко ваксини реално са му направени. Това при положение, че като токсична доза на алуминия се сочи 10-30 мкг.

Бих искал да обърна внимание върху един, според мен, многозначителен факт. При цялата мощ на медицинската наука, на практика няма проведени изследвания какви са токсичните дози на алуминий и живак за малките деца. Поне на мен тази липса никак не ми изглежда случайна.

Говори се много за връзката между ваксините и аутизма, а едно престижно медицинско издание в САЩ излезе наскоро с изследване в тази насока.
Това далеч не е единствената и дори не е най-силната публикация в тази връзка. Данни за причинно-следствена връзка между ваксините и аутизма има в изобилие. Като се има предвид незрялостта на кръвно-мозъчната бариера при дечицата на възраст до 1 година – а това е годината, през която те са буквално бомбардирани с ваксини – никак не е трудно да се приеме, че всички токсини, съдържащи се във ваксините, проникват директно в мозъка. И не само токсините. Полиомиелитните вируси, вкарвани в организма на двумесечното бебе с първия прием на Pentaxim, могат напълно безпрепятствено да достигнат до мозъка. И го правят. Дали само имунитет създават там?
И сега си представете следните ситуации:

– 5-месечно бебе се развива прекрасно. Поставя му се Pentaxim и след 10 дни до започва да прави големи епилептични припадъци. Интелектуалното му развитие се връща на нивото от преди 4 месеца. То спира да си играе, спира да се усмихва. След месец му е поставена диагноза синдром на West. Скенерът показва тежка атрофия на мозъчната кора.
– 3-месечно бебе все още не си повдига главичката, когато лежи по корем. Въпреки това му се прави Pentaxim. Веднага след нея става унесено, постоянно спи, хленчи, вдига температура 38.2°. Лекарят, поставил ваксината, насочва майката към невролог.
– Дете на 13 месеца се развива проблемно. Въпреки това го имунизират редовно и на 13-ия месец му поставят Priorix. Незабавно започва тежък регрес в развитието на детето. След няколко месеца вече му е поставена диагноза аутизъм.
Това са мои случаи. За мен не е трудно да събера две и две. Но във всички тези случаи педиатрите отсъждат: 1. Няма връзка с ваксината. 2. Не знам какво му е на детето, но се надявам да му мине. 3. Дори и да не му мине, да знаете, че не е от ваксината.
Предложете ми какво друго мнение да си съставя, освен че ваксините са причина за тези ужасии.

Знаем, че при нараняване се прилага тетаничен анатоксин, а за неваксинирани и противотетаничен серум, какви са алтернативите?
Опасността от заразяване с тетанус, макар и различна от нула, е силно, силно преувеличена. Малката хирургия и хомеопатията предлагат отлична алтернатива на ваксинацията срещу тетанус, тетаничния анатоксин и противотетаничния серум. Щателна първична обработка на раната, изключваща развитието на анаеробни микроорганизми и едно от хомеопатичните лекарства Arnica, Hypericum и Ledum – което е най-показано при конкретния пострадал – могат да сведат риска от развитие на тетанус до нула.

Как стои въпросът със задължителния характер на ваксините в Европа?

В много от напредналите държави ваксинирането е с препоръчителен характер. В някои броят на задължителните ваксини е силно ограничен.
Ето какво четем в сайта http://svobodenizbor.bg:
„Държави, в които плановите имунизации не са задължителни: Германия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Кипър, Естония, Литва и Латвия. Държави със задължителни планови имунизации: България, Чехия, Унгария, Полша, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Малта. В Белгия е задължителна само ваксината против полиомиелит, във Франция – тeзи срещу дифтерия и тетанус и полиомиелит.”

Какво бихте искали да кажете в заключение?
Много се надявам читателите ви да разберат, че по-особеното ми мнение произтича от простия факт, че аз практикувам хомеопатия, единствено защото тя ми дава възможност да бъда максимално близо до Хипократовата клетва с нейния основен постулат „Първо – Не вреди!” Човечеството е съществувало преди появата на фармацевтичната индустрия и се надявам да просъществува и след нейния упадък.

Многобройни проучвания показват, че на ваксините не може да се разчита да предпазят индивида от заразяване с болестта, която ваксината би трябвало да предотврати. Например, Здравното министерство на Минесота докладва за 769 случая на заушка при деца в ученическа възраст. Но 632 от тези случая (82 %) са деца, предварително ваксинирани против тази болест. Центровете за Контрол и превенция на болестите докладваха, че 89% от всички деца в ученическа възраст, които напоследък са се разболели от дребна шарка, са били ваксинирани срещу болестта. А New England Journal of Medicine публикува проучване, разкриващо, че ваксината против коклюш „не успя да осигури защита срещу болестта”. В действителност, повече от 80% от случаите в една скорошна епидемия са се появили при деца, които са получили съответните дози от ваксината.

Според д-р Сандра Хъфман, оглавяваща Центъра за предпазване на децата от недохранване „Nurture”:

„Нарастващата склонност на американките да кърмят би предотвратила повече болести и смъртни случаи, отколкото имунизационните програми, налагани от правителството.” Следователно, трябва да се подчертае разликата: кърмените бебета са имунизирани; децата, на които са инжектирани с бацили и други токсични вещества, са ваксинирани.


Моето дете беше на 1.5 г., когато се зарази с коклюш от мъжа ми, който пък се зарази на една командировка в Англия. И двамата вкъщи кашляха като магарета в продължения на месеци. Само да отбележа, че мъжа ми никога не е ваксиниран срещу коклюш и го изкара доста тежко, наложи се и антибиотици да пие, въпреки че те не му помогнаха. Малкият го изкара сравнително по-леко и доколкото разбрах е заради ваксината за коклюш, която вече му беше поставена. Тоест, ваксината е помогнала детето да го прекара доста леко. След прекараното заболяване обаче ни предстоеше следващ прием на ваксина за коклюш, но аз вече се включих защитно и НЕ позволих да му я сложат по препоръка на друг лекар. Не искам да си представям какво би се случило, ако се сложи ОЩЕ ваксина на едно веч преболедувало дете.


Здравейте г-жо Христова, Ако ваксината против коклюш наистина действаше ефективно, то ваксинираното ви дете не би следвало да се зарази от баща си. Би следвало ваксината да е изградила имунитет в детето и то да не се разболява от съответната болест, за която е ваксинирано. Фактът, че детето е изкарало болестта по-леко от баща си се дължи на възрастта му. Има болести с които ние възрастните се справяме доста по-тежко от децата както шарките или вашия случай например. Относно антибиотиците – в подобни случаи те само утежняват картината и както сами сте видели, те не са помогнали. Много разумно сте отказали да сложите повторна ваксина на детето. Защо изобщо някой ще предложи ваксина на дете, което вече е прекарало болестта и си е изградило естествен имунитет?




В страните от Западна Европа повечето ваксини не са задължителни и родителят преценява, след като получи надлежна информация от лекаря и се запознае с всички странични ефекти от ваксината дали желае поставянето на ваксината или или не. В България поради факта, че в разрез с Хартата за правата на човека, под която България се е подписала, ваксинирането е задължително и принудително, има два варианта в случай, че не желаете да бъде слагана ваксина: 1) Да подпишете при личния лекар отказ от ваксинация, което може да доведе до парична глоба за Вас и детето Ви нама да има право да посещават детска асла/гадина и 2) Някои лични лекари не изискват подписване на отказ от ваксинация и оформят нужните документи, така че детето да може да посещава ясла/детска градина и да не ви бъдат наложени глоби, тъй като са наясно, че ваксините крият рискове и не желаят да участват в принудителното им поставяне.
30.
До 28
05.02.2019 15:52:55
4
9
9 са, защото това са най-рисковите щамове за последващо развитието на рак на матката.
Относно морбили (дребна шарка) е предвидино да се изкорени напълно, така както се е случило с едрата шарка, НО уви нчма да е скоро! Защо ли? Заради ВАС - антиваксинарите!
29.
До всички антиваксинари
05.02.2019 15:43:24
4
8
В продължение на 27...
Четете: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0

Наблегнете най-много на частта с броя жертви само за 20 век. Ако не бяха ваксините, най-веротно и вас нямаше да ви има.
28.
ch
05.02.2019 09:51:16
10
8
Ш-ш-ш, Другоселеца, я си стой на село! Всички над 30-35-годишна възраст са изкарали морбили като деца, едно време даже се правеха шарка-партита, за да мине всяко дете по реда си и да се приключва с това. Ти познаваш ли някой умрял от морбили, една иначе тривиална детска болест, която е добре да се изкара в детска възраст и получаваш доживотен имунитет, за разлика от ваксиналния, който ако въобще работи, трае само няколко години и се налага да се боцкаш регулярно?
За ваксината с/у ЧПВ осен, че знаеш "че хората са я измислили", знаеш ли, че покрива само 9 от над 100-те щама на вируса? Знаеш ли, че обикновено организмът сам се справя с вируса за период 6-18 месеца? Знаеш ли, че стотици момичета са трайно осакатени след въпросната? Че в страните, където покритието на тази ваксина е най-високо, вече се наблюдава скок на заболелите от рак на шийката на матката, че жените стават инфертилни след нея? Че в Япония е забранена след поредица от пострадали момичета? Или си пишеш ей така, наизуст?
27.
Трол
05.02.2019 08:29:48
6
4
Добре, че навремето нямаше бг мама и анти ваксинари, че щяхме още да си мрем от едра шарка.
26.
Drugoselec
05.02.2019 02:13:19
6
11
Peterburgski i drugite kato nego deto sa ubedeni che vaksinite sa nai-golemiya biznes na farmaceftikata - sledvashtiya pat kogato se razboleete ne hodete po lekari da vi izpisvat antibiotici zashtoto i te sa biznes na farmaceftikata, ako poluchite alergichen shok, ne si biite epi pen - zashtoto i tova e ot biznesa na farmaceftichnite kompanii. Ako pak vi se naloji da vlezete v bolnnica - napravo otkajete vsichki lekarstva i se tapchete s chesan i shuslerovi soli, a moje i golemi kolichestva homeopatichni hapchenca. Vsichki antivaksarai zaslujavat Darvin Award for stupidity! Nai-dobre da si sedyat v kashti, da ne se razmnojavat i da se pazyat ot chemtrails. :-) I zapomenete: kazva se Contrails - ot condensation trail i e zamraznala vlaga ot izgorelite gazove na turbinata (gore e -50C) koyato otrazyava slanchevata svetlina i ostava sled samoleta dokatao ne se raznese ot dvijenieto na atmosferniya sloj! - da ne se izlagatae s tezi maloumni idei che nyakoi mnogo vi mrazi i iska da vi unishtoji - shtoto ste mnogo cenni. Abe ostavete si decata nevaksinirani, no koghato umrat ot Morbili nedeite reva! Horata po sveta izmisliha vaksina sreshtu papiloma virusa i kakvo li oshte ne - te oshte mi razsajdavat kak e po-dobre da se napljuskash s chesan i med za podsilvane na imunnata systema ot kolkoto da se vaksinirash!
25.
До 23
04.02.2019 23:43:09
5
8
Ти като "мислещ" човек, какво точно работиш? Със сигурност не си от изброените - "микробиолози, лекари, научни работници от БАН с чужди езици"
24.
Петербургски
04.02.2019 23:01:17
8
7
Бизнес за милиарди е. Няма да го дадат без революция. Нали помните Москов с какво се забърка и изгоря, за да свети?
23.
хей
04.02.2019 22:42:52
7
7
Когато пишете по даден въпрос ограмотете се добре по темата, че се излагате. Кунчев и Николова ли ще слушаме? Разбира се, че това е тяхната мантра, колко са полезни ваксините. Ние , мислещите хора , сме микробиолози, лекари, научни работници от БАН с чужди езици. Имаме достъп до световните научни изследвания по въпроса за ваксините и имаме мозъци в главите си. Излагате се с този Кунчев вече. Направо е за смях. Или е много прост, или и той не си вярва, това, което говори. При съвременния достъп до информация не можете да ни излъжете. Това да не ви е времето на комунизма, където вземате инфо от Работническо дело какво става по света. Смешници.
22.
##158566#
04.02.2019 20:39:41
12
10
Ваксините са СМЪРТ. Единствената им цел е системното Отравяне на организма на всеки който си ги сложи . Те са единствената причина опашките в аптеките и болниците да не спират. Те са и Основният причинител на РАК, Аутизъм и ДЦП. Не позволявайте да ви лъжат и манипулират. Фармацевтичната мафия не иска да знаете истината, за да печели на ваш гръб и от вашето нещастие. За тях живота не е важен...... Всичко е Просто Бизнес. Лъжат ви, не им вярвайте. Потърсете Истината.
21.
GMO
04.02.2019 19:12:37
8
7
Vaksinite sa Otrova!
Lekarka otkaza da bie vaksina na blizuk s hipertoniq/stend..taka,che imaite edno na Ym
20.
Гошо
04.02.2019 18:22:53
7
13
Този сайт:

https://www.vaksinite.com/

Е една от най-манипулативните гадости, които съм чел напоследък. Истинска информация е смесена с един куп "внушения", които не са подплатени с никакви доказателства. Например - раздел "Преводи" - Изчетох оригиналите на 3 статии и 2 от тях нямат нищо общо с превода. Преводачите са интерпретирали свободно така, че смисълът да е "удобен" на тяхната теза. Третата статия не се позовава на никакви научни данни и е изцяло манипулативна - 10 минути проверки в нет и истината лъсва.

Само че колко от т. нар. "антиваксъри" имат капацитета да прочетат, разберат и анализират научен текст? С хуманитарни профили не става - иска си истинска наука, а тя е трудна за масите.

Авторите на съдържанието много удобно са "синтезирали" каквото на тях им е удобно и някак си са пропуснали да го валидират.

Хора - образовайте се, четете, ама не блогове в интернет а истинска научна литература. Търсете и питайте. Съмнявайте се във всичко.

Далече съм от мисълта, че ваксините са изцяло безопасни и всичко около тях е светло и изрядно. Има си там много неща за оправяне, но определено не са толкова страшни, колкото се опитват да ги изкарат.
19.
Пурко
04.02.2019 17:00:44
10
11
Преди ваксините, детето беше жизнерадостно, весело, смееше се ,пееше.
След ваксините, всичко това изчезна. Едва намира думи, да каже нищо, а усмивката му, много рядко се вижда.
Fuckin business!
България е поле, за опитни зайчета!
18.
mi
04.02.2019 16:29:21
11
14
Забравили сте да упоменете, че материалите, публикувани в шпионираната от вас затворена група и сайт, са на базата на официално публикувани изследвания с посочени източници, а не "измислици на Бг-мами", както се опитвате да ги представите. Прочетете историите на родителите на пострадали деца. Прочетете листовките на ваксините, вижте какво съдържат, прочетете страничните им ефекти, прочетет за болестите с/у които се ваксинира, как се заряваш с тях, как се лекуват, въобще прочетете повече по темата. Разширете познанията си до повече от мантрата "Ваксините са спасили милиони животи, те са безвредни и ефективни!" И тогава може и да ви светне защо аджеба хората се взеха да се дърпат и не искат да са задължени да вкарват доказани невротоксини в децата си. Същевременно фонд за обезщетение на пострадали деца в България няма. Колко лицемерно е това - да задължаваш, а като причиниш вреда - оправяйте се сами! Родителите са изоставени от същата тази държава и са принудени да правят кампании за събиране на средства за лечение - Филип, Младен и т.н. А някои даже не оцеляват - Лили от Самоводене издъхна в Италия след ваксина с/у ЧПВ. Това са реални хора, реални прекършени съдби. Така че, въпросът не е за или против ваксините, въпросът е, че е дълг на всеки родител да вземе информирано решение за своето дете като прецени всички плюсове и минуси, а не да блее като овца и да прави както стадото прави, "каквото доктора казва", без да задава въпроси. Въпросът не е за/против ваксините, въпросът би трябвало да е "можете ли да ги направите по-безопасни". Има ли такива които са ненужни, може ли имунизационния календар да се облекчи? Ще има ли фонд за обезщетение? Ще мога ли да подведа под съдебна отговорност производителя, лекаря, ако детето пострада? Какво ще направи държавата за да компенсира, за да осигури грижа и лечение на увредените?
17.
xaxo
04.02.2019 16:11:28
14
17
Всички тъпунгери които не си ваксинират децата, вярват също, че ни пръскат с отрови от самолетите (кемтрейлс) и че Земята е плоска.
16.
Светозар
04.02.2019 16:05:08
2
14
Няма да се присъединявам към 'За' или Против ваксините,но всички бързо забравихте , защо съдиха бившия здравен министър Москов.?...Ще ви припомня -за фалшиви ваксини внос от Турция!!!Всичко е бизнес,а т.н Доктори са просто еднолични търговци.
15.
blq
04.02.2019 15:30:53
7
9
Ами например аз съм вече в ситуация, в която е опасно да се слагат имунизации на детето ми. Или от РЗИ ще ми одобрят молбата или ще подправя глупавия картон. Елементарно е - една тъпа наредба и дайте избор на родителите. Не е сложно. Така или иначе вашите закони са пожелние. Макар рядко - има хора, които страдат от страничните ефекти, в някои случаи могат и да са фатални. Живота не е бял или черен.
14.
trol
04.02.2019 14:25:19
2
18
Най-опасна е човешката глупост!
13.
www
04.02.2019 13:58:31
10
15
Въпроса дали има вреди от ваксините е ясен - за всяка ваксина има дълъг списък с възможни нежелани реакции, опасностите, които крие, заболявания, за хора с които не е препоръчително да се прилага, както и възможни усложнения при непоносимост или алергии. И това си го е написал производителя, не някой зложелател. Не съм чул, обаче, някое дете да се изследва преди поставянето на ваксина, дали няма предразположености или заболявания, които да правят ваксинирането опасно. Напротив, ваксинират се всички на общо основание, даже е задължително.

И още нещо - ваксините, както и лекарствата, не са някакво благо свише, а фармацевтичен продукт. Този продукт може да бъде качествен или не, може да бъде опасен или не, може да крие рискове или не, може да бъде замърсен, имитиращ, ненадежден, ненужен. Или не. Както всеки продукт. Едно е сигурно - производителя работи, за да печели, иначе ще затвори. При всички позитиви и полезни ефекти, които носи, в нито един момент не трябва да се забравя, че това е индустрия, чиято първа цел е да носи печалби.
12.
Никита
04.02.2019 13:25:15
5
15
На мен вместо ваксина ми сложиха чип, но всичко е точно.
11.
Ангел
04.02.2019 13:18:43
8
13
За кого работи Флагман?След коментар по-долу,изобличаващ гнусотиите на ваксините поставям "положителен",а ми отчита "отрицателен" вот!!!
10.
;-]
04.02.2019 12:49:57
1
10
OТРАВЯНИЯ с тежки метали като ОЛОВОто е имало масово по време на РИМСКАТА ИМПЕРИЯ богатите римляни и римски патриции са обичали БАНИТЕ и водните процедури имали излишьк от пари иса си си правили ВОДОПРОВОДИ направени от излято ОЛОВО което довело до масово натравяне и ранна преждвремена смьрт смьрт по кьсно са усетили и почнали да правят трьбите от изпечена глина/керамика която е безвредна но се пука при големи температурни амплитуди/
9.
; -[
04.02.2019 12:41:33
16
11
Високи нива и концентрация на AЛУМИНИЯ и натрупване в крьвта водят до епилепсия при по малките и до АЛЦХАИМЕР при вьзрастните
От АЛУМИНИИ са направени кенчета за БИРА,БЕЗАЛКОХОЛНИ,енерджи дринк,ТИГАНИ,тендежери и някои видове покрития на вьтрешни опаковки за чипс шоколади и др
ЖИВАК е сврьхтоксичен и предизвиква траини поражения на всички вьтрешни органи но това е индивидуално например промиващите ЗЛАТО селяни в южнамерика/перу,чили,колумбия/ явно са резистентни кьм живака но това не се отнася за НЕукрепнали детски организми
Вьпроса е ЗАЩО???? трябва да има ОТРОВИ като ЖИВАК/АЛУМИНИИ в детски лекарствени средства като ваксини ,значи явно е тези ваксини са направени НЕ за да помагат а точно обратно да НАВРЕДЯТ вид тихо орьжие за нанасяне меки удари по подрасващото население на вражески дьржави
8.
*********
04.02.2019 12:40:22
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
0909
04.02.2019 12:30:00
8
12
Това, че сте глупаци, можеше да остане в тесния ви приятелски и роднински кръг. Само че наглостта ви да натрапвате глупостта си и да предизвиквате паника в податливите към това хора трябва да се накаже.
6.
ss
04.02.2019 12:29:20
14
18
всички групи против ваксините във фейсбук са затворени а това е една болна и проста група от хора
5.
Сектите
04.02.2019 12:20:32
2
11
и НПО-тата са източник на страхова невроза както сайтовете на Арман Бабикян!
4.
miko
04.02.2019 12:20:06
16
16
Най-вредни са алуминия и живака.
А тази докторка дето обяснява, че в майчината кърма имало повече алуминий - да си скъса дипломата. Кърмата и всяка храна попадат първо в храносмилателния тракт, от където всичко ненужно и вредно за организма се изхвърля, а ваксината като ти я нахулят венозно, ще не ще организма е безслилен.
3.
Пешо
04.02.2019 11:52:51
27
22
Слагат вируси и гадории във ваксините, от тях се получават автоимунни и други заболявания. Разболяват те за цял живот тия идиоти, за да им станеш клиент. Бизнесмени с бели престилки. Медицинската мафия е по-страшна от сицилианската.
2.
1
04.02.2019 11:47:48
14
26
Патки, дето прочели в интернет за ваксините и решили, че вече са лекари. Застрашават живота на децата си като си правят експерименти с тях. И ако застрашени са само техните деца ОК, ама другите?!?
1.
Smith
04.02.2019 11:13:46
13
32
Няма как едновременно човек да рискува живота и здравето на детето си неслагайки му ваксина и същевременно да е интелигентен. Може да е с добър социален статус (демек да е богат), но при всички положение е изключително прост. В България такива има много за съжаление... Вярват на всичко написано в интернет, включително и тотални малоумщини, като #ECE-тата преди няколко седмици.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори