×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ обвиниха Нинова в тежко национално предателство, ало-измами и системни лъжи и й пожелаха: Дано се уморите!


ГЕРБ обвиниха Нинова в тежко национално предателство, ало-измами и системни лъжи и й пожелаха: Дано се уморите!
"Хората се умориха от лъжите Ви. Дано се уморите и Вие най-накрая, за да прозрете и заобичате Вашия неприятел Истината", отсече Гърневски
01 Февруари 2019, Петък, 12:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Спас Гърневски изчете остра декларация от името на парламентарната група 

 

 

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с изключително остра декларация, посветена основно на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе изчетена от Спас Гърневски и започна с почит за жертвите на комунизма.

Днес, на 1-ви февруари, отбелязваме една от най-жестоките, най-черните и най-срамните страници в историята на България. На тази дата преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. На днешния ден през 1945 г. Първи и Втори съдебни състави на т. нар. Народен съд осъждат на смърт регентите принц Кирил, Богдан Филов и генерал Никола Михов. На смърт са осъдени още 8 царски съветници, 22 министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери. Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на централните софийски гробища.

След разправата с цвета на нацията, България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани, измъчвани и избивани в комунистическите концлагери на смъртта”, заяви Гърневски.

За да помнят идните поколения зверствата на този режим, през 2011 година правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов приело решение, с което обявило 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение - президентът Румен Радев.

В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смесица от полуистини, внушения и откровени лъжи. С огромно изумление станахме свидетели как за пореден път Корнелия Нинова се опита да заеме позата на честен борец с корупцията – човек, току-що пристигнал в политиката, за да твори чудеса”, заявиха от ГЕРБ в лицето на Спас Гърневски.

Декларацията обаче не била посветена на лъжите, а на истините.

„Истините, които трябва да бъдат припомняни на българските граждани, за да се открояват още по-ярко фалшивите пророци и измамните месии в българската политика, които имат претенцията да управляват страната.

Затова, госпожо Нинова, нека оставим настрани пламенните Ви опити да изфабрикувате нова порция ало-измами и да се обърнем към истината и фактите, а именно:

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, приватизирал с незнайно какви пари държавни дружества на крехката 28-годишна възраст. Историята Ви на тъмносиня приватизаторка, за която Вие никога не дадохте логично обяснение, може би просто защото такова няма, продължава и до ден днешен да поднася поредица от скандални факти за начина, по който Вие сте управлявала поверените Ви по онова време активи на българските данъкоплатци. Кога ще кажете истината за Техноимпекс?

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, забъркал България в тежък международен лобистки скандал, отразил се изключително неблагоприятно на образа на страната ни пред международните партньори. Защото точно Вие, госпожо Нинова, в качеството Ви на вече червена председателка на борда на Пловдивския панаир, вземате дейно участие в аферата „Хохегер“, заплащайки в нарушение на куп правила и закони огромния хонорар на австрийския лобист Хохегер, осъден впоследствие на затвор.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция. Няма друг случай в новата ни история, при който говорителят на Европейската комисия изрично да приветства нечие уволнение от българското правителство. А ставаше дума за Вашето уволнение, г-жо Нинова, което е може би и причината за днешния Ви реваншизъм спрямо уволнилия Ви тогава премиер Сергей Станишев, понастоящем председател на ПЕС.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, за когото има доказано законни СРС-та - разсекретени и качени на интернет страницата на парламента. Точно Вие, така ентусиазирано цитираща ни ало-измамите, с които се опитвате да компрометирате правителството, обещавате във въпросните СРС-та да спирате проекти срещу благодарности, да носите подаръци на разследващата Красимир Фронтиера следователка Шарланджиева и да правите услуги на разследвани бизнесмени чрез правомощията на тогавашния Ви пост.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, позволил си да звъни над 200 пъти на български следовател, а именно въпросната г-жа Шарланджиева, разследваща същия този Красимир Фронтиера, заради чиито услуги Вашето име е в СРС-тата по тази разработка. Ще имате ли някога доблестта да кажете истината по този случай, а именно защо български политик звъни над 200 пъти на български следовател, разследващ злоупотреби в сектора на същия този политик? Едва ли, госпожо Нинова. Вие доказано не обичате истината.

Защото точно Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, доказано съгласуващ програмите и политиките си с генерал Решетников и със службите на чужди държави, извършвайки по този начин тежка форма на национално предателство. Спомняте ли си ген. Решетников, госпожо Нинова? Същият този ген. Решетников, когото отричахте да сте срещала и познавала, докато не бяхте за кой ли път изобличена в лъжа от организиралите и присъствалите на въпросната среща, сред които има и видни Ваши съпартийци”, заяви Спас Гърневски.

Така изглеждала истината, колкото и да била неприятна за Корнелия Нинова.

„И това, че Вие сте неин враг и че притискате и съпартийците си да се включат в хора на клеветниците и ало-измамниците, е изключително лоша новина за българската демокрация. Защото докато обществото ни се развива и върви напред, втората политическа сила у нас се връща към най-гнусните практики от годините на комунистическото безвремие - а именно пропагандата, посочването на враг, оклеветяването и съсипването на човешки съдби и всичко това заради пустата Ви жажда за власт. Власт, която българските избиратели отказаха и ще отказват да Ви дадат, госпожо Нинова. Защото хората се умориха от лъжите Ви. Дано се уморите и Вие най-накрая, за да прозрете и заобичате Вашия неприятел Истината.

Искрено Ви го пожелаваме”, завърши Спас Гърневски.  

След декларацията му думата по процедура „по начина на водене” взе депутатът от „БСП за България” Кристиан Вигенин. Той отправи упрек към председателстващия заседанието Явор Нотев, че не е санкционирал изявлението на Гърневски, касаещо Корнелия Нинова, която отсъствала от залата.

 


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Кой затрива българите?
01.02.2019 17:31:44
5
8
Ето ви отговора:
БКП/1950г - 5,7 млн българи, 0,3 млн роми
БКП/1960г - 7,2 млн българи, 0,3 млн роми
БКП/1970г - 7,9 млн българи, 0,3 млн роми
БКП/1988г - 8,8 млн българи, 0,35 млн роми
НДСВ/2001г -7,2 млн българи, 0,6 млн роми
ГЕРБ/2011г -6,3 млн българи, 0,9 млн роми
ГЕРБ/2018г - 5,5 млн българи, 1.2 млн роми
9.
Хахаха
01.02.2019 17:16:19
4
7
Най ми е смешно когато "умните" и "интелигентни" привърженици и гласоподаватели на ГЕРБ плюят комунистите, а дефакто най-много членове на БКП и комунисти има в ГЕРБ :) Хаха
Смятайте за какви умствено осакатени дебили става въпрос :))))
8.
Аз
01.02.2019 15:18:42
7
11
Че то всички са комунисти в порламента бе !Че Бойко Борисов какъв беше преди да направи ГЕРБ
7.
...
01.02.2019 14:49:02
10
11
nai golqmata mafiq i korupciq sa gerb
6.
Жив да не бях
01.02.2019 14:47:17
10
12
Утайката на ЦК на БКП обвинява върхушката на ЦК на БКП в действия извършване от утайката, по нареждане на върхешката. Само ако може Герберастите да ми дадат дефиниция за комунист и да ми посочат някои от тях? С малоумни декларации и театри няма да станат по-умни.
5.
DJARO
01.02.2019 14:08:26
12
12
Spas Gurnevski...tozi TOZI OTQVLEN KOMUNIST do v4era....mi stana golqm demokrat......DA KAJE KOIKO STIHOSBIRKI za Gergi Dimitrov e napisal...samo dokato be6e kmet na Plovdiv....golqm evroatlantik stana podloga gerberska??
4.
пичът
01.02.2019 13:48:04
11
19
Бог да прости-зверски убитите от комунистите българи......Бог да пази България и за тези жестоки убийства да накаже БКП и нейните последователи....Днешните социалисти да се покаят и сведат глава-бог ще ви прости.Ако ли пък не ,Господ ще ви накаже заедно с Кури Нинова за престъпленията ви пред Родината-България...
3.
R. I. P.
01.02.2019 13:20:02
15
15
Гробари колкото и да ревете идва и вашият час, гниди мръсни.
2.
гражданин
01.02.2019 13:19:15
13
18
Само не особено умните ,и привържениците на комунистите /което де факто е едно и също/ се връзват на "бомбите" на Елена Офшорката и Курнелия Техноимпексова !
1.
4oki
01.02.2019 13:11:22
11
15
Mrasni 4erveni Izrodi ...Ujasqva6to da jivee6 pod diktat ..i pogled kam Rusiq..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори