×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Имам подкрепата на местната ГЕРБ за нов мандат, но ще кажа дали го искам през юни


Имам подкрепата на местната ГЕРБ за нов мандат, но ще кажа дали го искам през юни
Кметът на Средец Иван Жабов е категоричен, че дори и да не се кандидатира за нов мандат, ще остави Общината в много добро състояние
31 Януари 2019, Четвъртък, 18:02 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Започва ремонт на много пътища и улици, до манастира на Голямо Буково ще има хубав път заради интереса на туристите

 

-Г-н Жабов, казахте пред съветниците, че бюджетът ще достигне до нуждите на всички граждани, но кои са акцентите в него,  какво предстои да се изпълни от капиталовата ви програма, хората искат конкретно да чуят какво обещавате?

- Благодаря на всички съветници, които гласуваха „за” Бюджет 2019. Мога да ги уверя, че е  изключително балансиран,  с  оптимистична капиталова програма, която възлиза на близо 5 млн.лева, които ще се инвестират в Общината. В тях не визирам новите проекти, които спечелихме по европрограмите. Предвиждаме реконструкция на улици в общинския център, ремонт и рехабилитация на отсечките от четвъртокласната пътна мрежа и ред още други.

-Кои са улиците, които ще ремонтирате през предстоящата година?

-Ще ремонтираме ул.Васил Коларов, ул.Лиляна Димитрова, в момента подготвяме част от ул.Димитър Благоев  - за възстановяване, ще подменяме тротоарната настилка около църквата в центъра на града, ул.Гочо Кънев, ул.Стою Атанасов, има и по-къси участъци. Що се касае до четвъртокласната пътна мрежа ще изпълняваме отсечките от село Суходол до разклона с Община Камено, тъй като това е наш ангажимент към жителите на селото. Също отсечката от село Вълчаново до Синьо камене и Гранитец.

-Какви проекти по линия на европейските програми ще изпълните през тази година?

-Имаме три спечелени проекта по Транс-граничното сътрудничество(ТГС) – реконструкция на читалището в с.Дебелт, ремонт на Дома на народната армия в центъра на града, който ни беше прехвърлен от Министерството на отбраната, както и възстановяване и рехабилитация на пътя от Голямо Буково до манастира, който е единственият действащ в Странджа планина, считан  е от ценителите на духовното като свято и целебно място. Искаме да го развием като туристическа дестинация, защото вярваме в потенциала на това, с което разполагаме там като даденост, има древна история, има мистерия. Интерес  реално има, заради това правим всичко възможно, за да обновим инфраструктурата. Знаете, че Аязмото е лековито, Странджа емистична и интересна планина и предпочитано място за много наши сънародници, а и не само. Виждал съм и гости от чужбина, които дори отсядат и нощуват на открито в двора на манастира, вярвайки в чудото.

-Каква е събираемостта на данъците, предвид факта, че вашите съграждани нямат особено големи възможности?

-За съжаление жителите на Община Средец  действително са по-бедни от тези в  други общини от региона, но за сметка на това са по-дисциплинирани. Събираемостта ни е над 90 %. На сесията бях критикуван, че нямало събираемост, но нападките бяха  тенденциозни, защото тези  несъбрани средства са от фирми, обявени в несъстоятелност.

-Преди няколко седмици зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че ще подкрепят успешните си кметове за нов мандат. Вие считате ли се за такъв и взели ли сте лично решение при евентуална номинация?

-Имам подкрепата на местната структура на ГЕРБ, но за себе си не съм взел решение, тъй като имам достатъчно работа, която трябва да свърша в следващите месеци. Радвам се, че се прие бюджетът, за да можем да изпълним амбициозната ни капиталова програма. Когато тръгнат обществените поръчки и задвижим машината, смятам, че до юни вече за себе си ще съм взел решение дали да се кандидатирам. Тогава ще кажа дали се чувствам успешен.

-Притеснявате се от удари под кръста?

-Не, не се притеснявам и от евентуалните си конкуренти от други партии, ако изобщо се кандидатирам.  Повече ме притеснява бъдеща опозиция в ОбС като тази, която видяхте в залата на Общинския съвет днес (по време на приемането на бюджета, б.а.), която не работи градивно,  пречи и опитва да саботира и плюе върху всичко направено.

-Добро ли е финансовото състояние на Общината,  ако се оттеглите какво ще оставите на вашия наследник?

-Макар, че имаме задължения, които не са тайна за никого и са в нормални, съвсем разумни граници, ще оставя община с действително добър потенциал, говоря като кадри, които работят в администрацията, в общинската собственост. Мога да кажа, че  99 % от всичките ни обекти са в изрядно състояние. През последните 8 години ремонтирахме всичко, което дори не беше боядисвано в последните 20-30 години. Със спечелването на проекта ни за Дома на народната армия ние още веднъж ще покажем, че Общината може да е добър стопанин, тъй като видяхте как преобразихме „Зелената къща”. Това беше  порутена сграда, която бе обявена за събаряне, но ние направихме изключително красива сграда от нея и показахме, че работим много добре,  избираме правилните обекти, за да оставим нещо зад себе си – ОДК-то в края на града, Музея в Дебелт, много са обектите, да не ги изброявам.

 

Това е един от проектите, гордост на кмета Иван Жабов. Тази сграда бе обявена за събаряне, но 
с проект по ТГС бе напълно преобразена 

-Единна ли е структурата на ГЕРБ, защото имаше крамоли и в този, и в предходния мандат, групите ви в ОбС не оставаха единни до края?

-Винаги е имало известни разногласия, няма как да не съществуват при положение, че всеки мисли по различен начин.

-Впечатление направи, че днес въпреки забележките,които имаха, ГЕРБ ви подкрепиха твърдо за бюджета.

-Всеки  трезвомислещ човек винаги ще подкрепи бюджета, за да може след това, ако администрацията не се справя, да критикува. Сега питам каква сметка ще ми търсят тези, които гласуваха „въздържал се” или „против”.  Те откровено не искаха да има бюджет, искаха да  общината да буксува, да няма развитие, за да могат да плюят кмета.

-Това са част от политическите прийоми, не свикнахте ли?

-Не говоря за себе си, не виждам те с какви очи ще излязат след година да ми задават въпроси по изпълнение на рамката, която предлагаме. Не виждам как ще застанат пред съгражданите ни и ще обяснят с какво са допринесли за подобряването на живота в общината. Ето това ме гнети.

 
26
Коментара по темата
26.
кооператор до 24
04.02.2019 16:51:50
3
8
Що забравяш РПК-то на Петьо Колеолов? И то бая имоти има в центъра на Средец. И не само в центъра, и не само в Средец. А и Колеолов е общински съветник като Яшката! Приликите май станаха много!
25.
яшо
04.02.2019 09:23:37
1
8
Купувам и читалище заедно със часовник смачкан искам го
24.
Не бе
04.02.2019 08:53:43
2
9
Искаме ние наш човек БСП понеже целия център със градове е наш на Яшката механа тото пощенска банка и България ние сме наистина силни на днешния ден заедно със курнелия маинатаа ви гроб
23.
шомпула от майлата
03.02.2019 22:05:14
4
3
Ако кмета ший от герп, барем дай Иван Домата. Той е ного умен и разртопан. По ши му отива дай кмет. Пък иван Жабата ший почетен. Тъй ший най- добре за нас. Айди , тъй да напрайм.
22.
Извод
02.02.2019 22:19:02
1
14
Във този град знаем кой колко партии е сменил да се търси килипира ! Слънчоглед партия е на мода .
21.
До 20
02.02.2019 21:01:17
0
3
"Ех мили мои партии любими. Аз ще съм със таз, която е на власт!" Цитирам една песен на Клуб НЛО от зората на демокрацията. Изводите си ги прави сам. Стига да имаш достатъчно ъкъл!
20.
Демокрация
02.02.2019 18:56:16
2
11
Във България всеки може да членува във която си партия иска.По време на Социализма нямахме избор не го забравяйте! Познавам хора който са членували във 5 партии!! Не търсете под вола теле....
19.
Демокрация
02.02.2019 18:56:12
2
14
Във България всеки може да членува във която си партия иска.По време на Социализма нямахме избор не го забравяйте! Познавам хора който са членували във 5 партии!! Не търсете под вола теле....
18.
Редови гербаджия
02.02.2019 11:20:48
16
9
Жабов имал подкрепата на ГЕРБ Средец? Че как иначе! След като изгони от партията всички инакомислещи. Точно те създадоха ГЕРБ в Средец. Когато кмета още беше член на БСП!
17.
сър заюююю баюююю
02.02.2019 11:09:04
13
5
много готени общинарки в средец,кой отличник ги рупа като варена царевица.
16.
до 15
01.02.2019 19:20:01
20
11
Истината е че Жабата е спонсор на флагман , нека флагман да отрече ако не е така.
15.
до 12
01.02.2019 18:59:16
18
9
Пак ли ще ги купувате?Ако се пише истината,модератора ги трие,че не са по темата.Не сме си платили!!!!
14.
Верен избирател
01.02.2019 16:33:23
9
9
Бащице Жабов, що така правиш? Що ни караш да тръпнем в неведение чак до юни? Или ти вече си знаеш, че ще се кандидатираш, но искаш опозицията да се чуди и мае?
13.
общ. служител
01.02.2019 15:53:36
1
11
Дърт лозарин млада лозарка яко зарязваше,а честито на доволните и недоволните и наздраве,и вие да зарежете,ха ха ха.При нас се окачват цветя на верандите, аз луканки, избата е пълна с Шираз, заваля , какво друго да правим с тза чевръста лозарка, освен всеки ден Трифон Зарезан и Свети Валентин
12.
Извод и запомнете.
01.02.2019 09:50:04
10
27
ГЕРБ е номер 1! Коя друга партия е направила толкова много за гр СРЕДЕЦ! И на следващите избори сме Победители! Знам 5-6 човека да дежурни и плюят лайна и помия но толкова им са възможностите. Не са хабете изборите са за ГЕРБ!
11.
*********
01.02.2019 09:22:11
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Анализаторка
01.02.2019 09:01:45
18
16
Какво означава успешен кмет? Този, който за два мандата прави само градинки, концерти и зелени къщи? Или този, който създава максимално добра среда за инвестиции и откриване на работни места в общината? Вследствие на които хората остават да живеят в нея! Кмет, който се вслушва и в думите на опозицията, а не я плюе когато не гласува както му е угодно на него? И който не работи на сталинския принцип: Който не е нас- е против нас! Жабов, от 19 години сме в 21-и век!
9.
Анализаторка
01.02.2019 09:01:45
13
15
Какво означава успешен кмет? Този, който за два мандата прави само градинки, концерти и зелени къщи? Или този, който създава максимално добра среда за инвестиции и откриване на работни места в общината? Вследствие на които хората остават да живеят в нея! Кмет, който се вслушва и в думите на опозицията, а не я плюе когато не гласува както му е угодно на него? И който не работи на сталинския принцип: Който не е нас- е против нас! Жабов, от 19 години сме в 21-и век!
8.
*********
01.02.2019 00:09:07
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
кв.Победа
31.01.2019 22:37:41
15
4
кои улици са направени в нашия квартал
6.
До 4
31.01.2019 21:15:54
10
5
В Бургас не ви искаме говеда мръсни
5.
дпс,герб,бсп и патрЕотите
31.01.2019 20:29:17
11
3
и на тея избори ще ви оправим
4.
Гражданин
31.01.2019 20:10:54
19
9
Защо не каже Жабов колко инвеститори е привлякъл за повече от 7 години властване? И колко работни места са се отворили в общината? И защо 90 процента от работоспособните хора в Средец работят извън общината? На тези въпроси да отговори. А не да се хвали със Зелени къщи и прочее празни откъм съдържание проекти и "усвоени " евросредства.
3.
Бургазлиев
31.01.2019 19:34:46
13
10
Кога ще се ремонтират пътищата в Средец?
2.
Светлина в тунела :)
31.01.2019 19:06:08
39
11
Не си прави труда, ще загубиш позорно :D
1.
Ха
31.01.2019 18:48:37
15
7
Ще остави общината с цветущи заеми. Когато Пройков си тръгна, остави милион излишък, а този ще остави двойно повече заеми
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поради липса на негри у нас, ще има протест в защита на ромите заради убития Флойд Поради липса на негри у нас, ще има протест в защита на ромите заради убития Флойд

Ако белите християни палеха и мародерстваха след всяко убийство на техен, светът щеше да потъни в развалини

Постоянен арест за търговци на нелегално оръжие и боеприпаси в Добрич Постоянен арест за търговци на нелегално оръжие и боеприпаси в Добрич

Намерени бяха над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати

9 растения, които прочистват въздуха в дома 9 растения, които прочистват въздуха в дома

Освен това са и красиви

Прозрачен тетрапод ще е новият символ пред Конгресния център на Морска гара в Бургас Прозрачен тетрапод ще е новият символ пред Конгресния център на Морска гара в Бургас

Скулптурата ще улавя като призма слънчевата светлина и ще я пречупва различно всеки час и ден от годината

Самолетите пълни до горе с гурбетчии без маски Самолетите пълни до горе с гурбетчии без маски

Националният превозвач не дезинфекцирал  и не предлагал ръкавици и маски, оплакват се пасажери

Възстановяват 677 дка гори в Средец Възстановяват 677 дка гори в Средец Залесяването обхваща общински горски територии в селата Момина Църква, Радойново, Кубадин, Пънчево и Факия Призвание нестинар - разказът на Костадин, който танцува върху жарава Призвание нестинар - разказът на Костадин, който танцува върху жарава

Малцина знаят, че всъщност ритуалът с танца в жаравата в неделята срещу 3-ти юни е кулминационен момент от целогодишния и сложен обреден календар

Венци Стефанов: Едни ги изхвърлят за 40 000 лева, а на други с 30 млн. задължения нищо не им се случва Венци Стефанов: Едни ги изхвърлят за 40 000 лева, а на други с 30 млн. задължения нищо не им се случва

Ръководителите на няколко клуба като стават сутрин да се прекръстят и да пожелаят Бойко Борисов да е жив и здрав, каза босът на Славия

Бургаски бизнесмен предрече апокалипсис в туризма – спад на 80 % Бургаски бизнесмен предрече апокалипсис в туризма – спад на 80 %

Нашите туристи идват с чартъри, а като няма такива, няма да има и туристи, счита Радостин Дачев

Съученици от СУ „Иван Вазов“ се събират за 20-години от завършването си Съученици от СУ „Иван Вазов“ се събират за 20-години от завършването си

Организатор е ивент мениджърът Марио Ангелов

Коронавирусът оцелява върху ръцете 10 минути Коронавирусът оцелява върху ръцете 10 минути

Епидемиологът добави, че върху ръкавици covid-19 живее по-дълго

Турция забранява излизане от домовете в 15 провинции Турция забранява излизане от домовете в 15 провинции

Мярката е опит да се спре разпространението на коронавируса, който до момента е отнел живота на над 4 600 души в страната

Еврокомисията зове за отваряне на границите в ЕС Еврокомисията зове за отваряне на границите в ЕС

Ние сме много близо до ситуация, в която трябва да премахнем всички ограничения и проверки по вътрешните граници, заяви Илва Йохансон

Американците почетоха паметта на Джордж Флойд Американците почетоха паметта на Джордж Флойд

Церемонията започна със символичен акт от полицаи

Лекари и медицински сестри на протест във Франция Лекари и медицински сестри на протест във Франция

Медиците искат повишение на заплатите и по-добри условия на труд

Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто

Изненадан съм, че той оцеля толкова дълго време, признава приятел на българина

Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий" Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий"

Причината са листовки, пуснати в Северна Корея от бегълци

Цеца Величкович стана баба Цеца Величкович стана баба

Младият татко е професионален боксьор, макар да е завършил престижен английски университет

Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19 Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19

Кучето носи името Ксиао Бао, което на означава „малко съкровище“

Тихомир Безлов Тихомир Безлов Божков прилича на покер играч, който не знае къде блъфира Виц на деня Виц на деня Апетитните жени и жените с апетит са съвършено различни неща... Виц на деня Виц на деня Какво може да бъде по-лошо от слон в стъкларски магазин?
- Таралеж в завода за презервативи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Днес една гледачка срещу 20 лева ми каза, че съм глупак.
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори