×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не е грешка, че първи обявих кандидатурата си за нов мандат. Пресякох лъжите на опонентите ми, твърдящи, че се оттеглям


Не е грешка, че първи обявих кандидатурата си за нов мандат. Пресякох лъжите на опонентите ми, твърдящи, че се оттеглям
Кметът на Созопол Панайот Рейзи се е запътил към четвърти мандат
27 Януари 2019, Неделя, 11:54 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Мисля, че аз ще бъда подкрепен от ГЕРБ, но ако това не се случи, няма пречка да се кандидатирам отново и пак да спечеля
 

Репортер на Флагман.бг разговаря с кмета на Созопол Панайот Рейзи минути след приемането на бюджета на Общината в петък. Горещата тема в онзи момент бе предстоящите проверки за законността на строежите по Южното Черноморие. Логично разговорът ни започна с тази тема, а след това Панайот Рейзи откровено говори и за предстоящите местни избори.

-Г-н Рейзи, открихте общинската сесия с новината, че инвеститорът на къмпинг градина „Дюни” АД, е изтеглил проекта си за изграждане на ресторант. Какво доведе до това решение?

-Инвеститорът е преценил, предполагам, не съм разговарял с него, че на този етап няма да реализира проекта. Изненадвам се, че даже и документите си е изтеглил, а с това утре ще трябва да започне от „А” и „Б”, ако иска да строи. За мен всичко му е законно, направена е екологична оценка, преминал е цялата процедура и сега си оттегля проекта. Но така е решил – така е направил. Той си знае, може би е смята да преработи проекта. Неговият бе на много сериозна стойност, искаше да направи луксозен ресторант, който е виждал на някой от гръцките острови. Проектантът му беше чужденец.

- Прави впечатление, че зачестяват сигналите за строителство в Община Созопол. Вие как си го обяснявате?

- За мен нещата са следните: С всичките промени на законите във времето, много голяма част от инвеститорите дълго време си преработваха проектите, актуализираха ги, за да отговарят на изискванията, имаха партньор, в следващия момент той си тръгваше. А на въпроса ви защо сега се строи: Защото сега е дошъл моментът. Единственото нещо заради, което съм доволен е, че нашата община има Общ устройствен план(ОУП). В момента повечето от проблемите са стари ПУП-ове, които са направени преди 2007 година, ПУП-ове, които са влезли в сила, не са променяни, техните параметри са едни, а ние имаме други показатели в ОУП. В момента на нас ни е много лесно – дойде даден инвеститор, покажем му ОУП, пращаме го в РИОСВ, за да си провери дали има дюни, защото това е друг проблем. В тази връзка категорично заявявам, че презастрояване и високо строителство от 10 метра за кота корниз няма да има! Всичко друго е популизъм и откровени лъжи. Обвиняват ни, че леем бетон, но в България къщи се строят от бетон, не се строят нито от дърво, нито от пластмаса. 

-Изчезнал ли е парцелът на Община Созопол в проекта „Алепу”?

-Няма такова нещо. Там имаме един имот, който се намира от страната на блатото, но всичко друго е частна собственост. Преди много време се направи акционерно дружество, в което общината влезе с апортна вноска земя, но това нито е плаж, нито е защитена територия, а земеделска земя. Във времето общината прецени, че не може повече да чака, направи си оценка на земята и я продаде.

-Кога продадохте тази земя?

-Преди много време. Акционерното дружество бе направено 2006-2007 година, а през 2008 или 2009 имаше решение на Общинския съвет за продажба на парцела.

-Днес се гласува и бюджетът на Община Созопол, а опозицията ви обвини, че сте забавили част от проектите, като автогарата, например.

-Когато изтеглихме заема ние трябваше да преценим кои са важните обекти за общината, които да осигурят някаква възвращаемост или качествено да променят живота на нашите съграждани. Преценихме, че важна цел е да сменим цялото улично осветление, защото това е изключително важно и проектът ще си върне парите от икономията на електроенергията. По отношение на автогарата се сблъскахме с доста проблеми. Изчисленията ни показаха, че инвестицията е много голяма и трябва да търсим други варианти. Според мен е по-добре да направим публично-частно партньорство. Ще търсим фирми, които са готови да вложат средства в изграждането на една модерна автогара.

-Има ли интерес от страна на бизнеса?

-Преди време имаше. Знаете много добре,че подобни проекти с публично-частно партньорство се изпълняват на много места. По отношение на поликлиниката – това е един изцяло социален проект. По тази тема разговаряме с инвеститори и се надявам до края на годината да направим първа копка.

-Какво визирате: че ще търсите публично-частно партньорство ли?

-Не, идеята ни е да предадем имота с искания от нас проект и да получим 22-23 % от самата сграда. Наскоро при мен дойде израелска компания, предоставих им идеята, но още нямам отговор. При всички положения търсим подходящ партньор. Преди време имаше интерес и от една българска компания, но впоследствие те се отказаха.

-Какви са акцентите в строителната ви програма за 2019 година?

-Тази година ще наблегнем на инфраструктурните проекти. Имаме в момента спечелен проект за подземната инфраструктура на село Крушевец и село Росен. Смятаме да направим две спортни площадки – едната в Атия, другата в с.Росен, да довършим уличното осветление, да изградим детска градина в с.Равадиново. Всеки момент чакаме да получим финансиране за ремонта на улиците в кв.Мисаря, които ще свържат квартала със Созопол. Ще асфалтираме на Буджака, ще правим доста тротоари.

-Отчитате ли като грешка, че първи от кметовете в Бургаска област обявихте, че ще се кандидатирате за нов мандат?

-Не, напротив! Казах го, защото ми омръзна да злоупотребяват с думите ми. При мен пристигаха различни хора, които ме питаха вярно ли е че няма да се кандидатирам. Реших, че няма смисъл опонентите ми да вървят и лъжат хората. Заради това излязох и казах. Бях принуден от обстоятелствата да го направя.


Кметът Панайот Рейзи има подкрепата на премиера Бойко Борисов

-Преди няколко месеца в видяхме ви да разговаряте неформално с премиера Бойко Борисов и кмета на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов на яхтеното пристанище в Созопол. Получихте ли тогава уверение, че партията ще застане зад вашата кандидатура?

-На този етап не е ставало дума за кандидатура. Аз мисля, че ще бъда кандидат за кмет на ГЕРБ, в крайна сметка съм председател на структурата в Созопол. Смятам, че се справям добре с моята работа, резултатите, които съм показал по време на всички избори са отлични, и се надявам да бъда подкрепен. Разбира се, че искам да бъда кандидат на ГЕРБ, защото съм дясноскроен човек. Но ако в крайна сметка се случи нещо друго, мен това не ми пречи пак да се кандидатирам, и пак да ги спечеля. 

-В тази връзка усещате ли подкрепата на премиера?

-В лицето на Бойко Борисов виждам подкрепа, винаги съм получавал помощ и се надявам да бъда кандидатът на ГЕРБ.




26
Коментара по темата
26.
Ambova
29.01.2019 15:45:47
5
6
ЛИСИЦАТА КАТО НЕ СТИГА ГРОЗДЕТО И КАЗВА 4Е Е КИСЕЛО!РЕЙЗИ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ОБЯВИ НАМЕРЕНИЯТА СИ ,4Е СЕ ИЗПОКРИХА МИШКИТЕ И НЯМАТ МАТЕРИАЛ ЗА ОБСЪЖДАНЕ.ТЕ ЕДНИ МИШКИ В ТОЗИ ГРАД.....
25.
Аврам
29.01.2019 09:14:48
0
10
На този етап не е ставало дума за кандидатура. Аз мисля, че ще бъда кандидат за кмет на ГЕРБ, в крайна сметка съм председател на структурата в Созопол. Преди теб друг беше???
24.
питанка
29.01.2019 09:05:07
0
18
Идеята на "демокрацията" е да има сменяемост на упражняващите властта ! Властта уморява, изхабява и корумпира, затова и трябва да се сменя колкото по-често толкова по-здравословно ! Рейзи, смята да изкара 16 години като Кмет, преди това 8 години беше Председател на Общинският съвет а в началото беше 2 години Зам. Кмет при БСП. КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА У НАС ? 26 години управляващ, това го нямаше и при соца !
23.
T
28.01.2019 19:55:07
1
18
Tozi gospodin e za naroden sad ili bes sad da go stigne kakto niakoi prejiveli naroden sad. Razsipa vekovnia grad. Da ne zabriavia ce onia ot gore gleda
22.
*********
28.01.2019 14:13:49
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
1
28.01.2019 11:47:16
1
3
2
20.
1
28.01.2019 11:38:01
1
2
2
19.
1
28.01.2019 11:25:30
1
2
2
18.
*********
28.01.2019 07:09:27
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
На пързалката
28.01.2019 01:30:19
6
10
ЛЮБИМИЯ МИ КМЕТ,ОЩЕ МОЖЕЕЕ
16.
Bai
27.01.2019 23:42:39
2
21
Супер смешник, направо клоун!
15.
Истината
27.01.2019 22:51:55
2
20
ПОНКА ,АКО ГЕРБ НЕ ТЕ ПОДКРЕПАТ, ЩЕ ТЕ ОДУПАТ ТЕ САМИТЕ.
14.
*********
27.01.2019 21:32:00
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Съдията
27.01.2019 20:07:02
2
21
Тоз ако е човекът на Герб, значи ще има служебна победа за БСП
12.
*********
27.01.2019 20:03:44
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
GSXR
27.01.2019 19:54:38
5
32
ПАЗИ БОЖЕ ПАК ТОЯ ДА Е КМЕТ!
10.
Хахаха
27.01.2019 19:43:05
3
24
Доло мафията герб
9.
*********
27.01.2019 19:22:58
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Иванов
27.01.2019 19:21:22
0
26
ЕМИ ДА,ТО ОТ ПЛАЖ ДЮНИ МАЛКО ОСТАНА,ДА ГО ЗАВЪШИ ЧОВЕКА, КОЙТО ИСКА ДА ГЛЕДА ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ,ДА СИ СПОМНЯ
7.
созопол
27.01.2019 19:03:58
3
30
Рейзи съжалявам но повече няма да си кмет заедно с Борисов и герб си заминаваш
6.
Ares
27.01.2019 18:55:10
4
26
Няма да е той кмет. Можете да се обзаложите. Подробности в началото на лятото.
5.
gocho
27.01.2019 18:13:05
1
29
Къв ГЕРБ , кви 5 леа ве ?!
Ако не сте разбрали до сега - тея всите са векье - Пътници !
Значи да залагаш на куц кон !
Трее да си мноо кух да подкрепяш шайката !
Свърши се майна !
Кой яде - краде ...
Лопна мандалото !
Иде - Магнитски !
Нема да се отръвът !
Нема да купат F- 16 , щото ке паднат преди да са го приели !
А не кихнат ли на чичо Дончо - в кюпа са !
4.
Празников
27.01.2019 18:08:00
1
21
Ти го плюеш,то мисли,че дъжд вали...
3.
*********
27.01.2019 17:59:32
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
27.01.2019 17:54:19
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Адолф
27.01.2019 17:38:30
2
26
От алчноста по лошо няма, а анадолския разпран г.з на тоя хич не е алчен. Захапе ли кокала, стиска!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори