×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Старият град на Несебър с нов облик - повече паркоместа и базар, градският стадион също ще блесне


Старият град на Несебър с нов облик - повече паркоместа и базар, градският стадион също ще блесне
​Днес бе обсъдена рамката на Проектобюджет 2019, ето какво още предвижда Общината
16 Януари 2019, Сряда, 12:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Кръговото кръстовище Несебър-Слънчев бряг ще бъде реконструираноКметът Николай Димитров и колеги от екипа му представиха пред общественото внимание в Несебър рамката на Проектобюджет 2019, който предстои да бъде гласуван от местния парламент. По време на срещата в зала „Мелсас“ зам. кметът Иван Гургов информира, че проектобюджетът е балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината и е  направен така, че да обезпечава всички сфери и дейности.

Освен това той е съобразен с принципите на управление, целящи постигане на съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда, съвременни условия за образование, бизнес и инвестиции, богат културен и спортен календар, и не на последно място, е с висока степен на социална чувствителност и толерантност.

Проектобюджетът на Община Несебър за 2019 г. е в размер на 75 310 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2018 г. в размер на 6 000 000 лв. В него, както и в предходни години, има разчетени средства за помощи за социално слаби и лица с увреждания, помощи за новородени и програма инвитро, за  нуждаещите се от хемодиализа; запазват се и намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински  транспорт, дофинансира се ДМК.


Проектобюджетът на Община Несебър за 2019 г. е в размер на 75 310 000 лв.

Предвидена е издръжка на пенсионерски клубове, на  спортни клубове и дружества със седалище на територията на общината, дофинансиране на  читалищата на територията на общината, отделени са средства за издръжка на полицията, както и за реклама на общината като туристическа дестинация. Разчетени са средства за съфинансиране на проектите, които се финансират от  оперативните програми.

На общественото обсъждане стана ясно, че общината е предвидила средства за проектиране на реставрация и консервация на няколко паметника на културата от национално и световно значение. Заложен е проект за реставрация на църквата "Христос Пантократор". Подготвя се проект за консервация и реставрация на недвижима културна ценност църква „Св. Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Още две културни ценности са обект на реставрационни и консервационни планове - Каменна мелница в североизточната част на полуострова и Каменна мелница на провлака. Отделени са средства за проект на Общински център за изследване на черноморската флора и фауна.

Общината изработва нов проект за базар и парково пространство на територията на стария Несебър Заложени са средства за закупуване на сметоизвозваща техника за нуждите на БКС и Претоварната станция. В базата на БКС ще бъде поставена станция за дизелово гориво за нуждите на предприятието. Предвиждат се средства за проектните дейности на филиал към СУ "Любен Каравелов" в новата част на града, както и за постамент под статуята на "Св.Богородица", църковен храм и туристически център  на общински парцел в новата част на града.

През тази бюджетна година средства се заделят за проект за реконструкция на кръгово кръстовище Несебър – Слънчев бряг. Средства са предвидени за строежа на спортна зала на градския стадион. През тази година ще започне изграждане на подземен паркинг в кв. 51 по плана на новия Несебър. Общината заделя средства за приключване на текущите ремонтни дейности по улиците „Хан Крум“ и „Христо Ботев“ , като и за двете има предвидено изграждане на нова тротоарната настилка. По ул. „Хан Крум“ ще продължи монтажът на улично осветление в буферната зона.


СУ „Любен Каравелов“ в Несебър ще бъде ремонтирано с европейско финансиране

За ул. „Христо Ботев“ предстои цялостна подмяна на осветлените тела и преасфалтиране. Тези мероприятия за част от реализацията на концепция за широк градски център на новия Несебър. Средства се предвиждат и за довършителни дейности в Центъра за култура и образование „Артиум“, както и за завършване на сграда със смесена собственост – Пощата.

Средства са отделени и за доизграждане на Обществен селищен парк с открити спортни обекти и изграждане на нова улица в кв. „Черно море“. Предстои договориране за строителството на нови велоалеи и тротоари в същия квартал.

През бюджетна година 2019 ще започне строителството на нова обредна зала в гробищния парк на Несебър. Предвидени са средства и за приключване на проекта за разширение на гробищния парк.

Със средства от отчисления от РИОСВ Общината продължава монтажът на подземните контейнери за разделно събиране на отпадъци. По време на обсъждането присъстващите бяха информирани, че част от капиталовата си политика общината ще реализира по линия на европейско и национално финансиране.

По линия на европейското финансиране, местната власт работи по „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Обекта се финансира по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Отпуснатите средства са на стойност   1 681 000 лв.  Конкретните дейности, които ще се осъществят в рамките на проекта, са ремонт и саниране на всички фасади на несебърското училище, покрив, под, подмяна на дограма където е необходимо, ремонт на спортните площадки – изграждане на две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, полагане на тартанова настилка върху атлетическа писта, доставка на подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, изграждане на комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес, монтаж на 3 броя тенис- маси за външно ползване и поставяне на трибуни.

Предвижда се реконструкция на улична мрежа в Несебър – стар град на улиците „Мена и „Рибарска“ , както и на улиците „Тервел“, „Ахелой“, „Хемус“ . Частичната реконструкция на ул. „Месамбрия“ и „Митрополитска“ вече е в изпълнение. Местната власт има одобрен проект по програмата за Морско дело и рибарство за финансиране на Местна инициативна рибарска група, на която ще се отпуснат средства в размер на 3 900 000 лв. за реализиране на малки проекти на местното население. Предстои старта на дейности по реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на рибарско пристанище Северна буна – Несебър. Със средства от фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ ще се реконструира и част от уличното
осветление в новата част на града. Планира се реконструкция на корпуса на СУ „Любен Каравелов“ в стария град.

Проектобюджет 2019 г. е насочен към запазване обема на предоставяните от общината услуги и повишаване на тяхното качество чрез по-добра организация. Бюджетът има за цел в рамките на ресурсите на общината (трансфери от държавния бюджет, местни приходи, привлечени средства), да се осигурят човешки и финансови ресурси за задължителните разходни отговорности по закон и изпълнението на годишните цели и задачи от местно значение.

В категории: Несебър


Нико Тупарев ще бяга пак в Би Ти Ви
Нико Тупарев ще бяга пак в Би Ти Ви 06/07/2020, Понеделник 21:19 0
България Всички новини
Бедствие в София! Ад от небето удави столицата (СНИМКИ) Бедствие в София! Ад от небето удави столицата (СНИМКИ)

В централната част на столицата положението е бедствено

Дони направо плаши! 50 кг! На 53 години! Изглежда на 103! Дони направо плаши! 50 кг! На 53 години! Изглежда на 103! Всички отдават тоталната промяна във външния му вид на отказа от нормално хранене Роми на тумби на плажа, номерата им за тършуване на вещи не минават Роми на тумби на плажа, номерата им за тършуване на вещи не минават Туристите и гостите на ивицата са изключително дисциплинирани и щом някой влезе във водата, друг задължително остава да надзирава вещите Братислава: Петдневна карантина за българи с отрицателен тест за Covid-19 Братислава: Петдневна карантина за българи с отрицателен тест за Covid-19

След изтичането й, се прави втори тест и - ако резултатът пак е отрицателен за COVID-19, изследваният получава право на свободно движение

 

Нико Тупарев ще бяга пак в Би Ти Ви Нико Тупарев ще бяга пак в Би Ти Ви

За последно 50-годишният мултимилионер прави предаване в конкурентния на Нова телевизия ефир през далечната вече 2008 година

 

 

 

 

Воден режим в две карнобатски села заради засушаване Воден режим в две карнобатски села заради засушаване

Ограниченията на водоснабдяването ще отпаднат при нормализиране на водните количества

Зейнеб се завръща в ефир като майка Зейнеб се завръща в ефир като майка

За първата си изява тя избра къса пола и блуза с високи сандали, като бе изпратена от любимия си Стоян Балевски

Огромен ръст на издадените нови книги в област Бургас Огромен ръст на издадените нови книги в област Бургас В сравнение с 2018 г. броят на издадените заглавия на книги се увеличава с 67.9%, а средният тираж на една книга за областта през 2019 г. е 354 броя, като през предходната година е бил 195 Женски футболен клуб „Бургас“ се завърна със сребро от турнир по футбол за девойки Женски футболен клуб „Бургас“ се завърна със сребро от турнир по футбол за девойки

След две победи над русенки и габровки с 4:1 и 2:0, на финалното морско дерби бургаските момичета отстъпиха с резултат от 2:1 в полза на представителките на Варна

ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ изпрати първия си випуск, родители изненадаха колектива с портрет на Бащата на Бургас ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ изпрати първия си випуск, родители изненадаха колектива с портрет на Бащата на Бургас

Теодора Стоянова донесе пълно отличие на матурите по БЕЛ и математика и огромна гордост за учителите си

Локална карантина в Испания заради препълнени барове Локална карантина в Испания заради препълнени барове

Карантината, която ще продължи до петък, засяга около 70 000 души

Бубонна чума в Китай, пренася се от бълхи по гризачи Бубонна чума в Китай, пренася се от бълхи по гризачи Отиде си великият композитор Енио Мориконе Отиде си великият композитор Енио Мориконе

Той е написал музиката към повече от 570 филма, само 30 от които уестърни

70 000 блокирани в Галиция заради карантина 70 000 блокирани в Галиция заради карантина

Властите обявиха, че новите огнища са свързани с няколко бара

Радост за демократите в Хърватия, десните спечелиха изборите Радост за демократите в Хърватия, десните спечелиха изборите

Хърватска демократична общност получава 66 места в парламента, а социалдемократите - 51

Мъж, оцелял при атентатите на 11 септември, почина от коронавирус Мъж, оцелял при атентатите на 11 септември, почина от коронавирус Стивън Купър, електроинженер от Ню Йорк, е починал на 28 март във Флорида Тигър уби пазач в зоопарк в Швейцария Тигър уби пазач в зоопарк в Швейцария

Друг пазач се е притекъл на помощ, но мъжът е починал мигновено

Индиец си поръча маска от злато срещу COVID-19 Индиец си поръча маска от злато срещу COVID-19 Бизнесменът е платил 4 000 долара за изработката Жертви и безследно изчезнали след воден ад в Япония Жертви и безследно изчезнали след воден ад в Япония На 200 хиляди души е наредено да се евакуират Английските пиячи се втурнаха към баровете, дистанцията е мираж Английските пиячи се втурнаха към баровете, дистанцията е мираж 15 милиона халби бира в 23 000 заведения из цялата страна в първия ден след разглабванеот на мерките
Николина АНГЕЛКОВА, министър на туризма Николина АНГЕЛКОВА, министър на туризма Има пик на заразени млади хора. Повечето от тях са били на дискотеки, абитуриентски балове и фитнес зали Виц на деня Виц на деня Две проститутки решават кръстословица: Голям съд за течности - чете едната. Презервоар - отговаря другата. - Не, започва с буквата Р. - Тогава е резерватив! Виц на деня Виц на деня Баба към внука си:
- Какво ядеш?
- Това е екстази, бабо!
- Виждам, че е екстази, ама защо така без хляб?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук “Търся жилище в района” – обява в автобус
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори