×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Големи проекти ще преобразят Ахелой още тази година


Големи проекти ще преобразят Ахелой още тази година
Кметът Иван Алексиев разкри пред жители на Ахелой какво ще се направи през тази година
15 Януари 2019, Вторник, 18:04 ч.
Автор: Флагман.бг

Екоалея, основен ремонт на улици и изграждането на защитни буни, са основният акцент в Бюджет 2019 за град Ахелой

Основна задача пред нас е развитието на град Ахелой. В момента само Поморие генерира приходи и издържа цялата община. Това е все по-непосилна задача, като се има предвид увеличените активи на общината и високите очаквания на жителите ѝ.

Трябва ни втори стълб, който да генерира приходи и това е именно Ахелой, защото е единственият друг град, разположен на морския бряг. Това каза кметът Иван Алексиев по време на срещата за обсъждане на проектобюджета за 2019 г. в гр. Ахелой.

Едно от най-значимите неща в тази посока е изграждането на буни за запазване и защита на ахелойския бряг. Проектът, който освен буни, включва и изграждане на пристан, вече е внесен в регионалното министерство и очаква одобрение за финансиране.

През пролетта на 2019 г., предстои да бъде решен и още един от проблемите на града – канализацията на Ахелой ще бъде заустена в Пречиствателна станция Равда. Това ще се случи благодарение на два големи инвестиционни проекта, които се реализират в момента на територията на гр. Ахелой. Доброто сътрудничество и партньорство между инвеститори и Община доведе до разработване на цялостно развитие на зоната, в която са инвестициите, включително и изграждане на водопровод, ремонт и заустване на отпадните води в канално-помпена станция, а оттам и в Пречиствателна станция Равда чрез тласкател.  Освен за инфраструктурата, тези инвестиции ще спомогнат и за туристическото развитие на града, осигурявайки над 4 000 легла и над 500 работни места в Ахелой.

По програмата за развитие на селските райони и Местната инициативна група Поморие ще се извърши основен ремонт на три основи улици в Ахелой – Рила, Струма и Искър. По същата програма е одобрен и проект за изграждане на екоалея, разположена между морския бряг и Поморийското солено езеро, която да свърже Ахелой с Поморие. 

„Спомням си, че преди години с вас коментирахме кога ще изчистим залива – той вече е чист; кога ще се изгради обхода – и той е факт; много пъти обсъждахме въпроса за изграждане на детска ясла – строителството ѝ започва; за буните, за улиците и много други. Полагаме много усилия да променим Ахелой, но основното беше да се изведе трафикът от града. Убеден съм, че отсега нататък нещата ще започнат да се случват. Необходимо ни е малко разбиране и малко повече комуникация помежду ни”, заключи кметът Иван Алексиев в края на срещата.

На обществено обсъждане присъстваха още заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов, кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и общинските съветници.

В категории: Поморие


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
ВЪПРОС
05.02.2019 14:46:50
0
1
КМЕТЕ, А ОБХОДНИЯ ПЪТ НА ПОМОРИЕ КОГА ЩЕ СТАНЕ? НАЛИ ПЪРВА КОПКА МУ НАПРАВИХТЕ...А?
11.
Хитран Лисан
16.01.2019 21:24:30
0
0
Най-после са сетихте че два коня дърпат каруцата по добре от един ... Гледайе Ахелой по бързо да се върне там където беше защото Поморие изостана много като община последните 30 години .. И ми вкарайте земята по бързо в регулация и да я продам , че предния път се излаомих,този път няма.
10.
Мона Лиза
16.01.2019 08:27:21
0
1
Х..у оправя х..у разваля дупе да е яко и на едните и на другите!
9.
*********
16.01.2019 00:40:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
От Ахелой
15.01.2019 22:03:04
0
2
О,Небеса! Най-после забелязахте,че и там живеят хора.Тъжно ми е за Ахелой! Забравен от всички! Крайно време е този град да се съвземе.Толкова много млади хора живеят там,няма никакъв социален живот.Запада Ахелой от ден,на ден.Тази сграда(не знам кой я стопанисва)до ресторанта на центъра,но изглежда много зле и нещо трябва да се измисли по въпроса.Има много,много да се направи за Ахелой.
7.
Ивана
15.01.2019 21:50:50
0
2
Е,най-после се сетихте и за Ахелой!О,небеса! Крайно и неотложно е нещо да направи поморийска община за Ахелой! Толкова е западнало всичко в момента,толкова е замряло,че ми се плаче! Обърнете внимание на запуснатата сграда до ресторанта на центъра ,мноого е грозна!Нещо трябва да се помисли за младите хора там(които не са никак малко)Нещо за социалния живот в Ахелой.Има много неща,които не изискват някакви невъзможни инвестиции,предполагам.Ахелой наистина заслужава внимание,хората го заслужават!
6.
поморие е нашта клетва
15.01.2019 21:49:44
0
4
Заливът на Ахелой не е чист, поради факта че отпадните води на Ахелой се изливат директно в реката без да са пречистени. За това общината има редица актове за замърсяване от РИОСВ. Осем години администрацията не успя да защити и намери финансиране на проекта пред МОСВ по различните програми. Нужни са факти и точни данни, а не предизборни обещания, че проблема ще бъде решен с два големи инвестиционни проекта за които след изборите може да се окаже, че липсва финансов ресурс. Проекти може и да има за канално-помпена станция или за буни и пристан за ахелойския плаж, или за еко-алея между Ахелой и Поморие но е нужно и ясно да се каже откъде ще се намерят пари за финансирането им, защото не са заложени в проектобюджета за 2019. Като резултат, да правилно жителите на Ахелой имат едни проекти, но за тях няма осигурени пари за реализирането им. Не се задоволявайте с обещания и две три асфалтирани улици, искайте повече и отговорете на въпроса бихте ли подкрепили кмета и екипа му ако не бяха от ГЕРБ, отчитайки как си върши работата за два мандата. Иначе честито, общината ще харчи повече пари през тази година като приходната му част е увеличена чувствително с завишените ставки на данък МПС и данък сгради за което жителите на Поморие и Ахелой ще платят и само за това увеличение трябва да искат повече средства за инфраструктура.
5.
Ферхунде
15.01.2019 21:12:05
0
2
Избори ли идват?
4.
Дора Симеонова
15.01.2019 19:58:55
0
2
И не трийте коментарите на хората!Ще Ви излезе много скъпо!
3.
Дора Симеонова
15.01.2019 19:57:54
1
3
Стига вече,видяхме Ви какво представлявате унищожихте всичко Поморийско.Сега Юнион Ивкони да та спасява!Бизнесът в града е потресен!
2.
помориец
15.01.2019 17:02:13
0
2
Нали е изборна година и ще избираме кмет.
1.
От Ахелой
15.01.2019 16:22:09
0
3
Защо не го преобразихте за 8 години, сега ли се сетих те че сме си живо село, никому неизвестно! Ама много са наехте тези дни! Не Ви вярвам нито на една дума!!! e76dd
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори