×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение


Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение
Легендарният генерал нарежда по мегафона, че види ли мангал по тъмно, ще се стреля на месо
12 Януари 2019, Неделя, 00:01 ч.
Автор: Флагман.бг

По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население

В Пловдив се намира най-голямото гето на Балканите – Столипиново, с над 50 000 души циганско население.

През годините постепенно започва да се превръща в циганско гето. По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население. Тоталитарната идеология изключва по презумпция опцията за недисциплинираност и непокорство сред населението. Въпреки страха от милицията, обаче инциденти не липсват, пише socbg.com.



През лятото на 1978 г. млада семейна двойка се разхожда привечер в съседния квартал „Изгрев“.  Маршрутът им минава в близост до „Столипиново“, където са нападнати от местни цигани с цел грабеж. Мъжът оказва съпротива и е заклан от разярените цигани заедно с бременната му съпруга. Впоследствие се оказва, че убитият мъж е племенник на партизанския командир Стою Иванов Неделчев (Чочоолу), издигнал се след 9 септември 1944г. до генерал. В годините на комунистическо управление подобни случаи са били под тотално информационно затъмнение и поради тази причина в пословичното социалистическо безновинарско общество, слуховете са растели мълниеносно, а народната мълва е била страхотна. Всеки чул отнякъде нещо е давал воля на въображението си и допълнително е украсявал случилите се събития. Така се случва и с този криминален инцидент, където истината за случилото се, поради липсата на информация и до днес се преплита с градския фолклор.



Според градската легенда, след като милицията не успява да залови убийците, се намесва армията. Реакцията на чичото на убития мъж, генерал Чочоолу, е ужасяваща и мигновенна. По това време влиятелният и силен генерал командва армията в Старозагорски окръг. Веднага след като научава, че убийците не са разкрити заминава за Карлово. Бесен, генералът вдига под тревога два батальона от тамошната танкова бригада. Без да се съобразява с никого сам повежда колоната с танкове към Пловдив. Замисълът на потресения 70 годишен вече генерал е била, чрез страха от вида на бойните машини, да въведе ред и дисциплина сред размирното население в квартала, както и да спомогне за по-бързото залавяне на убийците на племенника му. Така и става. Няколко Т-55 тръгват от Града на Левски, за да дебаркират в източния квартал на Града на тепетата, където се намира „Столипиново“. Танковете  обграждат циганското гето, като при вида им всичко живо мигновено се скрива. Страхът плъзва навсякъде и никой не смее да излезе.  В квартала буквално е въведено военно положение.  За назидание бойните машини разрушават една къща, а самият Чочоолу нарежда по мегафона, че види ли мангал по тъмно, ще се стреля на месо. И ако до изгрев не предадат нападателите, продължават със следващата къща!

Научили за странните маневри, началниците на пловдивската милиция изпадат в ужас. Прекратени са отпуските на милиционерския състав , поделенията в града са вдигнати по тревога.



В опит да предотвратят погрома на гетото, в него навлизат тежко въоръжени милиционери и роти на войската. Никой обаче не посмява да се противопостави на легендарния генерал и се започва поголовно пребиване на циганите без оглед на пол, възраст и т.н. Група мъже, въоръжени с брадви и ножове се опитват да окажат съпротива, но направо са  пометени от силовите структури на държавата.
Ефектът от акцията е страхотен. Още на следващия ден цигани пропяват в милицията кои са дръзналите да отнемат живота на племенника и снахата на жестокия генерал. МВР ги залавя за ден и ги предава на съда. Развилнелият се генерал дори сам поисква престъпниците да му бъдат предадени, за да може лично да ги разстреля. Все пак под натиск отгоре саморазправата е предотвратена.
Всеки в махалата, у когото е намерено нещо, което би могло да се използва като оръжие е арестуван и затворен за превъзпитание в килиите на Пловдивска община, останали още отпреди 1944 година, когато сградата е била Областна дирекция на полицията. Там попадат и жени, които отправяли клетви към милиционерите и военните.



По време на тридневната блокада кварталът е изглеждал сякаш е бил обезлюден. След взетите драконовски мерки, циганите не смеят да гъкнат, а камо ли да дерибействат, както се случва сега. В Пловдив е въведен вечерен час за тях и никой не е имал право да излиза от гетото без причина. Установен е и режим на денонощно наблюдение от милиционери. Ако циганин се осмели да напусне квартала извън вечерния час буквално е бивал осакатяван от бой. Tези, които са работели на смени са им издавани служебни бележки, за това в колко часа им свършва смяната, за да могат да се приберат. Ако тя обаче закъснее и не успеят да се завърнат в уречения час, някои от страх са оставали да спят и на работното си място.

Случилото се така наплашва обитателите на гетото, че до началото на демокрацията никой от тях не си позволява да извърши дори и най-малкото престъпление. А близо 2 години жив циганин не посмява да се появи в града. Това е бил и единственият период, в който Пловдив е живял без страх от криминални прояви, а за този своеволен и дързък акт Чочоолу, заплаща с военната и политическата си кариера.

Кой е Чочоолу ?

Стою Иванов Неделчев (Чочоолу) с прякор Пантера е роден през 1908 г. в с. Калояновец, Старозагорско. Понякога в неговата биография е трудно да се отделят фактите от легендите. Преди да стане партизанин се е занимавал с кражби на коне и животни. Влиза в затвора като криминален престъпник. Докато пребивава в затвора, се запознава с комунисти и се запалва по комунистическите идеи. Излиза в нелегалност през 1934 година, а през 1937 година пристига в СССР като политимигрант. Участва в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. През 1941 година по решение на ЦК на БКП като парашутист се завръща в България, за да организира партизански отряди. Командир на Партизански отряд „Христо Ботев“, Партизанска бригада „Георги Димитров“ и Пета Старозагорска въстаническа оперативна зона. Два пъти му е издавана смъртна присъда по ЗЗД. Остава неуловим, което го прави един от легендарните и прославени партизански командири. Участва във войната срещу Германия (1944-1945) като заместник-командир на VIII- а Тунджанска дивизия. Приет в редиците на БКП. Многократно избиран за Народен представител. Служи си трудно с дясната ръка вследствие на наранявания от времето на съпротивата и козирува с лявата. През 1967 г. издава мемоарната книгата „Боят настана“. Във филма „Осмият“ е прототип на главния герой, ролята на който играе Георги Георгиев-Гец. Почетен гражданин на Стара Загора от 1978 г. Според очевидци, генералът е бил ужасяващо жесток и смразяващо циничен. Умира през 1987 г. в Стара Загора.


В категории: Ретро Флагман


68
Коментара по темата
68.
Югозапад
15.01.2019 10:44:32
0
2
Мн сте прости идеята е да се изтегли целия български народ навън за известно време и после една бомба на мангалите и хоп прибираш се и си строиш къща на ново и чисто най вече
67.
До повечето
14.01.2019 22:28:21
0
4
Мисля си,че единственият начин да се реши проблема е да се образоват.Чочуло бил влязал преди 40 години с танкова.И какво от това?Днес проблема е в пъти по-голям.Така,че танкова и каква то и да е агресия ще реши проблема временно.Може да се постигне само една омраза и след години проблема ще е по-голям предполагам.Възможно най-бързо държавата трябва да ги образова и възпита.Те сами ще разберат,че това тяхното не е нормален начин на живот.Управляват ни едни безхаберци.На тях им е все тая какво ще стане след 30-40години.Ако не се вземат мерки проблема ще става още по-голям.Днес ще ги изгоним от Войводино,те ще отида някъде другаде,обаче пак в България.Пак ще са си същите неграмотни и глупави и пак ще правят същите мизерии.Може да не е във Войводино,но ще е пак тук.Трябва друго решение и тези,които ни управляват трябва да имат някаква стратегия .Не да излиза примерно някой от дадено министерство и да говори неща,които се харесват на хората.Само,че самият той знае,а и хората знаят,че колкото и хубаво да звучи това,което казва,това са едни празни приказки и нищо няма да променят.Трябва държавна политика и стратегия за близките 20-30 или 50 години,в които нещата ще се оправят малко по малко.Може да мислим за следващия програмен период на еврофондовете,поне две години преди да е изтекъл настоящият.Обаче неможе да помислим,как да накара ме една част от населението да учи,работи,да си плаща данъците и сметките.
66.
комунист, пионер и комсомолец
14.01.2019 13:00:32
3
0
През комунизма имахме пробоеми, не можехме да говорим глупости свободно, бяхме бедни, и трудно излизахме в чужбина. Днес вичко ни е наред, само че се оказа, че сме расисти и неудачници.
65.
KAMEH
14.01.2019 10:55:40
2
6
Най-жалкото е, че комунистите са имали възможност да изтрият тази сгран от лицето на България, но дори и това не са успяли да направят като хората!
64.
Do 63
14.01.2019 10:54:07
2
0
Неграмотни тъпако, ти си бил, много страшен!
63.
SS DO 17
14.01.2019 00:30:21
0
1
AKO OCHTE VEDNAJ PICHECH ZA ATENTATATA NA GARA BUNOVO OBECHTAVAM TI CHE , CHTE TE NAMERIA , KAKVOTO I DA MI STRUVA ...
62.
Bg хроники
13.01.2019 22:29:13
1
4
два са случаите ,когато мангалите УСЕЩАТ мощта на цялата държава : 1- Чочоолу в „Столипиново“ ,Пловдив и Арлин Антонов в „Токайто“ ,Пазарджик .
61.
Пурко до 59
13.01.2019 22:00:08
1
0
Страхотно си го "барнал" последният си пост!С големи буквички пак и дублиран, радост за окото.Само думичката "ПРИВИЛЕГИИ" пак те затруднява.Ма нищо...
60.
Още едно мнение за размисъл
13.01.2019 20:43:20
1
2
Хора, истината е че голяма част от тия същества са със съвест на озверели животни! Тук мисъл и чувство за самосъхранение НЯМА! Няма страх от съд от затвор( където между другото знаят, че ще ги хрантутят и топлят без пари) , няма страх и от бой и дори от смърт! Нещата са изтървани отдавна, сега са озлобени и с чувство за сила и безнаказаност. За мен решението е засилено присъствие и ромска Държавна сигурност. Вербуват се по читавите с дребни финансови похвати, и се действа превантивно с опасните елементи. Видимо полицията няма ресурса да го прави.
59.
до 57 не са ПРОСТОТИИ А ВОЙНА
13.01.2019 20:39:39
2
2
ХИБРИДНА ВОЙНА ВОДЕНА ОТ МАЙЦЕПРОДАВЦИ БИВШИ КОМУНИСТИ И АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА ВНУШАВАТ НА ХОРАТА КОЛКО Е БИЛО ХУБАВО /на тях определено им е било хубаво с превилегиите с които се ползваха//КОЛКО ХУБАВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И Е.С.ХАХА ДАЖЕ И ДЕБИЛИТЕ ВЕЧЕ ГЛЕДАТ НА ЗАПАД А НЕ КЪМ МОСКВА!!!
58.
до 57 не са ПРОСТОТИИ А ВОЙНА
13.01.2019 20:39:38
1
1
ХИБРИДНА ВОЙНА ВОДЕНА ОТ МАЙЦЕПРОДАВЦИ БИВШИ КОМУНИСТИ И АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА ВНУШАВАТ НА ХОРАТА КОЛКО Е БИЛО ХУБАВО /на тях определено им е било хубаво с превилегиите с които се ползваха//КОЛКО ХУБАВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И Е.С.ХАХА ДАЖЕ И ДЕБИЛИТЕ ВЕЧЕ ГЛЕДАТ НА ЗАПАД А НЕ КЪМ МОСКВА!!!
57.
Smith
13.01.2019 18:29:53
7
4
Това е лъжа, по време на комунизма изнасилвания нямаше. Нямаше и джендъри. Нито Бисер Киров е бил джендър, нито някакъв манго е изнасилил момиче. Нямаши и кражби, хората си прибираха антените и чистачките от колите, да не ги вали дъжда. И идиоти хич нямаше, не е като сега в тая демокрация, всеки да се връзва на всяка изцвъкана простотия в интернет.
56.
Велбъжд
13.01.2019 17:57:13
0
3
Братя българи този спор "комунизъм -демокрация" е излишен, защото винаги едните казват на другите, че са с промити мозъци.
Ето ви една снимка, която дава ясна представа за истината, кой заличава българите: http://prntscr.com/m6micu
55.
гггггггггггггггггг
13.01.2019 17:52:11
3
0
Военно положение може да се обяви само от президента - ако има желание, с това се дава право да се ползва сила
54.
ФЛАГМАН ?????????????????????????????
13.01.2019 17:36:59
4
1
бързо триите 48 коментар .давам ви на прокуратурата.
53.
AZ
13.01.2019 17:26:43
1
9
Служих по това време. Истина е всичко, само че подробности не знаехме. Че се вдигна танковата бригада - вдигна се и то под предлог, че отиват на учение. Това е нещо напълно нормално по онова време. И да, циганите имаха много страх от униформени и автомати. Дори се криеха зад милиционерите и местните участъци на Милицията. Тогава имаше типичните "чичко милиционери" властни с възпълничко тегло и добродушни физиономийки. Когато в махалите се пускаха спец частите - ставаше страшно. В Аксаково съм присъствал на нещо, като сплашване. Там пускаха морските пехотни десантчици със сините барети. Из пловдивско бяха червените барети - десантчици и парашутисти. Десетима от тези да видиш и замръзваш. Бяха обучени момчета събирани от спортни училища бойни клубове и парашутни такива. Като бултериери бяха - я си гъкнал, я са ти запушили устата. В Аксаково ги бяха пуснали в гетото, защото циганите умеят да се укриват и влязат ли там - нямаше улавяне, освен ако не ги сплашиш. Метод си беше, а мангалите не напускаха гетата си. Наистина имаха вечерен час. В Бургас към средата на 80-те ги бяха изтървали и циганета на 17-18 се бяха взели насериозно, като ходиха по тогавашните дискотеки в града - Капута, Плочата, балатума през лятото, Нептун, навеса и се задяваха с българските млади девойки. Имаше впоследствие случай на насилствен секс, който самозабравилите се мангали ( чувстваха се добре докато траеше онова безумно побългаряване на етническите турци) бяха извършили с две млади бургазлийки. Ами влезе се после в Победа, без шум и много приказки, а ако се не лъжа циганетата на 3-ия час бяха предадени на който трябва. И да, в милиционерските участъци ги биеха, биеха и всеки провинил се де, но циганите замръзваха и на българите не противоречаха тогава. Беше 87 година, когато на една дискотека ( там, където днес е морското казино) се изсипаха около 6-7 циганета. Тогавашните бургаски бабаити, като кафуна, чикела,шамана чакала и Пацо също се случиха там. Е, циганетата дали не излетяха с 200 от там. От тогава до сега не съм видял цигане на бар в Бургас, но пък истина е, че днес се чувстват безнаказани. Истината е, че и тогава правиха много зулуми, но после съжаляваха дълго, но истина е, че тогава от 10 циганина - 1 се приобщаваше. Имал съм съученик и приятел такъв, но те си бяха от друго тесто, днес се размножават бързо и не искат да спазват правилата.
52.
пионери, комсомолци
13.01.2019 17:20:25
3
5
към края на комунизма в България хората бяха по-бедни от сега, но по човечни и се отнасяха с уважение един към друг. Обществото беше на страната на разума. Днес, най-силно се чува гласа на омразата. Коментарите тук го потвърждават....
51.
Ауди RS6
13.01.2019 16:06:31
3
4
gsn43, прав си, но не исках да излагам жена ти като спомена колко й е тарифата. Сега всички знаят
50.
gsn43
13.01.2019 16:02:10
5
4
Ауди А6 -пропусна да споменеш че надницата беше 50 стотинки.
49.
ало пурко спиш ли ?????????????
13.01.2019 15:45:02
5
1
48 коментар е за ПРОКУРОРА!!!!!!!!
48.
5-та шипченска
13.01.2019 15:27:47
4
9
Време е да започне етническа война,или етническо прочистване.....трябва да го направим,когато най-малко очакват-на връх Банго Васил....гответе се братя мои,знам че сме малко,но ще победим-напред,напред и нито крачка назад!!!!
47.
до 44
13.01.2019 15:07:35
1
3
Не. Някой, насъсква хората, просто питам кой?
46.
Anna
13.01.2019 14:56:03
10
4
Защо не писахте за Чочоолу преди ,няколко месеца ,ами сега за да насаждане междуетническо напрежение .Мислите се за много умен и актуален.Чочоолу отдавна е изгнил в земята ,на вас ви трябват герой,ами защо се завръщате във времето на социализмът ,да не би носталгията за онова време да ви е налегнала.Искате да има размирици, да се срахуват хората за децата си ,да ни затворят всички граници,защото в Европа никой няма да одобри това.Жалак глупak със жалка статия.
45.
до 42 КОЙ ИМА ИНТЕРЕС
13.01.2019 14:53:26
7
2
ОТ МЪТНАТА ВОДА //ОТ ТАКИВА СЪБИТИЯ///КОМУНИСТИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ Д.С.МАНИПУЛИРАЩИ//НАСЪСКВАЩИ// ЧРЕЗ КОМЕНТАРИТЕ СИ ДЕБИЛИТЕ В ПОСОКА ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА.Е НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ ДЕБИЛИ ДЕБИЛИ АМА ""ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА""И ТЕ ГЛЕДАТ КЪМ ЕВРОПА А НЕ В МОСКВА!!!
44.
до 42 КОЙ ИМА ИНТЕРЕС
13.01.2019 14:53:25
6
1
ОТ МЪТНАТА ВОДА //ОТ ТАКИВА СЪБИТИЯ///КОМУНИСТИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ Д.С.МАНИПУЛИРАЩИ//НАСЪСКВАЩИ// ЧРЕЗ КОМЕНТАРИТЕ СИ ДЕБИЛИТЕ В ПОСОКА ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА.Е НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ ДЕБИЛИ ДЕБИЛИ АМА ""ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА""И ТЕ ГЛЕДАТ КЪМ ЕВРОПА А НЕ В МОСКВА!!!
43.
преброяване на дивите зайци
13.01.2019 14:39:53
2
3
след протеста на жълтите жилетки, следва бунта на работните обувки и оранжевите каски...
42.
БСП
13.01.2019 14:18:13
0
5
Целта е циганите да скочат срещу правителството. Агитките пък, трябва да скочат срещу цинаните. А накрая всички заедно да облекат жълтите жилетки. Нали това е целта?
41.
Roro
13.01.2019 13:19:13
4
5
НЕ ИМ ЛИ ИДВА НА УМА НА ВОЕННИТЕ ШЕФОВЕ ЧЕ ВОЕННИТЕ СА ХОРАТА ДЕТО НАЙ МНОГО НАПРАВИХА ЗА ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА КАТО ВМЕСТО НЕПОТРЕБНИЯ ЖИЛИЩЕН ФОНД ИЛИ ДА ГО СТОПАНИСВАТ ИЛИ ДА ГО РАЗРУШАТ А ТЕ ГО ОСТАВИХА КАТО ИНКУБАТОР НА ЦИГАНИ. АКО КАРАКАЧАНОВ НЕ МЕ РАЗБИРА ЩЕ МУ ОБИСНЯ И ДАМ ПРИМЕР: ВЪВ СЕЛАТА ОТ БИВШАТА ТРЕТА АРМИЯ ПО ГРАНИЦАТА В СТАРИТЕ БЛОКОВЕ МАСОВО СЕ САМОНАСТАНИХА ЦИГЪНИ И НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА ГИ ИЗГОНИ И ОЗЪПТИ.
40.
До35
13.01.2019 13:16:07
1
6
Сороспийска мастийо, явно много ти е харесало да те плющят лилави паразити.
39.
ДО А6 ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ
13.01.2019 13:08:01
1
4
ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.НИЩО АРГУМЕНТИРАНО САМО ДЕБИЛСКИ ИЗЦЕПКИ НАБИВАТ В ГЛАВИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ИДИОТИ.
38.
Ето защо
13.01.2019 13:07:35
5
13
Носталгията по соца не само няма да умре, а ще става все по силна. Защото тогава наистина имаше ред, имаше смъртно наказание,имахме наша си БЪЛГАРСКА държава, а не брюкселска колония с началници надянали розови прашки.
37.
Прост пример ”преди и сега”.
13.01.2019 13:01:42
3
12
Мамала по комунизма работеше в ДСО Родопа,беше 150кг мангал и отиваше и се връщаше от работа с колело ”голям Балкан”. Като почна демокрацията беше мутра и рекетьор,дясна ръка на Гошо Мечката и Найден. Циганин войвода хахааа демокрация-педеразация.
36.
Милко Балев
13.01.2019 13:00:42
2
11
Имах честа да го познавам,безкрупулен и железен човек имаше мерцедес с личен шофьор и охрана по онова време,влизаше при бай Тошо без да чука на вратата а на погребението му имаше 12000 човека. Относно акцията в пловдив е 100% вярна дори доста брутални действия са покрити.Архивите са отворени който не вярва да се поразрови има купища документи по случая.
35.
Smith
13.01.2019 12:59:56
10
6
Явно още има идиоти да вярват на свободните съчинениня стил един дедо разказа. Тая история съм я чувал и във варианти за Сливен, и за Грудово и за Хасково. Кухите кратуни под мазните каскети вярват и се радват.
34.
Пурко до 14 и 15
13.01.2019 12:51:53
1
5
И аз Ви обичам!!!Но днес ще пропусна да ви пляскам по дупето.В неделя почивам.И пиши само с главни букви, МУЦКА!Бягаш от себе си...
33.
ФАНТА ФЕН
13.01.2019 12:39:21
16
4
Пълни глупости е тази статия ! Отдавна хората казаха ,че никога не се е провеждало такова събитие и не е имало терор над циганите с танкове и бригади .
Избиване на комплекси от страна на пишман патриоти
32.
Ауди А6
13.01.2019 12:05:49
14
5
без пари ви пикая отгоре, комуненца. Не се продавам кат вас на наши и чужди. Като толкоз ви харесва пРоссия прав ви път. А 29 е олигофрен, заченат от комунисти - брат и сестра, затуй е умствено изостанал. Личи му по съжденията
31.
наблюдател
13.01.2019 12:01:49
4
16
Преди "демокрацията" циганин да видиш в центъра на Бургас нямаше такова нещо. Циганите си знаеха пътя до стадион Черноморец .Имаха респект от тогавашната милиция.
30.
бой до припадък
13.01.2019 12:00:40
2
12
Така трябва да се прави и сега. А не с мирни протести. Мачкай мангала,за да е мирно селото и града и държавата!!!
29.
Демократ
13.01.2019 11:51:16
6
15
Аз съм западен демократ, капиталист, джендър. Обичам циганин да ме изнасилва, пола си да сменям, наркотици да шмъркам. Никога да не работя, пари от грантовете да получавам, български плач да чувам, комунизма да оплювам.
28.
Платени тролове
13.01.2019 11:51:13
6
11
Тук има платени бойковски тролчета, печелят по 30 Ст на коментар, а Ауди а6 и номер 14 днес заработиха една бира вече
27.
До 14 и Ауди а6
13.01.2019 11:48:41
5
11
Казвам ти го пак, продажнико.... Навремето гейовете като теб мълчаха, а сега пишат против системата, която ви вкара в ред. Трябва да си благодарен, че изяде толкова бой по комунизма заедно с роднините от Столипиново
26.
Ауди А6
13.01.2019 11:27:12
15
3
всички комунета са лапали на висшите партийци от КПСС, а днешните нереализирани комунета искат ПутКин да ги оножда отзад като разбира се, това за тях е висша форма на патрЕотизъм. Отрепки и продажници, продали родината си за евтин хляб и кисело мляко.
25.
Бе то
13.01.2019 11:19:18
12
3
И Левски е тероризирвал убивал на времето ама сега е герой така че колелото на историята се върти
24.
Циганин
13.01.2019 11:17:19
6
9
Нас америка ни пази, ЕС ни е приятел, бойко, костов, " патриотите " ни са нашите родители. Заедно всички ще ви унищожим българи, комунисти
23.
DJARO
13.01.2019 11:12:17
4
9
DO 1-tazi istoriq e 100% istina.....daje ima edna podobna samo 4e za Kardjali...i tam vsi4ki sa hodeli s navedeni glavi dulgo vreme...prosto mnogo nagli stanaha...i o6te po zle 6te stane ako ne se vzemat merki
22.
НРБ
13.01.2019 11:07:35
4
18
В капитализма всичко можеш да си купиш когато печатиш парите. Хартийки за животи. Купуваш си парламент, мачкаш и убиваш народа. Купуваш си земята му, унищожаваш производството му и храната му. Купуваш си телевизиите, затъпяваш децата му. Даваш им наркотици, изпаряваш им и двете гънки в мозъчетата. Правиш ги педерасти, не се възпроизвеждат. Купуваш си цигани, хлебарки, търтеи и доизбиваш обикновенните хора. Само пълна АМЕБА може да се радва на капитализма, фашизма, тероризма, наркотиците и бандитизма. Само пълен идиот може да величае ЕС, НАТО, Английските си, немски, френски, американски, брюкселски убийци
21.
Циганин
13.01.2019 10:55:50
2
6
Ся на изборите пак ще ви разкажем играта.Купуването и продаването на цигански гласове е забранено.
20.
мама
13.01.2019 10:40:53
0
7
Ако някой е видял моето пораснало момченце нека пише тук.Той е доста по едър от връстниците си ,кармазъ и ходи с една раничка.Може и да обикаля из Айтос.Притеснена съм ,че излезе без да закуси .
19.
Коментар 14
13.01.2019 10:39:03
6
22
Типичен пример на платен, соросоиден джендър. Много думи, пълен фалш и глупости продиктувани от американското посолство. Факт - сегашното положение се диктува оъвън. От държавата нищо не зависи. Геноцидът срещу българите сега идва от ЕС и НАТО. От ФАЩ, германия, франция, англия, колонизаторите ни. Всички проблеми идват от там чрез НПОТа и антибългарски законо, дискриминация от страна на западните терористи. БХК не е български, а чужд, всички НПОта са американски, западни целящи да ни доизбият и прогонят. От нашата държава и управляващите ни нищо не зависи, защото нямаме държава първо, имаме колония. Територията ни е заграбена отвън, от шибаните западни капиталисти. В капитализма народа не е фактор. Територията ни е частна и решават те. Монополите, западните корпорации като Била, Карфур, Кауфланд, Кока кола, макдоналдс, ЕВН, ЧЕЗ, Дънди прешън, американски ТЕЦове, ВЕЦове и всички западни българоубийци. Това са фактите, не като онази гнида от 14 коментар, надупена, с разтворени бузки пред убийците ни
18.
Патриот - менте
13.01.2019 10:32:11
19
5
Комуннистическите престъпници през скверното време наречено СОЦ осъзнаха, че с антинационалните си и предателски действия са направили така, че българската нация започва катастрофално да се топи (от много хубости и благини - баничката 10 ст., хляб 20 ст., екологично кисело мляко - т.е. всичко е земен рай). И се предпремат мерки. Първо - поставят се по границата граничари-убийци, които стрелят на месо по всеки, който иска да напусне комунистическата кочина. Целта е робите на комунизма да стоят в огромния концлагер Н.Р. България - иначе още тогава в кочината щяха да останат само комунистическите полуидиоти. Второ - предприема се внос на цигани от Гърция, бивша Югославия (справка цар Киро) и Румъния. Тия цигани, които сега наричаме "румънски" да не са паднали от небето? Целта е да се спре стапянето на населението и задоволяване на болните амбиции на някои кметове, които искаха да направят град от скапаното си село, а не им достигаха хора. В резултат българите още тогава започнаха катастрофално да намалят, за сметка на увеличаването на т.нар. "малцинства", въпреки няколкото изселнически кампании проведени с подписани договори между България и Турция. Всичко това (и още много престъпления) бе извършено от комунистите, които впоследствие бяха определени за ПРЕСТЪПНИЦИ със специален закон от НС.

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"
Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!

Наздраве, патриоти!
17.
Сабри Бей от ДПС
13.01.2019 10:27:53
8
4
Гара Буново БУМ
16.
ДПС ДС КГБ ЦРУ МОСАД
13.01.2019 10:24:09
15
5
Това е геноцид как така един е извършил и с танкове срещу 1000 невинни .
15.
Пурко блокираш ми коментара?????????
13.01.2019 10:17:01
6
2
Ще се запознаеш с Кирязов!
14.
до Пурко
13.01.2019 10:10:52
21
13
Статията в стил/на баба Злата шурея каза//има за цел да разпали ПЛЕМЕННИТЕ СТРАСТ "и ордите тръгнаха с викове сърдити""Ефекта от статията /СЪЗНАТЕЛНО или не/е манипулация на обществото /ПОД СРЕДНОТО НИВО НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ/в посока /КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ ПРИ ПРАВЕШКИЯ КАСКЕТ/да върнем това време ЧРЕЗ ""НОВА ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ""излизане от Е.С. И НАТО в посока евразия и нова национална катастрофа.И така люшкайки ДЕБИЛСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ ха на ляво ха на дясно //КАТО СЕ БЛЪСНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ЧЕЛНО В СТЕНАТА ""реалноста""и походи ""40години из пустинята ""докато измрат тези със сърпа и чука в главите МОЖЕ И ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ЦЕЛТА В МОМЕНТА Е НЯКОЙ ДА МЪТИ ВОДАТА ЗАЩОТО ""НАЙ ЛЕСНО СЕ ЛОВАЯТ ШАРАНИ""
13.
възмутен теляк
13.01.2019 09:51:54
4
16
И сега може да се въведе ред стига да има желание от държавата. Проблемът е, че няма такова желание. Вероятно докато не убият някой депутат, кмет, министър ще е така.
12.
Ммм-да
13.01.2019 09:47:37
0
13
Кой е постъпил правилно ? Чочоолу или Шивиков. Кой е постигнал успех?Практиката е критерий за истината.
11.
до 9
13.01.2019 09:45:03
8
24
Не е от чичото генерал бе тъп наркоман с кашкавален мозък. Циганите ги биехме където ги видим, само погледа да им се засече с нашия. Циганин в центъра на града означавеше бой, малоумно педерастче с розови прашки и пухен сутиен. Държавата защитаваше всеки българин, милиционерите ги смилаха от бой мангалите, дупе разпорено нещастно
10.
!!!!!!!!!!!!!!
13.01.2019 09:38:51
4
18
А сега наркоманите демократи, американофашисти да опишат тук поне 5 истории как е след разпадането на социализма ! Ако искат и 50 случая да опишат. Нали според тях социализма е по лош от евроамериканския фашизъм, опишете сегашното положение и обяснете защо сега е по добре от тогава
9.
Така е
13.01.2019 09:20:01
7
12
който има чичо генерал чочооглу държавата е с него
8.
До1...
13.01.2019 09:14:06
9
7
Да,прав си,и стига с тези разгазирани лимонади повтарящи се безкрай с цел избиване на комплекси за страх...
7.
Я
13.01.2019 09:09:52
3
15
Помня времето когато и в Поморие циганин не замръкваше в града;по светло се изнасяха към махалата
6.
Борисъ III, Царъ на българите
13.01.2019 09:01:58
14
17
чочоолу е един неграмотен селяк-петокласник - типичният каскет мандраджия, разсипал България заедно с другите неграамотни мандраджии окупирали върховете
5.
Ауди А6
13.01.2019 08:58:10
7
11
а киселото мляко беше 1 стотинка, хляба 2 стотинки, чуждите жени ги еВахме за една република.
Еееех хубаво си живеехме, комунетата - ядене, пиене, сране, еВане, друго не ни трябваше. А сега ревем като магарета, щото знаем, че никога няма да се върне.
4.
Така беше
13.01.2019 08:54:48
7
15
През социализма не смееха нищо да направят циганите срещу българите. Страх ги беше. Винаги към българин се обръщаха с уважителното: "бате/како".
3.
Ехх
13.01.2019 08:53:45
9
16
Еххх златни години! А къде е ония скъсаняк, който пише с големите букви да обясни колко лошо е било. РЕДЪТ СЕ ПОДДЪРЖАШЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО И ТОВА ДАВАШЕ НА ХОРАТА СИГУРНОСТТА, КОЯТО СЕГА ОТДАВНА Я НЯМА
2.
БРАВО
13.01.2019 08:51:44
2
17
Няма друг начин.
1.
Тъпаци
13.01.2019 08:50:24
22
12
Тази история е 100 % лъжа. Що не публикувате един документ, който да доказва написаното.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори