Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение


Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение
Легендарният генерал нарежда по мегафона, че види ли мангал по тъмно, ще се стреля на месо
13 Януари 2019, Неделя
Автор: Флагман.бг

По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население


В Пловдив се намира най-голямото гето на Балканите – Столипиново, с над 50 000 души циганско население.

През годините постепенно започва да се превръща в циганско гето. По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население. Тоталитарната идеология изключва по презумпция опцията за недисциплинираност и непокорство сред населението. Въпреки страха от милицията, обаче инциденти не липсват, пише socbg.com.През лятото на 1978 г. млада семейна двойка се разхожда привечер в съседния квартал „Изгрев“.  Маршрутът им минава в близост до „Столипиново“, където са нападнати от местни цигани с цел грабеж. Мъжът оказва съпротива и е заклан от разярените цигани заедно с бременната му съпруга. Впоследствие се оказва, че убитият мъж е племенник на партизанския командир Стою Иванов Неделчев (Чочоолу), издигнал се след 9 септември 1944г. до генерал. В годините на комунистическо управление подобни случаи са били под тотално информационно затъмнение и поради тази причина в пословичното социалистическо безновинарско общество, слуховете са растели мълниеносно, а народната мълва е била страхотна. Всеки чул отнякъде нещо е давал воля на въображението си и допълнително е украсявал случилите се събития. Така се случва и с този криминален инцидент, където истината за случилото се, поради липсата на информация и до днес се преплита с градския фолклор.Според градската легенда, след като милицията не успява да залови убийците, се намесва армията. Реакцията на чичото на убития мъж, генерал Чочоолу, е ужасяваща и мигновенна. По това време влиятелният и силен генерал командва армията в Старозагорски окръг. Веднага след като научава, че убийците не са разкрити заминава за Карлово. Бесен, генералът вдига под тревога два батальона от тамошната танкова бригада. Без да се съобразява с никого сам повежда колоната с танкове към Пловдив. Замисълът на потресения 70 годишен вече генерал е била, чрез страха от вида на бойните машини, да въведе ред и дисциплина сред размирното население в квартала, както и да спомогне за по-бързото залавяне на убийците на племенника му. Така и става. Няколко Т-55 тръгват от Града на Левски, за да дебаркират в източния квартал на Града на тепетата, където се намира „Столипиново“. Танковете  обграждат циганското гето, като при вида им всичко живо мигновено се скрива. Страхът плъзва навсякъде и никой не смее да излезе.  В квартала буквално е въведено военно положение.  За назидание бойните машини разрушават една къща, а самият Чочоолу нарежда по мегафона, че види ли мангал по тъмно, ще се стреля на месо. И ако до изгрев не предадат нападателите, продължават със следващата къща!

Научили за странните маневри, началниците на пловдивската милиция изпадат в ужас. Прекратени са отпуските на милиционерския състав , поделенията в града са вдигнати по тревога.В опит да предотвратят погрома на гетото, в него навлизат тежко въоръжени милиционери и роти на войската. Никой обаче не посмява да се противопостави на легендарния генерал и се започва поголовно пребиване на циганите без оглед на пол, възраст и т.н. Група мъже, въоръжени с брадви и ножове се опитват да окажат съпротива, но направо са  пометени от силовите структури на държавата.
Ефектът от акцията е страхотен. Още на следващия ден цигани пропяват в милицията кои са дръзналите да отнемат живота на племенника и снахата на жестокия генерал. МВР ги залавя за ден и ги предава на съда. Развилнелият се генерал дори сам поисква престъпниците да му бъдат предадени, за да може лично да ги разстреля. Все пак под натиск отгоре саморазправата е предотвратена.
Всеки в махалата, у когото е намерено нещо, което би могло да се използва като оръжие е арестуван и затворен за превъзпитание в килиите на Пловдивска община, останали още отпреди 1944 година, когато сградата е била Областна дирекция на полицията. Там попадат и жени, които отправяли клетви към милиционерите и военните.По време на тридневната блокада кварталът е изглеждал сякаш е бил обезлюден. След взетите драконовски мерки, циганите не смеят да гъкнат, а камо ли да дерибействат, както се случва сега. В Пловдив е въведен вечерен час за тях и никой не е имал право да излиза от гетото без причина. Установен е и режим на денонощно наблюдение от милиционери. Ако циганин се осмели да напусне квартала извън вечерния час буквално е бивал осакатяван от бой. Tези, които са работели на смени са им издавани служебни бележки, за това в колко часа им свършва смяната, за да могат да се приберат. Ако тя обаче закъснее и не успеят да се завърнат в уречения час, някои от страх са оставали да спят и на работното си място.

Случилото се така наплашва обитателите на гетото, че до началото на демокрацията никой от тях не си позволява да извърши дори и най-малкото престъпление. А близо 2 години жив циганин не посмява да се появи в града. Това е бил и единственият период, в който Пловдив е живял без страх от криминални прояви, а за този своеволен и дързък акт Чочоолу, заплаща с военната и политическата си кариера.

Кой е Чочоолу ?

Стою Иванов Неделчев (Чочоолу) с прякор Пантера е роден през 1908 г. в с. Калояновец, Старозагорско. Понякога в неговата биография е трудно да се отделят фактите от легендите. Преди да стане партизанин се е занимавал с кражби на коне и животни. Влиза в затвора като криминален престъпник. Докато пребивава в затвора, се запознава с комунисти и се запалва по комунистическите идеи. Излиза в нелегалност през 1934 година, а през 1937 година пристига в СССР като политимигрант. Участва в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. През 1941 година по решение на ЦК на БКП като парашутист се завръща в България, за да организира партизански отряди. Командир на Партизански отряд „Христо Ботев“, Партизанска бригада „Георги Димитров“ и Пета Старозагорска въстаническа оперативна зона. Два пъти му е издавана смъртна присъда по ЗЗД. Остава неуловим, което го прави един от легендарните и прославени партизански командири. Участва във войната срещу Германия (1944-1945) като заместник-командир на VIII- а Тунджанска дивизия. Приет в редиците на БКП. Многократно избиран за Народен представител. Служи си трудно с дясната ръка вследствие на наранявания от времето на съпротивата и козирува с лявата. През 1967 г. издава мемоарната книгата „Боят настана“. Във филма „Осмият“ е прототип на главния герой, ролята на който играе Георги Георгиев-Гец. Почетен гражданин на Стара Загора от 1978 г. Според очевидци, генералът е бил ужасяващо жесток и смразяващо циничен. Умира през 1987 г. в Стара Загора.


В категории: Ретро Флагман


68
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
68.
Югозапад
15.01.2019 10:44:32
0
0
Мн сте прости идеята е да се изтегли целия български народ навън за известно време и после една бомба на мангалите и хоп прибираш се и си строиш къща на ново и чисто най вече
67.
До повечето
14.01.2019 22:28:21
2
0
Мисля си,че единственият начин да се реши проблема е да се образоват.Чочуло бил влязал преди 40 години с танкова.И какво от това?Днес проблема е в пъти по-голям.Така,че танкова и каква то и да е агресия ще реши проблема временно.Може да се постигне само една омраза и след години проблема ще е по-голям предполагам.Възможно най-бързо държавата трябва да ги образова и възпита.Те сами ще разберат,че това тяхното не е нормален начин на живот.Управляват ни едни безхаберци.На тях им е все тая какво ще стане след 30-40години.Ако не се вземат мерки проблема ще става още по-голям.Днес ще ги изгоним от Войводино,те ще отида някъде другаде,обаче пак в България.Пак ще са си същите неграмотни и глупави и пак ще правят същите мизерии.Може да не е във Войводино,но ще е пак тук.Трябва друго решение и тези,които ни управляват трябва да имат някаква стратегия .Не да излиза примерно някой от дадено министерство и да говори неща,които се харесват на хората.Само,че самият той знае,а и хората знаят,че колкото и хубаво да звучи това,което казва,това са едни празни приказки и нищо няма да променят.Трябва държавна политика и стратегия за близките 20-30 или 50 години,в които нещата ще се оправят малко по малко.Може да мислим за следващия програмен период на еврофондовете,поне две години преди да е изтекъл настоящият.Обаче неможе да помислим,как да накара ме една част от населението да учи,работи,да си плаща данъците и сметките.
66.
комунист, пионер и комсомолец
14.01.2019 13:00:32
0
1
През комунизма имахме пробоеми, не можехме да говорим глупости свободно, бяхме бедни, и трудно излизахме в чужбина. Днес вичко ни е наред, само че се оказа, че сме расисти и неудачници.
65.
KAMEH
14.01.2019 10:55:40
1
1
Най-жалкото е, че комунистите са имали възможност да изтрият тази сгран от лицето на България, но дори и това не са успяли да направят като хората!
64.
Do 63
14.01.2019 10:54:07
0
0
Неграмотни тъпако, ти си бил, много страшен!
63.
SS DO 17
14.01.2019 00:30:21
0
0
AKO OCHTE VEDNAJ PICHECH ZA ATENTATATA NA GARA BUNOVO OBECHTAVAM TI CHE , CHTE TE NAMERIA , KAKVOTO I DA MI STRUVA ...
62.
Bg хроники
13.01.2019 22:29:13
1
1
два са случаите ,когато мангалите УСЕЩАТ мощта на цялата държава : 1- Чочоолу в „Столипиново“ ,Пловдив и Арлин Антонов в „Токайто“ ,Пазарджик .
61.
Пурко до 59
13.01.2019 22:00:08
0
1
Страхотно си го "барнал" последният си пост!С големи буквички пак и дублиран, радост за окото.Само думичката "ПРИВИЛЕГИИ" пак те затруднява.Ма нищо...
60.
Още едно мнение за размисъл
13.01.2019 20:43:20
1
1
Хора, истината е че голяма част от тия същества са със съвест на озверели животни! Тук мисъл и чувство за самосъхранение НЯМА! Няма страх от съд от затвор( където между другото знаят, че ще ги хрантутят и топлят без пари) , няма страх и от бой и дори от смърт! Нещата са изтървани отдавна, сега са озлобени и с чувство за сила и безнаказаност. За мен решението е засилено присъствие и ромска Държавна сигурност. Вербуват се по читавите с дребни финансови похвати, и се действа превантивно с опасните елементи. Видимо полицията няма ресурса да го прави.
59.
до 57 не са ПРОСТОТИИ А ВОЙНА
13.01.2019 20:39:39
1
1
ХИБРИДНА ВОЙНА ВОДЕНА ОТ МАЙЦЕПРОДАВЦИ БИВШИ КОМУНИСТИ И АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА ВНУШАВАТ НА ХОРАТА КОЛКО Е БИЛО ХУБАВО /на тях определено им е било хубаво с превилегиите с които се ползваха//КОЛКО ХУБАВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И Е.С.ХАХА ДАЖЕ И ДЕБИЛИТЕ ВЕЧЕ ГЛЕДАТ НА ЗАПАД А НЕ КЪМ МОСКВА!!!
58.
до 57 не са ПРОСТОТИИ А ВОЙНА
13.01.2019 20:39:38
1
0
ХИБРИДНА ВОЙНА ВОДЕНА ОТ МАЙЦЕПРОДАВЦИ БИВШИ КОМУНИСТИ И АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА ВНУШАВАТ НА ХОРАТА КОЛКО Е БИЛО ХУБАВО /на тях определено им е било хубаво с превилегиите с които се ползваха//КОЛКО ХУБАВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И Е.С.ХАХА ДАЖЕ И ДЕБИЛИТЕ ВЕЧЕ ГЛЕДАТ НА ЗАПАД А НЕ КЪМ МОСКВА!!!
57.
Smith
13.01.2019 18:29:53
3
5
Това е лъжа, по време на комунизма изнасилвания нямаше. Нямаше и джендъри. Нито Бисер Киров е бил джендър, нито някакъв манго е изнасилил момиче. Нямаши и кражби, хората си прибираха антените и чистачките от колите, да не ги вали дъжда. И идиоти хич нямаше, не е като сега в тая демокрация, всеки да се връзва на всяка изцвъкана простотия в интернет.
56.
Велбъжд
13.01.2019 17:57:13
1
0
Братя българи този спор "комунизъм -демокрация" е излишен, защото винаги едните казват на другите, че са с промити мозъци.
Ето ви една снимка, която дава ясна представа за истината, кой заличава българите: http://prntscr.com/m6micu
55.
гггггггггггггггггг
13.01.2019 17:52:11
0
2
Военно положение може да се обяви само от президента - ако има желание, с това се дава право да се ползва сила
54.
ФЛАГМАН ?????????????????????????????
13.01.2019 17:36:59
1
3
бързо триите 48 коментар .давам ви на прокуратурата.
53.
AZ
13.01.2019 17:26:43
7
0
Служих по това време. Истина е всичко, само че подробности не знаехме. Че се вдигна танковата бригада - вдигна се и то под предлог, че отиват на учение. Това е нещо напълно нормално по онова време. И да, циганите имаха много страх от униформени и автомати. Дори се криеха зад милиционерите и местните участъци на Милицията. Тогава имаше типичните "чичко милиционери" властни с възпълничко тегло и добродушни физиономийки. Когато в махалите се пускаха спец частите - ставаше страшно. В Аксаково съм присъствал на нещо, като сплашване. Там пускаха морските пехотни десантчици със сините барети. Из пловдивско бяха червените барети - десантчици и парашутисти. Десетима от тези да видиш и замръзваш. Бяха обучени момчета събирани от спортни училища бойни клубове и парашутни такива. Като бултериери бяха - я си гъкнал, я са ти запушили устата. В Аксаково ги бяха пуснали в гетото, защото циганите умеят да се укриват и влязат ли там - нямаше улавяне, освен ако не ги сплашиш. Метод си беше, а мангалите не напускаха гетата си. Наистина имаха вечерен час. В Бургас към средата на 80-те ги бяха изтървали и циганета на 17-18 се бяха взели насериозно, като ходиха по тогавашните дискотеки в града - Капута, Плочата, балатума през лятото, Нептун, навеса и се задяваха с българските млади девойки. Имаше впоследствие случай на насилствен секс, който самозабравилите се мангали ( чувстваха се добре докато траеше онова безумно побългаряване на етническите турци) бяха извършили с две млади бургазлийки. Ами влезе се после в Победа, без шум и много приказки, а ако се не лъжа циганетата на 3-ия час бяха предадени на който трябва. И да, в милиционерските участъци ги биеха, биеха и всеки провинил се де, но циганите замръзваха и на българите не противоречаха тогава. Беше 87 година, когато на една дискотека ( там, където днес е морското казино) се изсипаха около 6-7 циганета. Тогавашните бургаски бабаити, като кафуна, чикела,шамана чакала и Пацо също се случиха там. Е, циганетата дали не излетяха с 200 от там. От тогава до сега не съм видял цигане на бар в Бургас, но пък истина е, че днес се чувстват безнаказани. Истината е, че и тогава правиха много зулуми, но после съжаляваха дълго, но истина е, че тогава от 10 циганина - 1 се приобщаваше. Имал съм съученик и приятел такъв, но те си бяха от друго тесто, днес се размножават бързо и не искат да спазват правилата.
52.
пионери, комсомолци
13.01.2019 17:20:25
1
2
към края на комунизма в България хората бяха по-бедни от сега, но по човечни и се отнасяха с уважение един към друг. Обществото беше на страната на разума. Днес, най-силно се чува гласа на омразата. Коментарите тук го потвърждават....
51.
Ауди RS6
13.01.2019 16:06:31
4
2
gsn43, прав си, но не исках да излагам жена ти като спомена колко й е тарифата. Сега всички знаят
50.
gsn43
13.01.2019 16:02:10
3
5
Ауди А6 -пропусна да споменеш че надницата беше 50 стотинки.
49.
ало пурко спиш ли ?????????????
13.01.2019 15:45:02
1
4
48 коментар е за ПРОКУРОРА!!!!!!!!
48.
5-та шипченска
13.01.2019 15:27:47
7
3
Време е да започне етническа война,или етническо прочистване.....трябва да го направим,когато най-малко очакват-на връх Банго Васил....гответе се братя мои,знам че сме малко,но ще победим-напред,напред и нито крачка назад!!!!
47.
до 44
13.01.2019 15:07:35
3
1
Не. Някой, насъсква хората, просто питам кой?
46.
Anna
13.01.2019 14:56:03
4
9
Защо не писахте за Чочоолу преди ,няколко месеца ,ами сега за да насаждане междуетническо напрежение .Мислите се за много умен и актуален.Чочоолу отдавна е изгнил в земята ,на вас ви трябват герой,ами защо се завръщате във времето на социализмът ,да не би носталгията за онова време да ви е налегнала.Искате да има размирици, да се срахуват хората за децата си ,да ни затворят всички граници,защото в Европа никой няма да одобри това.Жалак глупak със жалка статия.
45.
до 42 КОЙ ИМА ИНТЕРЕС
13.01.2019 14:53:26
2
6
ОТ МЪТНАТА ВОДА //ОТ ТАКИВА СЪБИТИЯ///КОМУНИСТИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ Д.С.МАНИПУЛИРАЩИ//НАСЪСКВАЩИ// ЧРЕЗ КОМЕНТАРИТЕ СИ ДЕБИЛИТЕ В ПОСОКА ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА.Е НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ ДЕБИЛИ ДЕБИЛИ АМА ""ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА""И ТЕ ГЛЕДАТ КЪМ ЕВРОПА А НЕ В МОСКВА!!!
44.
до 42 КОЙ ИМА ИНТЕРЕС
13.01.2019 14:53:25
1
5
ОТ МЪТНАТА ВОДА //ОТ ТАКИВА СЪБИТИЯ///КОМУНИСТИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ Д.С.МАНИПУЛИРАЩИ//НАСЪСКВАЩИ// ЧРЕЗ КОМЕНТАРИТЕ СИ ДЕБИЛИТЕ В ПОСОКА ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА.Е НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ ДЕБИЛИ ДЕБИЛИ АМА ""ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА""И ТЕ ГЛЕДАТ КЪМ ЕВРОПА А НЕ В МОСКВА!!!
43.
преброяване на дивите зайци
13.01.2019 14:39:53
2
2
след протеста на жълтите жилетки, следва бунта на работните обувки и оранжевите каски...
42.
БСП
13.01.2019 14:18:13
4
0
Целта е циганите да скочат срещу правителството. Агитките пък, трябва да скочат срещу цинаните. А накрая всички заедно да облекат жълтите жилетки. Нали това е целта?
41.
Roro
13.01.2019 13:19:13
4
4
НЕ ИМ ЛИ ИДВА НА УМА НА ВОЕННИТЕ ШЕФОВЕ ЧЕ ВОЕННИТЕ СА ХОРАТА ДЕТО НАЙ МНОГО НАПРАВИХА ЗА ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА КАТО ВМЕСТО НЕПОТРЕБНИЯ ЖИЛИЩЕН ФОНД ИЛИ ДА ГО СТОПАНИСВАТ ИЛИ ДА ГО РАЗРУШАТ А ТЕ ГО ОСТАВИХА КАТО ИНКУБАТОР НА ЦИГАНИ. АКО КАРАКАЧАНОВ НЕ МЕ РАЗБИРА ЩЕ МУ ОБИСНЯ И ДАМ ПРИМЕР: ВЪВ СЕЛАТА ОТ БИВШАТА ТРЕТА АРМИЯ ПО ГРАНИЦАТА В СТАРИТЕ БЛОКОВЕ МАСОВО СЕ САМОНАСТАНИХА ЦИГЪНИ И НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА ГИ ИЗГОНИ И ОЗЪПТИ.
40.
До35
13.01.2019 13:16:07
5
1
Сороспийска мастийо, явно много ти е харесало да те плющят лилави паразити.
39.
ДО А6 ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ
13.01.2019 13:08:01
4
1
ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.НИЩО АРГУМЕНТИРАНО САМО ДЕБИЛСКИ ИЗЦЕПКИ НАБИВАТ В ГЛАВИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ИДИОТИ.
38.
Ето защо
13.01.2019 13:07:35
11
5
Носталгията по соца не само няма да умре, а ще става все по силна. Защото тогава наистина имаше ред, имаше смъртно наказание,имахме наша си БЪЛГАРСКА държава, а не брюкселска колония с началници надянали розови прашки.
37.
Прост пример ”преди и сега”.
13.01.2019 13:01:42
11
3
Мамала по комунизма работеше в ДСО Родопа,беше 150кг мангал и отиваше и се връщаше от работа с колело ”голям Балкан”. Като почна демокрацията беше мутра и рекетьор,дясна ръка на Гошо Мечката и Найден. Циганин войвода хахааа демокрация-педеразация.
36.
Милко Балев
13.01.2019 13:00:42
9
2
Имах честа да го познавам,безкрупулен и железен човек имаше мерцедес с личен шофьор и охрана по онова време,влизаше при бай Тошо без да чука на вратата а на погребението му имаше 12000 човека. Относно акцията в пловдив е 100% вярна дори доста брутални действия са покрити.Архивите са отворени който не вярва да се поразрови има купища документи по случая.
35.
Smith
13.01.2019 12:59:56
5
9
Явно още има идиоти да вярват на свободните съчинениня стил един дедо разказа. Тая история съм я чувал и във варианти за Сливен, и за Грудово и за Хасково. Кухите кратуни под мазните каскети вярват и се радват.
34.
Пурко до 14 и 15
13.01.2019 12:51:53
4
0
И аз Ви обичам!!!Но днес ще пропусна да ви пляскам по дупето.В неделя почивам.И пиши само с главни букви, МУЦКА!Бягаш от себе си...
33.
ФАНТА ФЕН
13.01.2019 12:39:21
4
15
Пълни глупости е тази статия ! Отдавна хората казаха ,че никога не се е провеждало такова събитие и не е имало терор над циганите с танкове и бригади .
Избиване на комплекси от страна на пишман патриоти
32.
Ауди А6
13.01.2019 12:05:49
5
12
без пари ви пикая отгоре, комуненца. Не се продавам кат вас на наши и чужди. Като толкоз ви харесва пРоссия прав ви път. А 29 е олигофрен, заченат от комунисти - брат и сестра, затуй е умствено изостанал. Личи му по съжденията
31.
наблюдател
13.01.2019 12:01:49
14
4
Преди "демокрацията" циганин да видиш в центъра на Бургас нямаше такова нещо. Циганите си знаеха пътя до стадион Черноморец .Имаха респект от тогавашната милиция.
30.
бой до припадък
13.01.2019 12:00:40
10
2
Така трябва да се прави и сега. А не с мирни протести. Мачкай мангала,за да е мирно селото и града и държавата!!!
29.
Демократ
13.01.2019 11:51:16
13
5
Аз съм западен демократ, капиталист, джендър. Обичам циганин да ме изнасилва, пола си да сменям, наркотици да шмъркам. Никога да не работя, пари от грантовете да получавам, български плач да чувам, комунизма да оплювам.
28.
Платени тролове
13.01.2019 11:51:13
10
5
Тук има платени бойковски тролчета, печелят по 30 Ст на коментар, а Ауди а6 и номер 14 днес заработиха една бира вече
27.
До 14 и Ауди а6
13.01.2019 11:48:41
10
5
Казвам ти го пак, продажнико.... Навремето гейовете като теб мълчаха, а сега пишат против системата, която ви вкара в ред. Трябва да си благодарен, че изяде толкова бой по комунизма заедно с роднините от Столипиново
26.
Ауди А6
13.01.2019 11:27:12
3
13
всички комунета са лапали на висшите партийци от КПСС, а днешните нереализирани комунета искат ПутКин да ги оножда отзад като разбира се, това за тях е висша форма на патрЕотизъм. Отрепки и продажници, продали родината си за евтин хляб и кисело мляко.
25.
Бе то
13.01.2019 11:19:18
3
11
И Левски е тероризирвал убивал на времето ама сега е герой така че колелото на историята се върти
24.
Циганин
13.01.2019 11:17:19
9
4
Нас америка ни пази, ЕС ни е приятел, бойко, костов, " патриотите " ни са нашите родители. Заедно всички ще ви унищожим българи, комунисти
23.
DJARO
13.01.2019 11:12:17
8
4
DO 1-tazi istoriq e 100% istina.....daje ima edna podobna samo 4e za Kardjali...i tam vsi4ki sa hodeli s navedeni glavi dulgo vreme...prosto mnogo nagli stanaha...i o6te po zle 6te stane ako ne se vzemat merki
22.
НРБ
13.01.2019 11:07:35
16
4
В капитализма всичко можеш да си купиш когато печатиш парите. Хартийки за животи. Купуваш си парламент, мачкаш и убиваш народа. Купуваш си земята му, унищожаваш производството му и храната му. Купуваш си телевизиите, затъпяваш децата му. Даваш им наркотици, изпаряваш им и двете гънки в мозъчетата. Правиш ги педерасти, не се възпроизвеждат. Купуваш си цигани, хлебарки, търтеи и доизбиваш обикновенните хора. Само пълна АМЕБА може да се радва на капитализма, фашизма, тероризма, наркотиците и бандитизма. Само пълен идиот може да величае ЕС, НАТО, Английските си, немски, френски, американски, брюкселски убийци
21.
Циганин
13.01.2019 10:55:50
5
2
Ся на изборите пак ще ви разкажем играта.Купуването и продаването на цигански гласове е забранено.
20.
мама
13.01.2019 10:40:53
7
0
Ако някой е видял моето пораснало момченце нека пише тук.Той е доста по едър от връстниците си ,кармазъ и ходи с една раничка.Може и да обикаля из Айтос.Притеснена съм ,че излезе без да закуси .
19.
Коментар 14
13.01.2019 10:39:03
21
6
Типичен пример на платен, соросоиден джендър. Много думи, пълен фалш и глупости продиктувани от американското посолство. Факт - сегашното положение се диктува оъвън. От държавата нищо не зависи. Геноцидът срещу българите сега идва от ЕС и НАТО. От ФАЩ, германия, франция, англия, колонизаторите ни. Всички проблеми идват от там чрез НПОТа и антибългарски законо, дискриминация от страна на западните терористи. БХК не е български, а чужд, всички НПОта са американски, западни целящи да ни доизбият и прогонят. От нашата държава и управляващите ни нищо не зависи, защото нямаме държава първо, имаме колония. Територията ни е заграбена отвън, от шибаните западни капиталисти. В капитализма народа не е фактор. Територията ни е частна и решават те. Монополите, западните корпорации като Била, Карфур, Кауфланд, Кока кола, макдоналдс, ЕВН, ЧЕЗ, Дънди прешън, американски ТЕЦове, ВЕЦове и всички западни българоубийци. Това са фактите, не като онази гнида от 14 коментар, надупена, с разтворени бузки пред убийците ни
18.
Патриот - менте
13.01.2019 10:32:11
5
17
Комуннистическите престъпници през скверното време наречено СОЦ осъзнаха, че с антинационалните си и предателски действия са направили така, че българската нация започва катастрофално да се топи (от много хубости и благини - баничката 10 ст., хляб 20 ст., екологично кисело мляко - т.е. всичко е земен рай). И се предпремат мерки. Първо - поставят се по границата граничари-убийци, които стрелят на месо по всеки, който иска да напусне комунистическата кочина. Целта е робите на комунизма да стоят в огромния концлагер Н.Р. България - иначе още тогава в кочината щяха да останат само комунистическите полуидиоти. Второ - предприема се внос на цигани от Гърция, бивша Югославия (справка цар Киро) и Румъния. Тия цигани, които сега наричаме "румънски" да не са паднали от небето? Целта е да се спре стапянето на населението и задоволяване на болните амбиции на някои кметове, които искаха да направят град от скапаното си село, а не им достигаха хора. В резултат българите още тогава започнаха катастрофално да намалят, за сметка на увеличаването на т.нар. "малцинства", въпреки няколкото изселнически кампании проведени с подписани договори между България и Турция. Всичко това (и още много престъпления) бе извършено от комунистите, които впоследствие бяха определени за ПРЕСТЪПНИЦИ със специален закон от НС.

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"
Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!

Наздраве, патриоти!
17.
Сабри Бей от ДПС
13.01.2019 10:27:53
3
7
Гара Буново БУМ
16.
ДПС ДС КГБ ЦРУ МОСАД
13.01.2019 10:24:09
4
13
Това е геноцид как така един е извършил и с танкове срещу 1000 невинни .
15.
Пурко блокираш ми коментара?????????
13.01.2019 10:17:01
2
4
Ще се запознаеш с Кирязов!
14.
до Пурко
13.01.2019 10:10:52
13
19
Статията в стил/на баба Злата шурея каза//има за цел да разпали ПЛЕМЕННИТЕ СТРАСТ "и ордите тръгнаха с викове сърдити""Ефекта от статията /СЪЗНАТЕЛНО или не/е манипулация на обществото /ПОД СРЕДНОТО НИВО НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ/в посока /КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ ПРИ ПРАВЕШКИЯ КАСКЕТ/да върнем това време ЧРЕЗ ""НОВА ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ""излизане от Е.С. И НАТО в посока евразия и нова национална катастрофа.И така люшкайки ДЕБИЛСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ ха на ляво ха на дясно //КАТО СЕ БЛЪСНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ЧЕЛНО В СТЕНАТА ""реалноста""и походи ""40години из пустинята ""докато измрат тези със сърпа и чука в главите МОЖЕ И ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ЦЕЛТА В МОМЕНТА Е НЯКОЙ ДА МЪТИ ВОДАТА ЗАЩОТО ""НАЙ ЛЕСНО СЕ ЛОВАЯТ ШАРАНИ""
13.
възмутен теляк
13.01.2019 09:51:54
14
4
И сега може да се въведе ред стига да има желание от държавата. Проблемът е, че няма такова желание. Вероятно докато не убият някой депутат, кмет, министър ще е така.
12.
Ммм-да
13.01.2019 09:47:37
12
0
Кой е постъпил правилно ? Чочоолу или Шивиков. Кой е постигнал успех?Практиката е критерий за истината.
11.
до 9
13.01.2019 09:45:03
22
8
Не е от чичото генерал бе тъп наркоман с кашкавален мозък. Циганите ги биехме където ги видим, само погледа да им се засече с нашия. Циганин в центъра на града означавеше бой, малоумно педерастче с розови прашки и пухен сутиен. Държавата защитаваше всеки българин, милиционерите ги смилаха от бой мангалите, дупе разпорено нещастно
10.
!!!!!!!!!!!!!!
13.01.2019 09:38:51
16
4
А сега наркоманите демократи, американофашисти да опишат тук поне 5 истории как е след разпадането на социализма ! Ако искат и 50 случая да опишат. Нали според тях социализма е по лош от евроамериканския фашизъм, опишете сегашното положение и обяснете защо сега е по добре от тогава
9.
Така е
13.01.2019 09:20:01
11
7
който има чичо генерал чочооглу държавата е с него
8.
До1...
13.01.2019 09:14:06
7
9
Да,прав си,и стига с тези разгазирани лимонади повтарящи се безкрай с цел избиване на комплекси за страх...
7.
Я
13.01.2019 09:09:52
14
3
Помня времето когато и в Поморие циганин не замръкваше в града;по светло се изнасяха към махалата
6.
Борисъ III, Царъ на българите
13.01.2019 09:01:58
16
12
чочоолу е един неграмотен селяк-петокласник - типичният каскет мандраджия, разсипал България заедно с другите неграамотни мандраджии окупирали върховете
5.
Ауди А6
13.01.2019 08:58:10
11
7
а киселото мляко беше 1 стотинка, хляба 2 стотинки, чуждите жени ги еВахме за една република.
Еееех хубаво си живеехме, комунетата - ядене, пиене, сране, еВане, друго не ни трябваше. А сега ревем като магарета, щото знаем, че никога няма да се върне.
4.
Така беше
13.01.2019 08:54:48
14
7
През социализма не смееха нищо да направят циганите срещу българите. Страх ги беше. Винаги към българин се обръщаха с уважителното: "бате/како".
3.
Ехх
13.01.2019 08:53:45
14
9
Еххх златни години! А къде е ония скъсаняк, който пише с големите букви да обясни колко лошо е било. РЕДЪТ СЕ ПОДДЪРЖАШЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО И ТОВА ДАВАШЕ НА ХОРАТА СИГУРНОСТТА, КОЯТО СЕГА ОТДАВНА Я НЯМА
2.
БРАВО
13.01.2019 08:51:44
16
2
Няма друг начин.
1.
Тъпаци
13.01.2019 08:50:24
12
20
Тази история е 100 % лъжа. Що не публикувате един документ, който да доказва написаното.
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО)
Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО) Защо инспекторът на ОП "Транспорт" не иска да види нарушителя повече от час и да подаде сигнал - остава загадка

Всичко в категорията
На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ) Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас
Извънредно! Обраха Ваня Червенкова!
Извънредно! Обраха Ваня Червенкова! Стойността на откраднатите пари все още не е ясна


Всичко в категорията
Националната сигурност на България е застрашена заради... (ВИДЕО) Уволниха за пиянство дознателката, изнасилена от трима началници Ето какви пишело във фаталното съобщение, заради което Васил удушил моделката Калина Стана ясно коя е палавата шофьорка от Бургас, спипана с дрога, след като е правила френска любов Задържаха под стража шофьора, организирал 360-километрова гонка с полицията Зрелищен екшън: Отвлекли 17-годишната Екатерина пред очите на смаяните ченгета Митничар изгонен за корупция, спипан да източва еврофондове Ето ги надрусаните мутри от Стара Загора, които разиграваха полицията 360 км (СНИМКИ) Прокуратурата обяви за арестувани 43 чужденци у нас от ОПГ, свързана с терористични организации, главатарят ѝ е сириец Поне 20 арестувани бандити при безпрецедентната акция на антимафиотите в цялата страна Хакери източват парите ни чрез сметките за ток
Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм
Арнаудова: Шест души са обвинени след акцията за тероризъм В групата е замесена и българка , която живее в София

Всичко в категорията
"Тапициран" с тютюн автомобил опита да мине през ГКПП Малко Търново, митничарите го спипаха Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции, ето къде Жесток скандал! Охранители пребиха момче в "Кауфланд", защото "краде" батерии! (СНИМКИ) Зловещо: Вулева готви на гробище страшна черна магия за Боби Ръгбиста, а той уточни колко секс е правил със Златка Проверяват кмет за конфликт на интереси Нарушения в автошколи в страната Извънредно! Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков "Ден Х": Военни в Германия с таен, кървав план за масови убийства на политици и бежанци Шефът на БДЖ със сигнал до ДАНС за злоупотреби, топи зам.-министър Занчев Вижте кой стотици пъти сигнализирал за подкупите на Харалампиев, дори и премиера, но не му обръщали внимание Тежка сватба в БСП, млад социалист взе за булка ослепителна сръбкиня (СНИМКИ)
Удължиха грипната ваканция в Бургас
Удължиха грипната ваканция в Бургас Детските градини и яслите в Бургас ще работят, но със степен на филтър и ограничение

Всичко в категорията
Мъж лекувал болки в кръста със собствената си семенна течност
Мъж лекувал болки в кръста със собствената си семенна течност Мъжът се опитвал да лекува болките в кръста по този нестандартен начин в продължение на 18 месеца

Всичко в категорията
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО)
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО) 41-годишният Росен Стефанов оттлежда сам 3-годишното си момиченце
Всичко в категорията
Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева Александра Сърчаджиева повтаря съдбата на майка си Родителите на Селин, починала в Германия, завеждат дело срещу лекарката Баба Дора от Шарково: Много си обичах „Бойко Борисов“, майка му ми даваше хубаво мляко (ВИДЕО) Тъжна Коледа за Цветелина Уланд, продължава битката й за децата, отнети от норвежките служби (ВИДЕО) Бургазлийката, приютила Пенка и семейството й след пожара: Знам колко са страдали тия хора (ВИДЕО) Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Заради ипотека 95-годишната жена и семейството й останаха без дом (ВИДЕО) Болният Йосиф Сърчаджиев тръгна с куче водач Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара!
Как изглеждаше жената през социализма
Как изглеждаше жената през социализма Нежният пол е „строител на комунизма”, а представителите му - самостоятелни и независими от мъжете


Всичко в категорията
Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение Помните ли страховития 8 януари, 1981 г.? Двуметрова вълна помете Поморие! (СНИМКИ) Спомени от соца: Когато нямаше Коледа, а нощите около Нова година миришеха на смола Спомени от соца: Какви подаръци ни носеше Дядо Мраз (СНИМКИ) Спомени от соца: Когато учехме по Коледа, а най-големият празник беше Нова година Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма?
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Главният редактор на Флагман Катя Касабова с отличие за благотворителна дейност
Главният редактор на Флагман Катя Касабова с отличие за благотворителна дейност Благодарственото писмо бе връчено на официалната церемоня „Личност на годината 2018”

Всичко в категорията
Димитрина Тенева: Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, това е столицата на културата (ВИДЕО, СНИМКИ, ОБНОВЕНА) „Мисис България 2017“ инж. Валя Жекова направи дарение за жертвите от насилие (ВИДЕО) 27-годишен бургаски кримигерой сам се набута в лапите на ченгетата Бургас търси най-красивата омъжена жена за 2019 г. Бейби бум в бургаския зоопарк, гальовна камила е новата атракция (ВИДЕО) Д-р Стоян Христов води в онлайн гласуването за „Личност на годината 2018” Удължиха грипната ваканция в Бургас Щабът за грипа заседава в 11 часа днес, много е вероятно да удължат грипната ваканция Да декларираме електронно с ПИК, става най-лесно и бързо, препоръчват от НАП Бургас Харесва ли ви тази визия на ул."Алеко Константиннов" в Бургас? Общината се допитва до гражданите Стара къща в центъра на Бургас застрашава минувачи, фасадата й се ръси по тротоара (СНИМКИ)
Спецакция край жк „Меден рудник“! Маскирани ченгета удариха Фиатa на Антон, откриха дрога Извънредно: Пожар гори в блок 47 ж.к. „Меден рудник“, има линейка Двама са откарани в болница след пожара в бл.47 в бургаския ж.к.Меден рудник (СНИМКИ) Ремонтът на бул.”Захари Стоянов” започва през март, приключва до началото на лятото Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани Нагъл софиянец нахлу в дом в жк „Меден рудник”, отмъкна куп вещи и избяга, но съжали жестоко Къде, ако не в ж.к."Меден рудник"! Станаха ясни подробности за криминогена, извадил пистолет в тълпата на Нова година Електрическо табло пламна в новогодишната нощ в ж.к.Меден рудник Пенка, чийто дом изгоря на Коледа, се нанесе в чудно жилище навръх Нова година (СНИМКИ) Вижте къде е "краварката в левия ъгъл" от Меден рудник (ВИДЕО) ТОП 10 на 2018 г.: В ж.к. "Меден рудник" коментират екшън статии и даряват кръв за пострадали
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година Повечето от новородените са изплакали в Кипър, Дания, Испания, Гърция, Франция, Турция, САЩ и др

Всичко в категорията
Началникът на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Дева Мария“ открива кабинет в Айтос Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони Защо шеф Караянчева бърка лидера Марешки с председателя Гери от Айтос Айтос с една крачка напред! Автoмaтичнa мeтeopoлoгичнa cтaнция монтираха в СУ “Христо Ботев” Лед скова бента в парк "Славеева река" в Айтос, но безстрашният Веселин се хвърли във водата и извади Кръста Айтос с амбициозна капиталова програма, ще се строи ударно и през 2019 г. Жестока каскада на пътя! 28-годишен айтозлия изхвърча от пътя и обърна колата си по таван Разбра се кой е източил дизела на бизнесмен от село Тополица Кои са най-четените и коментирани новини в Айтос през 2018 година Кметът Васил Едрев: След ремонта спортната зала "Аетос" ще се превърне в бижуто на града ни! Ето го бъдещето на Айтос – спортистите, прославили родния град в България и по света
Бюджет 2019 на Карнобат е 25,5 млн.лева, акцент е обновяването на инфраструктурата Извънредно! Пожар лумна в новогодишната нощ в хижата в с.Соколово Карнобатски крадци обраха пицария в навечерието на Коледа, но дни по-късно... Най-четените и коментирани новини в Карнобат: Запечатването на винпрома, трагедията на Задушница… Нови паркинги и еднопосочни улици ще облекчат движението в Карнобат Карнобатлии посрещат Коледа във влага и мухъл заради некачествено саниране (ВИДЕО) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Миню Стайков с инвалидна количка в съда, назначиха му разширена медицинска експертиза Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство Големи проекти ще преобразят Ахелой още тази година Поморие се преклони пред Яворовия гений. Навършиха се 141 години от рождението на поета Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала Започнаха обществените обсъждания на проектобюджета на община Поморие за 2019 г. Стартира проектът за реконструкция на водопроводите в селата Бата и Страцин Кметът Иван Алексиев инспектира ремонта на училището в с. Бата Помните ли страховития 8 януари, 1981 г.? Двуметрова вълна помете Поморие! (СНИМКИ) Зелена светлина! Съдът връща към КЗК жалбата за концесията на плажа на Маймуняка в Поморие Общо 44 юнаци скочиха за кръста на три места в община Поморие (СНИМКИ) Община Поморие пресече мераците на таксиметровите шофьори за скок в цените
Нов строеж на брега на морето
Нов строеж на брега на морето Строителството се извършва между нос Свети Тома и т.нар. "Шофьорски плаж" на самия бряг
Всичко в категорията
Кой превърна пясъчните дюни в земя за оран? (ВИДЕО) Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Созопол започна подготовка с пет нови, чака двама нападатели и централен бранител Екшън като във филм: 21-годишен моторист спретна гонка с униформени, после се оплака от полицейско насилие
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево Решението е взето днес след одобряване на допълнителни трансфери от бюджета

Всичко в категорията
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО) За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско Партията ще реши дали ще съм кандидат за следващ мандат,  оставям финансово стабилна община и съм спокоен за съгражданите си


Всичко в категорията
Приморско направи първа копка по инвестиционен проект във водния сектор за 22 млн.лв. (СНИМКИ) Община Приморско поема лодките за разходка до устието на р. Ропотамо? Защо не, казват от РИОСВ Петър Янакиев извади Кръста в Приморско, скачал за първи път в ледените води (СНИМКИ) Община Приморско почете паметта на замръзналия на поста си войник-граничар през 1929г. Правителството отпусна 1,6 млн. лв. за обновяване на инфраструктурата в Приморско Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро Дават на съд 59-годишния Владимир Колев, който пиян на кирка прегази велосипедист в Приморско Детски танцов състав "Приморче" навърши четвъртък век, отбеляза празника с голям концерт (СНИМКИ) Похвално! Полицаи от Приморско хванаха крадец, задигнал телефон от туристка през лятото Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция Община Средец е една от малките в България, но пък има какво да покаже относно образователна инфраструктура
Всичко в категорията
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина БМВ избухна в пламъци в центъра на Средец Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ) Прогнозата се сбъдва! Пелена от сняг затрупа Малко Търново Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново
Камено даде старт с водосвет на новата камбанария на църквата „Св.вмчк. Георги Победоносец“
Камено даде старт с водосвет на новата камбанария на църквата „Св.вмчк. Георги Победоносец“ „Радвам се, че се изпълва една моя мечта. Надявам се новата камбанария да стане символ на града, закрилян от „Св.вмчк. Георги Победоносец“, каза кметът Жельо Вардунски

Всичко в категорията
Благороден жест! Красавица от Камено дарява балната си рокля (СНИМКА) Арестуваха 22-годишен автоджамбаз, задигнал Опела на мъж от Камено Пожар в котелното помещение едва не изпепели вила в с.Черни връх 33-годишен задигна луканките на съсед в Русокастро, след като ченгетата го спипаха... В Камено сами се грижат за събирането на сметта - съветниците вдигат заплатите в БКС с 10% 2018-а година за Камено – без бури и вихрушки, но тежка откъм финанси Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството (СНИМКА) Над 1,7 млн. лева отиват за възстановяване на инфраструктурата в Камено след наводненията в края на 2017 г. Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в Черни връх Наглост! Двама цигани задигнаха кола и я разфасоваха за старо желязо В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола
Благотворителен базар обедини жителите на Сунгурларе, събират и капачки в помощ на спортни клубове ГЕРБ-Сунгурларе ще подкрепи Коледен благотворителен базар в помощ на спортен клуб 70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци"
25-годишен шофьор от Руен уби велосипедист при тежка катастрофа Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по високите етажи на властта Интервю Всички интервюта Депутатът Тодор БАЙЧЕВ пред „Флагман”: Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по високите етажи на властта
Пиша „Слаб” (2) на Сотир Цацаров в това отношение и „Добър” (4) за цялостната му дейност, казва народният представител от „БСП за България”
Глас отвътре Всички Веселин ВАСИЛЕВ, Веселин ВАСИЛЕВ Странно! САЩ се изтеглят от Сирия, но вместо да ги аплодират, ги взривяват! Този кървав акт вероятно ще се използва от демократите в САЩ като аргумент срещу решението на Тръмп Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО) На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 19.01.2019на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
През този ден не си позволявайте да сте пасивни, мнителни и коварни! Време е за решителни действия. Желателно е интензивно физическо натоварване. Освободете се от негативните емоции и бъдете внимателни към своите реакции при контактите си с хората! Ако търсите логично обяснение на нещата, които ви се случват в този ден, може съвсем да се объркате. Доверете се на интуицията си! Може да се запознаете с някого и така да си паснете, че още на същия ден да паднат дрехи и задръжки. Не бързайте обаче да си правите изводи! Нещо ново се задава на хоризонта. Настоящите ви приоритети могат да се променят за миг. Важно е да бъдете уверени в желанията и целите си. Мислете творчески и позитивно, любов и срещи с приятели ще ви зареждат! Не се борете с чувствата, отдайте им се! Използвайте времето рационално! Останете верни на себе си и не си създавайте излишни драми! В този ден е добре да сте по-пестелив! Не е желателно да купувате техника или да инвестирате средства в имоти. Не яжте пикантни ястия, възможни са болки в стомаха! Планирайте внимателно своите действия и не се притеснявайте за чуждите грижи! Разговорите с приятели и хора, които ви обичат, разбират и ви вярват, ще вдигнат самочувствието ви и ще подобрят настроението ви. Може да спортувате, но внимавайте да не се контузите! Ще намерите вярно решение на въпрос, който отдавна ви тормози. Общуването с приятели ще ви се отрази добре. Може да постигнете нещо голямо, като приложите своите знания и умения. Възможни са нестандартни решения. Добре ще ви се отрази, ако потичате в парка. Обърнете внимание на важните за вас неща, както в деловата, така и в личната си сфера! Не пренебрегвайте малките спънки и постижения! Можете да свършите нещо важно, ако се доверите на друг човек. Ако някой се нуждае от помощта ви, не жалете сили и средства! Добре е да поработите върху собствените си усещания и страхове. Не е зле да посетите хипнотерапевт и да се подложите на хипнотична регресия. Ако сте се разделили с ваш близък и чувствате вина, може под хипноза да се „върнете“ в миналото и да си простите. Емоцията може да вземе връх над разумната интуиция. Добре е да се наложи самоконтрол и да се овладяват прибързани реакции. Емоционални сте и това може да попречи на разбирателството. Внимавайте с партньора, защото ревността може да разруши връзката ви! Отдайте се на любими за вас неща без чувство за вина! Любовта и партньорството, приятелствата ще са много важни през този ден. Погрижете се за здравето си! В този ден билките ще имат вълшебна сила за вас. Дава ви се и шанс да се откажете от вредните навици. Времето е идеално за установяване на лични позиции и интереси. Не са изключени обаче недоразумения в любовта. Семейните да се опитат да хармонизират отношенията с партньорите си! Намерете време за забавления! Добре е да носите лунен камък –успокоява емоциите. Заемете се с дела или ангажименти, които сте отложили или пренебрегнали в миналото!  Бъдете последователни, но търсете партньорство! Възможни са здравословни проблеми. Обърнете внимание на тила и ушите! Носете светлосини тоалети, спомагат за развитие на интуицията!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип