×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала


Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала
Кметът на община Поморие Иван Алексиев представи проекта пред местните
11 Януари 2019, Петък, 16:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Вижте какво включва още Проектобюджет 2019 г. на Община Поморие


Атрактивен район в гр. Каблешково, собственост на община Поморие, ще бъде разделен в два отделни квартала, предназначени за застрояване от хора с жилищни нужди. Това ще помогне и да се подобри съществуващото положение с неурегулираните улици в близост до новите квартали.

„Всеки иска да живее в един подреден град, а за да се подреди този град, трябва да има план за регулация и застрояване. Ние правим точно това - успяхме да отделим двата нови квартала, накъдето Каблешково ще може да расте и то в една от най-атрактивните си зони”. Това каза кметът на община Поморие Иван Алексиев на жителите на гр. Каблешково по време на публичното обсъждане на проектобюджета на общината за 2019 г.

Община Поморие успя да защити проектите си по Програмата за развитие на селските райони, която финансира малки населени места. Именно по тази програма предстои да бъде направен основен ремонт на три улици и да се обнови големия парк в града. Чрез съвместен проект с НЧ „Атанас Манчев 1920” ще бъде изградено 24-часово видеонаблюдение.

„Бюджетът на общината е реален, а не предизборен. И в тази връзка мога откровено да ви кажа, че изграждането на канализация в гр. Каблешково няма да се случи в настоящия програмен период по ОП „Околна среда” т.е до 2020 г. Това е така, заради промени в условията на програмата, които не позволяват изпълнението на проекти за изграждане на канализация в населени места под 10 хил. жители. Ако програмата бъде отворена, ние сме готови да внесем проект, но засега това ще се случи най-рано в новия програмен период, след 2020 година.”, заяви кметът Алексиев.

Относно другата болна тема - „Кабланд”, кметът съобщи, че окончателното решение на всяка от сезираните компетентни институции е едно и също, а именно че нарушение в първоначалната сделка с Кабланд има, но срокът за сезиране на прокуратурата с цел разваляне на порочната сделка отдавна е отминал - давността е изтекла още през 2007 година.

Освен в гр. Каблешково, срещи за обсъждане на бюджета се проведоха в селата Александрово и Медово. И в двете населени места се предвижда обновяване на парковете и инвестиции в благоустрояването им.

Вижте Проектобюджет 2019.













В категории: Поморие


10
Коментара по темата
10.
избирател
17.01.2019 11:55:40
0
0
Започнаха предизборните лъжи !!Алексиев ти и екипа от къде ще намериш тези пари за токова обещания- велоалеи, детски градини, блокове ,асфалтирани улици или дай да ооещаваме че да останем и този мандат в играта т.с далаверите. В града няма един парк хората да водят децата си да играят новия квартал нали там щеше нещо да се прави бетонна джунгла. Продадохте на мястото отредено за парк на ДПС - Айвазовски цял комплекс без паркинг лятото хората обикалят като гламави да търсят места кавги и разправии да не говорим за плажа пренаселен няма къде да сложиш кърпа. Това е всичко във вашия мандат необмислени строителства. Квартал без дървета и градинки. Град без канализация за дъждовна вода при по силен дъжд половината град е под вода.
9.
Баничката
15.01.2019 21:20:09
1
1
Данъци вдигаме всякакви и нищо не правим.Само усвояваме пари от европроекти и такива за санипране.Пък улици и тротоари кучетата ги яли.
8.
поморие е нашта клетва
13.01.2019 12:40:50
1
2
Канализация в Каблешково и Ахелой няма да има скоро, както и дъждовна канализация в старата част на Поморие. Администрацията не успяха за осем години да защитят тези проекти пред МОСВ или да предвидят средства от бюджета. Затова и общината има редовно актове за по 2000лв. на РИОСВ. За свдение, следващият период на МОСВ след 2020 проекти ще се изпълняват само от ВИК-Бургас за цялата област. Общините не могат да участват, това трябва да се каже на жителите. За общините няма да се отпускат средства за канализация. ВИК-Бургас има проблеми с водопреносната мрежа в цялата област и ще бъде трудно да се заделят средства за Каблешково и Ахелой, като има по-належащи проблеми за решаване. Проспахме тази възможност при положение че кмета е избран и подкрепян от ГЕРБ. Изводите за избирателите.
7.
Цимента
12.01.2019 11:56:56
0
1
ха ха леш ... и кой ще живее в тея квартали :))) смях ...Вие май се взехте за Несебър а поморийски миди??!
6.
поморие е нашта клетва
11.01.2019 23:12:39
0
2
Буди съмнение, че поради некомпетентност, след осем години управление кметът и администрацията не успяха да защитят проект за агломерации Ахелой и Каблешково и все попадат в списък на резервни проекти на МОСВ. При положение че Ахелой е курортен град. Защо и как община Приморско успяха д защитят проекта за ВИК мрежата си в МОСВ.При положение че Населението на община Приморско наброява към 05.02.2018 г. година – 7103 души. В Приморско живеят 3374 и в Китен 1073 На 08 януари Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва в първа копка по интегрирания инвестиционен проект във водния сектор на агломерация Приморско-Китен. Заедно с кмета на община Приморско Димитър Германов дадоха старт на строителните дейности по модернизация на ВИК мрежата и съществуващото съоръжение. Проектът е на стойност 22,3 млн. лева, като основното финансиране е по Оперативна програма „Околна среда“. Предвижда се реконструкция, модернизация и разширяване на пречиствателната станция за отпадъчни води Приморско-Китен, както и реконструкция на прилежаща ВИК инфраструктура и съоръжения. Капацитетът на пречистване на отпадъчните води ще се увеличи и ще има възможност да покрие още 55 000 жители и гости на Приморско и Китен.Каблешково е града с най-лоша инфраструктура и искат да го разширяват с нови квартали. Проблеми с водата, ел.захранването улици и осветление, които могат да се решат с пари от капиталовата програма. Минават вече осем години. Само предизборни обещания. С пожелание за кмета и екипът му в края на 2019 нова работа на друго място.
5.
Мара
11.01.2019 20:06:45
0
2
Нищо няма в Каблешково нито канализация,тръбите се пукат през ден за питейна вода напълно е занемарено.Поне да направят редовен превоз до град Бургас да има до късните часове също Слънчев бряг и Поморие.Има улици с много стари плочки и без асфалт.
4.
Дора Петева
11.01.2019 19:41:11
0
6
Стига с тези предизборни простотии!Вдигна данъците сега тръгна по села и паланки да са умилква.Хора този кмет е много лош човек ,видях го с очите си как рита столове крещи като изтрещял,защото направи поредна грешка и застана срещу гражданите си!
3.
Мементо
11.01.2019 16:17:52
0
2
Пилците ще се броят наесен!!!
2.
Трай коньо
11.01.2019 16:11:50
0
5
Кои лапнишарани ще инвестират в атрактивни имоти, за които няма да може да получат разрешително за строеж, бе кмете? Знаете ли, ВиК Бургас колко ги интересува въображаемия проект за водопровод и канализация? Отивай да събираш пластмасови капачки! Ще свършиш нещо полезно.
1.
Каблешковлия
11.01.2019 16:05:06
0
4
Алексиев и протежето му каблешковската кметица така и не успяха да асфалтират улиците които са като лунен пейзаж.В блокчетата ще се населяват цигани и вече има живеещи мюсюлмани от арабските държави.Българи не останаха в това градче забравено от Бога.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори