×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско


Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско
На това място край Китен д-р Германов даде вчера старт на инвестиционен проект за 22 млн.лв., който ще дръпне туризма напред
09 Януари 2019, Сряда, 15:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: авторът

Партията ще реши дали ще съм кандидат за следващ мандат,  оставям финансово стабилна община и съм спокоен за съгражданите си



След брифинга по повод старта на проекта по разширението и модернизацията на ПСОВ-Китен, кметът отговори на въпроси на журналисти, свързани  с политиката и предстоящите местни избори. 

Приморско направи първа копка по инвестиционен проект във водния сектор за 22 млн.лв. (СНИМКИ)



-Г-н Германов, новото водопречистващо съоръжение за 55 хил.еквивалент жители, което ще се изгражда на територията на ПСОВ-Китен и трябва да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 г. , ще поеме ли отпадни води и от съседни общини?

-Пречиствателната станция, която и в момента работи с много добри показатели на пречистената вода, е изградена през 1974 година, а през 1980 година е въведена в експлоатация.  Но лятно време тя няма необходимия капацитет да поеме увеличения брой туристи. Това е причината, поради която ние стартирахме процедурата по изготвяне и кандидатстване за този проект. Тази пречиствателна станция обработва отпадните води от Приморско и Китен, само от тези два града, които са в рамките на община Приморско и бъдещото съоръжение ще е предназначено за тях – ние имаме потребност  поради огромния брой туристи лятно време.

- Има опасения, че химически пречистената вода, с този голям дебит, стигайки до блатото и до реката, ще застраши екосистемите.

-Този проект не е единствено и само разширение на капацитета на сега работещата станция, той е надграждане и модернизация, включително отстраняване на азот и фосфор - постигане на показатели, които позволяват безпроблемното заустване в приемник като тип река, без да се нарушава качеството на водата. Лятно време, след  края на юли и средата на август, се появяват снимки на умрели риби в Дяволска река.  Причината не е, че се вливат води, които не са качествено пречистени от пречиствателна станция Китен, а в това, че там няма отток. Високите температури водят до разграждане на биологична материя, поради недостиг на кислород.  Водата, която ще излиза от пречиствателната станция, реално ще подобри качеството на водата в реката и това е гарантирано от ВиК-Бургас, от изпълителния директор инж. Ганчо Тенев.

- Г-н кмете, привличането на сума от 22 млн.лв. за този сериозен инвестиционен проект във водния сектор, която ще се усвои до края на 2019 г. е  заслуга на местната власт. Кой помогна в правителството?

-Договорът  бе подписан през януари  2017 година, когато правителството на ГЕРБ бе в оставка. Въпреки това екоминистър Ивелина Василева, която два месеца по-късно се върна в парламента като наш народен представител, пое сериозен ангажимент и придвижи процедурата, за което спецално й благодаря от името на моите съграждани и бизнеса, затова, че доведе този проект до успешния старт на физическото му изпълнение. Сега остава да съблюдаваме стриктно изпълнението на строителните дейности. Да, сложен, мащабен проект, надявам се, че и ВиК дружеството ще работи във взаимодействие с Общината, ще помагат и другите институции. Ще се изисква да не се прекъсва експлоатацията на съоръжението, докато текат ремонтните дейности. 
(На това място кметът дава думата на г-жа Ивелина Василева: Това е един от последните договори, които се изпълняват от  общините като бенифициенти по оперативната програма „Околна среда”. Вече подходът е изцяло променен, оттук нататък ВиК дрижествата ще изпълняват проектите, те ще бъдат много по-мащабни, ще обхващат територията на целите области. На територията на област Бургас се подготвя най-големият проект на територията на цяла България  от ВиК дружеството,  нека му пожелаем успех. Мащабът е от порядъка на 350 млн. лв. С много обекти, които ще се изпълняват паралелно. Наистина голямо предизвикателство.  Убедена  съм, че и опитът на общините, който беше придобит през годините и тяхното активно участие в изпълнението на този проект като партньори на ВиК дружеството, ще доведат нещата до успешен край. Пожелавам го, защото наистина предизвикателството е огромно. )


На прескоференцията присъства и ексминистърът на екологията Ивелина Василева (вдясно)

-Виждамe и областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев сред гражданите в залата. Нормално е да питаме дали управляващата партия вижда  реална опозиция в Община Приморско предвид приближаващите избори. Готвите ли се за трети мандат?

- Дали има реална опозиция аз не бих се наел да давам публична преценка, трябва да питате опозицията. По отношение на това дали имам притеснение относно кандидатури на други желаещи за кмет на Община Приморско, мога спокойно да кажа – не, нямам притеснения, защото моят принцип на работа и този на администрацията, с която работя, е един – да се свърша работата.

- Давате пресконференция пред обществеността, което прилича и на своебразен отчет на свършеното.

-Това, което правим в момента, не го правим политически от януари месец 2019 година, защото ни беше адски трудно да финализираме именно този проект, по този начин. Някои хора виждат политика, затова, че стартираме проекти в началото на годината, но просто това е стечение на обстоятелствата.

- След два мандата, да очакваме ли отново да ви видим на изборите наесен? В каква кондиция сте?
Дотук ясен сигнал за следващ мандат в Бургаска област дадоха кметовете на Несебър Николай Димитров и на Созопол Панайот Рейзи.


-По отношение на кандидатурата ми:  към този момент не е обявена кандидатура от страна на политическа партия ГЕРБ  за Община Приморско. В този смисъл аз изпълнявам задълженията си до края на мандата ми. А какво ще стане после, е друг въпрос.

- Кое е най-важното, което свършихте за своите съграждани?

- Първото и основното: постигнатата през втория мандат финансова стабилност на Община Приморско. Аз мисля,  че това е най-важното. Парите, които идват от различни източници – привлечените от успешни проекти евросредства, директно предоставени чрез решение на Министерски съвет, или по друг начин, пълнейки хазната ни.  Те са добре инвестирани, по правилния начин, с добавената стойност. Това е нашата цел, трудно ще изброя всичко - музеите, Северния плаж, централната градска част - не просто реализирани проекти, а проекти, които имат смисъл, устойчивост, ефективност. Ние инвестираме  и собствени средства. Данъците и таксите, които плащат хората, се връщат при тях чрез подобрената инфраструктура и с дейности, свързани със социалната сфера, културен и спортен живот, образование. Ние имаме 5 общински спортни клуба, където нашите деца спортуват активно и не плащат. Всички културни дейности, които са на територията на общината, в различните населени места, през читалищната дейност, са безплатни за гражданите или срещу минимална цена. Същото се отнася и за социалната ни дейност.

- А бизнесът? Хората, заети в частния сектор и плащащи данъци са важен фактор.

- Административните мерки са доста твърди, но за да има приходи, които да се инвестират, трябва да има постъпления. Аз съм на това мнение и знам, че бизнесът, който работи на територията на Приморско, пък и хората, виждат къде отиват парите им и  това им дава спокойствието, също и усещане за справедливост. Преди броени седмици Община Приморско спечели три от годишните награди на Министерството на туризма. Общината стана Община за 2018 година за морски туризъм. И проектът, който обсъждаме в момента, е поредно усилие за това да се подобрява ежедневният стандарт, да се предлагат по-комфортни условия за посетителите и туристите и разбира се да се опазва уникалната природа на Приморско. Това е Общината, която е с най-висок процент на защитени територии и защитени зони  - 47% от площта  е защитена, но въпреки това доказваме, че могат да съжителстват  грижата за природата и развитието на икономиката.

- С какъв бюджет ще посрещнете 2019-та?

-Още не е внесен в ОбС. Мога да ви кажа параметрите - 21-22 милиона. Ще бъде повторение на предходния бюджет с малко завишение заради предходен остатък, пак ще повторя: Общината е финансово стабилна.

-Основното, от което се вълнуват гражданите са местните данъци и такси, очертава ли се завишение?

-Не. Когато има висока степен на събираемост на средства, не е необходимо да взимаме повече пари. Какъв е смисълът?! В края на крайщата необходимо  е да има оборотни пари, защото когато Общината инвестира и бизнесът инвестира, тогава се получава всичко, което ни е нужно за просперитет. Към настоящия момент, за тази финансова година, завишаване на данъците няма да има.

Използвани са въпроси и на други медии

В категории: Приморско


128
Коментара по темата
128.
Горския до 126
29.01.2019 06:22:12
0
3
Кой те пита теб дали му се сърдиш или не бе
127.
до 126
28.01.2019 17:45:46
0
3
Не знам дали този е на хонорар и при кого, ама ти май си на яслата в общината, иначе нямаше да изревеш на умряло.
126.
126
28.01.2019 16:36:56
3
3
Ей това нещо да си пълен простак е голяма работа.Тук пише очевидно едно и същ говедо от различни акаунти, коментира си, отговаря си и си лайква мненията.То е на хонорар, не му се сърдя, стотинките не се събират лесно .
125.
*********
28.01.2019 15:01:40
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
124.
Само шлифера ли?
28.01.2019 14:58:40
4
3
И акъла му трябва да е оттам...
123.
Горския
28.01.2019 14:57:56
4
3
А какво ли пише на бялото листче което държи в ръките си.Хайде предполагайъе
122.
Горския
28.01.2019 14:56:17
5
1
Имаме ли кумет или немаме да питам Я. Шлифера е от матрицата
121.
Еи хубавеце е
28.01.2019 08:41:05
4
1
Фотографа се е научил да снима най после/
120.
Как да не гласуваш за ГЕРБ?!
27.01.2019 15:28:50
4
7
Това се казва снимка на представителен човек, сякаш дошъл от модно ревю! Пред него Гихора и Лиляна изглеждат като кооператори прекарали цял ден на нивата.
119.
приморци
26.01.2019 19:06:05
4
6
да, кмете, много добре изглеждаш на снимката! искаме да те гледаме и да ти се възхищаваме! само такъв кмет ни трябва
118.
ветеринаря
26.01.2019 19:03:59
4
6
Ама съм хубав на снимката, нали? Знаете ли колко съм позирал за да ме издокарат такъв, а вие сега искате да не ме гледате. Е, няма да стане!
117.
директоръ
26.01.2019 11:13:00
0
9
Иванчо се разхожда с баща си по южния плаж в посока Китен. По пътя срещат непознат човек. Иванчо поздравява вежливо:
- Здравей!
Баща му го пита:
- От къде познаваш този човек?
А Иванчо отговаря:
- Ами, той е от инспекцията за чистота към общината. Всеки ден, когато ти отидеш на работа, той идва у дома и пита мама "Чисто ли ем,мама казва почти и тий влиза да и помага в чистенето?".Иколко време чистят пита бащата Иванчо.Ами всеки ден по три часа....Очаквайте продължение....
116.
Мара Шекера
26.01.2019 11:07:52
0
5
Чакаме на ТУРизама!!!
115.
дайте друга тема
24.01.2019 22:32:31
3
4
кой 29 годишен от Приморско откраднал кола и я блъснал после
114.
МВР
24.01.2019 14:17:27
6
3
Ако кучето има паспорт и имунизации може да пише коментари, иначе без паспорт не може.
113.
*********
24.01.2019 14:11:20
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
112.
Фотев
24.01.2019 13:03:47
2
4
поста 93 на Валя е копирано от др тема но е вярно поне така го чувстват хората
111.
до 105
24.01.2019 11:53:22
3
4
Да бе, ходих до асфалтова база и направо се шашнах. Какви са тези животни мутанти - уж кивита, а имат гребени на петли, някои ги мяза на кокошки. Щраусите и те бягат насам натам. Пуснали ги на свобода и се чифтосват всеки с всеки. Туристите питат, тук да не е австралийската джунгла. Ние ги успокояваме: ама моля ви се, тук не е Австралия, всичко наоколо е Приморско.
110.
профайлър
24.01.2019 11:29:50
2
4
Валя, например, която е писала на 93, не е онази Валя, която говореше против Фотев. То си личи, че е някой анонимник, който е против ГЕРБ и кмета, а истинската Валя в момента и хабер си няма, че някой използва името й. Но така ще е, при анонимните форуми е така.
109.
до 108
24.01.2019 11:13:17
4
4
Грешиш, писателят има съвсем друг стил на изразяване. Лошото на този тип форуми е, че са анонимни и много хора остават прикрити зад глупостите, които пишат, но като цяло местните хора си личат. Не говоря само за правописни грешки и пунктуация. Тук нещата опират и до много други неща - манталитет, ценностна система, начин на мислене, начин на живот. При всички положения средата, в която си живял те формира и като личност, т. е. каквото и да правиш ти си си пак същия и няма как да избягаш от себе си.
108.
писателчето приятелчето
24.01.2019 10:38:02
4
5
Я! Та това е кравата ми!Най-млекодоносната,къде бега мари?Нали никой от вас не си мисли, че нещата се случват просто ей така, щото на някой сутринта гъза му засмукал чаршафа и решил да пише целогодишно циганиите си, ама ти си голям смешник. Що не се погледнеш в огледалото. Затвори си малко човката,като не са ти ясни много неща. Ама то е акъл,не е друго да ти ти го ръгне човек.
107.
здрасти "аз", как си?
23.01.2019 16:59:53
3
4
Тоя 106 се изразява като завършил ПУЦа. Стар комсомолски кадър от работнически произход, нямал време и средства за образование... Нищо лошо! И от такива хора има нужда. Но е редно да си знае мястото, а той не го знае и се излага горкия.
106.
аз
23.01.2019 15:24:30
4
3
Юруууш, сичкото червеногъз трол на барикадата.И какво?Имаш една мантра и заучени фрази и думи, които се повтарят непрекъснато. Смени си акаунтите ,писателче приятелче , за да напишеш този "брилиантен" коментар? Жалък си! Както не веднъж съм казвал - не можеш да мислиш. Написал съм го отдолу, но няма кой да го разтълкува.
105.
Асфалтова база - лицето на Приморско
23.01.2019 15:09:39
4
4
Добре че е Янко Томов да храни лебеда! Нека Милю Ботев да отиде в асфалтова база и да нахрани там животните от Австралия - кивита, щрауси, кенгури. Пишете на Дарвин, че там вече има нов произход на видовете и въобще ражда се нова еволюция. Старата еволюция не важи!
104.
Флагман до 102
23.01.2019 14:57:54
4
3
Нищо не струва рекламата! То бива бива скръндза, ама... Даже едно кафе не ни почерпи.
103.
Ветеринаря до 101
23.01.2019 14:51:22
4
4
Потърпи малко де! Като станеш ти кмет ще гледаме и твоята мутра. Сега аз съм на линия и много ясно, че моята мутра ще гледате.
102.
Ефтин Пиар
23.01.2019 14:01:02
4
2
колко струва рекламата
101.
Приморско
23.01.2019 13:41:26
5
3
Флагман побъркани ли сте ,платено ли ви е ,че още гледаме мутрата на този .
100.
Ветеринаря
23.01.2019 12:23:22
2
5
Моите искрени поздравления за г-жа Георгиева !
99.
кмтъъъъ
23.01.2019 11:13:58
2
6
Усетихте ли как ви пробутах мастика вместо шампанско?Tука едни анонимни ,,спецелисти“/страхливци/ дават мнения!Този слух е от преди 2 години, а от наивните коментари съдя за интелектуалното ниво на русофилчетата. Да не говорим за завистта и злобата.
98.
валя
23.01.2019 08:40:09
3
7
Прост си, като галош, писателче,приятелче.
97.
Георги Георгиев
22.01.2019 21:12:45
6
4
Янко Ти си храни Лебеда .
96.
Янко Томов
22.01.2019 21:08:11
6
4
Темата ще седи до Видов ден .
95.
Фотева
22.01.2019 21:05:00
7
4
колко струва да я махнете вече тая тема
94.
*********
22.01.2019 10:29:49
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
93.
Валя
20.01.2019 18:22:14
12
10
Имайте впредвид,че падне ли бойко от власт живота в България ще се нормализира полека лека... Не знам дали ви е правило впечатление,но при последните две “падания” от власт на гербаджията живота малко от малко се поуправя и като се върне тоя на бял кон ни се ебава мамата наново !!!! Герджиков беше за кратко премиер и институции,общини бизнес почнаха да дишат и да си поемат въздух,върна се калъфа и пак старата герберска схема ни прилагат..... Трябва да има протести да се свали това безобразно и нагло “правителство” пък после ако ще и кумчо вълчо да идва от гората,по добре ще е !!!!!!!!!
92.
Jyli76
20.01.2019 11:16:30
2
12
Стига сте писали простотии и вие сте журналисти колкото аз съм балерина в Балшой театър....На колко "линийки"ги пишете тези тъпотии....Отново сте се надрусали яко..... ХаХаХа....
91.
Гларус
20.01.2019 00:26:26
8
4
През мандатите на тоя кмет Приморско ста 3 пъти по-голямо и тошкова пъти по-грозно. Гоните Сл. бряг по наливане на бетон. Преди 30 години идвах с радост, имаше душа в градчето...
90.
Джека
19.01.2019 21:17:55
5
4
Приемете мен ,при едно условие -да охласкам нещо .
89.
Кондака
19.01.2019 21:13:49
5
4
съгласен съм да встъпя в редиците на вашата банда но при едно условие всеки ден да ми купувате по 2 литра бяло вино
88.
до писателчето
19.01.2019 10:21:35
4
7
Браво! - още утре ще te приемем в ГЕРБ и вече си наш човек.п.п.Да носиш парички за членския внос и за дарение на бедните цигани да направиш.
87.
???
18.01.2019 18:12:01
5
6
Къде изчезнаха коментарите за германов и мария георгиева
86.
Джангоза
18.01.2019 10:06:30
4
4
ти да не си кмет че ще те снимат а де де
85.
Янко Томов
18.01.2019 10:04:23
3
4
Флагман елате на кея да ме снимате как храня лебеда .
84.
милю Ботев
17.01.2019 21:33:25
4
4
Янко утре да нахраниш лебеда на кея .
83.
аналитика
17.01.2019 20:26:18
4
4
Чичо Кмет прекали вече с това триене -в Северна Корея ли се намираме .
82.
будура
17.01.2019 16:40:30
5
5
егаси къф номер ни извъртя Чичо Кмет ,Ким Чен Ун не е бил толкова дълго на първа страница
81.
До некой си
17.01.2019 15:22:46
5
6
Заради всички изтрити коментари бе , смотаняк . Всичко което се пиши срещу ветеринарят се трие . Защо ли ?
80.
кюстендил
17.01.2019 10:28:26
0
11
Тъй ша е тя Директоре , щот с таа еманципация / равнопоставеност на половете и етносите /, кифлата забравя за какво е пратена от Господ на земята ... па младите мухльовци нека гледат секс у айфоня...
79.
nekoi si
17.01.2019 08:14:07
5
9
А бе защо тука пускате да коментират такива боклуци, дето две изречения смислени не могат да напишат. Флагман вземете се в ръце, вдигнете малко нивото - статиите хубави, коментарите малоумни!
78.
Свъртян кмет
17.01.2019 00:42:21
8
7
Едно време Приморско цъфтеше .Имаше много хора които не бягаха в чужбина а се бутаха да живеят в Приморско . Приморско имаше кореком, дискотеки които работеха и зимата и бяха пълни . Сега е гробница . Превърнаха го в помийна яма .
77.
Кучката Лора
16.01.2019 23:13:49
6
4
Днес тати ме заведе на кея да храним лебеда .
76.
До 75
16.01.2019 13:05:52
8
8
Ела да живееш в Приморско със разбитите улици , неасфалтирани , зимата пълни с кал а лятото от прахоляци не можем да си отворим прозорците , улиците итротоарите тревясали бъкащи от змии и кърлежи и още и още .Ела да живееш тук да видим колко ще издържиш ,
75.
*********
16.01.2019 09:37:06
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
74.
туриста
16.01.2019 09:14:04
3
9
ГОЛЯМА НОВИНА,но пишещите тук неверни неща клеветници и драскачи трябва ди изпълнят плана за гадни и стресиращи простотии, преписани от нета ,вместо да пишът само хубави неща за Приморско,да му правят реклама като за место, където се случва нещо красиво, позитивно, за пример на младите. Ама НЕЕЕЕ, тогава за тях това е рекламааа и трябва да изпросят париии. МЪРЗЕЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ
73.
direktorkata
16.01.2019 08:54:44
0
9
Kъдe e cмeтaнoвият cлaдoлeд oт Живĸoвo вpeмe, ĸъдe e cлaдoлeдът нa ĸлeчĸa Ecĸимo? Bcичĸo yнищoжиxтe. Ocoбeнo вcичĸи, ĸoитo cмe гo видeли cъc coбcтвeнитe cи oчи!!!
72.
Темида
15.01.2019 18:49:48
7
4
Какво повече да се кажи . Всичко е в изтритите и неизтрити коментари . Факт е че Приморско не харесва и не иска Германов ! И да изтриете коментара ,мнението на хората няма да изтриете.
71.
Нямам притеснения
15.01.2019 15:52:24
7
7
Корабът потъва. Вода ще има за всички да се издавите. Така че спокойно!
70.
n
15.01.2019 15:07:00
2
7
Снимката кърти - откъде я гепихте
69.
докторе, ох много боли
15.01.2019 10:28:43
3
10
Намерени са малки розови бонбонки на второ стъпало до фонтана,който си ги познае,да побърза да си ги вземе,след това по най-бързия начин да побърза да отиде в Бургас,в морската в бившата партийна школа,там го чакат с нетърпение,да си носи моливчето,за да си пише там на воля и кофичката с жълтата лопатка с две кила пасък,да си играе детето,побързай,няма време.
68.
Докога
14.01.2019 22:52:00
7
6
Кога е кукеров ден , че тоя не мога да го гледам .
67.
будура
14.01.2019 19:31:42
8
4
Чичо Кмет
66.
Вътрешен
14.01.2019 19:11:12
6
7
Договора за снимката му е до Кукеров ден .
65.
*********
14.01.2019 19:09:08
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
64.
Друг свъртян
14.01.2019 13:03:39
3
5
Голямо триене на коментарри, но дългия пост против ГЕРБ стоят. Какво повече да се каже..
63.
редеп козаря
14.01.2019 12:30:59
3
4
Това говедо приятелчето на директора и общината е много умно.
Ашколсун.Сам си пишеш отговори,рогато.Ашколсун.
62.
Време е
13.01.2019 23:32:48
7
7
Боят настана , тупат сърца ни !
61.
*********
13.01.2019 15:44:28
6
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
60.
Гихора говори
12.01.2019 18:28:18
8
5
Ако стана кмет асвалтова база смятам тоя коптор да го превърна в резерват и така ще ви защетя от сабаряне на тоя коптор,бълхарник,маймунярник
59.
жапанката
12.01.2019 15:16:28
10
6
рев - Борисов! ГЕРБ не е класическият тип мафия, защото не извършва престъпната си дейност в противоборство с държавните институции, а цялата дейност на тази престъпна група се реализира благодарение и с помощта на държавните институции. На върха е Боса – Буда – Бойко Методиев Борисов. Нищо не се случва и никой не мърда в тази държава без знанието, разрешението и без да си е платил на Вожда. Закон. Схемите за плащане и отчет към Вожда минават през областните координатори на ГЕРБ (бригадирите на мафията) Във всяка област има по един такъв и той е до болка познат и до болка мразен от жителите на съответните области. Тези хора кадруват, рекетират и изнудват местното население и бизнес, отчитайки събраното към Вожда. Всяко назначение минава през областният координатор на ГЕРБ. От чистачката в детската градина, до шефа на НОИ. Всяка обществена поръчка минава през областният координатор на ГЕРБ. Всеки заблуден инвеститор , излъгал се да стъпи в България минава първо през областният координатор на ГЕРБ. Това са местните феодали-дерибеи. В Хасково това е Добрев, във Видин – Тошев и тн. Профила на тези хора е еднакъв навсякъде – бивши военни, бивши милиционери, ченгета, комунисти, или деца на комунисти, ченгета и милиционери. Без изключения. Буда не контактува лично с тях, това е ролята на Цветанов. Така Буда остава недосегаем и не може да бъде свързан пряко с престъпленията извършвани от неговите бригадири. Цветанов лично контролира всички бригадири и техните действия. За финансовите потоци се грижи един от другите сиви кардинали в ГЕРБ – Ц. Паунов. Има още неколцина, които следят дейността на мафията по отрасли – Велчев, Танева, Фидосова (не е грешка). Другите са мутропълнеж на средно и ниско ниво. За дейността си Цветанов използва пряко МВР, ДАНС, Прокуратура, НАП, ИТ и всички останали държавни институции. В буквалният смисъл. Пример – фирма обжалва обществена поръчка спечелена от фирма на ГЕРБ. Всички държавни институции се впиват като кърлежи в тази фирма и следва или оттегляне на жалбата, или унищожаване на фирмата. Втори пример – човек със собствен бизнес си позволява да критикува герберската мафия. В един ден му се пращат ИТ, НАП, Пожарна и НОИ за проверки и ревизии (личен опит). За да дублира източниците си на информация и да следи контролира и собствените си бригадири (областните координатори/ Цветанов използва и собственият си частен ДАНС. Бивши ченгета, барети и мутри. Това са SS отрядите на Цвъки. Те вършат и черната работа – рекета, изнудването, срещи с непокорните и ‘неблагодарните“. Добре платени професионалисти. По тази схема се правят и листите за общински съветници, депутати и кметове на ГЕРБ. Бригадирите предлагат, Цветанов проверява и донарежда, Буда одобрява. Разни събрания на местните партийни организации , номинации и подобни глупости са пълен цирк и гавра с хората. Всичко се решава в малкото НДК на 17-ия етаж. Там пристигат и куфарчетата. Там се издават присъди, назначават прокурори и съди, решават се човешки съдби и се разпределят бизнеси. Та, така се управлява България. Така се правят и избори в България. Така се „усвояват“ и фондовете в България. Така се крадат бизнеси в България. Така бяха източени и фалирани общините в България. Това управляващите наричат „стабилност“.

4.
ViP
58.
???????
12.01.2019 13:26:28
0
3
Тежко му на новия кмет ! Ще наследи един красив но изоставен град превърнат от предшественика си в помийна яма !
57.
Отговор
12.01.2019 13:23:14
9
7
И да махне всички пътуващи от Бургас .Да си ходят барабар с кмета си ветеринар .
56.
Янко Томов
12.01.2019 12:03:16
8
6
Първата работа на новия кмет е да смени оная кака на Бегликташ... Също така: да оправи инфраструктурата - улици и тротоари, нов асфалт и нови плочки, да сложи сложи кошчета за боклук навсякъде и да реши проблема с бездомните кучета.
Моля коментиращите да дават само сериозни предложения!
55.
гихора говори
12.01.2019 11:56:59
7
2
подкрепям валя, тя е от моя екип
54.
вальо
12.01.2019 11:55:16
7
3
това не са хора, това са животни, докога бе
53.
Валя
12.01.2019 10:43:43
6
9
Нямам думи за пореден път- типичната българска черта на дребните душици тука- да плюят и злорадстват.Големи разбирачи коментират тука. Спрете се малко де.Засрами се бе, това, което правиш е долно без край.Който го търси, си го и намира.....
52.
местна
12.01.2019 10:20:58
3
15
Hямa гpaм дъpжaвничecĸo пoвeдeниe в Приморско..

Ax ,aĸo мoжexмe дa излeзeм oт тaзи пoмийнa ямa.

Или пoнe дa излъчим пo oтгoвopни дъpжaвници...
a тo чeнгeтo c мнoгoтo aпapтaмeнти...!!
щe peшaвa въпpocи, зa ĸoитo изoбщo нe e нaпpaвeнa фaтмaшĸaтa мy глaвa.Пълна трагедия сме!!!
51.
Ѕtrіkеr
12.01.2019 09:57:54
3
11
Малко жълтo джънĸчe,вечно приятелче-писателче на всички, paдocт зa бургашкия пaнeлен тaлacъм c Xayди и aндцyнĸ Xaдидac!
50.
Гихора говори
12.01.2019 09:03:01
4
5
Защо Стего -снимали така отблизо ужассссс!!!!!!!!
49.
Гихора говори
12.01.2019 08:56:39
4
5
Няма смисъл да пишете сичко което е добре за Приморско се трие и цензурира затова сме ;на 120 място по свобода на словото
48.
Приморско
11.01.2019 23:35:22
7
6
Кметът на Царево има стил , млад, напет, модерен като манекен. Лапчев е класа а този тук е точно като ветеринар , без визия !
47.
Рики ,Тики, Дики и Дона
11.01.2019 23:12:58
4
5
Забелязах в Царево от месец няма нови теми и никой там не коментира какво се случва.
46.
*********
11.01.2019 22:17:54
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
45.
Друг свъртян
11.01.2019 22:12:39
1
4
Голяма цензура тук,бе. Половината коментари са изтрити , че не са по темата, а че кметът е сниман отблизо, за да е като исполен , е по тематя . Да ви има редакторите човек.
44.
Живеещ на асвалтова база
11.01.2019 21:12:45
1
4
Ужассссс!!!!!!изядохме балхите,.изпратете спешно ветеринаря да опаразите тука.ужассс хапят....
43.
Свъртян
11.01.2019 21:08:46
1
3
Преди малко по новините казаха сички коптори като асвалтова база да се съборят веднага как живеят хора там мозака немиго побира !!!!!
42.
"Да принудим Веселин Маринов да се оттегли&qu
11.01.2019 19:26:41
2
1
И ние сме против кмета. Стига толкоз! Искаме нови хора!
41.
Движение "Да свалим този кмет!"
11.01.2019 19:22:24
1
1
Тази Валя не мога да я разбера. Хем плюе кмета, хем отклонява общественото внимание в друга посока. Бъди по-последователна! Ако си против кмета, ела в нашите редици!
40.
до валя
11.01.2019 19:17:29
2
5
Напротив! Всичките тези коментари - за финанси, пътя Китен Приморско, стар асфалт и пр. - показват добро познаване на проблемите на Приморско. Писани са от местни хора, а писателят не разполага с такава подробна информация.
39.
Свъртян
11.01.2019 18:58:03
2
5
На Валя и харесват улиците на Приморско разкопани от години защото нямаш автомобил и не плащаш данъци,какви туристи чакате като символа на Приморско въжения мост е разкопан от години.ужассс много е разкопан
38.
валя
11.01.2019 18:03:44
3
4
Докога ще ни занимавате с това лукаво писателче-приятелче.Ей това приятелче на директора сега никой не му обръща внимание и сега с кмета се хвана,що така бе,не скучаеш ,кукуряк гръмнал.ама това си ти ,приятелче-писаателче.
37.
Злоупотреба
11.01.2019 16:25:28
2
6
Улиците на Приморско Не се асфалтират с Асфалт ,ами със така наречения Биндер което не се полага като най горен пласт .Упъват се едни парички а ни се пробутва долнопробен пълнеж за уж асфалт .Снега и дъжда вече го ронят ,и на пролет ще зейнат дупките за сметка на нечий надути джобове .Това да не се трие защото е истина и засяга -напредъка на общината .
36.
гачо
11.01.2019 08:28:16
2
5
стига сте трили коментари ,не можах да ги прочета -моля повторете ги
35.
*********
11.01.2019 01:18:15
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
*********
10.01.2019 23:14:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
*********
10.01.2019 20:37:32
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
До 30
10.01.2019 20:35:49
1
2
Хахахахахаха
31.
наню
10.01.2019 20:22:39
2
3
Един ден ще му търсим сметка ,но ще е избягал далеко.
30.
Живеещ на асвалтова база
10.01.2019 19:53:04
2
4
Кмете моляви!!!елате да опаразите тук изядохме балхите...а лятото и комарите.ужасссс хапят несе издържа...
29.
*********
10.01.2019 19:19:57
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
28.
васко минета
10.01.2019 19:17:03
3
4
гихоре в тебе ми е надеждата
27.
Гихора
10.01.2019 19:13:04
2
4
Сичко ще стане като стана кмет !!!ще ви направя алеята,ще саборя ония каптор на асвалтова база,ще оправим и пътя Кам южния плаж,.!!!!
26.
голяма работа станал
10.01.2019 18:45:08
1
4
Лошо е, когато човек се вземе насериозно. Тоз и той, нямал бил притеснения...
25.
Валя
10.01.2019 17:58:19
0
4
Сниман е от по ниско да изглежда като исполин ха ха ха.
24.
Koi
10.01.2019 17:40:02
0
5
Кой е този от снимката . Непознат мие .
23.
*********
10.01.2019 17:37:02
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
*********
10.01.2019 17:24:19
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Свъртян
10.01.2019 15:25:05
1
3
Господин кмете!!! Саборите незаконните къщи и бараки на асвалтова база докато не станало късно!!!такъв коптор несъмн виждал никъде !!!!
20.
*********
10.01.2019 15:19:26
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
До 6
10.01.2019 14:31:47
2
0
Ако си ТИ, дето се пишеш, що ми се струва,че тая роля се бушу твоя на първия мандат на ГЕРБаджиите???!!!!!!
18.
студио Х
10.01.2019 12:11:52
1
7
Приморци обединете се и не давайте леглото под 20 лв лятото. тоест за всеки цената да е минимум 40лв стая двойка ,август може и 50-60 .Какво е туй 10 лв срамота .
17.
Алоуууу Свъртяния
10.01.2019 09:47:44
5
1
Зет ли си или си на кавала дупка не знам щото си анонимен. Ама защо не четеш други сайтове, ами тука дремеш и драскаш.
16.
Бека
10.01.2019 08:35:42
1
4
Притеснение за поста няма ,защото ще го назначат другаде .Ние да му мислим ,че като ни упъдят от работа -де ше подем.
15.
...
09.01.2019 23:16:20
3
6
Пъъъъъътнико свиден, пъъъъъътико наш
14.
Смях
09.01.2019 22:33:39
1
8
Общината била финансово стабилна, а как да не е като нищо не са направили , само лапат.
13.
До ваклин
09.01.2019 21:47:56
4
1
Ми той е от ГЕРБ, кой да каже - партията го издига два мандата вече. Освен да ритне и да каже, че излиза независим. Айде като ме ги разбираш работите от политиката - да не се обаждаш
12.
Петър Иванов
09.01.2019 21:23:05
0
5
Тя Зара или на Диана дъщеряи ще те оправи!
11.
Свъртян
09.01.2019 20:18:01
0
5
България 120място по словото заради такива сайтове кътове флагмен
10.
Евгени
09.01.2019 20:13:19
0
4
Двама ги няма ,кой ще е третия -ха познайте.
9.
*********
09.01.2019 20:08:03
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Свъртян
09.01.2019 20:06:46
0
4
Приморско пропада сичкитеви възлови места са разорани от години въжен мост пътя Китен Приморско и ония каптор асвалтова база
7.
Свъртян
09.01.2019 20:04:09
1
5
Флагман са поръчкови жорналсти работят за кмета трият сичко което е срещу кмета свързано сас предизборните му обещания който беше изпълнил
6.
Ваклин
09.01.2019 19:55:42
1
9
Поне си призна ,че каквото каже партията туй става -кукла на конци ,щото ако напиша Марионетка -прости ора нема ма разберат .
5.
китен
09.01.2019 19:53:58
0
4
jp group
4.
*********
09.01.2019 19:29:25
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Писменовски
09.01.2019 19:18:19
3
4
Време е горски да седне в този мек стол вече. Пдготвям си нещата, затова изкарвам едно по едно нещата в Приморско. Скоро и нови новини. Само да но и нещо мое от Царево или Ропотамо не лъсне!
2.
*********
09.01.2019 19:11:07
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Ако не сте на власт
09.01.2019 18:51:16
1
6
Ко Ши прайш?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори