×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач


Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач
Заведението работи четвърта година и е сред наложените и известни имена в Бургас
04 Януари 2019, Петък, 10:08 ч.
Автор: Дима МЪРМЪРОВА

Писмото от ръководството на заведението пристигна в редакционната ни поща днес

От няколко дни в социалната мрежа Фейсбук се е завихрила клеветническа кампания срещу нас, клуб-ресторант 8 мама'с в Бургас.

Момчето „Шеф”. Да, момчето. Ще спестя името на клеветника, но дължа публичен отговор – не заради него, а заради екипа на 8 мама'с и заради личното ми достойнство. Разпространяват се и се мултиплицират лъжи от поста на въпросния "шеф" във Фейсбук:

Лъжа №1: Момчето е на 26 г., а твърди, че е "Шеф готвач" от 8 години, сиреч от 18-годишен. На мен лично, когато дойде да търси работа, ми обясни, че е завършил строително-дървопреработвателен техникум в Стара Загора, а после е бил ди джей, след това сервитьор, накрая получил просветление и станал готвач. От CV-то му в JOBS преброих около 5 години общо.

Лъжа №2: При нас работел без трудов договор. Нищо подобно - има трудов договор с  №69/22.11.2018 г. Договорът му е регистриран в Обществено осигуряване (по електронен път) още на 22 ноември 2018 г. Договорът му бе предоставен за подпис, но така и не го върна. Клеветническата кампания започна на 20 декември. Работеше  едновременно и в друг ресторант, името на който научих случайно, обаче там „кинтите”, както обича да се изразява, били малко и му пържел само картофи. Няма да посоча името на заведението, защото не е етично да вкарам собствениците в тази гнусна игра, не ги познавам лично, но съм чувала само добри думи за тях и бизнеса им. И в още един ресторант е работел междувременно. И там - греда.

Лъжа №3: Когато постъпи на работа тук, той огледа много внимателно кухнята. Каза, че му харесват условията и ще остане да работи поне една година. Как не видя тази пуста мръсотия тогава!? Всичко му хареса!

Обаче на нас той не ни хареса! Вглъбен и отдаден на смартфона си, трудно се изправяше да свърши работата, за която беше нает при нас. И то му личи, защото много добре се справя с интригите и клеветите във ФБ. Бих казала професионално.

Най-трудното, дори невъзможно за този "шеф", беше да си почисти работното място.

Една работничка опита да му направи забележка за хигиената на работното му място. Първо бе заплашена, че ще й счупи краката, а после се обърна към мен и безцеремонно заяви: "Шиевке, утре тая, ако не дойде на работа, да знаиш, че съм й счупил краката". Заканата бе отправена пред целия екип, изключвам унизителния тон.

Няма да коментирам и личните му хигиенни навици. Впечатленията оставям за всички, които са били с него в близък контакт.

Лъжа №4: Въпросният "шеф" се занимаваше със съхранението и обработката на месото за краткия си престой при нас. В хулите си използва изрази като "храна с неустановен произход", въпреки че добре знае, че поне един път седмично ходехме и още ходим до град Ахелой, за да снабдяваме с прясно месо от фермата на д-р Караманов. Телешкото е от фермата в с. Бродилово в Странджа. 
Целият персонал се храни с продукти и сготвено в ресторанта, семействата ни също. Много голяма част от тях работят в заведението повече от 3 години.

Никога не сме имали вредители. През миналото лято една редица мравки опита за един ден. Взехме веднага мерки.

Но толкова за него, този „борец“ за справедливост и истина. Защо е предприел клеветническата кампания - за да се прочуе с лайкове  или са му платили, или и двете?

Ако някой бърза да повярва в твърденията на някого, не трябва ли да си зададе въпроса: Аз познавам ли този човек?

Работата в един ресторант е трудна. Клиентите искат да се радват на ниски цени и добро качество, а работниците - на високи заплати. Отговорността за всичко обаче е върху раменете на работодателя, който е длъжен да осигури средства за ремонти, поддръжка, консумативи и т.н. Не се оплаквам. Аз лично прекарвам в заведението 12 часа, поне. Ресторантът е голямата ми тръпка. Старая се. Всички от екипа се стараем. Не сме безгрешни, очевидно. Това е! Бъдете здрави. 

P.S. Написах това на 21 декември, но досега смятах, че не бива да слизам на нивото на един клеветник и да влизам в евтин сериал. Но след като започнаха да идват хора, които ми се доверяват вече толкова години и да питат в недоумение "Вие..., работите ли?", си казах: Дължа горе написаното и на тях! Затова изпращам този отговор в редакцията на Флагман.бг.

В категории: Бизнес


България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори