×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Макрон ще посрещне Зеленски на 17 ноември в Париж
  • Премиерът свиква извънредно Съвета по сигурността заради особения управител на „Лукойл“
  • Британската медия Би Би Си поднесе извиненията си на американския президент Доналд Тръмп
  • България посреща мощи и светини на Св. Гавриил Ургебадзе
  • Очаква ни слънчев петък
  • Две деца починаха след хранително отравяне в туристически квартал на Истанбул
  • Освободиха под съдебен надзор жена, задържана за обира в Лувъра
  • Премиерът ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ на проф. Христо Йоцов
  • В Испания разбиха мрежа за трафик на непълнолетни мигранти
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач


Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач
Заведението работи четвърта година и е сред наложените и известни имена в Бургас
04 Януари 2019, Петък, 10:08 ч.
Автор: Дима МЪРМЪРОВА

Писмото от ръководството на заведението пристигна в редакционната ни поща днес

От няколко дни в социалната мрежа Фейсбук се е завихрила клеветническа кампания срещу нас, клуб-ресторант 8 мама'с в Бургас.

Момчето „Шеф”. Да, момчето. Ще спестя името на клеветника, но дължа публичен отговор – не заради него, а заради екипа на 8 мама'с и заради личното ми достойнство. Разпространяват се и се мултиплицират лъжи от поста на въпросния "шеф" във Фейсбук:

Лъжа №1: Момчето е на 26 г., а твърди, че е "Шеф готвач" от 8 години, сиреч от 18-годишен. На мен лично, когато дойде да търси работа, ми обясни, че е завършил строително-дървопреработвателен техникум в Стара Загора, а после е бил ди джей, след това сервитьор, накрая получил просветление и станал готвач. От CV-то му в JOBS преброих около 5 години общо.

Лъжа №2: При нас работел без трудов договор. Нищо подобно - има трудов договор с  №69/22.11.2018 г. Договорът му е регистриран в Обществено осигуряване (по електронен път) още на 22 ноември 2018 г. Договорът му бе предоставен за подпис, но така и не го върна. Клеветническата кампания започна на 20 декември. Работеше  едновременно и в друг ресторант, името на който научих случайно, обаче там „кинтите”, както обича да се изразява, били малко и му пържел само картофи. Няма да посоча името на заведението, защото не е етично да вкарам собствениците в тази гнусна игра, не ги познавам лично, но съм чувала само добри думи за тях и бизнеса им. И в още един ресторант е работел междувременно. И там - греда.

Лъжа №3: Когато постъпи на работа тук, той огледа много внимателно кухнята. Каза, че му харесват условията и ще остане да работи поне една година. Как не видя тази пуста мръсотия тогава!? Всичко му хареса!

Обаче на нас той не ни хареса! Вглъбен и отдаден на смартфона си, трудно се изправяше да свърши работата, за която беше нает при нас. И то му личи, защото много добре се справя с интригите и клеветите във ФБ. Бих казала професионално.

Най-трудното, дори невъзможно за този "шеф", беше да си почисти работното място.

Една работничка опита да му направи забележка за хигиената на работното му място. Първо бе заплашена, че ще й счупи краката, а после се обърна към мен и безцеремонно заяви: "Шиевке, утре тая, ако не дойде на работа, да знаиш, че съм й счупил краката". Заканата бе отправена пред целия екип, изключвам унизителния тон.

Няма да коментирам и личните му хигиенни навици. Впечатленията оставям за всички, които са били с него в близък контакт.

Лъжа №4: Въпросният "шеф" се занимаваше със съхранението и обработката на месото за краткия си престой при нас. В хулите си използва изрази като "храна с неустановен произход", въпреки че добре знае, че поне един път седмично ходехме и още ходим до град Ахелой, за да снабдяваме с прясно месо от фермата на д-р Караманов. Телешкото е от фермата в с. Бродилово в Странджа. 
Целият персонал се храни с продукти и сготвено в ресторанта, семействата ни също. Много голяма част от тях работят в заведението повече от 3 години.

Никога не сме имали вредители. През миналото лято една редица мравки опита за един ден. Взехме веднага мерки.

Но толкова за него, този „борец“ за справедливост и истина. Защо е предприел клеветническата кампания - за да се прочуе с лайкове  или са му платили, или и двете?

Ако някой бърза да повярва в твърденията на някого, не трябва ли да си зададе въпроса: Аз познавам ли този човек?

Работата в един ресторант е трудна. Клиентите искат да се радват на ниски цени и добро качество, а работниците - на високи заплати. Отговорността за всичко обаче е върху раменете на работодателя, който е длъжен да осигури средства за ремонти, поддръжка, консумативи и т.н. Не се оплаквам. Аз лично прекарвам в заведението 12 часа, поне. Ресторантът е голямата ми тръпка. Старая се. Всички от екипа се стараем. Не сме безгрешни, очевидно. Това е! Бъдете здрави. 

P.S. Написах това на 21 декември, но досега смятах, че не бива да слизам на нивото на един клеветник и да влизам в евтин сериал. Но след като започнаха да идват хора, които ми се доверяват вече толкова години и да питат в недоумение "Вие..., работите ли?", си казах: Дължа горе написаното и на тях! Затова изпращам този отговор в редакцията на Флагман.бг.

В категории: Бизнес


Заплатата й се топи
Заплатата й се топи 15/11/2025, Събота 19:44 1
България Всички новини
Каква е тази еклектика в центъра на Бургас? Каква е тази еклектика в центъра на Бургас? Читатели сигнализират за комичен, но срамен „шедьовър“, съставен от мърляв стопанин на частен имот и изискан собственик на елитен ресторант  Бургазлийка се видя под хипноза в паралелен свят Бургазлийка се видя под хипноза в паралелен свят Мъж с името Мелхиор я посреща там и заедно анализират живота ѝ Жечо Станков: Новото трасе на Вертикалния газов коридор дава шанс да сме сред ключовите приносители Жечо Станков: Новото трасе на Вертикалния газов коридор дава шанс да сме сред ключовите приносители Това е проект на висока енергийна дипломация, който укрепва партньорствата на България и повишава ролята ѝ в регионалната енергийна система, каза той Спад на безработицата през третото тримесечие Спад на безработицата през третото тримесечие Данните са на НСИ Тъжен ден за България, отиде си голям поет Тъжен ден за България, отиде си голям поет  Печалната вест огласи писателят Христо Стоянов  Нидал Алгафари: Румен Спецов е избран, защото е най-подходящ за сделката с рафинерията Нидал Алгафари: Румен Спецов е избран, защото е най-подходящ за сделката с рафинерията Той отхвърли вероятността страната да бъде тласната към предсрочни избори Тежка катастрофа с мотоциклетист затвори прохода "Шипка" Тежка катастрофа с мотоциклетист затвори прохода "Шипка" Той се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил Протест в защита на животните блокира трамваите в София Протест в защита на животните блокира трамваите в София Свидетели твърдят, че животното е прегазено умишлено и не му е оказана помощ Българите ще похарчат над 110 млн. лв. за „Черния петък“ Българите ще похарчат над 110 млн. лв. за „Черния петък“ Това е с 10 на сто повече от миналата година заради инфлацията и по-дългия период на кампанията Повдигнаха обвинение на един от задържаните митничари на ГКПП "Калотина" Повдигнаха обвинение на един от задържаните митничари на ГКПП "Калотина" Вторият задържан е освободен още вчера без обвинение
След „Гласът на България“ Славея Иванов покори и Русия, поп звезди във възторг от езика ни След „Гласът на България“ Славея Иванов покори и Русия, поп звезди във възторг от езика ни След като събра красавицата от Шумен събра максималните 100 точки, Арпи Абкарян сподели, че за първи път чува българска реч и я определи като много красива Споразумяха се за Бюджет 2026 на ЕС Споразумяха се за Бюджет 2026 на ЕС Той възлиза на 192,8 милиарда евро, а приоритетите в него са укрепване на отбранителната готовност на Европа, повишаване на конкурентоспособността и миграционния натиск Защо небето е синьо, а Космосът - черен Защо небето е синьо, а Космосът - черен Вижте какво е научното обяснение Тръмп премахва тарифите върху над 100 хранителни продукта Тръмп премахва тарифите върху над 100 хранителни продукта Политическата реалност обаче изиска корекция, защото избирателят не реагираше на идеологически величия, а на касовите бележки от супермаркета. Майдан срещу Зеленски, бунтари го обявиха за престъпник Майдан срещу Зеленски, бунтари го обявиха за престъпник Украински боец каза, че един нелегитимен президент е обсебил властта и настоя да се оттегли мирно, за да не се стига до кръвопролития Малък самолет се разби в Сърбия, има загинал и ранен Малък самолет се разби в Сърбия, има загинал и ранен 30-годишен пилот е издъхнал Самолетна катастрофира в Сърбия, единият пилот умира на място Самолетна катастрофира в Сърбия, единият пилот умира на място Другият е ранен Врязването на шведския автобус в спирка не е било умишлено Врязването на шведския автобус в спирка не е било умишлено Трима души загинаха Кафе в компанията на прасе е новата мания, която тръгна от Япония Кафе в компанията на прасе е новата мания, която тръгна от Япония Преди шест години японецът Рюджи Минагава създава първото кафене с мини прасета Какви са наказанията в Европа за насилие над животните Какви са наказанията в Европа за насилие над животните В Унгария например се наказва и раздаването на животни като награди в конкурси, както и просенето с животни
Бойко Борисов Бойко Борисов Ще имаме дерогация за Лукойл от САЩ, чичо ми зад Океана каза Виц на деня Виц на деня Какво е нужно на една жена да ви скапе петъка за една минута?
-Да е петък и да има една минута.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Хич не ме интересува кой колко пари има! Важното е колко ми дава.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Някои индиански племена вярват, че ако ядеш мечка ще бъдеш силен и смел. Ако ядеш пума ще бъдеш хитър и бърз. Мисля си, ние дали не ядем прекалено много овче и свинско?
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори