×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черна прогноза! Това са най-лошите неща, които може да донесе 2019 година


28 Декември 2018, Петък, 16:43 ч.

Слънчево изригване, Apple купува Tesla, Германия влиза в рецесия... Какви (лоши) новини очакват глобалната икономика през 2019 г.? Още преди да е настъпила, датската инвестиционна банка Saxo Bank изготви списък със свои прогнози, които биха могли да променят играта за инвеститорите, като уточнява, че не става въпрос за официални прогнози, пише news.bg.

"Това са по-скоро малко вероятни рискове, които се подценяват и които биха могли драстично да променят инвестиционните перспективи и икономиката през следващите дванадесет до двадесет и четири месеца, ако се реализират", пише френският всекидневник Le Nouvel Observateur.

Европейският съюз обявява анулиране на дълга

"През 2019 г. неустойчивото ниво на държавния дълг, нарастващият популизъм, покачването на лихвените проценти на Европейската централна банка, намаляването на ликвидността и бавният растеж отварят отново европейския дебат за това как да се подготвим за нова криза", предполага Saxo Bank. Европейските банки отслабват една по една. Мерките на ЕЦБ не са достатъчни за тяхното възстановяване ... " ЕС е на ръба. " За да не се срине Съюзът, се взема решение за анулиране на дълга му. Засегнати са страни с повече от 50% от БВП (да припомним, че в края на второто тримесечие на 2018 г. френският дълг достигна 99% от БВП, след като INSEE интегрира дълга на SNCF.) Идеята не е нова. Изтриването на националните дългове е популярна практика, особено в периода между войните. В своята президентска програма Жан-Люк Меланшон също предвиждаше възможна "частична отмяна" на френския дълг. Но анулирането на дълга не е толкова полезно, колкото изглежда. "Неизпълнението на плащанията разкрива негативна информация за правителството и основите на икономиката", казва икономистът Жером Матис пред икономическото издание "Les Echos" през 2017 г. Това насърчава бягството на чуждестранни инвеститори.

Apple купува Tesla

"Какво ще направи Apple с натрупаните 237 милиарда долара" пита Saxo Bank. При подобна "прогноза" гамата от продукти на марката не позволява на компанията да се развива. Тя иска да се отвори и към други сектори, не само към телефонията. Такъв например е автомобилната индустрия, чиито превозни средства стават все по-свързани с технологиите. В този контекст, какво по-логично от това да прояви интерес към Tesla, един от пионерите на "свързаната" кола? Apple придобива компанията на цена от 520 долара за акция, 100 пъти повече от цената, обявена от Елън Мъск това лято в един туит, в който обяви, че е осигурил финансиране. "Apple има финансовата сила да задоволи най-смелите мечти на Елън Мъск", смята Saxo Bank. "Това придобиване позволява на Tesla [...] да остане една крачка пред конкуренцията и да се превърне в един от бъдещите лидери на автомобилната индустрия."

Шефът на Фед е уволнен от Доналд Тръмп

Представете си, че през 2019 г. ръководителят на Федералния резерв се произнесе "с малко мнозинство от избирателите" в полза на увеличаване на лихвения процент. За съжаление, той се покачва твърде много ..." Икономиката на САЩ и запасите бързо намаляват през първото тримесечие на 2019 година. "Лятото е черно за американската икономика: запасите са на най-ниското си ниво, кривата на доходността на страната се срива само за няколко месеца. Доналд Тръмп е бесен, той уволнява Джером Пауъл и назначава на негово място сегашния председател на Федералния резерв на Минесота. "Той не е много склонен да позволи на Федералния резерв да служи на правителството и скоро е наречен "Великият фасилитатор", поставяйки президента Тръмп в добра позиция за втори мандат през 2020 г." Тази прогноза не е толкова невероятна: критиките на Доналд Тръмп срещу Фед наистина се увеличиха от миналата седмица и американският министър на финансите Стивън Мнучин трябваше да отрече съботната информация за уволнение на президента на Централната банка Джером Пауъл, назначен от Тръмп преди 1 година.

Джереми Корбин става премиер на Обединеното кралство

Споразумението за Brexit на Тереза ​​Мей не е прието и британският министър-председател напуска "Даунинг стрийт" 10. Консерваторите се разцепват, а лейбъристите се възползват от възможността, за да спечелят голяма победа на изборите. "С парламентарен мандат и силно мнозинство правителството на Корбин започва социалистическа кампания, вдъхновена от средата на ХХ век за намаляване на неравенството." За да направи това, министър-председателят преминава към прогресивен данък върху недвижимите имоти, много висок за най-богатите. Той също така иска от Английската централна банка да подпомогне създаването на универсален основен доход. Инфлацията нараства в първите месеци от управлението на Корбин, бизнес инвестициите секват. "Богатите чужденци, които нямат местожителство, са принудени да напуснат и отнасят със себе си огромното си наследство." Британската валута пада спрямо долара: за първи път лирата стерлинга е равна на един щатски долар.

Германия навлиза в рецесия

"Митата върху германските автомобили и забавянето на цифровизацията ще доведат Германия до рецесия преди края на 2019 г.," казва Saxo Bank. Автомобилният сектор осигурява 14% от БВП на Германия, но изостава в електромобилите. През 2018 г., припомня Saxo Bank, Германия е продала едва 2% повече коли в сравнение с 2017 г., стабилна цифра в сравнение с годишните темпове на растеж от 5% до 10%, характерни за 2000-те години. Според Saxo Bank 2019 г. трябва да отбележи апогея на антиглобалистките настроения. Това всъщност ще постави акцент върху разходите, вътрешните пазари и производството и използването на големите масиви от данни. "Тези тенденции са напълно противоположни на онези, които са облагодетелствали Германия от 80-те години на миналия век."

Слънчево изригване предизвиква хаос

Доставчиците на сателитни услуги са добре запознати със слънчевите бури. Всичко започва с изригване на повърхността на слънцето, като понякога може да се стигне до изхвърляне на впечатляващи количества разтопена плазма в космоса. Проблемът е, че тя има много силно магнитно поле, което може да смути радиовълните и всичко, което засяга електрониката. Най-мощното слънчево изригване, наблюдавано от Земята досега, датира от 1859 г. То е осветило Земята с огромно сияние, видимо чак до Куба: телеграфното оборудване от онова време е станало неизползваемо. През март 1989 г. друга буря наруши електрозахранването в Квебек, лишавайки милиони хора от електричество за девет часа ... Слънчевото изригване през 2019 г. ще бъде с рядък интензитет, предвижда Saxo Bank, "причинявайки повреда на повечето спътници и огромен хаос в инфраструктурите на електрическата енергия и транспорта". Цената на бедствието - 2000 милиарда долара.

Глобален данък върху транспорта

Расте недоволството от международния сектор на въздухоплаването и корабоплаването, които все още се ползват от данъчни привилегии. В отговор на това нов глобален данък е насочен директно към тях. "Новата данъчна тежест е определена на 50 долара за тон емисии на CO2, двойно повече от предложените нива и значително над средната стойност от 15 евро на тон през 2018 г., предоставена от схемата на ЕС за търговия с емисии. "Незаинтересовани преди това страни като Китай и Съединените щати също участват в този процес. След няколко седмици новият данък увеличава цените на самолетите и морските превози. "Акциите на туристическия сектор, въздушния транспорт и корабоплаването потъват в по-голяма несигурност и по-слаб растеж." Общото ниво на цените страда от покачването и те на свой ред също се покачват. Цената на новия данък се усеща от потребителите.





Коментари
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори