×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас през 2018 г.: Ето как се разви градът през последните 365 дни


Бургас през 2018 г.: Ето как се разви градът през последните 365 дни
Флагман.БГ ви съпровожда назад във времето, за да припомни най-успешните и вече постигнати проекти
25 Декември 2018, Вторник, 05:26 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

От ремонта на бул. „Алеко Богориди” до нови бъдещи инвестиции – морският център скоростно се отправя към нови висини


Бургас – вторият по големина град по българското Черноморие и сочен за новата морска столица, претъпря сериозни метаморфози през 2018 г., която бързо се превърна една от най-важните за морския център през 21 век. От ремонта на най-любимата пешеходна зона – бул. „Алеко Богориди” до откриването на директни въздушни маршрути от Бургас до няколко града в Европа. Флагман.БГ ви съпровожда назад във времето, за да ви припомни какво бе постигнато и подобрено в града през последните скромни 365 дни.

Цялостното обновление на бул. „Алеко Богориди”

Сред всички промени в града може би най-важната е тази. Открит официално на 24 май т.г., булевардът, който не само е любим на бургазлии и гости на града, а е и важен в цялостния туристически маршрут, минаващ от центъра на Бургас, през морската и до о-в Света Анастасия. Той на практика е рекламното лице на морския град и като такова – от години заслужаваше да получи новата си визия.



Сега той е напълно обновен – с нови плочки, павирани участъци, ново улично осветление, уеднаквена визия, съобразена с историята си, с красиви арт инсталации, карта на Стария Бургас от началото на 20 век, с места за отдих и зеленина – фактори, които несъмнено превръщат бул. „Богориди” в една от най-впечатляваащите пешеходни улици в България.

Редом с него, по проект на Общината, бяха обновени и повечето перпендикулярни с булеварда улички. Ремонтите на някои от тях продължават и днес, но тези, които вече са готови, определено вдъхват нов живот на атмосферата в града и дават надежда за бъдещето развитие на центъра като място за поети, писатели, фотографи и хора на изкуството.

Закритият плувен басейн в жк „Славейков”

Парк Арена ОЗК – несъмнено в списъка с най-значими нови сгради в Бургас. Уникалният закрит плувен басейн бе открит на 11 май т.г., като официалната церемония съвпадна неслучайно с началото на квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши. Не само уникалната архитектура на обекта привличат погледите на бургазлии – басейнът е с олимпийски размери, дълбок от 2 до 3 м и дълъг 50 м. В самата сграда има 1200 седалки. Мястото, което някога местните свързваха със зловещото убийство на Георги Мечката в края на миналия век, днес има съвсем нова визия.



На територията на закрития плувен басейн има тенис кортове, спортно игрище с три терена, както и фитнес зала с уреди от най-ново поколение. На разположение на посетителите има парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито – йога, аеробика, каланетика, футбол, танци и други. Това несъмнено превръща мястото в своеобразен център на спорта в Бургас и показва желанието на администрацията да продължи политиката си на развитие по отношение на спорта в Бургас. Догодина пък предстои откриването на най-голямото бижу в града – конкуриращият се с „Арена Армеец” и в известни отношения превъзхождащият я комплекс „Арена Бургас”.

Ryan Air откриха директни полети от Бургас до няколко европейски града

Бургас е туристически град, разполагащ с летището, над което небето е най-чисто през годината в Европа. Тук полети могат да излитат и кацат почти през всички дни, тъй като метеоролигчните условия го позволяват. Като такъв, логична стъпка бе от аеропорта, намиращ се в кв. Сарафово, бургазлии директно да могат да пътуват до Европа, вместо да се налага да ползват летището в София, Пловдив или Варна. През 2018 г. тази мечта се осъществи.

Нискотарифната ирландска компания Ryan Air осигури директни полети до няколко важни града в Европа, като така градът отчете и 50 % ръст при хотелиерите в сравнение с миналата и по-минала година.



Заради глобалното си преструкторириране обаче от компанията обявиха, че полетите ще се извършват само през активния туристически сезон, което има сериозна логика, тъй като интересът към Бургас не е толкова голям през зимата, колкото през лятото.

Несъмнено обаче това е една чудесна първа стъпка към продължителното развитие на града като туристически център.

197 санирани блока

Бургас е лидер в санирането – този факт е неоспорим и лесно доказуем, тъй като през последната година на територията на морския град броят на успешно санираните блокове вече е 197, сключените договори са общо 205, като по последните 8 сгради текат строителни работи.
От внедрените мерки за енергийна ефективност се възползват близо 40 хил. души, а в Бургас кампанията включи и специален надзор, който да направи жилищните сгради в различните комплекси лесно разпознаваеми още от пръв поглед.



Два 18 етажни блока в жк „Лазур” дори станаха национална атракция с уникалната си визия.

„Магистралата” към Слънчев бряг

Важна част за развитието на туризма и бизнеса в Бургас е обновяването на пътната мрежа. Право в десетката тук удря откриването на четирилентовият път към Слънчев бряг, лентата на който бе официално прерязана на 15 юни – в началото на летния сезон. Дългоочакваният момент сложи началото на края на тапите по пътя за най-големия български курорт, които в месеците между май и септември буквално превръщаха пътуването в ад за хиляди ежедневно.



Комбинацията между новите въздушни линии на Ryan Air и обновения път несъмнено ще подсилят туризма и ще превърнат Бургас в още по-предпочитана лятна дестинация за стотици хиляди туристи от Европа и света.

Обновени училища и създаването на изцяло нова професионална гимназия

2018 г. бе и важна за образованието в Бургас. Тя беляза откриването на нова професионална гимназия в града – ПГКПИ или гимназията по програмиране. Заедно с инициативата на Община Бургас да даде превес на средното образование и така да стимулира младите да намират работа по-лесно, новото училище се превръща в център на желанието на активната  администрация да преобрази икономическия облик на Бургас и най-накрая да премахне грозният прякор, поставен в последните години – „Градът на учениците и пенсионерите”.



По проект бяха започнати и важни ремонти във вече съществуващи училища в Бургас. Сградата на Автотранспорта, бе напълно съборена и построена наново, а към нея дори в момента се строи външен закрит физкултурен салон. Такъв вече бе изграден и в най-старото школо в Бургас – елитната Търговска гимназия, където от години учениците нямаха възможност да практикуват ефективно спорт през зимата. Физклутурен салон се строи и в двора на СУ „Иван Вазов”/ПГЕЕ, а ремонти по материалната база се извършват в ПГМЕЕ/Механото, както и в ПГТ/Тоха, където съответно се обновяват помещенията за практика.

Нови инвеститори

Последните 365 дни белязаха и серииозен интерес от страна на инвеститори към Бургас. Два са основните проекта, които предстои да бъдат започнати, но и двата са за огромни произовдствени дейности, които ще открият стотици нови работни места. Става въпрос за многомилионния инвестиционен проект за изграждането на завод за производство на влакови колела и задвижващи системи, както и за проекта за производство на акустични панели и кино техника. За двата се говори още от средата на 2018 г., като дори към момента важни дейности за започването им се извършват между представители на фирмите и администрацията.



По всяка вероятност новите заводи на Бургас ще се намират край новооткритата ул. „Крайезерна”, където ще бъде обособена специализирана индустриална зона.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 0
18
Коментара по темата
18.
Бург
26.12.2018 18:20:50
2
1
Наредени под мене мухлъо до мухльо и вият като чакали от дупките си...Жалка картинка
17.
RazBoiko
26.12.2018 13:23:29
0
4
S parite na naroda vsichko e vuzmojno.
16.
Az
26.12.2018 07:30:40
1
4
Кьорфишеци, какъв Райнер. има само три полета. До Полша и Чехия. София- Бургас защо няма ,защото пътуваме по 7-8 човека
15.
Бургас
25.12.2018 22:06:36
3
10
Хахахахахаха!!!! Какви заводи бе??? Хахахах .. градът ни няма никаква политика относно индустриализирането си.
14.
gradski
25.12.2018 19:01:51
0
10
Хубаво но некачествено и големият въпрос е - как ще се поддържа? В Меден Рудник басейна е в ръжда целия, след всеки сняг асфалта се разтапя, мега, турбо плувния комплекс колко струва да се отоплява и поддържа и т.н.?
13.
*********
25.12.2018 17:17:38
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
12.
Жоро
25.12.2018 15:50:48
2
15
Добре се развихме с управлението на ГЕРБ ...с 30 милиарда евро дълг към Европа...
11.
Бънди
25.12.2018 15:44:08
2
16
Коледа е, а платените статии не спират! Ще повярвам, когато статиите за заводи се пишат в сегашно време, а не в бъдещо.
10.
Бичето
25.12.2018 15:37:36
2
11
Моля индивида под мен да получи не Ban по Ip ами BAN по IQ направо
9.
до 8
25.12.2018 15:23:44
8
2
ще се установи твоя IP доставчика ти ще пропее за име и адрес после следва справка и разпит в полицията и после цацата с кнопи щети кофискува и белте гащи
8.
Бичето
25.12.2018 15:06:10
0
11
Хахахах IP щял да ми взима вие в ГЕРБ само калинки сте май..
Ае Лахо да ти сера на устенцето
7.
до 6 болимъ уя верен гербер
25.12.2018 15:04:47
6
4
твоето местонахождение и скривалище ще въде разкрито по IP Аадреса ти-предай се доброволно на властите за справка и разпит
6.
болимъ уя
25.12.2018 14:55:55
2
17
Нещо за китайските инвеститори от Али баба, за турските/ руските инвеститори за океанариума, за украинците със завода за боядисване(тровене)? Редно е статията да отрази освен направеното, всичко което гръмко отразявахте тук а се оказа въздух под налягане...
5.
до Флагман от верен гербер
25.12.2018 14:29:12
7
10
Флагман веднага дайте разпечатка на Полицията с IP адресите на коментари от 1 до 4 .за спешен справка ,разпит и обеснения в районното, Цацата да задества срещу тях КОНПИ за конфискация и приберете лапатат им за 48 часа в тайна - действайте незабавно дайте на органите на власта и жандармата IP адресите
4.
Гоцо до 3
25.12.2018 13:58:33
1
12
"Докато масово сме неграмотни и 2 думи не знаем на друг език, и 600 лв. са много"

И Тиквата не знае друг език, но това не му попречи да стане милиардер и да купи на любовницата си къща за 2 млн. в Барселона.
3.
Иван
25.12.2018 13:50:31
7
17
Докато масово сме неграмотни и 2 думи не знаем на друг език, и 600 лв. са много. Не може да искаш, а без да даваш. Бай Ганьооооооо!
2.
Бичето
25.12.2018 13:44:58
4
15
Няма сериозен инвеститор заплати по 600 лева ама нека е джиджано и ново !!!
Бургас не е мръднал с години
1.
Демека
25.12.2018 13:34:06
2
18
Тоест нищо ново откъм индустрия, производство и работни места :)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори