×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-бруталните убийства в Бургаско през 2018 г. (ОБЗОР)


Най-бруталните убийства в Бургаско през 2018 г. (ОБЗОР)
Фаталните случаи бяха заради ревност, нелепи битови караници, психични разстройства...
23 Декември 2018, Неделя, 14:58 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Битови драми доведоха до нелепи случаи с отнети човешки животи

Бургаският регион е сред тежките за правоохранителните органи, както сочат статистиките за престъпността в страната. През 2018-а година знакови убийства в областта нямаше. За сметка на това по особено жесток начин бяха отнети няколко човешки живота след битови разпри. 

Черната хронология започва през март, когато бившият учител по физическо 36-годишният Мариян Челебиев удуши с голи ръце майка си
На 10 март Мариян и 76-годишната му майка Бинка имат яростна разпра. Целият блок 5 в бургаския жк. „Лазур” ехти от виковете на двамата. Спорът ескалира, когато около 20 ч. Мариян изпуска нервите си и собственоръчно без капка жалост към най-светия човек задушава майка си.
След като осъзнал какво е направил, сам се обадил на 112 и само за секунди районът около ресторант „Хепи” почернял от униформени.
По-късно стана ясно, че споровете между майката и сина били честа практика. Той я обвинявал за своите несполуки, често я критикувал и че посяга към чашката - поне така твърди 36-годишният бургазлия. Бинка пък неведнъж се опитвала да го изкара луд и да го прати в Психото в Бургас. Заради зверството си Мариян бе наказан с 11 години затвор. Той заяви, че няма да ги издържи, и намекна, че би могъл да посегне и на своя живот.


36-годишният Мариян е бил учител по физическо възпитание 

30-годишният Александър Стоянов пък сам сложи край на живота си заради големи финансови дългове. Такава бе последната версия за мистериозното му самоубийство.
Александър имал щастлива връзка от 6 години с приятелката си Галина. Двамата живеели заедно от около година в апартамента във вх. „Б” на бл. 161 в жк „Славейков”. Точно в квартирата си двойката празнувала рожден ден на свой приятел във фаталната вечер на 22 април. Около 21,30 ч. Александър излязъл „на въздух”, но след като се забавил повече от час, компанията излязла да го търси.
Около 23,00 ч. писъците за помощ на Галина огласили квартала. Малко по-рано младата жена открила любимия си в локва кръв в подземния гараж на бл. 161. Александър е с огнестрелна рана в слепоочието, но все още е жив. До тялото му е открит боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи. Преди да дръпне спусъка, 30-годишният мъж оставя предсмъртна бележка в квартирата, адресирана до любимата Галина. В нея той засвидетелства любовта си и моли за прошка младата жена.


Александър оставил прощално писмо на любимата си, преди да се самоубие

Сред водещите събития в черната хроника е жестоката драма, разиграла се в Слънчев бряг и довела до смъртта на хазартния бос Коста Николов-Миджурина.
37-годишният Михаил Станчев простреля Миджурина с 3 куршума заради 22-годишната Симона Тодорова. 
На 2 юни Симона и Коста имали уговорка за вечеря. Той пристигнал с лъскавия си мерцедес пред хотел „Бахами” в курорта Слънчев бряг, за да я вземе. Оказало се, обаче, че Михаил и Симона имали връзка, но тя го заразяла заради богатия бизнесмен.
Братът на Михаил разказа пред Флагман.бг, че Симона искала силиконови гърди, а Мишо нямал финансовата възможност да угоди на прищявките на момичето. Мъжът разбрал, че тя имала уговорка с Коста и ги пречакал пред хотела. Когато видял Симона в късата червена рокля, побеснял, приближил се към тях, прострелял Миджурина, докато още бил в мерцедеса, с пистолета си „Макаров”. От упор пратил един куршум и в слепоочието на Симона.
След това 37-годишният мъж се качил в Опела си, отишъл у дома си, взел всичките налични боеприпаси от металната си каса, както и международния си паспорт и потеглил в посока ГКПП ”Лесово”, където бил хванат от униформените. По пътя говорил с брат си по телефона, признал му за убийството, след което изключил апарата си.

След близо 3 месеца мединска грижа от лекарите на УМБАЛ-Бургас и редица операции 22-годишната Симона стъпи на краката си и възвръща нормалния си начин на живот. Има проблеми с говора, защото са засегнати центровете в мозъка, отговарящи за познанието за света, но лекари са оптимисти, че ще се възстанови.


Миджурина почина на място, Симона вече се възстановява, Михаил пък е зад решетките

До фатален край се стигна и след битовия скандал между 19-годишната Ивета Тинева и 27-годишния Теньо Енчев - родители на 3-годишно детенце.
В нощта на 16 юни  в жилището им в Айтос между двойката избухнала тежка разпра. Теньо започнал да налага любимата с юмруци и ритници в главата. 19-годишната жена изпаднала в безсъзнание, имала рани по цялото тяло.
Приета е била в УМБАЛ-Бургас в много тежко състояние, като няколко часа по-късно починала. В своя защита обаче 27-годишният Теньо, криминалнопроявен, обяснил, че любимата му паднала по стълбите и си ударила главата, а закъснението на линейката било причината да се стигне до трагичната развръзка.

По думите на комшиите причина за разправията става мръсният памперс на детето, който Ивета не сменила веднага. Побеснелият Теньо започва да налага Ивета с юмруци и ритници, писъците на малкия Наско огласят цялата къща. Никой от съседите не реагира, тъй като скандалите в дома на младото семейство били всекидневие, разкриват комшиите.

"Ударих я и тя падна. Лежеше на земята и не реагираше, притесних се, че не идва в съзнание, вдигнах я и я сложих на леглото, гушнах я и почистих кръвта от лицето й. Реших да повикам първо баба си на помощ, съвсем инстинктивно, защото не осъзнавах колко зле са нещата", разкрива Теньо Енчев своята версия за случилото се пред адвоката Пламен Генов.
Съдът прати Теньо за пореден път зад решетките. За него това може би бе по-добрият вариант, след като заваляха стотици заплахи заради извършеното зверство.


Теньо е криминално проявен, това е поредното му престъпление. Сам пожелал да остане
в затвора заради стотици заплахи от близки на Ивета


Черната хроника на убийствата през 2018 година продължава със случая, който разтърси цял Созопол. 49-годишната Десислава бе пребита до смърт от собствения си 55-годишен брат Борислав, известен в курорта като Боби Хлебаря.

Десислава се преместила в Созопол няколко месеца преди касапницата. Помагала на брат си с бизнеса му - работела в хранителния му магазин. Хората там споделят, че често посягала и към чашката с алкохол. В ранните часове на 17 юни двама се скарали, близо час Хлебаря налагал сестра си с жестоки удари по тялото и главата.  От ударите по корема е разкъсал черния дроб и жлъчния мехур на 49-годишната жена, която въпреки усилията на лекарите починала в агония в болницата 2 дена по-късно.


Боби Хлебаря твърди, че сестра му имала проблеми с алкохола

Каменското село Трояново потъна в скръб, след като 63-годишният Костадин Костадинов издъхна заради разправия с 35-годишния Иван Тонев.
На 15 октомври двамата мъже седнали да пият уж по една ракия, обаче взели, че попрекалили. От приказка на приказка в един момент между тях възникнал спор. Иван, който бил зет на възрастния, започнал да се заканва, че ще го убие. В момента, в който заплашваният мъж решил, че е време да си тръгва, Иван го бутнал с ръка в гърба, а Коста паднал по очи на земята, след което получил масивен инфаркт и починал на място.

Битова свада доведе до жестоко убийство и в бургаския кв. "Сарафово" тази година. 
На 19 октомври улица ”Антон Иванов” почерня от ченгета. 72-годишният Манол Манолов убил по зверски и безмилостен начин съпругата си Янка. Тя и убиецът й имали дългогодишен брак и общо дете, което обаче отдавна не живеело при тях. Когато се разразила семейната драма, те били сами вкъщи. Започнали да си викат, накрая Манол взел чука и замахал 10 пъти по главата на жена си Янка. Той буквално разбил мозъка й на парчета, но тъй като тя все още дишала, решил да я довърши, притискайки главата й с възглавница, докато спре напълно. След което 72-годишният съпруг сам вдигнал слушалката и се обадил на тел. 112, за да разкаже на униформените какво е направил.

Манол имал психически отклонения, 6 пъти е лежал в лечебно заведение. Въпреки здравословното му състояние Бургаският съд го прати зад решетките.


72-годишният Манол 6 пъти лежал в Психото

В категории: Крими


28
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
28
Коментара по темата
28.
Niki
25.12.2018 12:32:33
0
0
Imagine orodaljenie sigore n Sam
27.
До 23
24.12.2018 16:24:54
2
5
Ама ковро,ами кой та спира да ходиш при по-възрастни с положение. Но възрастни с положение не приемат всяка парцалеса,искат се качества,които надали притежаваш. Да не говорим,че в 100% от случаите,когато има голяма разлика във възрастта,освен състоянието и улегналостта на възрастния,ползвате и ”чесалото” на някой по-млад. И в тези случаи имате оправдание ” Ами само с пари не става,иска и.е.ане” Да не говорим как има хиляди примери за това. Идва да я тъпчиш и започва да плюе този дъртия който я издържа,за да оправдае гузната си съвест че е дошла да му слага руга. Така че куврата си и е кувра,дали с по-млад,дали с по-стар,тя с един не може и винаги има оправдание. Но пък и без такива коври не може,само че истинският мъж знае коя става за връзка и коя за ”празнилка”.
26.
ДО 23
24.12.2018 15:50:18
1
2
Ами отивай да бъркаш бетон , като не искаш да слугуваш цял живот.
25.
Иха
24.12.2018 15:16:07
1
0
Имаше си убийства бая тази година със сигурност деба каква успешна година за България със сигурност простотията победи за пореден път,имаше само 3 масови убийства де но още не е преключила годината има време да станат 4 по 1 масово убийство на сезон!Със сигурност чакаме с нетърпение
24.
до 23
24.12.2018 13:59:37
0
3
сега вече съм съгласна с теб.
23.
КАЗАБЛАНКА
24.12.2018 12:06:18
4
7
И КАКВО СЕ ОКАЗВА, ЧЕ УБИЙЦИТЕ СА МЪЖЕ, А ЖЕРТВИТЕ СА ЖЕНИ. И ПОСЛЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО ЖЕНИТЕ ХОДЯТ ПРИ ПО-ВЪЗРАСТНИ МЪЖЕ С ПОЛОЖЕНИЕ. НОРМАЛНО Е,,МЪЖА С ПОЛОЖЕНИЕ И ДАВА СИГУРНОСТ, ГЛЕЗИ, УХАЖВА И ПОЧИТА ЖЕНАТА. ЗА КАКВО И Е НА МОМИЧЕТО НЯКОЙ БЕДЕН СОПОЛ? ДА МУ ГОТВИ, ДА МУ ДИША МИРИЗМИТЕ И ДА МУ СЛУГУВА КАТО РОБИНЯ ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ?
22.
аскет
24.12.2018 10:49:16
2
3
до 13.Не е нормално да ме е яд и не ме е яд.За какво точно трябва да ме е яд ??? - че някаква си там кифла ,позволява да я водят насам-натам,като мечка или маймунка на панайр !!!Слушай драги и си записвай - сербез пичовете,като мен никой никъде не води,ЗАЩОТО НИЕ САМИ СИ ХОДИМ,където и когато решим,capisce?
21.
относно темата Симона
24.12.2018 10:44:48
6
7
Стига с тая Симона бе , курва била не знам си ква била.. Вие мислите че другите "съвестните" където се водят, не си го слагат ли? Слагат си го и то с голямо удоволствие...защото на всяка жена и се ебе, независимо дали е омъжена или не...на жената и се ебе не от един а от много много мъже. Мъжете са по същия начин, обича една, но иска да го прави с много. Такава е природата ни. Ако бяхме родени само за един/една, щеше да се възбуждаме само от него/нея, не и от други....щом човек се възбужда и от други, значи така е устроен. Разликата е само една - че една част се правят на моралисти и крият това, а другите просто го признават.
20.
Диана
24.12.2018 09:48:02
1
5
Защо винаги публикувате подобни статии в навечерието на един от най-светлите празници?
19.
Кую
24.12.2018 09:17:34
1
1
Птазнична статистика...Направете и за най голям грездей,най тясна хралупа и т. н.
18.
18.
24.12.2018 09:05:30
0
11
За Симона можем да кажем ,че има много други такива момичета и с годините те не се променят ,те продължават до край в същия дух.Колко деца остават без бащи ,без финансова помощ ,заради глезотиите на една кифла.Повече ме е жал за Ивета ,тя е дала живот ,живяла е бедно и е търпяла ,заради детето си ,но не е тръгнала с чичковци за пари.
17.
17.
24.12.2018 08:55:48
0
6
Мъка е за сина на Ивета ,че тази и другите Коледи ще е без майка и баща.ТЯ НЕ Е ТЪРСИЛА НИТО ПАРИ НИТО СЛАВА .Жалко за момичето и детето.
16.
Мъка
24.12.2018 08:49:17
2
6
Бургас е много зле - престъпност и ниски доходи. Радвайте МУ се бургазлии, вие сте си го избрали.
15.
до 13
24.12.2018 08:25:17
2
6
много ни е яд че я били возили в скъпи коли и я водили на ресторант докато я мяндръсал некъв чичко
14.
Mihail stan
24.12.2018 07:41:18
0
4
Живия жив умрелия мрял, когато се правят експерименти със любовта се случват тези неща мишо не виновен на.всеки може да се случи да се влюби толкоз тежко дано затвора му бъде лек на лафката му пожелавам да бачка и след 5г навън
13.
до 8
24.12.2018 05:34:37
7
3
нормално е да те е яд, момичето е красиво и я возят в коли за 200 бона, водят я в най-скъпите ресторанти и и плащат всичко. теб кой ще ти плати или ще те закара в луксозен ресторант селянино грозен? даже и родителите ти няма да го направят.
12.
пречакал
24.12.2018 04:34:43
1
4
Ne se nauchihte na pravopis i tova e.
Vesela Koleda.
11.
Ибрикчия
24.12.2018 02:10:01
0
11
Защо не направите класация за най мразен бургаски сайт? Ама е тъй само Обзор набърже ! Хората ви свързват само с негативни емоции
10.
Pff
24.12.2018 00:40:01
0
9
Евала Флагман! Дни преди рождество Христово, един тон помия! Гади ми се от вас. Директно ви трия от браузъра си!
9.
Бург-криминалист
23.12.2018 23:41:18
1
6
Общото между случаите - АНАБОЛИ И ФИНАНСОВИ КОМПЛЕКСИ
8.
Айвън
23.12.2018 22:58:24
3
7
Тая Симона не разбрах само какво толкова се загрижиха за нея. Поредната тъпа, куха и празноглава златотърсачка, търсеща да си направи силикон и да отиде до някой екзотичен остров по лесния начин. Въобще даже не ми беше жал за тая пумия.
Повече ми беше жал за Коста. Поне човека прави пари за разлика от тоя парцал, Симона общатата
7.
*********
23.12.2018 22:10:54
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Коста Миджурина
23.12.2018 21:51:35
0
6
"Курвите са опасни за здравето и живота щото хем може да ти лепнат нещо, хем може да ти пръснат главата заради тях" Коста Мджурина
5.
Sapun Rom
23.12.2018 21:13:27
1
5
Mosinov koe turche go otrovi sa kaji
4.
Flagman
23.12.2018 21:03:31
1
11
Флагман пожелава Весели празници и за да е щастлива новата година вижте ексклузивно нашата класация Убийства на годината .Очаквайте и видео .....хохохо
3.
тикви флагмански
23.12.2018 20:27:53
1
11
не може ли тези дни да говорим за нещо хубаво ?! приравнявате се към най-отвратителните си колеги
2.
Иван
23.12.2018 20:07:05
2
17
Целят свят празнува коледа.
Флагман правят класация на най-бруталните убийства за годината.
Нямате равни в черната хроника.
1.
Иван
23.12.2018 20:05:34
0
16
Весела Коледа и на вас !!!
Предколедно дайте една класация на най-бруталните убийства за годината така обзорна обобщена.
Евала
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори