×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали


Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали
Прокуратурата се захвана със знакови фигури, което е добре, но и тя се влияе от медиите и общественото въздействие, смята Валери Симеонов
15 Декември 2018, Събота, 18:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Бях преценил, че и друг от ГЕРБ може да е премиер, но сега виждам, че това не е така, казва лидерът на НФСБ

Преди близо месец лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер. След това отново се завърна на депутатска банка като народен представител от „Обединени патриоти“. Потърсихме го за коментар на последните политически събития и за равносметката му за управлението в коалиция с ГЕРБ към момента.

- Г-н Симеонов, къде се чувствате повече на място – в правителството или в парламента?
- Най на място се чувствам във фирмите си в Бургас, но така ми е било писано.

- Вие сте си го избрали.
- Да, така е.Това е мой личен въпрос. Решил съм в края на живота си да направя нещо и за държавата, а не само за хората, които работят при мен и за клиентите на „Скат”.

 - Оправдан ли беше този протест на Камарата на строителите против опозицията? Стана доста доста добра реклама на БСП, не мислите ли?
- Странна ми е тази гледна точка. Защо да е реклама на БСП? Нека не забравяме, че БСП повдигна въпроса в Европейския съюз - искаха европейска експертиза и прочее. Както знаем, те никога не закъсняват с доносите си срещу България. Аз напълно разбирам работещите и управляващите строителните фирми, защото съм човек от бизнеса и когато се хвърлят такива петна, българските закони не позволяват фирмите да съдят някой, който е изнесъл клеветническа информация по адрес на фирмата (не по адрес на конкретно лице). От тази гледна точка аз подкрепям този протест срещу тази кампания, която беше подета от БСП. Вярно е, че от една страна това може да прави БСП да изглежда значима, но от друга страна, да не забравяме, че по волята на народа това е втората по големина партия в България. И поведението на тази партия не може да бъде определено като патриотично. Напротив, в името на собствения си рейтинг тази партия не се спира пред нищо. Тя би оклеветила не само строителните фирми, тя би оклеветила и България. Така стана и със строителството на оградата. Същото е и по отношение на твърденията за некачествено изграждане на пътища. Не че няма некачествено изградени пътища (ние самите, които пътуваме до Бургас всяка седмица, ги знаем къде са), но да се лепне такова петно върху целия строителен бранш, е най-малкото некоректно. И аз разбирам, че хората протестират. Имат право. Между другото, протестът не беше като тези хаотични протести на софийските „талибани“ от най-различни цветове и полове, които запушват Орлов или Лъвов мост. И вечерта като се съберат на пет водки, решават кой булевард да запушат и да побъркат София. Забележете, че протестът на строителите беше без затваряне на пътни участъци. Те демонстрираха сериозна мощ от гледна точка на техника, но не блокраха „Цариградско шосе“, нито нещо друго. Което показва, че степента на отговорност на тези протестиращи е много над на нивото на протестиращите жени с деца инвалиди или пък на протестиращите псевдозелени еуглени. Вижда се просто, че има интелектуална разлика в пъти.

- Преди съставянето на това правителство казахте, че Бойко Борисов не е подходящо да е премиер. Оставате ли на тази позиция? Работихте с него, как Ви се вижда?
- Труден въпрос… Трябва да си призная, че Борисов се развива. Естествено аз вече имам по-близък поглед върху него. Безспорна е неговата значима еволюция от гледна точка на външно-политическите му действия. Той направи така, че за България да се говори; да бъде значим фактор в Европейския съюз не само заради председателството, но и като инициатор на организацията за влизането в ЕС на държавите от Западните Балкани. Но също и с отношенията с другите съседни държави, което няма как да отречем, че са лично негови заслуги. По отношение на взимането на решения също мога да кажа добри думи. Бързо взима решения. Но не одобрявам прекалената му чувствителност към медиите. Защото тази чувствителност, тази нагласа да се угоди на всеки репортаж и да се реши всеки проблем, дори и измислен като например с оня палячо от „Помияри на ефира”, или как бяха… Той там направи недопустим гаф. Нареди да се арестуват хората, които нямат вина и го направи от Брюксел, ако се не лъжа. Но това показва една прекалена чувствителност към медиите, уязвимост, която аз не мисля, че е държавническо качество. Също така и недостигът на достатъчна мотивация и решимост за извършване на по-сериозни промени. Така че когато съм давал преценката, съм бил народен представител и от тази гледна точка съм преценил, че партия ГЕРБ има достатъчно кадърни хора, които биха могли да организират изпълнителната власт и без Борисов. Сега виждам, че това не е точно така, защото когато кажеш, че не трябва да е Борисов, трябва да кажеш – добре, а кой да бъде. И човек може да дава оценка, но когато трябва да направиш сравнение, на база на сравнителен анализ да издигнеш друг от ГЕРБ, вече е малко по-трудно да се каже дали има подходящ заместник.

- Не е ли проблем, че Борисов има авторитарен начин на управление, който е неприемлив?
- Не, няма авторитарен начин на управление. Това не е така, това е впечатление, което не е вярно. Няма авторитарен начин на управление. В определени моменти обаче предприема прибързани действия под влияние на медиите. Това е проблемът на Борисов. Но в никакъв случай не мога да го определя като авторитарен ръководител. Като сравнявам неговия начин на организиране примерно на дейността на министерствата и т.н., по-скоро е либерален. По-скоро, ако може да се говори за авторитарен стил, аз съм в по-голяма степен привърженик и представител на по-авторитарен начин на водене на дейност, на политика, на организация, на администрация и т.н.

- Затова и нямате тази чувствителност за авторитарния уклон на Борисов.
- Сега… дълбоки анализи. Аз давам моето мнение, а вие ако искате си направете анализ върху мнението на Симеонов. Но пак казвам – напротив, много често той е прекалено мек. Особено по отношение на всякакви протести, псевдопротести, искания, псевдоискания и т.н. на всякакви маргинални групи. Готов е да ги приеме и да им угоди, което на мен не ми харесва.

- Има ли задкулисни играчи, които дърпат конците на Борисов?
- За това ще питате Борисов.

- Борисов няма да каже. Той е засегнато лице.
- Аз не мога да кажа, защото пък не знам. Не искам да лъжа и да клеветя. Аз от моята позиция на вицепремиер трябва да ви кажа, че много рядко съм контактувал с Борисов. Да не кажа, че почти не сме разговаряли, освен на Политически съвет и на Министерски съвет. За година и половина в частен разговор с Борисов съм бил може би 2-3 пъти. Така че аз не мога да дам аргументирано становище, че е зависим или че не е зависим.

- Има ли задкулисно взаимодействие с Делян Пеевски примерно?
- Не мога да кажа. Тъй като ме познавате отдавна – ако знам, няма ли да го кажа?

- Не знам, може да сте се променил.
- О, да, да. Аз като отидох в изпълнителната власт, се оядох, купиха ме, продадох се…

- Оценката Ви за главния прокурор вече в края на мандата му каква е?
- Шарена. Главна прокуратура се захвана със знакови фигури, което е добре, но се занимаваше и с много глупости, което е зле. Имаше случаи, в които главна прокуратура по модела на Борисов тръгваше едва ли не преднамерено по отношение на проверки, които бяха инициирани от медии. Или примерно много често, което е факт за всяка държава – обществото изпада в много временни заблуди и малко по популистка линия прокуратурата тръгваше да му угажда, което не е редно. Прокуратурата трябва да е независима власт, която да взима своите решения само по отношение нарушението на закона, а не под обществено въздействие. Това е недопустимо.

- Не угажда ли на задкулисни фактори главният прокурор? Примерно случаят ЦУМ-гейт е емблематичен.
- Нищо няма в ЦУМ-гейт. Нищо!

- Как да няма!
- Грешката е, че не го е извикал в кабинета си. И какво – сега да избодем очите на Цацаров, че отишъл да говори с някой в ЦУМ. Къде е гейтът? Ето това са медийни кампании. Като измисли една медия някаква глупост и всички като папагали започват да я повтарят.

- Има могъщ пловдивски олигарх, който…
- Ама къде пише, че главният прокурор не може да се срещне с един бизнесмен?

- Това е задкулисие.
- Гейт тръгна от Никсън навремето от такива неформални, не законови връзки и въздействия. Къде тук имате такъв случай? Кое е гейтът, кое е компрометиращото? Аз не виждам нищо. Според мен той трябва да го повика в кабинета си. Ако Гергов е търсил разговор, Цацаров е трябвало да го повика в кабинета си, защото няма забрана някой да говори с някого.

- Гергов обаче тук е посредникът в един разговор със Сашо Дончев.
- Добре, да извика Сашо Дончев в кабинета си, да си говорят! Аз ето това не мога да разбера – защо някъде другаде трябва да става този разговор. Това е упрекът, но това нито е нарушение на закон, нито на кодекс, нито на наредба, нито на каквото и да било. Нито пък е морално укоримо.

- Това е задкулисно въздействие на главния прокурор…
- А може ли един въпрос във връзка с вашата прекалена мнителност или мнителността на медиите. Ами ако случайно в един и същи ресторант се намират Цацаров и Сашо Дончев и случайно отидат в тоалетната по едно и също време и се разминат. Оо, голям гейт ще бъде, голям гейт – те ще се разминат в тоалетната. Разбирате ли колко е смешно всичко – да се измислят някакви едва ли не криминални схеми от нищо. Айде да хванем тези нарушения, които са факт, които са нарушение на закона – с тях да се занимават медиите. С морални нарушения, примерно. С това, че всеки в България може да бъде сринат, когато bTV и Nova телевизия започнат да го плюят. Всеки може да бъде окалян…

- Или когато прокуратурата нарочи някого…
- На всеки авторитетът може да бъде съсипан. А това на никой не му прави впечатление. Но за срещата на Цацаров не виждам никакъв компромат. Той може да бъде упрекван за други работи, но вие не ги забелязвате тези неща.

- Последен въпрос – разколебан ли сте за четиригодишния мандат на правителството?
- Аз съм се подписал за четиригодишен мандат и това, естествено, е под условие – че програмата се изпълнява и че коалиционният договор се спазва.

- Има ли отклонение в това отношение?
- Когато има, ще ви кажа. Ако има, ще бъда разколебан за четирите години.

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
45
Коментара по темата
45.
Такааа...
18.12.2018 19:10:12
0
0
След онова изказване за майките и децата този трябваше да се самоубие публично
44.
Лумпен
18.12.2018 16:38:32
0
1
Единственото хубаво нещо на лумпена Валери Симеонов беше, че някой неща ги нарече с истинските имена. Но и него го хвана треската на Олимп- това, дето щял за 24 часа да спре протестите, ако бил шеф на МВР просто мина всякакви граници на разбирането за демокрация!!! И ако иска, мога да му пратя снимки от протестите в Бургас- да преброи броя на колите....за съжаление "Приказката за стълбата" важи много силно за него!!!
43.
бря, ти да видиш
17.12.2018 14:53:53
0
11
Боко срещнал Валерката и станал човек...
42.
mivan
17.12.2018 14:37:34
11
0
"..Което показва, че степента на отговорност на тези протестиращи е много над на нивото на протестиращите жени с деца инвалиди или пък на протестиращите псевдозелени еуглени..."
Просто няма какво да се коментира тази безочливост и наглост.
41.
до 40
17.12.2018 13:05:17
9
5
Явно и ти си от одобряващите Валери, щом до този момент не си изтрит. Хахаха...
40.
Факт
17.12.2018 12:55:15
11
4
ного е одобряван валерката - и като човек и като политик. Личи си от броя на изтритите коментари..
39.
*********
17.12.2018 11:56:50
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
38.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
16.12.2018 14:28:12
21
3
Само руските МАЙЦЕПРОДАВЦИ НЕ!!По минусите ще ги познаете???Да си стягат куфарите и в москва при своите другари и путин задружно да строят "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ В ЗЕМЛЯНКИТЕ""
37.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
16.12.2018 14:21:28
21
13
Валери ПРЕМИЕР
36.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
16.12.2018 14:21:28
17
13
Валери ПРЕМИЕР
35.
до 34 Пътник за Масква
16.12.2018 11:21:59
3
4
Чамадан вокзал москва при тваи друзя
34.
Viktor
16.12.2018 11:03:47
14
8
Tozi e Patrik za Ukraine
33.
Журналя
16.12.2018 08:57:05
15
25
Имах чувството, че валерката води интервюто. Този е с по-голямо его и от Боко. И защо не го попитахте да за арогантните реплики към майките? За това, че не подаде оставка като му я искаха, но след натиск от Боко я даде
32.
Е как
16.12.2018 08:04:06
12
21
Е как няма да се е развил. Веднага след като вкуси от каймака и видя необятието и безнаказаността да бърка в кацата с меда. И Юда да беше премиер и за него щеше да каже същото.
31.
Иван
16.12.2018 00:48:03
13
22
Разбира се че се ояде малко ли кооперации построи в Бургас с тази твоята фирма Е............... инг едната кооперация е до х-л Мираж
30.
Симеонов е велик
15.12.2018 19:48:49
35
14
Велик си , Симеонов, да го духат твоите критици. те са тъпанари.
29.
Ауди А6
15.12.2018 19:46:39
7
2
афтоморга, серем ти на устенцата, жълто и рядко!
28.
Flagman
15.12.2018 19:43:08
11
28
Продажник
27.
тъп, но упорит
15.12.2018 19:39:15
18
24
Айде бе, за колко време се разви - откакто сте заедно ли?
26.
*********
15.12.2018 19:26:49
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Муахаха.
15.12.2018 18:30:09
15
25
Валерко се изживява и като комедиант вече. Какъвто шефа, такъв и подчинения-от малки са нагаждачи!
24.
Абв
15.12.2018 18:19:47
17
26
Това нещо беше върха на границата с Турция когато блъскаше възрастната жена . Не одобрявам гласуването на хора извън границите на България. Но тази жена е майка на някого... ако беше ваша майка...Жалка работа и гнусна.
23.
Афтоморга
15.12.2018 17:55:12
10
17
Ауди А6 няма такъв тъп автомобил пък тоя дето се е кръстил така сигурно е по тъп от автомобила
22.
А стига ве
15.12.2018 17:44:31
13
31
До вчера ревахте от скат с касабов, че ни управлява сикаджийска мутра веее....
21.
Мата Хари
15.12.2018 17:06:52
17
24
Като гледам колко много хора подкрепят този индивид и разбирам, че България скоро няма да се управи! Жалко а беше хубава държава!
20.
Bs
15.12.2018 17:00:43
16
23
Този пинко нямали да се скрие вече..По слаб политик не сме имали в историята ни..
19.
*********
15.12.2018 16:50:54
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
*********
15.12.2018 16:36:44
10
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
*********
15.12.2018 16:23:48
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
мислещ
15.12.2018 16:17:08
27
20
Евала Валерка,сипи им с големия черпак на всички боклуци !
15.
DEPENDENT
15.12.2018 16:14:47
18
20
ИНТЕРЕСА КЛАТИ 'ФРОНТА' ! ! ! !
14.
*********
15.12.2018 16:13:25
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
томахоук
15.12.2018 16:11:30
14
26
дайте да се заинтересоваме защо се трият коментари да се оплачем това ли е свободна медия да не може да се изрази позиция???
12.
демократ
15.12.2018 16:10:45
18
25
Ако наистина вярва в това което казва, значи е глупав ! Ама дали е глупав или лицемер няма никакво значение, защото просто този чиляк утече в канала на "политиката" у нас. От него стана един шум... ама за нищо !
11.
Ауди А6
15.12.2018 16:09:30
18
22
Противняк! Затварям капака и пускам водата да отива, там където му е мястото
10.
Flagman
15.12.2018 16:08:55
14
18
...гумичка.бг имах предвид...
9.
Flagman
15.12.2018 16:08:11
14
24
Можете да си преименувате сайта на гумчка.бг
..., а може и на лизачи.бг или платени.бг..., все едно...
8.
*********
15.12.2018 16:05:38
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
патрЕот е, душа дава...
15.12.2018 15:38:21
14
23
А, сещам се и за един лаф на покойния Нейчо Неев - Егати държавата, щом аз съм и вицепремиер.....
6.
Петьо пиандера
15.12.2018 15:36:15
21
29
Тоз като го видя язък, че е от Бургас пардон от бургаските села! Нищо хубаво не е направил.
5.
*********
15.12.2018 15:35:38
12
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
майцепродавците
15.12.2018 15:33:48
11
19
гласуват с отрицателен вот!!!!!!!!!!!!
3.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
15.12.2018 15:30:52
28
21
Той е човека
2.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
15.12.2018 15:30:51
28
19
Той е човека
1.
Волен
15.12.2018 15:23:14
30
17
Браво Валери, само ГЕРБ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори