×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако "Фейсбук" продължи да създава феномени като "жълтите жилетки", ще бъде унищожен!


10 Декември 2018, Понеделник, 14:24 ч.
Автор: Веселин Василев

Социалната мрежа започна да разбива тоталния контрол над масите и това няма да остане безнаказано

Милиардерът Джорд Сорос нарече Фейсбук и Гугъл "заплахи за демокрацията" по време на Световния икономически форум в Давос и предсказа, че дните им са преброени. Всеки, който познава нравите на тази личност, веднага ще разбере, че това е открита заплаха, а не прогноза.

Както е известно, спекулантът Сорос, който иначе си гради образ на благодетел, създава чрез различни НПО-та паралелни структури в държавите, които са били глупави да го допуснат, и активира тези структури в определени моменти, за да постига целите си. Така под маската на "спасители" негови НПО-та вкараха стотици хиляди мигранти в Европа. Той спонсорира учени, медии, социолози и много други, които се превръщат в негови слуги и стриктно изпълняват поставените задачи. Сорос има контакти и влияние над целия днешен европейски политически "елит", над десетки евродепутати и навсякъде, където може да се прокарват отровните неолиберални идеи - миграция, еднополови бракове, джендър-идеологии, рушене на националните държави и друга подривна дейност.

Досега хората бяха в плен на системните партии, обслужващи интересите на милиардера и богаташите като него. Демокрацията привидно дава възможност на хората да избират кой да ги управлява, но този избор се свежда до системните партии, които властват на политическата сцена. Народът отдавна не може да разпознае в тяхно лице своята партия, затова и процентът на негласувалите понякога надхвърля 50%.

Партийното строителство е много скъпо занимание. Когато една системна партия получава 20, 30 или 40 милиона субсидия от бюджета, които харчи за структури, медийно влияние, за социолози и анализатори, които да правят "правилните" изводи в правилните медии, за митинги, за "благотворителна" дейност, за купуване на гласове, за манипулации и т.н., тя трудно може да бъде победена от нова политическа формация без никакви или почти никакви средства.

Затова народното недоволство, което избухва периодично в България, което виждаме сега във Франция и Белгия, не може да се капитализира, т.е. да издигне на политическата сцена партия, която наистина да служи на обиковените хора, а не да ги ограбва, да роди държавници, които да виждат във властта начин да се служи на Отечеството, а не да се забогатява чрез кражби и корупция.

Този модел, който досега бетонираше статуквото, обаче взе да се пропуква. Фейсбук постепенно се превърна в място, където хората започнаха да общуват без посредничеството на подчинените медии и да се самоорганизират. Така възникна протестът на "жълтите жилетки" във Франция, който в момента прерасна в революция и заплашва президентския пост на самонадеяния Макрон - политически сатрап, произведен от клана Ротшилд, за да налага интересите на олигархията за сметка на обикновените хора. И досега този номер минаваше.

Затова Сорос скача срещу Фейсбук - защото социалната мрежа разваля наредения перфектно пъзел на олигарсите. И ако е вярна конспиративната теория, че Фейсбук е създаден от дълбоката държава в САЩ, за да контролира масите, той наистина може да бъде унищожен от своите създатели. В случай, че те видят в него един опасен Франкенщайн, започнал да служи повече на тълпата, отколкото на елита.

В категории: Политика


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
4
Коментара по темата
4.
До 1
10.12.2018 22:15:56
0
2
Е как кой, КОЙ му е платил за пасквила ..
И понеже скоро ще ми изтрият поста, четете по-бързо...
3.
run
10.12.2018 22:13:17
1
0
mi realno si e prav ako se prochete statiqta no se opitvate da izvurtite v nachaloto no i vashiq krai shte doide.
2.
До 1
10.12.2018 14:34:59
21
22
Много добре знаем какви ги натвори споменатото от вас "Анално отоворено общество" - освен да насажда про-имигрантски и про-предерастки лобита и настроения- нищо свястно не може да свърши
1.
до г–н Василев автора
10.12.2018 14:22:34
20
16
""КОЙ"ви плати за тази "АНТИ""статия за да ВНУШАВАТЕ на непросветените колко лошо нещо е ""ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО""което иска алтернатива на ""кочината"" ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ПРАВОВ РЕД И СПАЗВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори