×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Бившият италиански премиер Силвио Берлускони пребивава от четвъртък в миланската болница "Сан Рафаеле"
  • Байдън обмисля да изпрати 50 000 войници в страни от НАТО
  • 2847 са новите случаи на коронавирус
  • Европол потвърди за заплаха за сигурността на Вучич
  • Минус 33 градуса в Турция
  • Бургаският апелативен съд обяви локдаун за седмица заради пандемията
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше


Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше
Истината е брутално жестока, но стриктно укривана 45 години от родната милиция
07 Декември 2018, Събота, 00:01 ч.

Убийства, самоубийства и изнасилвания до 1989 г. – документите проговарят


Близо половината от българите си спомнят с носталгия по комунизма и „светлите“ години от управлението на Тодор Живков. Тези нагласи активират  емоционалните спомени на по-старото поколение, което продължава да въздиша по уж гарантирана работа, сигурна заплата, всяко лято почивка на море, липса на престъпност, равенство, братство, солидарност и т.н. фалшиви мантри.

Петилетки наред комунистическата пропаганда ги набиваше в главите на хората, без да имат реално покритие. Важният проблем е, че голяма част от младото поколение, което израстна в годините на демокрация няма реална представа за истинския живот  при „зрелия комунизъм“, нито каква беше истинската стойност на онзи прехвален живот. Фактите и свидетелствата за него бяха унищожени и умишлено скрити. Запазените документи в архивите обаче казват истини, за които дори и не подозираме, пише socbg.com, цитирайки Фактор.бг

Един от най-устойчивите митове за онзи прехвален живот е липсата на престъпност, за сигурност и спокойствие, защото народната милиция ни пази. Истината обаче е брутално жестока, но стриктно укриване 45 години. При господството на БКП, нейният ударен отряд МВР и ДС превръщаха всеки факт в държавна тайна, а до обществото се пропускаше единствено контролирана информация, която много често имаше характера на дезинформация. Важно беше тя

да обслужва политиката на режима

МВР просто не даваше на журналистите актуални бюлетини със ставащите престъпления и инциденти на територията на страната. Медиите мълчаха за ширещата се престъпност по времето на комунизма, а така се налагаше фалшивото усещане, че тя не съществува. Много рядко  някои скандални престъпления стигаха до гражданите, но грижливо филтрирани през специалния орган на МВР в. „Антени“, или моделирани през политическите отдели на партийните издания.

Публикуваме архивни справки на Живковото МВР, предоставени на Faktor.bg от политолога Антон Тодоров. Те са публикувани и на профила му във Фейсбук. Всички документи са с гриф „строго секретно“(виж ТУК, б.р.). От тях става ясно, че месечно убийствата в страната са били 20-30. През един месец дори бележат рекорд – 72. Брутална е истината и за самубийствата, и то на малолетни. Само в София милицията регистрира за кратък период 12 самоубийства на деца. Циганската престъпност не е рожба на демокрацията, а тежък факт и в годините на светлия комунизъм – габежи, побоища, изнасилване на старици и деца.

Ето дословно, какво се съобщава в строго секретните справки на Народната милиция:

МВР Секретно! Главно следствено управление, Рег. № II-2196, 05.07.1988 г.

ОБЗОРЕН БЮЛЕТИН за дейността на следствения апарат през м.юни 1988 година

Във Велико Търново е образувано следствено дело срещу Марин Михайлов – 38-годишен, от гр. Килифарево, овчар, от цигански произход, който на 13.06.1988 г. в землището на града умъртвил Севдалина Стефанова – 8-годишна, от същия град. Според Михайлов убийството е извършил случайно – без да иска ударил с овчарската си сопа детето, което е било между овцете. От аутопсията са установени няколко различни удара по главата и следи от душене. Няма данни за изнасилване, но явно мотивите са за прикриване на извършено блудство.

Срещу Иво Димитров от гр. Лясковец, който след употреба на алкохол нанесъл жесток побой на Атанас Йосифов от Горна Оряховица и го умъртвил.

Срещу Васил Алексиев – 18-годишен, който в гр. Горна Оряховица изнасилил 86-годишна самотноживееща гражданка.

Срещу Андрей Райчев и Иван Ранчев от гр. Дулово, които извършили грабеж, придружен с убийство на Марин Рачев в дома му, като убийството е извършено с бинт и канап по механизма на удушаването. По време на разследването е установено, че двамата през 1986 г. са извършили убийство, с цел грабеж на Пенка Стоянова – 32-годишна от с.Секулово и през 1987 г. – опит за убийство на Веса Богданова от с.Теслаково, като е използван посочения механизъм на удушаване.
В Габрово е образувано предварително производство срещу Росен Иванович – 33-годишен, от Габрово, който с нож лишил от живот Юлия Томова – 24-годишна и родителите й – Васил Куртев и Спаска Илиева – 57-годишни, след скарване с Томова.

МВР Секретно! Центр.инф.орг.у-ние, Рег. № 3710, 09.11.1988 г.

ОБЗОРЕН БЮЛЕТИН за дейността на следствения апарат през м.октомври 1988 г.

Срещу Деян Деянов – 27-годишен, неосъждан, за убийството на Георги Иванов, 43-годишен, криминален престъпник, който изнасилил приятелката на Дейнов.

В Ловеч е образувано следствено дело срещу Мирослав Михайлов 30-годишен, с възстановено име, безпартиен, неосъждан, който на 24.06.1988 г. в местността „Боаза“ до гр. Тетевен, извършил убийство с цел грабеж на Ваня Миланова, 37-годишна от град София.

В Стара Загора е образувано следствено дело срещу Стефан Стефанов, 26-годишен, който в гр. Гълъбово, след скарване нанесъл жесток побой на Михаил Михалев, 42-годишен, в резултат на което последния починал.

МВР Секретно! ДНМ, Рег. № У-1014, 15.11.1988 г.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО: Състоянието на оперативната обстановка и работата на органите на Народната милиция в борбата срещу престъпленията, нарушенията на обществения ред и осигуряване безопасността на движението през м.октомври 1988 г.

Убийството на Цоло Стефанов Братанов, 19-годишен от София, извършено на 07.10.т.г. пред блок 59, жк „Дружба“ от Димитър Върбанов Илиев, 18-годишен от София;

Убийството на Юли Маринов Кочев, 17-годишен от Никопол, Ловешка област, извършено на 23.10.т.г. в с. Обнова, община Левски от Васил Владимиров Илиев, 17-годишен от същото село. Илиев е бил в нетрезво състояние и е наранил още двама младежи без опасност за живота.

МВР, Соф.градско у-ние, Рег. № 13620, 24.11.1988 г.

БЮЛЕТИН № 40 за получени по-характерни сигнали и данни за подривната дейност на противника и провежданите мероприятия от Управление Държавна сигурност по линиите на 06 У-ние-ДС

В жк „Филиповци“ имало много деца, които не учели. Този факт бил отминаван без внимание от обществеността, родителите, които не пращали децата си на училище, не били санкционирани. Много деца отсъствали безпричинно от учебните занятия и нивото на техните знания било крайно незадоволително. Читалището в квартала фактически не развивало никаква дейност. То било затворено, а назначените служители само получавали възнаграждение. Немалка част от населението в жк „Филиповци“ не била ангажирана с работа в държавни предприятия и учреждения, имало и много хора, които търгували незаконно със спиртни напитки, цигари и други стоки. Уведомено е 11 РУ на МВР.

МВР, Секретно! Главно следствено у-ние, Рег. № 3996, 07.12.1988 г. ОБЗОРЕН БЮЛЕТИН за дейността на следствения апарат през м.ноември 1988 година

В отделение Следствено-Силистра се води предварително следствие срещу Валери Ангелов – 29-годишен, безпартиен, осъждан, с възстановено име, извършил грабеж от жилищен дом в село Айдемир, придружен с опит за убийство на 13-годишния Ивайло Ангелов. От разследването е установено, че Ангелов е извършил множество кражби на лично имущество от жилища и хотели в цялата страна през периода юли-декември 1988 година…

В отдел Следствен-Велико Търново се води предварително следствие срещу Марин Шиков – 65-годишен, безпартиен, осъждан, пенсионер, който след груби хулигански прояви извършил опит за убийство на служителя от МВР Михаил Ченешков, като го намушкал с нож.

Срещу Красимир Пушков – 28-годишен, осъждан, неполагащ общественополезен труд, с възстановено име, който изнасилил и удушил в дома й в с. Комарево 77-годишната, самотноживееща Невена Пантелеева.

МВР Секретно! Дирекция на народната милиция, Рег. № У 1080, 13.12.1988 г.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО: Състоянието на оперативната обстановка и работата на органите на НМ в борбата срещу престъпността, нарушенията на обществения ред и осигуряване безопасността на движжението през м.ноември 1988 г.

По оперативни данни общо за страната са регистрирани 12 умишлени убийства, 6 опита за убийства, 5 изнасилвания, 3 грабежа, 10 взломни кражби на обществено имущество, 245 кражби на лично имущество, от които 197 от жилища на граждани…В сравнение с данните от месец октомври т.г. умишлените убийства са увеличени с 3, опитите за убийства с 2, изнасилванията с 4…От извършените през месеца криминални престъпления останаха неразкрити следните по-характерни случаи:

изнасилването на Д.А.В. на 66 г., стационарно болна в нервно отделение на Окръжната болница – Враца, извършено на 01.11. т.г. към 23,45 ч. от неизвестно лице в стая на болницата;

изнасилването на К.Ж.И. на 47 г. от Варна, психично болна, извършено на 20.11. т.г. от неустановено лице във входа на бл.14, ул. „Хаджи Димитър“ – Варна;

грабежът на Милко Димов Ризов, на 63 г. от с. Нисово, Разградско, извършен на 14.11. т.г. към 21 ч. в жилището му от 3 неустановени лица, които проникнали с взлом в дома му, завързали го и заплашили с нож, след което му отнели 8000 лв.;

кражбата извършена на 10.11. т.г. през деня с помощта на подправен ключ от жилището на Пенка Драгиева Друмева от гр. Толбухин, жив. на ул. „Г. Димитров“ № 11. На Друмева са отнети златни бижута и монети на стойност около 50 000 лв.;

убийството с изнасилване на Невена Димитова Панталеева, но 77 г. от с. Комарево, Плевенско, извършено на 13.11. т.г. в жилището й от Красимир Фердинандов Пушков, 28-годишен от същото село;

Оказа се помощ на ОУ на МВР-Ловеч, Толбухин, Пловдив, Варна, В. Търново, Плевен и на районните управление – Радомир и Костинброд по неразкрити убийства, прегазвания от неизвестно МПС и изнасилвания на възрастни жени;

МВР, Секретно! У-ние Криминално – ДНМ, Рег. № 706, 19.07.1988 г.

СЪОБЩЕНИЕ

На 01 срещу 02.03.1988 г. е намерен убит в дома му Георги Ангелов Емилов, на 80 години, живущ в гр. Русе, ул. „Искър“, бл. 107. Констатирано е, че смъртта е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма от нанесени множество удари с твърд педмет по главата…се установи, че извършител на убийството е съпругата му Надка Рангелова Емилова, на 74 години;

На 12.07.1988 г. в 23,30 ч. в гр. Варна, на ул. „Ильо войвода“ срещу № 7 беше намерена убита Боянка Христова Добрева, на 31 год. от същия град. Констатира се, че смъртта е настъпила от прободна рана в областта на сърцето, причинена вероятно от нож…беше установено, че извършител на убийството е Боян Иванов Георгиев, на 36 години, от гр. Варна, бивш съпруг на пострадалата…

На 12.12.1987 г. на главната улица в гр. Айтос, беше намерен трупа на Нено Емилов Емилов, от същия град. Първоначално беше прието, че се  касае за прегазване от неизвестно МПС, о след направената аутопсия и проведените други мероприятия се усатнови, че смъртта е настъпила в резултат на нанесен жесток побой от неизвестно лице…се установи, че извършител на убийството е Нешо Алеков Михайлов, на 41 години от гр. Айтос…
МВР, За служебно ползване! Главно следствено у-ние, Рег. № И-63, 16.06.1988 г.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО: Самоубийства на ученици в столицата за периода 1986-1988 г.

В Главно следствено управление-МВР бе извършено проучване на случаите на самоубийства на деца в училищна възраст. От изследването е установено, че за периода 1986-1988 г. в гр. София са станали общо 12 самоубийства на ученици – по 4 през 1986 г. и 1987 г. и първото тримесечие на 1988 г. По 11 от самубийствата наказателното производство е прекратено поради липса на извършено престъпление, а по отношение на последния случай разследването продължава. По нито едно от делата не са събрани доказателства за склоняване или подпомагане на пострадалите ученици към самоубийство или повлияването им на религиозна основа от лица или младежи…Конкретните случаи на самоубийства на ученици в гр. София са следните:

Кристияна Георгиева Станева – 18-годишна, стажантка в магазин за хранителни стоки след завършване на средното си образование. Самоубила се на 07.06.1986 г. като скочила от 12 етаж на жилищен блок в жк „Червена звезда“…На 14-годишна възраст е извършила опит за самоубийство с лекарства, поради тормоз от страна на баща й. По делото са получени данни, че била несподелено влюбена в треньора си по карате;

Владимир Тодоров Червенков – 13-годишен ученик, ученик в 7 клас от кв. Ботунец;

Милка Димитрова Христова – 14-годишна, от цигански произход…Живеело при семейството на приятеля на баща й – Костов, тъй като майка й починала, а баща й бил алкохолик и не се грижел за нея;

Виктор Георгиев Пейчев – 15-годишен ученик, ученик в 8 клас;

Мария Александрова Пенушева – 14-годишна;

Димитър Чавдаров Кожухаров – 14-годишен…По делото не е установена никаква връзка между самоубийствата на Димитър Кожухаров и Мария Пенушлиева, независимо, че двете деца са приключили живота си в един и същи ден и са учели в едно и също училище;

Мирослава Георгиева Тодорова – 17-годишна, ученичка в Техникума по индустриална химия. От разследването е установено, че на 06.04.1987 г., след конфликт с родителите си по повод закупуването на дънки, тя се самозапалила с бензин в мазето на жилището;

Веселин Евдокимов Бибанов – 18-годишен, ученик в Художествената гимназия;

Александър Янков Янев – 13-годишен, ученик в 6-ти клас. Намерен на 31.01.1988 г. в стаята си, обесен на колан. При разследването не са установени данни, сочещи за причините и мотивите за самоубийството. Четири месеца преди случая, майка му забелязала около врата му белег, подобен на странгулационна следа, за който той отказал да даде обяснения, но обещал да не повтаря извършеното. На основата на събраните доказателства и резултатите от проведените експертизи е прието, че се касае за нещастен случай при сексуална манипулация, при която чрез моментно засушаване, момчето е целяло да получи полово удовлетворение;

Ангел Иванов Грънчаров – 12-годишен…От разследването е установено, че детето се развивало като невротична личност, вследствие постоянните конфликти между родителите му и упражнявание над него от баща му физически тормоз;
Петър Кирилов Василев – 14-годишен, ученик в 7 клас. Самоубил се на 18.03.1988 г. в таванското помещение на жилището, като се обесил на въже. От разследването е установено, че детето имало често конфликти в семейството си по повод поведението и успеха му в училище;

Кристиан Паунов Паунов – 11-годишен, ученик в 4-ти клас. Самоубил се на 28.03.1988 г. като се обесил на въже от простор, в двора на дома си. От разследването е установено, че през януари 1988 г. детето извършило кражба на два микроскопа и медицински бележки от училището, където учи. След разкриване на престъплението, момчето многократно споделяло за намерението си да се самоубие, като го мотивирало със срама от извършеното деяние. Два дни преди смъртта му, то направило опит за самообесване, но било спасено от вуйчо си;

Телеграма № 648/9248, До ГСУ МВР-Бургас, от ОУ МВР-Бургас, 13.09.1988 г.

Уведомяваме Ви, че след извършване на планираните следствени и оперативно-издирвателни мероприятия по следствено дело № 1075/87 г. по описа на отдел „Следствен“ гр. Бургас, образувано по повод убийството на Димка Иванова Станева на 23.10.1987 г. в село Караново, община Айтос, беше разкрит извършителя на убийството Иван Атанасов Илчев. Илчев е роден на 28.01.1958 г. в с. Трънак, Бургаска област, жител и живущ в с. Малка поляна, община Айтос, неграмотен, неосъждан, безпартиен, неженен, работи като овчар в с. Малка поляна, ЕГН 58012….настанен с постановление на окръжния прокурор за изследване и експертиза в ОПНД – гр. Бургас. Намерено е и е иззето средството за извършване на убийството – тесла, по която има кръв от пострадалата Станева. Установи се, че убийството е извършено на 22.10.1987 г. вечерта от Илчев, след изнасилване в дома й в село Караново, община Айтос…

Телеграма № 213, до Главно следствено управление МВР София

Уведомяваме Ви, че на 07.04.1988 г. в 19 часа в град Мичурин, Бургаска област бе убита умишлено Василка Тодорова Панайотова, родена на 24.12.1987 г. в град Мичурин, живуща в същия град. От извършените следствени действия се установи, че детето е убито от родната си майка – Мария Радева Василева – родена на 21.07.1969 г. в село Долно Езерово, община Бургас, жител и живуща в град Мичурин, Бургаска област, Стопанския двор, не работи, с начално образование, омъжена, безпартийна, неосъждана, ЕГН: 690721…. Убийството е извършено във връзка с възникнали материални затруднения в семейството и невъзможността да се грижи за двете си деца.

Телеграма № 290/5873 до Началник под.72000 МВР София, Копие: до ГСУ-МВР София, Копия: до ДНМ – Управление „Криминално“ София от ОУ МВР Бургас

На 16.04.1988 г. в 5,40 часа гражданинът Стойко Петров Неделчев от град Поморие отишъл да зареди колата си на бензиностанция № 1116, намираща се на пътя бургас-Слънчев бряг, на около един километър от град Поморие, която е била на денонощен режим. След като заредил, отивайки да плаща видял, че служебното помещение е разхвърляно, а продавачката я няма. Уведомил органите на МВР. Незабавно изпратената СОГ установява, че е извършена кражба на намиращите се в касата около 4500 лева от оборота и талони за плащане на помпене на гуми. На едната бензиноколонка А-93 са открити пресни следи от кръв. Други следи не са намерени. Взети са удорологически проби. Като преценихме, че най-вероятно се касае за грабеж с отвличане на продавачката, веднага още преди завършване на огледа, разпоредихме да започне нейното издирване, същевременно въведохме в действие „Вариант-2“ за заградителни мероприятия. Уведомени са ДНМ и ГСУ. Получи се сигнал, че в района наблизо до сметището на село Полски Извор, Бургаска област, е намерен обгорял лек автомобил, а на задната седалка – предмет, наподобяващ изгорял труп. Изпратената втора СОГ от огледа установи, че обгорелият автомобил е издирвания „Лада-1600“ с ДК номер БК 65-38, противозаконно отнет на 13/14.04.1988 г. от град Бургас. Въпреки че на задната седалка напълно изгорелият труп не бе възможен за антропологическо разпознаване, по намерените принадлежности – катарама от дамска обувка, верижка и капак от дамски часовник и две катарами от служебен гащиризон на продавачки от „Петл“ се установи, че трупът е на продавачката на бензиностанцията – Йовка Маринова Йовова, родена на 01.01.1950 г. в град Поморие, живее в същия град във военен блок, вход 1, етаж 1, разведена, със син войник. Около обяд пи наш служител в град Поморие се явил Атанас Бахчеванов – криминален контингент, който му съобщил, че научил за убитата продавачка на бензиностанцията и тъй като бил възмутен искал да ни помогне да бъдат разкрити и наказани убийците. Сутринта той се прибирал в къщи. Жената, с която живеел му казала, че след полунощ са идвали някакви непознати за нея мъже да го търсят. Били с лек автомобил. Бахчеванов ни обясни, че педи 20 дни в дома му дошли двама негови познати от затвора – Димитър Ангелов Дичев от град Сливен и Костадин Георгиев Георгиев от кв. Лозово в град Бургас. Първият му разказал, че подготвяли грабеж на бензиностанцията в гр. Бяла, Варненска област, но в последния момент дошъл съпругът на продавачката и те се отказали. Организирахме издирването им. Късно през деня на 16.04.1988 г. открихме само Георгиев. След необходимата подготовка бе извикан на разпит, на който той представи алиби за през цялата нощ и до обяд на 16.04.1988 г….Беше освободен вечерта и поет на „ВН“ като в дома му бяха проведени оперативно-технически мероприятия. От последните се получиха реплики с майката, в които той я пита дали тя ни е съобщила за хората, които са го търсили през нощта. За нас това беше достатъчно указание, че Георгиев е или участник в грабежа, или знае за него. При вземането от дома му на 17.04.1988 г., нашите служители са го заварили да пише прощално писмо до майка си, в което съобщава, че не е извършил убийството в град Поморие. На умело проведеният разпит Георгиев разказа, че около 01 часа на 16.04.1988 г. в дома му дошли с противозаконно отнет лек автомобил червена „Лада 1600“ трима негови приятели, с които бил в Бургаския затвор: Димитър Ангелов Дичев, Слави Йорданов Кънев и Иво Илиев Стефанов. Димитър му предложил да отиде с тях да извършат грабеж от бензиностанцията в град Поморие, но той отказал и те, след като ги нахранил, тръгнали без него. Около 3,30 часа дошли отново, били притеснени и поискали неговия „Москвич“ да ги придружи извън окръга. По пътя при него се качил Димитър, който му казал, че на бензиностанцията до Поморие с щанга ударил продавачката по тила, а когато тя дошла в съзнание, втори удар нанесъл  Иво Стефанов. Сложили я на задната седалка в леката кола, с която били, а от бензиностанцията взели 4200 лева. С двете коли отишли в района на село полски Извор, с бензин обляли червената „Лада“ и я запалили. След това той с „Москвич“-а ги отвел в град Ямбол и ги оставил до автогарата. Те искали да отидат до Пловдив, но той под предлог, че автомобилът му е повреден отказал, защото всъщност се страхувал да не го убият. Те му дали общо около 500 лева, а Иво Стефанов оставил кървавото си яке в колата. След като са се разделили, Георгиев на връщане от Бургас, близо до село Веселиново край пътя е захвърлил якето и парите. След разпита, който беше протоколиран и записан на магнетофон, Костадин Георгиев изпадна в сънно състояние, защото се оказа, че е взел таблетки с реланиум. Беше отведен в болницата, оказана му помощ и изведен от състояние опасно за живота му. При организираното общодържавно издирване бяха задържани в Пловдив и град Самоков и тримата:
1. Димитър Ангелов Дичев – роден на 31.05.1959 г. в град Петрич, живущ в гр. Сливен, ул. „Страхил войвода“ № 13, осъждан многократно за криминални престъпления.
2. Славчо Йроданов Кънев, роден на 20.03.1961 г. в град Бургас, живущ в същия град, на ул. „Славянска“ № 64, осъждан многократно за кражби и измами.
3. Иво Илиев Стефанов – роден на 12.03.1955 г. в с. Контил, Хасковска област, жител на село Равна гора, Бургаска област, живящ в град Грудово, ул. „Васил Коларов“, бл.2, ап. 28. Осъждан за кражби и за опит за противозаконно преминаване на границата. Ще бъдат преведени в ареста на отдел „Следствен“ – Бургас…
Тъй като обществеността в град Поморие и град Бургас е много разтревожена, в местния областен вестник ще бъде публикувано кратко съобщение за разкриването и задържането на извършителите…

МВР, Секретно! Управление III-ДС, Рег. № 717, 15.04.1988 г., до Заместник-министъра на вътрешните работи ген.-лейт. Ст. Савов

СПРАВКА ОТНОСНО: Групово бягство на петима войника изтърпяващи присъди във Военно-поправителния батальон – гр. Плевен и убийството на гражданско лице
Групата със специално предназначение е била в състав: старши – м-р Илю Димитров Николов – началник-щаб на ВПБ, старшина Милчо Амброзов – представител на ВАИ и команда от 11 школници-автоматчици със старши – старшина-школник Йонко Николов Николов…Установено е, че са изстреляни 19 патрона, като 3 от тях са попаднали в габаритите на колата и наранили в дясната горна част на гръдния кош гражданката Любимка Колева Денчева – 24-годишна, неомъжена, служителка на Обществено хранене – гр. Плевен, управлявала автомобила, а ст.лейт. Светозар Иванов Генчев от ОУ-МВР-Плевен, женен, с две деца, в дланта на дясната ръка. Двамата преди това са били в заведение на Обществено хранене и ст.лейт. Ганчев е употребил алкохол, поради което предоставил управлението на собствения си автомобил № Пл 88-10 на Денчева. В афектирано състояние и под въздействие на алкохола ст.лейт. Ганчев влязъл в саморазправа с групата.

В категории: Ретро Флагман


51
Коментара
51
Коментара по темата
51.
Димму Боргир
15.05.2021 08:50:08
0
2
Ставаха убийства, извършваха се престъпления. Ние живеехме на ул. "Ландос" в Пловдив близо до ромите, а после и в "Столипиново", което сега е прочуто като най-голямото ромско гето на Балканите. Един от съседите го убиха като куче в мазетата. Някаква ромка пък я изпраскаха с хвърлен чук от тераса. Майка ми, както си бяхме вкъщи двамата и двама циганина се опитаха да влязат. Едва успя да затвори вратата. Бях много малък. По-късно се преместихме в хубав квартал, но с триста зора, защото комунягите не ни пускаха. Имаше и жителство - напуснеш апартамента и адреса, губиш жителството. Някои си държаха ключа под изтривалката и им окрадоха апартаментите по няколко пъти. Ние специално ги носехме на синджирче на врата. Та, в малките градчета може и да не са се заключвали, но откъдето съм минал все си внимавахме и за имущество, и за евентуални кражби, и за престъпници. Не ми го описвайте светлия социализъм! Нищо светло нямаше в него!
50.
смях в залата
03.08.2019 13:57:50
10
7
4.то е ясно че колкото хора толкова истини,не съм нито комунист нито демократ а реалист.не може да се сравняват двата строя при нито едно положение,но най голямата разлика е че сега ако някой открадне пари те почват да работят за него,тогава ако някой открадне нямаше какво да ги прави....тоест тия големи кражби за които се говори сега ги нямаше,най малкото защото бяха безмислени а и всички имаха пари.....вместо да търсите слабостите на един отминал строй,търсете какво остави той и в чии ръце отиде огромния ресурс останал от него.само сградата на авиокомпания балкан в москва струва и до днес над 1 милион долара а цялата авиокомпания беше продадена за 100 хиляди.естествено има много хора които няма да одобрят написаното от мен и с право,не може да нямаш 2 часа работно време в месеца а да имаш милиони,а бе може ама в демокрацията хахахаха.крайно време е някои да плати сметката за ограбването на хората,кой и кога зависи от нас.ако не план Б отглеждаме деца за износ,плащаме по 800 лева ток и работим за 500 лева минимална заплата.събудете се ей и демократи с промити мозъци и носталгични комунисти.....всички сте българи,да си върнем българия и децата от чужбина че мъката голяма,,,,,,
49.
смях в залата
03.08.2019 13:26:47
6
12
1.много ми хареса факта че почти за всички престъпления са намерени виновниците,айде сега големите демократи да ни припомнят за лагерите и убииствата по онова време.тия виновници са мъртви или комунизма не бил толкова лош.......кажете да се знае.2.гледам тука не казали за една трагедия на пътя,която мвр за да скрие е да не се събере обществено напрежение....айде пак демократите да кажат защо примерно иванови и георгиеви като са се блъстнали с колите се е скрило сигурно защото трябва да се живее в лъжа хахаха,то така е най готино защото днес катастрофи на пътя няма.3.оставете че нямаше дрога или че се знаеха всички престъпници,нямаше думата лихва......близо 30 години по късно някой ще ме убеждава че държавата видиш ли била фалирала.единственото ми обяснение за тия големи демократи е че са учили в демокрацията,друг вариант да са толкова тъпи няма....ако приемем държавата като фирма с огромни инвестиции както и днес така и тогава не може да се печели от всичко с което се занимава тя,но когато тя не дължи лихви по инвестициите дори и да има загуби в някой инвестиции естествено има огромни печалби в други които покриват.ако някой ми каже че сме работили винаги на загуба значи е луд,ако е било така дори и на 30% делото срещу бай тошо щеше да е мега
48.
mmmmmmmmmmhm
29.12.2018 20:53:12
4
2
Koi shte kaje za mursnite taini na RazBoiko publichno ili v efir ? Nikoi , shtoto she umre ! BAAAAAHTI DURJAVATA ! SOCA MOCA stari raboti .
47.
Минчев
10.12.2018 17:25:46
4
21
Агент "Рудорф" пак ръси глупости и се опитва да манипулира хората! Защо е взел бюлетините само от 1988 година, а не например от 1971 или друга година преди 80 те години на миналия век?
46.
неделчо
10.12.2018 14:24:24
5
20
ТОДОРОВ Е РОДЕН В РАДНЕВО НО НЕ В РОДИЛЕН ДОМ А В ПСИХИАТРИЯТА.А БЕ ТОДОРОВ КАТО БЕШЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ТИ КАК ЗАВЪРШИ УНИВЕРСИТЕТ ТЕЗИ СЪЩИТЕ КОИТО ПЛЮЕШ ПОСТОЯННО ТЕ ИЗУЧИХА СИГУРЕН СЪМ ПОДЛЕЗУРКО ДОЛЕН ЧЕ ТОГАВА СИ ПИСАЛ РЕФЕРАТИ ПО ИСТОРИЯ НА НА БКП ЗА ПРИНОСА НА ПАРТИЯТА КЪМ СВЕТОВНИЯ КОМУНИЗЪМ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА.КАКТО И ПО ПОЛИТ ИКОНОМИЯ НА КОМУНИЗМА.ДОЛЕН ЧЕРВЕИ!
45.
нтнт
10.12.2018 13:38:10
10
16
ВСИЧКО ПИСАНО В ТАЗИ СТАТИЯ Е ИЗМИСЛИЦА .ТОЗИ ТОДОРОВ ИЛИ Е ЛУД ИЛИ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКА .ВРЕМЕ Е ДА МУ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ.ПЪЛЕН ИДИОТ КОМПЛЕКСАР.АЗ СЪМ ЖИВЯЛ В ТОВА ВРЕМЕ ВСИЧКО БЕШЕ В ПЪТИ ПО–ХУБАВО ХОДИЛИ СМЕ НА ПАЛАТКИ ПО 10 ДНИ РАЗХОДКИ КРАЙ МОРЕТО ДО ЗОРИ НИКОИ НЕ ТЕ ЗАКАЧА .КЛЮЧА ЗА АПАРТАМЕНТА РЕДОВНО ОСТАВЯХ ПОД ПЛАТЧЕТО ЗАЩОТО БРАТ МИ СИ ЗАБРАВЯШЕ НЕГОВИЯ А НАШИТЕ СПЯХА.МАГАЗИНИТЕ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ ГИ ЗАРЕЖДАХА С МЛЯКО БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ И ХЛЯБ ОТ 23 ДО 04 ЧАСА СУТРИНТА КАТО ОСТАВЯХА КАСИТЕ ПРЕД МАГАЗИНА.ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАГАЗИНИ СЪЩО ЗЕЛЕ ЯБЪЛКИ КАРТОФИ ВСИЧКО БЕШЕ ПРЕД МАГАЗИНИТЕ ДО СУТРИНТА КОГАТО ИДВАХА ПРОДАВАЧИТЕ.МАЗЕТО В БЛОКА МИ СЕ ЗАТВАРЯШЕ САМО С ЕДИН ОБИКНОВЕН РАЙБЕР ВЪТРЕ МИ БЕШЕ КОЛЕЛОТО БАЩА МИ СИ ДЪРЖЕШЕ ВИНОТО РАКИЯТА ЛУКАНКИТЕ КОМПОТИТЕ ----? НИКОЙ НИЩО НЕ ПИПАШЕ!ТОВА Е ИСТИНА .ТОДОРОВ ДА СИ ЛЕКУВА БОЛНИЯ МОЗЪК.
44.
Никодим
09.12.2018 20:36:50
20
11
Откъде ги изкарахте тези архиви? Всичко беше изгорено и унищежено. Това са свободни съченения
43.
Светла му памет и Вечна Слава на Бай Тошо !
09.12.2018 15:29:13
23
29
Всичката престъпност в НРБ ( и като количество и като качество ) , може да се побере в една днешна едноседмична сводка !
42.
Али Баба
09.12.2018 09:33:34
17
20
АНТОН Тодоров 90година е на 24 години не му знам подробно житието но ас съм малко по голям от него ако е служил нормално в казармата би трябвало да се е уволнил 1986 по това време живота в България течеше напълно нормално екцесиите с прекръстването почнаха малко по късно така че тои не е свидетел на нищо което проповядва и расказва няма как да е свидетел всичките му братвежи са напъни да върже двата края Хамелион които се опитва да убеди хората в някаква компетентност която може да мине при по млади хора обаче както казват хората не на Пешо не му вярваите на глупостите вярваите на бащите си на дядовците си за да имате реална представа за историческите факти каквито ида са те не вярваите на книжни плъхове печалбари които се опитват да създават фалшив ореол от компетентност
41.
До 39
09.12.2018 08:44:47
10
24
Сега на власт са едновремешните разбойници и престъпници. Нормално е да ни набиват в главите, колко е било гадно тогава. Параноята от това, че може отново да има ред и правосъдие ги убива.
40.
Marin stanchev
09.12.2018 07:03:18
3
27
От моя съсед знам ,че по времето на социализма д-р Миразчииски баща гинеколог е лежал в затвора за взимане от пациентки подкупи и злато при аборти и т.н. а сега неговия син е директор на УМБАЛ Бургас ?!
39.
Fasa
09.12.2018 02:32:18
3
23
Да се върне смъртната присъда,и всичко си дойде на ред
38.
Аз
09.12.2018 01:33:50
15
25
Всичко е лъжа в тази статия. Защо обаче никой не написа, колко от изброените убийци бяха умъртвени след доказаните престъпления? Всички, казваха ги в обедните бюлетини за изпълнени присъди и готово. И е лъжа за оная престъпност. Ей, малоумници, при 35 убийства на месец бай Тошо военно положение щеше да направи бе. Тоя Тодоров, си прави стихове по картинка явно. Аз съм бил на 19 години тогава и не съм се прибирал у дома. Това къмпинги, купони в морската, плочата, балатума си бяха най-готините моменти. Кадърните и готини хора не се влияем от политическа конюнктура. Убитаците и тогава, и сега само мрънкат от миналото си и толкова.
37.
Г_н
08.12.2018 23:26:20
9
19
Не че се заяждам,но нямаше тая злоба и завист между хората.
36.
Али Баба
08.12.2018 20:14:04
14
26
Абе каква престъпност ви гони какви пет лева бе в цялата коджакафалия от колдрума до старото Братя Миладинови от Механото до капана на старото колело на трапезица нямаше заключена къща или ако е заклучена ключа е под платчето или на някои лирон на видно място и никои не пипаше защото имаше голям бои като го набарат пък за наркотици беше немислимо просто исчезваш престъпления имашено не като сега и имаше наказания яки и респект от закона сега е пълен леш смешка съдъ е благотворително дружество
35.
живков
08.12.2018 19:34:06
16
18
кви кражби грабежи убииства е имало ??? хората тогава имаха. всичко коли къщи вили прасе в двора само незнам. що. баща ми си сваляше. чистачките винаги когато не кара колата до ден днешен се чудя
34.
Николай
08.12.2018 18:17:50
14
14
До Бургазлия
Познавам лично двама, трима от описаните. Нямаше никакви изнасилвания. Едно момиче се оплака и ченгетата им лепнаха още 5-6 случая.
33.
Бойко
08.12.2018 16:45:43
23
43
Помня средата на 80е, тогава живеех в малък провинциален град. В училището ни имаше десетки ученици които се водеха на отчет в детска педагогическа стая за кражби. Имаше такива които ходеха с ножове на училище. Помня и осъден малолетен за убийство на стара жена, няколко групови изнасилвания, хора лежали в затвора, истории за цигани убили българи, самоубийства, пиянски свади, катастрофи с убити. Все неща които и сега се случват. Тогава медиите не отразяваха масово такива неща и в ума на хората не се набиваше като нещо което се случва постоянно. И всичко това в град с население 16 000 души. Сега в Бургас имам съсед който е бил милиционер през соца и ми е разказвал доста брутални истории, включително за дрога и проституция. Тъй, че не ми го хвалете онзи период като спокойни години!
32.
пенсионер
08.12.2018 16:44:52
7
19
След като се доверяваме на Антон Тодоров не разбрахте ли след като ГЕРБ се тресе от скандал въз скандал и за да отклонят вниманието на хората предоставят на Тони да ги разсмива .
31.
Muhaha
08.12.2018 16:22:22
8
20
Баси лъжите и измислените глупости. Нов комунизъм ви е проблем, а не виждате колко осакатени сте от псевдо демокрацията.
30.
до 28
08.12.2018 15:39:26
26
20
лъжеш-вратите се заключваха. Никога не сме оставяли вратите незаключени. И кражби имаше, и престъпност, и жестоко насилие(например, и далеч не само в казармите)
През 1990 наистина имаше закон-ОТ 13 АприЛ 1990 за амнистията, и тогава на власт беше БКП. Всеки може да направи лесно справка кога, и в какви години е имало амнистия и кой е управлявал! СДС никога не са обявявали амнистия, както излъга!
29.
гецата
08.12.2018 15:32:10
6
16
без да се търси статистика на убийствата и смърт просто погледнете на сателитната карта на google earth бургаските гробища, старата част на гробищата(от 60те до 80те години) е тази която е с най големи корони на дърветата това е един квадрат от около 200х200 метра, новата част за 28 години се е увеличила 6 пъти спрямо старата , сега имаме 13 болници спрямо 4 преди 89та , а населението е само с 50 хил човека повече , защо се отварят толкова клиники и болници и аптеки, дали защото имаме страшно много болни
28.
Дядо Добри
08.12.2018 14:44:16
32
56
Не знам колко скрита е била престъпноста тогава, но децата играеха сами до късно през ноща, ключа се оставяше под изтривалката, а когато отиваш да пиеш кафе при съседа никога не се заключваше. Помня къщата на баба на село - никога не се заключваше, даже ключ нямаше. Москвича на чичо ми не само не беше заключен, а седеше с контактния ключ на таблото. И колкото и да ми приказват някой за масови изнасилвачи които били за ³ години в панделата, твърдя че това не е вярно. Паразитите просто ги прибираха и ги връщаха в правия път или изчезваха. Тези гадчета от края на 80-десете, ги пуснаха при амнистията дадена на престъпниците, от дошлото на власт СДС. А относно това, при смърт пречинена на пътямсе лежеше в затвора!
27.
Губи
08.12.2018 14:42:31
4
15
Тогава само определени хора са знаели и са живяли с тези трагедии. Сега цялото общество знае, информирано е и преживява трагедиите
26.
Иван
08.12.2018 12:56:46
18
24
Всичко се криеше даже и катастрофите и жертвите от тях ,няма да забравя тогава работих в мина Росен сутринта като отивахме на работа имаше катастрофа под моста за Крайморие имаше поне шест жертви които лежаха на пътя .На другия ден нямаше нищо по вестниците за тази катастрофа .По късно случайно разбрах че са загинали две семейства.
25.
Наблюдаващ
08.12.2018 12:50:12
17
27
Дано доживеем и мръсните тайни на демокрацията -българска
24.
БГ
08.12.2018 12:36:13
21
34
Промиване, промиване на мозъци на днешните млади хора ,докато не започнат да мислят като зомбита .Болници пълни със всякакви заболявания ,смъртност на първо място в света - Абе ликвидация на племето -някой я иска май тази държавица .
23.
Дидо
08.12.2018 12:03:34
1
15
Браво на това момче(тогава) Деян,убило изнасилвачът на приятелката си!
22.
..
08.12.2018 12:00:22
1
21
Престъпност имаше тогава , има и сега ! Гробищата са пълни с млади хора , защото всички деца се друсат и стават белите . Тогава бяло , трева .... такива работи нямаше или се намираха много трудно .
21.
Герги до 17
08.12.2018 11:45:36
21
38
Внимавай само да не ти излезе пяна на устата,мойто момче!Не ме интересува и грам фанатизираният патос!Хора,които само плюят и не предлагат алтернативи са абсолютно БЕЗПОЛЕЗНИ!Никога не съм бил комунист,даже и за комсомолец не ме приеха.Но знам как живях преди,а всички знаете в каква кочина живеем в момента.Така,че от чисто човешки план избирам онова време.Избирам децата ми да играят навън до 10 вечерта без да треперя за тях,родителите ми да не обикалят кварталните кофи за боклук,приятелите ми да не са с по 5 хронични заболявания ,да си оставям ключа под изтривалката и когато мина през някое село да е пълно с живот.А ти ми викай и Сталин ако искаш,няма дерт!
20.
Герги до 17
08.12.2018 11:44:49
32
33
Внимавай само да не ти излезе пяна на устата,мойто момче!Не ме интересува и грам фанатизираният патос!Хора,които само плюят и не предлагат алтернативи са абсолютно БЕЗПОЛЕЗНИ!Никога не съм бил комунист,даже и за комсомолец не ме приеха.Но знам как живях преди,а всички знаете в каква кочина живеем в момента.Така,че от чисто човешки план избирам онова време.Избирам децата ми да играят навън до 10 вечерта без да треперя за тях,родителите ми да не обикалят кварталните кофи за боклук,приятелите ми да не са с по 5 хронични заболявания ,да си оставям ключа под изтривалката и когато мина през някое село да е пълно с живот.А ти ми викай и Сталин ако искаш,няма дерт!
19.
Какво сравняваме?
08.12.2018 11:24:49
12
35
След като днес няма престъпност, защо гробищата се пълни с млади хора?
18.
Бургазлия
08.12.2018 11:12:28
16
29
Естествено, че е имало, но е била в пъти, в пъти по-малка от сега. Сещам се и за един бургаски случай, който тук не описан - за невръстните бургаски изнасилвачи. През 80-те години Пирата, Кафуна, Кокала (от Айтос) Усмивката, Лудия и други изнасилват десетки момичета, но случаят тогава е потулен, а изнасилвачите минават само с по 3 години.
17.
комунистически безродник
08.12.2018 11:07:37
57
55
Статията отразява вярно нещата от онова време. Тя може да бъде поучителна за тия от младежите, които са се подлъгали на комунистическите брътвежи за баничката от 20 ст. и хляба от 30 ст., за екологично чисти продукти, че нямало престъпност и пр. простотии.
Но илюзия е да се очаква комунист като я прочете и да се кротне, да каже - така беше, комунизмът е свинщина. Поговорката гласи "Бивш негър, бивш хомосексуалист и бивш комунист - няма". Не само върхушката около Т. Живков е отговорна за престъпленията на комунизма, но и всеки един комунист поотделно. Те със своето действие и бездействие са подпомагали съществуването на установения с помощта на чужда сила престъпен режим, който е потискал правата и свободите на останалите граждани. Казано по просто - комунягите са плюскали за сметка на останалите. Затова сега повтарят едни и същи глупости и колкото факти и аргументи да им представите - та пак ще си повтарят глупостите. Само и само да не признаят, че са престъпници. Но те са престъпници! И единственото хубаво нещо е, че с всеки изминал ден си заминават от света, така като си замина и човеконенавистната им идеология.
16.
Gencho
08.12.2018 10:22:36
22
52
Знам само, че никой не заключваше вратите, никой не заключваше и колите..... Та тея глупости на децата
15.
DEPENDANT
08.12.2018 10:09:18
3
9
КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С МЕН Е ДЕБИЛ- ПРЕБОЯДИСАН СОЦИОПАТ ! ! ! !
14.
Антикомунист
08.12.2018 09:58:31
53
54
В България 70% от народа са дебили и за това жалят за комунизма!
13.
Хехе
08.12.2018 09:55:06
8
42
предоставени на Faktor.bg
от политолога Антон Тодоров.
Тоя въпросният да не се прави на дисидент
и той е бил на софрата
12.
Турчин
08.12.2018 09:54:51
9
31
Маскарите доган и паплача около него бяха ръка за ръка с тези милиционери срещу мюсюлманите както сега
11.
пешев
08.12.2018 09:49:34
34
36
БРАВО НА ЖУРНАЛИСТА,КОЙТОИ Е НАПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ.ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ЦАРЕШЕ АБСОЛЮТНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И УКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА.ТА ТЕ ДОРИ ВЗРИВА В ЧЕРНОБИЛ НЕ НИ КАЗАХА И ПО ТОЗИ НАЧИН ОСЪДИХА НА СМЪРТ ХИЛЯДИ ХОРА,КОИТО В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ СЕ РАЗБОЛЯХА ОТ РАК.А ТРЯБВАШЕ САМО ДА ПРЕДУПРЕДЯТ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ЯДАТ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ И ДА НЕ ХОДЯТ НА ПЛАЖ ЛЯТОТО
10.
DEPENDANT
08.12.2018 09:40:17
3
12
ДЕМАГОГИЯТА КАТО ОФИЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА МАРГИНАЛНИТЕ МЕДИИ,СЪЗДАВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗА РОЗОВИ СЪНИЩА С ОТРЕЗВЯВАЩ ЕФЕКТ ПРИ СЪБУЖДАНЕ/ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА ОТРАЗЯВА ОБЕКТИВНОСТТА И Е БЕЗПРИСТРАСТНА ! ! ! !
9.
0909
08.12.2018 09:40:15
41
46
От коментарите се убеждавам, че дебилите в България наистина са поне 80%. Ти им показваш документи, статистика и какво ли не, а те - не, не и не. Ами така беше. Истината беше последното нещо, което се казваше тогава. Представяха се само парфюмирани новини за предсрочно изпълнени петилетни планове, някакви си измислени научни постижения, за уж големия международен престиж на страната , след като например Т. Ж. се е срещнал с неизвестен негър и т.н.
8.
Прекалявате
08.12.2018 09:20:34
18
41
Този път прекалихте. Натискам плюс, то ми отбелязва 6 минуса
7.
Да
08.12.2018 09:08:57
18
49
Така е .Винаги е имало престъпления.Но разкриваемостта беше истинска.
6.
Бургас
08.12.2018 09:05:44
36
43
до 3
Учудващо е, че изобщо можеш да четеш. Такай си зелето и въздишай по комунизма.
5.
Живял в онова време
08.12.2018 09:01:26
19
56
Хаха, 1988 година, когато системата беше започнала да рухва и се давехме в Горбачова перестройка.
Защо Антон Тодоров не извади бюлетини от 60-те и 70-те години, Хрусчово и Брежнево време, да видим тогава можело ли е пиле да прехвръкне.
25-30 убийства месечно - забрави!
Дори годишно нямаше по толкова.
Статията е пропаганда и fake news!
4.
демократ
08.12.2018 08:56:42
16
58
"Предоставени от Антон Тодоров..." Екс депутата от ГЕРБ ? Онзи който написа "Шайката" ? Сина на осъден убиец по време на соца ? НЕ МЕРСИ ! ПРОПАГАНДАТА НЕУСПЕШНА. ДАНО ! Американското посолство с много посредствени способи.
3.
Герги
08.12.2018 08:52:04
22
80
Спрях да чета на "25-30 убийства месечно"!!!!Тия ги разправяйте на набор от 90-ти нагоре.Мерсаж!Отивам да претакам зелето...
2.
хванах ли ви, хаха
08.12.2018 08:39:39
5
36
"...предоставени на Faktor.bg"
1.
Митко
08.12.2018 08:38:36
56
50
Само прост човек може да иска да се върне комунизма .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои играчки причиняват най-много травми на децата Кои играчки причиняват най-много травми на децата Ще се изненадате, но се оказва, че детето може да се нарани дори с кукла! Вълчо и синовете му се покланят пред своите благодетели, ето как живеят месец след пожара в село Завет Вълчо и синовете му се покланят пред своите благодетели, ето как живеят месец след пожара в село Завет Вълна от съпричастност върна усмивките на четиримата мъже 13 училища в Старозагорско са на онлайн обучение 13 училища в Старозагорско са на онлайн обучение Броят на карантинираните паралелки е 129. Най-много са в община Стара Загора и Казанлък Брутален екшън: Ученички се млатиха на терасата на мол (ВИДЕО) Брутален екшън: Ученички се млатиха на терасата на мол (ВИДЕО) Полицията започва проверка 14-годишно момче открадна джип в Смолян 14-годишно момче открадна джип в Смолян Непълнолетният крадец е познат на полицията с рецидив по отнемането на чужди коли Стока от първа необходимост? Мъж задигна два лубриканта от магазин в центъра на Бургас Стока от първа необходимост? Мъж задигна два лубриканта от магазин в центъра на Бургас Правел се разсеян клиент, купил се кренвирш за 0.50 лв. и тактично свил двете шишенца Въоръжен мъж откри стрелба в университет в Германия, има ранени Въоръжен мъж откри стрелба в университет в Германия, има ранени Към момента не е ясен точният брой на ранените Който ходил-ходил! От уикенда затварят баровете в Бургас Който ходил-ходил! От уикенда затварят баровете в Бургас До пет дни градът ще премине в третия етап, който предвижда лимитирано работно време за нощните заведения   Актуална COVID обстановка в Плевенско Актуална COVID обстановка в Плевенско За Плевенска област заболеваемостта е 922,73 на 100 000 Проф. Витанов: Говоря нарочно за себе си в трето лице единствено число, не ме коментирайте, а прочетете някоя книжка Проф. Витанов: Говоря нарочно за себе си в трето лице единствено число, не ме коментирайте, а прочетете някоя книжка Може и да ви светне, че в лудостта на Витанов винаги има система, коментира математикът  
Майка на осем деца с COVID-19 избяга от болницата в Гърция и почина Майка на осем деца с COVID-19 избяга от болницата в Гърция и почина Бащата на децата също бил открит в лошо здравословно състояние пред кметството в Пиргос Лъч надежда: Ще сложи ли Омикрон край на пандемията Лъч надежда: Ще сложи ли Омикрон край на пандемията В Европа пандемията върви към своя край, предполагат от СЗО Хиляди на протест във Вашингтон срещу задължителната ваксинация Хиляди на протест във Вашингтон срещу задължителната ваксинация Демонстрантите носеха плакати с надписи „Правете любов, не задължения!” Пожар на покрива на небостъргач във Филаделфия Пожар на покрива на небостъргач във Филаделфия На мястото на инцидента работят пожарникари Държавният секретар на САЩ против налагането на нови санкции срещу Русия Държавният секретар на САЩ против налагането на нови санкции срещу Русия Руснаците нямали агресивни намерения срещу Украйна Нова и опасна мода: Да се заразиш умишлено с COVID-19 Нова и опасна мода: Да се заразиш умишлено с COVID-19 Има телеграм група, в която заразени и желаещи да се заразят си разменят координатите  НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява Това заяви германският канцлер Олаф Шолц Пекин ще тества жителите на двумилионен квартал Пекин ще тества жителите на двумилионен квартал През миналия уикенд градът съобщи за първи случай на силно заразния вариант Омикрон Автобус падна в 30-метрова пропаст в Истанбул, има загинали Автобус падна в 30-метрова пропаст в Истанбул, има загинали Пътническият автобус изпълнявал линията Черкежка-Айдин Отлагат карнавала в Рио заради Омикрон Отлагат карнавала в Рио заради Омикрон Заради пандемията в Рио вече за втора година отменят уличните паради и партитата през периода, в който се провежда карнавала
Мая Манолова Мая Манолова Социалното министерство пести от пенсионерите, а прахосва за бонуси Виц на деня Виц на деня В бара мъж казва на жена:
- Извинете, но в сайта за запознанства някак другояче изглеждахте.
- Господине, пийте, пийте!
Виц на деня Виц на деня - Вчера ме нападна маниaк.
- Сексуален?
- Много!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На час по лъжичка - това са 88 бутилки на година!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори