Майстор-готвач от Атия вари 150 литра рибена чорба в Бургас (ВИДЕО)
06 Декември 2018, Четвъртък, 04:07 ч.
Три жени ще му помагат
Вкусна чорба от пет вида риба ще може да си хапнат бургазлии днес. Пред камерата на бТВ майстор-готвачът от Военноморска база Атия Георги Иванов каза, че в ястието ще има паламуд, скумрия, чернокоп, барбун и сафрид.
Три помощнички ще има той днес. Те са матроси, уточни репортерът Лора Стаматис.
Подготовката за Никулден започна по тъмно с приготвянето на продуктите за рибената чорба от моряците във Военноморската база.Полевата кухня вече е поставена. С нея майсторите от Военноморската база могат да готвят при всякакви полеви условия.
5 казана има в полевата кухня на площада. Общо 150 литра чорба с много пресни подправки се вари за бургазлии. Кухнята е изцяло на дърва, каза Георги Иванов.
Колкото повече видове риба има в чорбата, толкова по-вкусна става, добави той.
Помощничката му матрос Стоянова пък сподели, че към флота се насочила, защото баща й е бивш военнослужещ. От 12 години съм на служба, добави тя.
Матрос Мария Иванова пък заяви, че да носи военна униформа е преди всичко предизвикателство и престиж. Да си военослужещ е много отговорно, каза още тя.
В категории:
Бургас
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
