×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо дебелеем, когато имаме сериозна връзка?


04 Декември 2018, Вторник, 23:14 ч.
Източник: tialoto.bg

Вижте често срещани ситуации и тяхното решение

Още от бабите ни идва поуката и съвета, че пътят към сърцето на един мъж минава през стомаха му. И следвайки тази повеля, често не само не се грижим за фигурата на партньора, но и ние трупаме излишни килограми.

Защо когато имаме сериозна връзка стрелката на кантара най-често върви нагоре и какво да направим? Ето отговора на руския психолог Вячеслав Захаров, който разглежда четири от най-типичните ситуации в живота.

Ситуация 1: Тя е хипер активна

Всяка връзка е в пика на силата си през първите една-две години. И двамата са млади, свободни и все още без деца. За да демонстрира загрижеността си за любимия, всяка сутрин партньорът (в зависимост кой готви, но все пак в повечето случаи това е жената) изненадва с нова закуска. Вечер пък е време за оригинални вечери, все пак има достатъчно сайтове с рецепти.

Какво да направите:

1. Опитайте се да разберете дали подобни кулинарни изненади са му приятни. Обърнете внимание на външния му вид, качеството на съня.

2. Ако все още искате да готвите (може би готвенето е вашето призвание), обърнете внимание на това, което той яде през деня. Всъщност – какво обича изобщо. Може пък да не обича обилните вечери.

„Желанието да нахраниш може да бъде най-лесният начин да се погрижиш за любимия. Често се превръща като знак на нежност, внимание. Ето защо единият от партньорите разработва схемата „Обичам те, храня те“. Друга популярна проекция е „Аз правя за другия това, което искам да направи за мен“. Също така може да се окаже, че по този начин жената иска да докаже на себе си, че има стойност и е важна част от живота на другия.

Ситуация 2: Те просто обичат да ядат

Отстрани изглежда, че двигателят на отношенията на двойката се зарежда с разговори около готвенето и яденето. Храната за тях е култ и емоционален начин за общуване. А тези излишни килограми? Ами имат ли значение, след като сме се намерили?

Какво да направите:

1. Поставете си цели. Ако в колоната „Любов“ можете да поставите отметка, тогава намерете към какво друго да се стремите. Например, да се погрижите за здравето си, да намерите интересен начин да се откъсвате от ежедневието и да планирате отдих.

2. Започнете със себе си. За жените това е особено важно – да не убеждават за промяна, а да дадат личен пример. „Промените в една жена стават отличен стимул за промени и при нейния любим“, отбелязва Вячеслав Захаров. – Освен това най-често жената е отговорна за покупките на продукти и тяхното готвене. Ако в общата диета, здравословните ястия заменят познатите полуготови продукти, мъжът няма да има особен избор и ще се присъедини към правилното меню“.

3. Опитайте заедно да преодолеете съвместните лоши навици. Например, едновременно откажете еклерите с крем. Този метод е ефективен и при отказване на вредни навици като пушенето. В група е по-лесно да се стремите към всяка цел, включително загуба на тегло. Но не само под формата на състезания, а и като се подкрепяте един друг. Не всеки може да започне нов живот от понеделник. Проблемът е, че не е необходима мотивация за едно конкретно действие, а за дълги промени и пренебрегване на ежедневните радости, които не само развалят фигурата, но също така оказват отрицателно въздействие върху цялостното здраве.

4. Създайте дневник за хранене. Дневникът е истинска илюстрация на вашите хранителни навици. Това ще помогне да се оцени качеството и количеството на консумираната храна на ден. „Ако го поддържате за дълго време, ще видите с кои храни преяждате или кои вредни обичате най-много“, отбелязва Захаров.

5. Намерете индивидуално решение. След като анализирате данните от дневника, опитайте се да коригирате поне един или два проблема. „Да приемем, че пиете малко вода и често преяждате, защото тялото може да обърка чувството на жажда и глад“, казва експертът. – Значи трябва да следвате режима на пиене. Или, например, не ядете на закуска, но пък похапвате обилно на вечеря. Решението е за по-равномерно разпределение на общото количество консумирана храна през деня, за да не изпитате глад и да не чакате вечерята с нетърпение“.

Ситуация 3: Тя го храни, за да не се вглеждат в него

Да, има и такива ситуации в живота. Когато двамата са се запознали е имало завистливи подхвърляния от приятелки – „Какво хубаво момче!“. След няколко години красотата е изместена от наднорменото тегло и следите от всякаква атрактивност са заличени. Но любимата му дори се радва, защото няма поводи за ревност!

Какво да направите:

1. Започнете да работите върху взаимоотношенията. Разговаряйте и съвместно анализирайте от какво сте недоволни, какви неизпълнени желания имате.

2. Да осъзнаете, че имате работа с ниското си самочувствие. „Дори да имаме отношения от дълго време, една жена понякога не вярва, че тя може да бъде достойна за любов. Безкористната любов се заражда в детството и ако тя е липсвала тогава – живеем с една несигурност и в отношенията. Постоянното очакване, че мъжът ви ще ви напусне, и желанието да го контролирате във всичко, включително и чрез храната, е заложено именно от тази несигурност“, твърди Захаров.

3. Опитайте да работите над самочувствието си – да го повишите, но не за сметка на партньора. Необходимо е да отделите повече време за любимите ви неща, хобита и да разширите кръга от контакти и перспективи. Малко да отделите своя „свят“ от семейния. „Самочувствието се засилва от завръщането на чувството за самодостатъчност. Трябва ясно да осъзнаете, че светът няма да се срине, ако вашият любим не е с вас“, отбелязва психологът.

Ситуация 4: Те малко се виждат, което прави закуските и вечерите дълги

Те са млади и много се обичат. Имат много общи интереси, вижданията им съвпадат в много отношения. Изглежда няма никакъв недостатък в тяхната връзка. С изключение на едно – прекарват по-голяма част от времето си в работа. В резултат на това цялата комуникация се осъществява предимно на закуска и вечеря.

Какво да направите:

1. Да закусвате заедно е чудесно. Всеки знае, че денят трябва да започне със закуска, но не всеки знае каква трябва да бъде тя, за да даде енергия на тялото за страхотен старт на деня. Например, много хора свързват закуската с въглехидрати – овесена каша, сандвич, палачинки, плодово кисело мляко, зърнени храни с мляко. Такива закуски бързо увеличават кръвната захар, чувствате възход, но буквално един час по-късно, когато захарта падне, настава отново глад. Ето защо е важно да започнете деня си с протеинова закуска, а което е още по-важно – можете да я приготвите заедно за няколко минути – омлет, извара с плодове. И спестеното време може да бъде изразходвано отново заедно, но не на масата, а на сутрешен джогинг.

2. Потърсете други начини за споделяне на свободното време, не само с храна. „Започнете храненето у дома и продължете вечерта със съвместна разходка“, съветва Вячеслав Захаров. Като цяло, ако се замислите има много възможности – отидете на кино, вижте се с приятели, разходете се, вечеряйте в ресторант.

3. Направете „психологическо почистване“ в главата и ежедневието си. „Много процеси в нашия живот, включително храненето, достигат до автоматизация и това е лошо“, казва експертът. Опитайте се да слушате чувствата си. И може да установите, че изобщо не искате да вечеряте, а истинското ви желание е да разговаряте, увити в топло одеяло. Или пък секс.

И накрая, основното правило на хармоничните отношения за една двойка. Не забравяйте, че след като срещнете своята половинка, вие не преставате да съществувате като отделни личности. Така че не забравяйте за себе си. Потърсете всеки ден източници на вдъхновение, усъвършенствайте се, живейте ярко и интересно – така ще заразите и вашия партньор. Тогава и връзката, и тялото ще бъдат силни и здрави.



4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Re-3
05.12.2018 07:55:02
0
2
До време и зависи с кого ?
3.
до 1
04.12.2018 20:35:58
1
4
За едни под завивките в спалнята няма нищо интересно ,но за други има доста забавления.
2.
RE-2
04.12.2018 20:31:59
0
2
Когато е ерген, се прибира, поглежда в хладилника и си казва:
- Пак няма нищо за ядене.
И си ляга.
Като женен се прибира в спалнята.
Повдига завивките и си мисли:
- Пак същото.
И отива при хладилника в кухнята.
1.
RE-1
04.12.2018 20:31:02
0
2
Когато е ерген, се прибира, поглежда в хладилника и си казва:
- Пак няма нищо за ядене.
И си ляга.
Като жене се прибира в спалнята.
Повдига завивките и си мисли:
- Пак същото.
И отива при хладилника в кухнята.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори