×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сезонът в Трета лига: Нафтата спечели първото място, но не и интереса на привържениците, Черноморец се срина


Сезонът в Трета лига: Нафтата спечели първото място, но не и интереса на привържениците, Черноморец се срина
Нафтата има отбор, но не и клуб, докато при Черноморец е точно обратното - силен клуб, стабилно финансиране, но не и добър отбор
02 Декември 2018, Неделя, 08:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Созопол е приятната изненада – зимува на три точки от върха
Есенният дял в Югоизточната „В” група приключи вчера с изиграването 17-ия кръг. Нефтохимик загуби две точки при визитата си в Свиленград, завършвайки 0:0, Черноморец записа убедителен успех с 5:1 над Борислав (Първомай), а Созопол победи Хасково с 3:1 като домакин.

Шейховете ще зимуват на първо място с актив от 41 точки, Загорец са втори – 40 точки, Созопол трети с 38 точки, а Черноморец е на пет място, изоставайки с 10 пункта от Нафтата.



Безспорно Нефтохимик направи сериозна крачка към възраждането си. На пролет зелените ще посрещнат у дома всичките конкуренти за челните места и изглежда почти сигурно ще се завърне в професионалния футбол. Шейховете имат най-добрия отбор в спортно-технически план на Югоизток. Играят добър футбол, вкарали са най-много и допуснали най-малко голове в групата. Бургаската футболна легенда Диян Петков изгради силен отбор, който според мнозина би се справил много добре и в професионалния футбол.  Проблемите за Нафтата обаче не са в спортно-технически план, а в организационен. Казано по друг начин: Нафтата има отбор, но няма клуб. Публична тайна е, че се бавят заплатите и премиите за част от играчите, което e изненадващо, защото клубът привлече солидни и коректни спонсори в лицето на Тихомир Стоев, Анелия Златкова и Павел Бошнаков. Заради това и по-скоро проблемът е в бюджетирането и управлението на клуба. Друга негативна тенденция от есенния дял е, че Нефтохимик така и не успя да върне интереса на феновете. Зелените отново са в своя дом – на ст.”Лазур”, държаха първото място почти през целия полусезон и редяха победа след победа, но на домакинските мачове рядко имаше над 150 души. На трибуните в сектор „В” обикновено е само организираната фен фракция, както и ръководството. Няма ги дори децата от школата.

Обичайната гледка на мачовете на Нефтохимик - между 100 и 150 зрители на трибуните

Другият бургаски отбор в Трета лига  Черноморец е на обратния полюс – има клуб, но няма отбор. Организационно сините са на много по-високо ниво от Нефтохимик. Все пак коректно е да се отбележи и фонд „Заплати” е по-нисък от този на градския съперник. Акулите започнаха за своя сметка реконструкцията на ст.”Черноморец”, където се очаква да се завърнат през пролетта. В добро състояние са три от помощните терена на бившия стадион „9 септември", а финансово Черноморец изглежда стабилно. Проблемът е в спортно-технически план. Още през септември стана ясно, че селекцията на Радостин Кишишев трудно ще успее да се пребори за първото място, последваха пет мача без победа, с което отборът се срина на 5-о място в крайното класиране и откъсна от челната четворка. През втория полусезон Черноморец гостува на отборите от върха и както изглежда трудно ще се пребори дори за място в тройката. Единственият шанс за евентуална промоция е служебна покана от БФС за запълване на втория ешалон при разделяне на групата на две. Според правилника на футболния съюз покана за служебна промоция може да получат само тимовете, класирани в първата четворка на групата си. Т.е. – ако Черноморец ще гони по-високи цели обезателно ще трябва да направи сериозни промени в спортно-техническо естество.

Приятната изненада на полусезона е Созопол. Небесносините изпаднаха изненадващо в Трета лига и мнозина ги отписваха. Очакваше се да се превърнат в клуб от средата на таблицата, какъвто беше дълги години. Момчетата на Маргарит Димов и Румен Димов обаче опровергаха всички и в момента са на трето място, на три пункта зад лидера Нефтохимик. През пролетта Созопол ще посрещне на собствен терен Марица, Загорец и Черноморец, а единственото по-сериозно гостуване се очаква в Бургас – на Нефтохимик.


Възпълничкият Станимир Баев(с жълто), известен с прозвището Рикелме, е като Марадона в Трета лига

Другият отбор от региона – Карнобат се представи под възможностите си през този полусезон и е на 15-то място от 18 отбора, само на три пункта от зоната за баражи. Карнобат има известни финансови проблеми и ще са необходими сериозни промени, за да си гарантира спокойна пролет.

В категории: На терена , Спорт


16
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
16
Коментара по темата
16.
Само Черноморец!
03.12.2018 10:28:42
3
2
Големи тъпани сте. Всички отбори в челото са такива изпаднали от професионалния футбол, освен Загорец.
Черноморец играе с нов отбор, сега го изгражда. Не ни слагайте извън сметките за първото място, само стойте и гледайте. Нафтата нямат отборю, имат плащачи, където е необходимо.
15.
аз
02.12.2018 20:17:05
1
4
Анализът за Черноморец в точен в частта си за организация. Така е, клубът със собствени средства придобити от спонсори и фенове върви напред. Ние нямаме ръководители от типа кърлежи, които да смучат спонсорски пари и да се водят някакви "директори" на отбор състезаващ се в аматьорските групи. И нещо друго - Черноморец загуби всичките си важни мачове, след като надиграваше съперниците си и редуваше пропуски и положение. Да загубиш от Марица след 16 чисти пропуска и 20 удара във вратата им и с две греди срещу 4 удара в своята и 3 допуснати гола говори, както за нещо друго, така и за липса на голмайстор. Този, който твърди, че Кишишев пише на халваджийски тефтер е добре да стане от ушите и очите си. Човек даващ лични пари за каузата със сигурност има пари да си води записки на нещо по-различно от тефтер. И нещо друго - авторът е направил добра ретроспекция, но ще допълня, че мазута идва от професионалния футбол, като само преди два сезона профука бюджет от 3 000 000 за да се превърне в дайре в А група, а впоследствие да се превърне и в такова в Б група. Този отбор, с тази организация и стил на работа - няма бъдеще, или по-скоро ще бъде една бездънна яма. Не може случайни хора да водят този отбор, а после да се чудите, защо бизнесът не дава пари в него. Няма сериозен тим в света, който да се управлява от доскорошни фенове с чужди пари.
14.
Нафта до край
02.12.2018 18:37:13
3
6
Вън Тодоров и треньорчетата окопали се около него.защо не допуснахте Алекси Желязков в клуба.мишки крадливи.той беше нашия човек,който можеше да подобри нещата.вън всички.няма да стъпим на мач докато са там тези.бойкот до края.
13.
GF
02.12.2018 14:34:31
1
6
Само казвам Тотодоров и повече няма нужда.Фенове няма и как да има с този некадърник Николай
12.
Нагъл
02.12.2018 13:27:57
3
4
Вън Тодоров и сие.стига с групичката около него пиявици и заплатажии.взимай си треньорчетата и напускайте Нафтата.заради Николай стадиона е толкова празен.вън брадясал крадец
11.
A
02.12.2018 13:03:02
2
0
A
10.
Pllamen Nikolov
02.12.2018 12:53:37
3
4
И другото ,което .. само на мача шарана имаше над 150-200 зрители . На всички останали сме все едни и същи 50на човека, но при тези цени на билетите няма как да е друго !
9.
Мока
02.12.2018 12:52:46
2
5
Реално погледнато, а и резултатите и играта го показват от четерите отбора от региона най-напред игрово и организационно е отбора на Созопол. Една от двете загуби на лидера е от тях след обрат. Черноморец издишат и едва ли ще могат да се преборят за нещо повече от 4 то място. Нафтата за момента са с точка преднина на върха, но "войната" между фенове и ръководство няма да доведе до нищо добро и догодина ще се сринат, максимум 2-3място.Карнобат не играят зле, но явно там липсата на точки води до някакво напрежение в отбора, няма да изпаднат като едва ли ще завършат в горната половина на таблицата. Макс 10-то място.
8.
Пламен Николов
02.12.2018 12:51:45
3
5
Добутахме есенния полусезон до първо място , но пари за футболистите няма . Напролет ще е чудо , ако въобще имаме отбор . Иначе треньорите и някой от приятелите на Ники Тодорв си вземаме парите навреме и всичко е точно !
7.
Здрасти
02.12.2018 12:51:01
1
3
Флегман, Свиленград и Нефтохимик завършиха 0:0. Поне една статия без досадни грешки няма ли да напишете?
6.
Дрон
02.12.2018 12:41:08
1
4
Изненадващо стегнат и обективен анализ на футболна тема.
5.
Нафта
02.12.2018 12:39:33
5
5
Нефтохимик има организацията на професионален клуб, има най-добрия мъжки със щаб от старши треньор, трима помощници, администратор, доктор и масажист. Отборът най-добрия в групата. В школата работят 11 треньори. Школата е най-голяма и най-продуквната. В Черноморец Кишишев пише на халваджийския тефтер какво да тренира днес и от къде да вземе 5 лв да почерпи някой съдия. Няма щаб,няма администрация, имат 5 треньора в школата, отбора им не става за нищо. За каква организация говорите по-точно, че не ми става много ясно
4.
*********
02.12.2018 12:30:06
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
Ариес
02.12.2018 12:24:35
0
4
Тодоров, искам да си секси, косматко!!! Жалък, комплексиран и с его на жозе мауриньо. Къде са феновете, обратна кофа? Хората, които те направиха човек. Забрави като ходеше.на срещи с хавайски ризи и къси гащи. И хората около теб умираха от срам. Излез пред медиите и говори.
2.
Иво
02.12.2018 12:23:15
0
3
Колко е цената?
1.
мен
02.12.2018 12:01:52
3
3
Защо няма публика ? Безинтересен въпрос кажете цената на билета , и сами ще разберете .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори