×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

20-те най-добри архитектурни обекта за 2018 година (СНИМКИ)


30 Ноември 2018, Петък, 08:00 ч.
Източник: bgurban.com

Вижте класацията за най-красивите сгради, построени из целия свят



Всяка година списание Time изготвя класация за най-красивите сгради и обекти, построени през последните години из целия свят. Като цяло подборът е много добър и съм съгласен с почти всичко. Така че препоръчвам Ви да се отбележите тези точки на картата и ако случайно пътувате на там да погледнете как трябва да изглежда добрата и качествена съвременна архитектура. Може да започнете с тези двадесет архитектурни проекта.

Музеят на съвременното изкуство Zeit MOCAA

Това е най-големият музей на съвременното африканско изкуство в света и е открит в Кейптаун пред година. Той е разположен върху бивш силозът за зърно, построен през 1920 г. и използван до 1990 по предназначение. Проектът на сградата е изработен от британското архитектурно бюро Heatherwick.









Жилищен комплекс Mar Adentro

Той е построен под ръководството на архитектурното студио Miguel Angel Aragones в град Сан Хосе дел Кабо (Мексико). Състои се от минималистични модулни къщи, изработени специално за този проект. Всички жилища са напълно обкръжени от вода, а гледката от прозорците е към морския хоризонт.









Културен център Teopanzolco

Още един проект от Мексико, този път в град Куернавака. Този културен център е построен срещу археологическата зона и по форма наподобява пирамида на ацтеките. Вътре има голяма концертна зала и работни помещения: аудитории, гардеробни, хранилища, работилници и др.









Филхармонията на Елба

Филхармонията на Елба е концертна зала в Хамбург, разположена на остров Грасброк на река Елба. Сградата е издигната върху покрива на стар склад, построен през 60-те години и това е един от най-скандалните проекти, чийто строеж отнема повече от 10 години. Сроковете за приключването му постоянно се удължавали заради искове и смяна на изпълнителите, а построяването му струвало 789 милиона евро вместо планираните 77.









Научният музей Експериментариум

Експериментариум е музей в малкия датски град Хелеруп. Преди време това е било цех на пивоварната Tuborg, но през 1991 г. сградата придобива ново значение. Най-запомнящата се особеност е огромната медна спираловидна стълба, олицетворяваща спиралата на ДНК.









Националният мемориал на мира и справедливостта

Разположеният в Алабама мемориал е посветен на жертвите на линчуване и расистки терор в Америка. Състои се от повече от 800 монументи, по един за всеки американски окръг, в който поне веднъж е имало линч. Не всеки монумент са изписани имената на жертвите.







Сауната Löyly

Сауната е важна част от финската култура, поради това няма нищо чудно, че решили да построят една точно на крайбрежната улица на Хелзинки. Сградата се появява в рамките на проект за развитие на бившата индустриална зона в нещо по-привлекателно.









Библиотеката Binhai

Това е една от сградите в големия културен център на Тиендзин. В центъра е разположена голяма сфера, от която като вълни излизат книжни лавици. В другите части на сградата са разположени учебни аудитории, книгохранилища, служебни помещения, читални и зони за почивка.







Център за културно наследство и изкуство Tai Kwun

Това е най-големият реставрационен проект на Хонконг, в резултат от който 16 бивши полицейски участъци, съдебни сгради и затвори се превърнаха в музей, посветен на историята на града от времето на британското колониално господство.







Център на световната култура на крал Абдул-Азиз

Този проект е реализиран от саудитска нефтена компания в рамките на договор за съдействие за културното развитие на страната. Културният центъра е разположен в град Дахран в източната част на Саудитска Арабия. Включва киноцентър, концертна зала, библиотека, изложбени зали и архиви.







Въздушната градина SEOULLO

Това е пешеходна зона за разходки в центъра на Сеул, построена върху основите на автомобилна естакада. Дължината й е малко по-малко от километър, като по цялото й протежение има кафенета, изложбени зони, батут за деца, сцена, детски театър и информационен център.









Център за култура и изкуство Sea World

Този културен център е открит в Шънджън преди година. Сградата е проектирана от японския архитект Фумихико Маки. Той се превръща в площадка за изложби и мероприятия, посветени на различните области на дизайна.







Международен център за пещерно изкуство

Този музеен център се намира във френския град Монтиняк и в него се съхраняват близо 600 праисторически пещерни рисунки и около 1000 гравюри, пресъздадени от група художници. Сградата е проектирана съвместно с археолози и сценографи, за да се създадат максимално интересни и уникални маршрути за посещения.









Лувър в Абу Даби

Музеят е открит в ОАЕ през 2017 г. Сградата е създадена като част от културния център – след време тук ще се добавят още два филиала на световноизвестни музеи – на музея Гугенхайм и Националния исторически музей на шейх Заид. Има 26 отделни галерии, конферентни зали, ресторанти, магазин и кафене.







Сенегалската културна резиденция

Това е културен център в едно от селата на Сенегал, който е спонсориран от американски благотворителен фонд. Тук са организирани места за търговия, изложби, представления и образователни мероприятия, дори има възможност да се наеме жилище, ако сте художник, скулптор, фотограф, музикант или танцьор.







Хотел Morpheus

Тази сграда е проектирана от архитектурното бюро Захи Хадид. Построена е в Макао – специален административен район на Китай, който е наричан китайския Лас Вегас заради изобилието от казина и развлекателни заведения. В хотела също има казино, два театъра, търговски център и 20 ресторанта.









Хотел на дървото

В тази малка огледална къща на дървото има спалня, вана, малка гостна и тераса на покрива. Тук могат да се сместят двама души. До къщата се стига чрез въжен мост. Намира се в горите на Швеция.







Парк Зарядие
Русия, Москва.










Художествен център Tippet Rise

Състои се от изложбена зала, концертна площадка под открито небе и няколко красиви скулптури на фона на безкрайния пейзаж на щата Монтана. Отначало културният център бил замислен като ранчо за художници и музиканти, но след това прераснал в нещо много по-голямо.









Златният мост

Тази нова виетнамска забележителност представлява мост, лежащ в две огромни ръце. Измъчените покрити с мъх ръце, изглеждат сякаш са  издялани преди хиляди години, но всъщност са от леки телени конструкции, като няма и година от построяването им.









В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори