×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова прибра протестиращи в снега пенсионери, призова депутатите веднага да им гласуват исканията


Нинова прибра протестиращи в снега пенсионери, призова депутатите веднага да им гласуват исканията
Лидерката на БСП даде брифинг с пенсионерите, след това ги покани на балкона, за да гледат пленарното заседание
28 Ноември 2018, Сряда, 17:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

От ГЕРБ отговориха, че повишените разходи могат да счупят системата


БСП покани в парламента представители на протестиращите в снега днес пенсионери и бивши военни. Лидерът на партията Корнелия Нинова даде пресконференция с тях и обяви: „Тук сме заедно, защото ще представим и техните искания в зала, ще ги отстояваме и ще ги гласуваме. Смятаме, че е справедливо.”
Това стана, докато в пленарна зала течеше дебатът за бюджета за държавното обществено осигуряване и вдигането на пенсиите.

На брифинга се изказа председател на инициативен комитет за петиция и декларация, които те внесли в Народното събрание през май. Основните им искания били основно за преизчисляване на старите пенсии и повишаването им.
Днешният протест бил втори подред след октомври, когато пенсионерските и военните съюзи и организации били заедно.
Целта била да не ги разделят, за да ги владеят.

„И за в бъдеще ще ни виждате все заедно, докато постигнем успех. Единствено парламентарната група на БСП откликна на нашите искания. Ние бяхме поканили всички парламентарни групи, но само те откликнаха и ще внесат нашите предложения”, обяви председателят на инициативния комитет.

Изказвания направиха и другите представители на пенсионерите. Тя обясниха, че се чувстват забравени. Никой не им обръщал внимание, включително президентът и европейски институции.

Корнелия Нинова прекрати брифинга и покани пенсионерите да се качат на балкона и да гледат пленарното заседание на живо.
Веднага след това Нинова направи изказване пред депутатите.
Тя обясни, че искането на възрастните хора било за преизчисляване на старите пенсии към средния осигурителен доход за 2017 г. Това щяло да увеличи разходите с 1,6 млрд. лева.
Ние искаме да се приравнят към 2013 г., защото не сме популисти. Не обещаваме невъзможни неща
, обяви Нинова.

От ГЕРБ отговориха, че и те искат по-високи пенсии, но системата трябва да бъда съхранена, а не разрушена.
Тома Биков каза, че парите за пенсиите идват от сега работещите и от майките с деца. Депутатът от ГЕРБ видя противоречие в исканията на БСП да се увеличат и социалните плащания на младите, и тези на пенсионерите.

В категории: Политика


Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 5
4
Коментара по темата
4.
Ала-бала
28.11.2018 21:12:00
0
0
Увеличение на пенсиите е възможно само след увеличение размера на осигуровките за прослужено време и старост.
3.
Много смешна Импексова
28.11.2018 17:08:25
2
2
Започвам да си мисля,че Бойко има договорка с г-жа ”Лъжа”,тя да подскача за щяло и нещяло,но не и за това,което е значимо. Тази женица слаба като политик и лидер,прави всичко възможно да отслаби БСП и да бетонира Бойко на власт. Естествено те всички са ”богоизбрани” милионери и са от ”един и същ театър”,а народа е публиката,все по-неразбираща от въпросния театър.
2.
Браво!
28.11.2018 14:51:59
3
6
За пореден път ГЕРБ доказват че са с извън земен произход. Те нямат родители , баби и дядовци. Не може възрастните хора да се държат с 200-300лв. пенсия.
1.
Джо
28.11.2018 14:42:08
5
6
Да ги пита откъде са парите които хвърлят от балконите и как стигат до Бузлуджа да се хилят и плюскат кибапчита.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му 43-годишният мъж е спрян в 11 часа сутринта, в района на кръстовището на кв. Каменар 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж Ето кои са те  Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? По време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество специални вещества, които са необходими на организма ни, за да функционира правилно Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Ето кои са те  Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Практичен десерт, който със сигурност ще ви хареса Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца Правете това и ще се къпете в пари Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец Защо държавните служители получават по-високи пенсии Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори