×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Настъплението на невежия висшист


17 Ноември 2018, Събота, 20:39 ч.
Източник: svobodnoslovo.eu

Поколението, което сега обучава, е най-неграмотното и неадекватното, но пък с най-голямо самочувствие и претенции и за това има проста причина


Около 15 млн. лв. щели да изхарчат родните студенти за осми декември. Такава прогноза направиха от Института за анализи и оценки в туризма. Хотели и механи излязоха с атрактивни оферти. Полицаи плъзнаха из зимните курорти и туристически локации, за да гарантират сигурността в празничните дни. От телевизионните екрани поздравяват бъдещата смяна абсолвенти, усмивки и петмез. В социалните мрежи сигурно си разменят поздравления „за всички, които са, или са били студенти”, спомени и черно-бели снимки. Всичко за празника е помислено, а за утрешния ден? За бъдещето им кой ще помисли?

Един професор ми каза, че поколението млади студенти, което сега обучава, е най-неграмотното и неадекватното, но пък с най-голямо самочувствие и претенции. Толкова ниско нивото никога не е било, казва той. А кой е виновен за това? Учителите викат – семейството и политиката, политиците викат – училището и родителите, родителите викат – учителите и обществото. А обществото сме всички ние. И всичко тръгва от детска възраст – да се научи детето на труд и дисциплина. За да е полезно и ефективно най вече за себе си. Обаче нюейдж идеите „да не бъде ограничавано, да се изявява свободно”, неразбрани правилно от невежите умове, раждат извращението на пълната слободия и пасивно неучастие в пропадането на детето. Отделно много родители сами едвам се справят с живота и нямат време за децата си.

Те растат без съзнание за граници, без възпитание и критерии, оставени сами на себе си, без подкрепата на добрия пример, учещи живота от улицата, от съмнителни авторитети, културата на мола и  програмата на „Планета”. И  после – къде сбъркахме? Достатъчно е човек да види най-гледаните реалити-шоута, напомпаните със силикон водещи, най-продаваните вестници. Или как пишат родителите им в социалните мрежи. Масово там ще видите хора, коЙто не знаят нито кога се слага пълен член, нито вникват какво е имал „Впредвид” авторът, а още по-малко пък отварят културни медиЙ или книги. Е, защо им е, нали четат фейс книгата – там ако нещо не е казано, значи не съществува. Според скорошно изследване над 60% от българите не са купували книга през последната една година. Вярно е, че за мнозина книгата е вече лукс, но и към Библиотеката няма интерес. Едва 13% от анкетираните заявяват, че са вземали книги от библиотека в последната една година. Останалите 87% твърдят, че не са. Но пък масово гледат Биг Брадър, вълнуват се, коментират го и познават отблизо всички участници. Какви да са наследниците им? Ще кажат някои, има електронни книги – да, но на мнозина не им личи да четат и тях.

И вместо да пишеш в социалните мрежи истерично „Имам най-страхотния син!, Обичам дъщеря си!”, иди и им го кажи в другата стая. Малоумието да изглеждаш, създавайки измислена реалност, докато нещата реално се разпадат. Не бива да се забравя, че на децата им е по-трудно, отколкото на нас. В капана на трудната си възраст, в търсене на себе си, те нямат посока, нямат ценности, които да ги осмислят. Училището също не ги улеснява. Не говорим само за остарелите на много места, методи на преподаване. Достатъчно е човек да разгледа 4-5 учебника, за да се демотивира и обезсърчи от безумията и антилогиката, която прави написаното трудно за разбиране дори от възрастен.

Като резултат, специалисти отново предупреждават, че близо 40% от завършващите средно образование в България са неграмотни. Те не владеят в необходимата степен правописа и пунктуацията на родния си език. Не могат да извършат елементарен анализ на кратък текст, неспособни са да разчитат дори елементарните схеми и графики. И това особено проличава в университета, ако въобще стигнат дотам. А когато стигнат, не знаят къде се намират. Обаче са върха на сладоледа. И когато влезеш във Фейсбук, разбираш защо. Илюзията на популярността, която мрежата създава изглежда компенсира всички липси. Позьорски снимки изразяващи „долче вита”, подражаване на силиконови кумири и лайкове помпащи самочувствие без покритие. Да изглеждаш, не да бъдеш. Това извращение води до желанието всеки втори да иска да е популярен и да го дават по телевизора. Затова е и този наплив към участие в реалитита – всеки иска да е звезда, да е признат, без да има покритие за това, без да е положил труд, усилия. Измамата на лесната слава. Модерните и скъпи играчки, виртуалната популярност и възможностите на съвременната козметична индустрия за превръщане на всяка зелка в принцеса, създават илюзия, че „ние сме най-яките”. Заблудата за изключителност, без покритие и грам реална преценка за себе си по-късно има нелепи последствия при сблъсъка с реалността.

Така напомпани с нищо, те влизат в университетите, с лекотата, с която сядат зад волана пили, дрогирани и без книжки, защото знаят, че няма контрол и последващи санкции. Липсата на дисциплина и санкции води до тотална развала. И преподавателите разбираемо вдигат ръце. От липсата на елементарна грамотност, от неспособността им да мислят. Те нямат и минимума обща култура – не знаят кога е създадена българската държава, кой е Паисий Хилендарски, дори на въпроса кой е Хитлер никой не е могъл да отговори в университетската зала. Примерите са от споделен опит на преподаватели. Дори не знаят къде се намират – там са, не за да научат, а да вземат диплома. За тях ученето не е ценност. Още повече, че в университета се влиза лесно, не като едно време, когато само отличниците и положилите много труд влизахме. И не всеки завършваше. А сега това е гарантирано, без значение колко непригоден и мързелив си.

И университетите, вместо да бъдат сито, стимулират незнанието, неграмотността и неполагането на труд. Системата парите следват студента, опорочи изначално висшето образование. То се базира единствено на принципа за търсене на максимална финансова изгода, което не кореспондира с академичните изисквания на съвременното образование. Нереално големият брой университети доведе до тотална девалвация на висшето образование. Растящият брой на завършилите средно образование, напускащи страната, намалява броя на студените у нас с всяка изминала година. Много вузове и специалности остават с незаети бройки, дори във водещите университети, което ги принуждава да приемат студенти и с 3-ки и с 2-ки, само за да си запълнят бройката. Проблемът може да се реши като се закрият поне 1/3 от тези вузове и неефективни факултети, за да се вдигнат критериите за влизане, да се засили конкурентния принцип и да има някакво сито. Не да бълваме висшисти на конвейер, които след това се пласират в сферата на обслужването, на позиции, които не изискват висше образование. В същото време, има недостиг на професии, които изискват средно специално образование, основно в леката и тежката промишленост. И защо са нужни толкова университети – дипломата от Пернишкия университет или Ботевградския (някога колеж), с какво ще се конкурира на пазара на труда?

Ако бизнесът контактува с университетите, може да се правят анкети в кои области не достигат специалисти, и от кои пазарът няма нужда, защото е пренаситен. Или на завършващите студенти да им се осигурява практика с възможност за продължаване на работа. Според изследване на БСК повечето квалифицирани специалисти на ключови длъжности са вече в предпенсионна възраст, а младите завършват ненужни специалности, поради което е възможно до няколко години цели отрасли да останат без подготвени кадри.

И докато качеството пада, цената му се вдига – университетските такси продължават да нарастват. За сравнение, в развити държави като Дания и по-голяма част от Германия, образованието е безплатно. На фона на това, в най-бедната държава с най-ниски доходи, и „безплатното” образование е платено. Но пък който иска да си плаща, има опции – вузове, в които влизаш без изпит, или с тест за дебили. Благодатен за тях е и добре развития пазар на фалшиви дипломи. Изследване сочи, че през последните 20 години между 350 000 – 400 000 български граждани и голям брой чужденци са придобили фалшиви дипломи за образование и фалшиви документи за квалификация. Мерки срещу фалшифицирането на дипломи бяха предприети, но късно. Преди 2-3 години имаше такъв бум на научни звания и степени, че човек ще каже, че сме академична общност. Много доктори на науките, много мозък на тая малка територия. И при толкова учЕни, все неуки и прости ходим.

Накрая ордата от неграмотни и неподготвени висшисти излиза от университета със самочувствие на изключителност и се държи като че да е комплимент за всеки работодател. Защото те са ВИСШИСТИ, млади, красиви, те са cool, и няма да работят за по-малко от 1000 лева! Как така ще работят за 600 или 750 лв. – заплати каквито иначе имат над 1,5 млн. българи, в това число учители, медицински персонал, журналисти също има с доход 650 лв. А пикльовците с нула стаж, никаква подготовка, защото не учат, за да знаят, а само да се дипломират, неставащи (към момента) за друго, освен за показване (модел, консултант – продавач), искат заплата, която следва да заслужат след солидна практика, развиване на умения, с които да носят полза. Е, мнозина от тях ще получат исканата заплата, и то веднага, с протекции, нищо, че са непригодни. Затова после навсякъде, във всички сфери е пълно с некомпетентни хора. И като решиш да ползваш някаква услуга, питаш поне 5 човека за препоръка на специалист, защото в която и сфера да ползваш услуга, или са некадърни, или са мошеници, или и двете. Да попаднеш на експерт, който да ти свърши качествено работа, и да е коректен, е някаква рядкост. И после се препредава от уста на уста, както някога се споделяше къде ще пуснат банани. До това доведе имитацията на образование и тежката шуробаджанащина на всякакви негодни „кадри”. Да има кой да ти отвори ”вратите” и да ти даде шанс е нещо чудесно, стига да положиш усилия, да оправдаеш този шанс и да се научиш. Но мнозина предпочитат просто да паразитират. Какво ще стане, когато годните, които са в предпенсионна възраст, се пенсионират, и дойде време на негодните? Още повече, че тогава 1 работещ ще трябва да издържа 3-ма неработещи…Мила родино. За да завърша с малко оптимизъм – има немалко будни, любознателни млади хора, които искат да знаят и могат. Те печелят златни медали, те търсят, четат, пишат, и ще се научат сами, въпреки системата. Нека поне им създадем условия да ги задържим, че в тях ни е надеждата!

Автор: Светлана ВЕЛЕВА



45
Коментара по темата
45.
DA
07.01.2019 01:15:04
0
1
Добра статия, но за съжаление, пълна с граматични грешки.
44.
боиила
01.12.2018 11:57:45
1
1
Прекрасна статия и чудесен анализ Светлана! Нека всеки се замисли какво може да направи, за да се променят нещата към по-добро! И най вече от просветното министерство, за промяна на заплащането, обвързано с РЕЗУЛТАТИ!
43.
Отчаян
28.11.2018 21:32:00
0
3
Самият факт, че за да прочетеш статията, се налага погледът ти постоянно да бъде запълван от коефициенти за залагания на мачове, е повече от показателен в какво време живеем и какви деца възпитаваме. Напълно съм съгласен с "Алиса" (41.) с изкл. на това, че според мен и самите деца са част от проблема - те също са хора и са част от об-вото (както родителите, учителите, политиците и т.н.) и могат (и трябва) да имат инициативата да видят какво още има освен FB, чалгата, телефона за 2 500 лв. и "яките" дрешки, но защо ли предпочитат по-лесния вариант...?
42.
патриот
27.11.2018 20:45:39
0
3
Има нещо по страшно,НПО-та плащат на цигани да учат медицина което е страшно,защото просто не става,пишат се оценки,дават се изпити ей така!България ще се погуби като националност!
41.
Алиса
27.11.2018 12:14:14
4
4
Текстът е доста критичен и точен, но ми липсва анализа и предложението за преодоляване на състоянието. Иначе да, децата ни са неграмотни (според критериите отпреди 50 г), но и ние ги обучаваме на неща, които няма да им трябват, т.е. проблемът не е в децата.
40.
Аристотел
27.11.2018 08:03:50
0
10
„Днешните младежи не мислят за никой друг, освен за самите себе си. Нямат никаква почит към родителите си или уважение към по-възрастните. Говорят така, сякаш само те знаят Истината, а нашата мъдрост за тях е просто глупост. Колкото до момичетата – те са нахални, безсрамни, без никаква женственост в поведението си или в начина си на обличане…“ Аристотел, около 300 г.
п .н.е.
39.
Дани
26.11.2018 20:46:58
0
2
Нюейдж - много хубава българска дума!
38.
Друг учител
26.11.2018 17:56:54
0
2
ДАСКАЛЕ, запетайката е между тъпи и фалшиви, а не там, където си я сложил! Да тъ ................... у ДАСКАЛА!
37.
Учител
26.11.2018 06:52:13
2
6
За болшинството от децата реалният свят е в … телефона. Родителите са с нисък родителски капацитет и … за да нямат проблеми с отрочетата, всячески им угаждат. А писне отрочето, че му е трудно, мама тутакси хуква да се кара на … учителя. Даже не отваря да погледне тетрадка или нещо такова, щото там ще види как отрочето нито внимава, нито пише в час. КРИТЕРИИТЕ на Бай Ганьо за успех в обществото за абитуриентите са си съвсем … нормални. Много ВУЗ-ове въведоха "езикова култура" за новопостъпилите си студенти, тъй като са неграмотни. Матурите ( и в 7, и в 12 клас, а най-вероятно и след 10 клас) просто са "сваляне на летвата" - задачите, на които има най-много грешки тази година, догодина просто ги няма: или в самата матура, или в материала, влизащ в матурата :) От почти 30 години МОН "реформира", като единствено мести материал от един клас в друг. И не смее да направи една истинска матура. И как да направи, като около 40 % от учениците не могат нито да четат, нито да осмислят прочетеното. В същото време има деца, които са адекватни на образоваността, но …. матурите ни не са за тях :) Учителите не си причиняват това неизбежно зло - вместо да пишат доклади за всяка двойка за срока, не е ли по-добре да пишат тройка? Така образованието и матурите са за …. мърльовците, наглеците, неположилите труд.
36.
Петър Б
25.11.2018 18:50:47
0
8
Браво! Много точно казано с необходимата доза патос и правилното отношение.
35.
Проф. Милко Сираков
25.11.2018 10:32:14
2
15
Малко допълнение, в интерес на истината. Все пак има и немалко умни деца постъпващи по нормален начин и учещи сериозно. За съжаление малка част от тях решават да останат в България след като завършат и се сблъскат с безхаберието, връзкарството и некомпетентността ширещи се навсякъде.
34.
Проф. Милко Сираков
25.11.2018 09:59:37
3
14
Абсолютно, дума по дума, подкрепям написаното. Като човек, доскоро преподавал на т.н. "англоговорящи" студенти - медици, мога да включа и една огромна (без преувеличение !) част от тях в "групата". Постъпили да учат медицина (!) без приемен изпит, а ако се съди от интелектуалното ниво - някои и без средно образование (не преувеличавам !), които са влезли, а и завършили с помощта на "добри хора" щедро отблагодарени, разбира се, за помощта... Хора, които ще разнесат "славата" на нашето "образование" не само в Европа...
33.
Филипова
24.11.2018 20:28:17
6
6
Нека тези, които пишат, да пишат правилно, спрямо книжовните норми. Не се опитвайте да изказвате "високопарни" мнения на неграмотен език!
32.
Павлето Атанасова
24.11.2018 18:01:27
19
6
Жалко е всичко,статията не отговаря на истината.Измислени статистически данни. Някои каже нещо и всички почват да повтарят как това било,онова било.Всичките ученици и студенти сме тия,нашите деца, внуци,племенници и т.н ,а с тази статийки обиждаме себе си и тях.Мисля,че това е грубо и трябва да спрем да се самоунищожава.Ние сме достоен народ правейки се във всяка ситуация.Ние и децата ни ,после и техните деца живеем в динамична среда и е нормално всеки да се адаптира и развива с "днешна дата".По отношение на търсещите специалисти мога да кажа,че всеки се обучава,дай му добър стимул и никой няма да откаже да работи и да се усъвършенства.
31.
Силвия Рангелова
24.11.2018 17:31:04
8
11
Подкрепям напълно авторката на статията. Неприятни и болезнени констатации, но това е действителността за съжаление. Много бих желала да има компетентни и упорити хора, които да посочат пътищата за преодоляване на това положение.
30.
.
24.11.2018 13:57:25
2
10
Точно!
Те това те то, поколението на делегираните бюджети.
29.
Теодор Димов
24.11.2018 12:41:59
1
11
БРАВО! Много точно определение на реалната ситуация в болната ни народопсихология и уникално безпътна действителност....
28.
Златка
24.11.2018 05:11:53
0
7
В казаното до тук не става дума за това какво за младите е изграждане на характер и личностно израстване защото в тяхното съзнание те са ненужни и без значение, а това се учи в семейството, което вече не е от значение, липсва примерът на отговорните и заинтересовани родители.
27.
Снежана Григорова
23.11.2018 18:22:28
3
9
Занимавам се с търсене и подбор на персонал и потвърждавам написаното. Как допуснахме да Стигнем до това? Няма един виновен - така ни е по-лесно.
26.
Петър
23.11.2018 18:16:17
6
7
Това е типично за "свободния демократичен и либерален" свят. Защото е програмирано, ръководено и насаждано упорито и агресивно.
25.
Даскалова
23.11.2018 18:15:22
3
12
Поздравления за автора! Много точно казано!
24.
Харе Кришна
23.11.2018 16:24:49
3
9
Съгласна съм с много от написаното! С почти всичко! Но! Кой нормален ще иска да работи за 600 - 700 лв? Естествено, че никой! Как се оцелява с такива пари, да попитам авторът на тази статийка?...
23.
Maria
23.11.2018 12:50:20
5
4
Za sajelenie fenomenat e globalen...Kazvam go ot opit. V Severna Amerika obrazovanieto v uchilishte principno e zle a v poslednite godini oshte poveche. V Italia se kupuvat diplomi, sashto. E poznata svetovna taktika da se zadarji naroda ogranichen i da se manipolira po-lesno. Zvuchi moje bi prekaleno kato konspiratzia, no za sajelenie e fakt....Raboti. Promtanata moje da doide samo ot semeystvoto i savestni uchiteli. Demek ot vsichki nas. Vsichko ot nas si zavisi. Uspeh!!!
22.
хехе
23.11.2018 11:49:59
3
7
В подзаглавието би трябвало да е "сега СЕ обучава". След прочит става ясно, че това е копи-пейст от текста, но с изпусната важна част.
21.
Светла
23.11.2018 09:43:24
1
11
Поздравления за статията! За съжаление всичко казано е вярно.....
20.
П. НИКОЛОВ
23.11.2018 07:52:14
2
13
По -точно не може да се каже!!!Абсолютно вярно!!!
19.
Петя
23.11.2018 07:38:12
2
13
Умните и четящите ги изместват шуробаджаначки със хиалурон и силикон, защото знаят да ближат гъза на шефа и не са му конкуренция в знанията и уменията. Ценностите на цялото общество са изродени, защото парите определет самочувствието на младежа, а не неговата хуманност.
18.
Грамотен кат да ней без хич
22.11.2018 20:04:52
1
10
След "най" се пише тире ("-").....
17.
Виктория
22.11.2018 19:38:37
4
1
Тези всички хора от снимката знаят ли, че ги наричате невежи?
16.
Дипломи на килограм :)
22.11.2018 19:07:32
2
7
Прост народ, слаба държава!
15.
Учен Петко
22.11.2018 18:51:19
2
5
Веднъж питам една:
- С какво образование си?
А тя:
- "Више" :)
14.
Митко
21.11.2018 08:41:58
3
8
Всички сервитьори в София завършиха ”висшу” във въпросния ”вуз” в Ботевград.
13.
123
18.11.2018 11:19:07
1
6
Вярно е
12.
Не запознат
18.11.2018 10:19:54
2
8
Запознат,не мислиш ,че познанията,за които говориш се придобиваха в средния курс на обучение? Грамотност се придобива/поне така трябва да е/ още в начален курс... Явно нещата са изтървани изначално и в основата си.
11.
Запознат
18.11.2018 09:05:49
2
12
Статията е самата истина за моментното състояние на много млади хора! Общувал съм с много млади висшисти с различни специалности, и съм се натъквал на това, че нямат елементарни познания за много неща, които ни заобикалят - общество, политика, история, география и др. Масово са неграмотни - не могат да се изразяват писменно, както е по правилата! А в същото време са със страшно голямо самочувствие. Но без покритие.............
10.
Учителят Тео
18.11.2018 00:15:40
0
10
"Зад българската диплома, може да се крие както гений, така и кръгъл идиот."
9.
Герги
18.11.2018 00:09:51
1
8
Ами те 95% от студентите изкарват висше за презтиж да ги мислят, че са умни.
Нищо, че когато тръгнат да общуват с някой не могат да кажат две изречения правилно.
И между другото масово забелязвам хора във фейсбук (предимно са жени, ама от ония със силикона и джуките) да копират мъдри и умно цитати и да ги постват на страниците си, все едно те са ги измислили.
Но все пак надеждата умира последна.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.
8.
Майка
17.11.2018 22:17:32
2
9
Има решение на проблема както бешепреди нямше право да си подаваш заявление за кандитатстване ако успехът ти е под 4.50 и от матури и от диплом а сега с 2-ки на матурата са приети в университетите там е мястото на МОН
7.
Бургас
17.11.2018 21:41:15
1
8
Наистина чудесна статия. Но както я чета и отдясно : "Волейболистката Напи показа сочното си... (СНИМКА 18+)".
Тъкмо да ви похвали човек за нещо стойностно и изведнъж лъсва това че сте като всички останали 99% от изпростяващите медии.
6.
до 4
17.11.2018 21:20:29
1
7
Всичко написано е самата истина колкото и страшно да звучи. Всеки ден се сблъскваме с нея. И лошото е че нищо добро не ни чака за в бъдеще
5.
Дядо Добри
17.11.2018 20:16:09
2
12
Написаното не е боза, нито е фалшива статия. Ама няма как да разберете, че е истина, докато зяпате Биг брадъри, ферми и други тъпотии и се интересувате от това колко по-интелегентен от вас е телефона ви!
Даскале - страша ти е граматиката!
4.
До Светлето
17.11.2018 19:50:00
14
3
Светлана, страшна боза си написала !
3.
Обектив
17.11.2018 19:40:01
2
10
Истината боли. За съжаление това е действителността.
2.
Вишист
17.11.2018 18:48:17
2
13
Горчивата истина...
1.
Даскала
17.11.2018 18:23:06
15
4
МАЙНАТА ВИ,ТЪПИ ФАЛШИВИ,СТАТИИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори