×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо българите пак се разбунтуваха


Защо българите пак се разбунтуваха
Гражданите може да не осъзнават ясно на какво се дължат проблемите им, но усещат, че политиците ги мамят
15 Ноември 2018, Четвъртък, 16:38 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Причините за недоволството са под повърхността - избираме слаби политици, популизмът стана начин на управление, а в регулаторите се лансират марионетки


Избухването на масово недоволство трудно може да бъде предвидено особено в благоприятна икономическа ситуация. Шествията в цялата страна през последните няколко дни определено изненадаха политиците и анализаторите.

Напрежението засега е в ограничен мащаб – протестите избухват в различни градове, но не са особено многобройни. Като че ли обаче духът от бутилката е изпуснат и трудно ще може да бъде прибран обратно въпреки надеждите на премиера Бойко Борисов.

След неочакваната ескалация в неделя демонстрациите продължиха тук-таме и през седмицата. На някои места като Перник и Варна протестиращите влязоха в сблъсъци.
В момента тече организация за големи митинги в страната идната неделя. Това може да се окаже краеъгълен камък за бъдещето на правителството. Ако мащабите надминат тези от миналата неделя положението за „Борисов 3” ще се усложни.

Какво породи масовото недоволство, анализаторите спорят.
Социологът Андрей Райчев смята, че непрекъснатата серия от скандали в управлението е започнала да генерира протести.
Според бившия социален министър Иван Нейков в случая става въпрос за уникално явление. Протестиращите били нова генерация и несбъднала се средна класа. Те знаели как живеят хората на запад и повече вече не можели да търпят случващото се у нас.
Спори се дали демонстрациите са аналогични на онези от февруари 2013 г., които свалиха правителството „Борисов 1”.
Да, протестите тогава и сега си приличат. През 2013 г. повод за недоволството бяха скочилите цени на тока. Сега има струпване на няколко фактора, свързани с увеличение на цените, но те касаят „свещения” за българина личен автомобил.

Някои с право наричат демонстрациите „Бунтът на шофьорите”.
Джобът на водачите на автомобили вече започна сериозно да олеква заради съвсем реално скочилата през последните месеци задължителна застраховка „Гражданска отговорност” с около 50%.
Това, което вероятно изкара хората на улицата масово в неделя, бяха заканите за предстоящ много по-голям ръст.
Заявката за 1000 лева  „Гражданска отговорност” е „грозната реалност” и „това изобщо не са спекулации”, обясни Светла Несторова – председател на Асоциацията на българските застрахователи миналия понеделник.

Повод за думите й бяха неразчетени действия на депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова и премиера Бойко Борисов. Стоянова предложи със закон таван на обезщетенията за роднините на починали при катастрофи. Медии попитаха 20 000 лв. ли е цената на човешкия живот. Последва „пожарникарска” реакция на Борисов, който пак се опита да влезе в ролята на доброто ченге, заповядвайки на депутатите си да не гласуват поправките, предложени от Менда Стоянова (докато не се проведе широк обществен дебат по темата).

Липсата на таван обаче ще удари цената на застраховките заради тълкувателното решение на Върховния касационен съд за разширяване на кръга от близки и роднини, които могат да получават обезщетения.

Порасналите цени на горивата през последните седмици и увеличението на данъка за старите автомобили катализираха допълнително процеса.
Последва и речта на президента Румен Радев в петък вечерта, която също наля масло в огъня.


В ядрото на митингите и шествията са шофьорите, които са в паника заради ръста на цените и заплахите за нова ескалация. Те повлякоха обаче и други недоволни от управлението, които имат по-общи искания, а някои директно настояват за оставката на правителството.

Продължават и протестите около майките на деца с увреждания. Те искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради непремерено и обидно изказване. Макар и вече малобройни те поддържат напрежението, защото са гарнирани с кворумния ултиматум на БСП и ДПС в парламента, който на моменти блокира работата на върховната държавна и политическа институция. 

Властта предприема мерки за потушаване на бунтовете.
Търсят се начини за ограничаване на цените на горивата и на застраховките, макар че все пак там говорим за пазар и държавата трудно може да се намеси.
Еко-данъкът върху старите автомобили е малък и е нужен - премахването му би било грешка. След ветото на президента обаче популизмът може да надделее, за да се залъжат протестиращите.

Трезв поглед върху ситуацията не предполага оставка на правителството, а решаване на възникналите проблеми.
Борисов обаче вече трети мандат продължава да управлява с популистки похвати, разчитайки на хвалебствен пиар през все по-овладените медии, колкото и той да отрича това. Отлагането на решаването на проблемите и замитането им под килима само води до увеличаването им и „избухването на бомби” в един момент.

Това се дължи до голяма степен на управленска немощ и назначения от типа „аз съм прост и вие сте прости”.

Бойко Борисов изпитва хроничен страх от непопулярни реформи, за да не му падне рейтингът.
Промените в секторите обикновено се изчерпват с изливането на повече пари, като например в системата на образованието. Рязкото увеличение на заплатите на учителите е добра мярка, но едва ли е достатъчна за осезаемо повишаване на качеството на обучение в училищата.

Протестите също са показателни в това отношение. От години се коментира, че в сектора на горивата е налице господстващо положение и картел. Дори и държавата е давала такива сигнали.
Преди президентските избори през 2016 г. от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) уверяваха, че са открили картел и че имат сигурни доказателства за това.
След избора на Румен Радев за президент „Борисов 2” хвърли оставка, последва и извънреден парламентарен вот. Буквално дни след него от КЗК „обърнаха палачинката” и обявиха, че картел няма.
За пореден път бяха подхранени съмненията за институционален проблем и заговор между държавата и големите в горивния бранш.

И за това вина носи Бойко Борисов, който наложи за шеф на КЗК Юлия Ненкова – жена, изскочила от нищото и чиято публична биография започва като зам.-кметица на самия Борисов.

За регулатор като КЗК, който по закон е независим, това е абсолютно недопустимо.
Политическата култура на дългогодишния ни министър-председател стига дотам да звънне на марионетката си и да й каже какво да направи, когато някой го помоли за нещо. Справка – „Мишо Бирата”.

Това рефлектира и върху качеството и корупцията при обществените поръчки, за обжалването на които Комисията за защита на конкуренцията има ролята на първоинстанционен съд.

Органът, който контролира застрахователния сектор, пък е Комисията за финансов надзор (КФН). Там кадруването също е спорно. Миналата година парламентът отхвърли предложения за зам.-председатели на КФН заради подозрения, че били свързани с кръга „Капитал” и понеже кандидатите не минали да искат подкрепата на парламентарната група на „Обединени патриоти”.
Впоследствие бяха избрани депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова и бившият шеф на данъчните Бойко Атанасов, свързван с ДПС и Делян Пеевски.

От няколко месеца пък няма и титулярен зам.-председател в направление „застрахователен надзор” заради отстраняването на Ралица Агайн след скандала „Олимпик”.

Проблемите с „Гражданската отговорност” са били известни от години на специалистите, но институциите в лицето на КФН и парламента са останали пасивни, стана ясно покрай скандалите в сектора, довели и до излизането на хората по улиците.

Високата скорост по пътищата и жертвите, които тя причинява, пряко касаят цената на застраховките.
Държавата обаче остава почти напълно сляпа и за този проблем. Там вината е на МВР, където Борисов също от години назначава спорни фигури без особени политически качества, освен че са много лоялни на премиера. (Изключение прави може би Веселин Вучков, който обаче и бързо си замина.)

Кадровата немощ, за съжаление, започна да лъха все по-осезаемо и от депутатските банки през последните години.
За политици-визионери изобщо не може да се говори.


При управляващите това е най-очевидно, но и в опозицията положението също не е цветущо. Може и да изглежда парадоксално, но в ДПС като че ли има най-голяма концентрация на депутати, които разбират защо са в парламента. Друг е въпросът каква работа вършат те отвъд добрата експертна риторика. 

Освен това всички парламентарни формации носят отговорност за назначенията в регулаторите.
Публична тайна е, че разпределението на кадрите там става по квоти между партиите, а не според реалните качества на кандидатите. Професионализмът рядко е водещ фактор, по-важна е лоялността към този, който те е назначил и икономическите кръгове около него. А това генерира корупция и ощетява гражданите.

Протестиращите може да не осъзнават ясно всичко това, но усещат, че политиците ги лъжат. Затова и се разграничават от подкрепата, която получават от опозиционни сили.

Ако изходът от критичната ситуация е оставка и предсрочни избори, това може и да успокои временно обществото, както се случи през февруари 2013 г.
В дългосрочен план обаче по-важно е резултатът да е пробив в подбора на политическия елит и на професионалистите, които управляват институциите и особено независимите регулатори. Без това съществена промяна у нас няма да има.
Това впрочем много зависи и от избора, който правят самите граждани…

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
51
Коментара по темата
51.
Fasa
17.11.2018 04:32:59
0
1
Кви барикади кви пет лева видяхте бе,нали знаете че сте национални предатели,те гласуваха законите и чак тогава ви светна да се правите на велики стачници.Нищо не става от ВАЗ един премиер не може да свалите,само знаете да ревете и крадете прост народ и куха нация сте сами се чукате един на друг за кинти предатели
50.
Gvg
16.11.2018 10:21:44
1
3
До номер 44 прав си така трябва да се действа
49.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
16.11.2018 10:02:12
0
2
Ех,че си и ти,Христова.Ми,не може.Не може.К,ви пари,а?К,ви пари?Отгде,а?Та да си дойдем на думата.Пари нема.ДЕЙСТВАЙТЕ.
48.
Помислете!
16.11.2018 09:28:59
1
2
И какво ще стане ако Бойко си подаде оставката? Отговора е прост – Радев прави служебно правителство и назначава избори. Служебното правителство ще работи по бюджета приет от вече предишното Народно събрание, като не може да направи нищо за цените на горивата, заплатите, застраховки данъци и т.н. Т.е. всичко си остава по старо му и само чакаме нови избори, като през това време новите министри ще гледат да се „нагушат“ с каквото могат… На изборите чудеса не се очакват. Бойко пак пристига на „бял кон“ и „патриотите“ влизат според социологическите проучвания. Тогава „за какво ги ручаме жабетата“? За мен ГЕРБ не са дясна партия, а на България е нужно дясно управление за да излезем от кризата. За съжаление тези протести са удобни само на левите партии и токсичното ДПС. Дясното като идея е в нокаут и не виждам нищо което в момента да го свестява.
47.
*********
16.11.2018 09:19:49
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
46.
!!!!!
16.11.2018 09:15:56
4
6
Време е за барикадите. Вече нямаме какво да губим. И никой няма да ни помогне. България, при „управлението“ на мафията ГЕРБ, стана най-бедната, най-престъпната, най-корумпираната, най-изостаналата и безперспективна страна на континента. Заради това „войната не е между лявото и дясното, а между нас и тях“.
45.
емигрант
16.11.2018 07:14:04
1
0
Защо , е големият въпрос.Когато има казус , следва да се гледа в дълбочина , какви са причините довели до това- отговора е елементарен - нисък професионализъм на институции , парламент , управляващи.За тези 30 г ние , българите показахме много , много не реални партии , без идеология , набедени лидери , които търсят собствени дивиденти, политическите квоти , допуснаха хора , без квалификация , професионализъм на ключови места . свидетели сме под мотото – социализма бил виновен , как се подменя история , как уж за добро се правят реформи без резултат – дали липса на компетентност или нещо друго , НО ИСТИНАТА Е ПЛАЧЕВНА. Никога не се търси причината и се мисли реално . Защо за автомобилите не се приеме закон за внос първо , така , че да не се допуска кола над 4 г от производство за регистрация и тогава чрез техническите прегледи , завишени критерии или наистина кола на 20 г висок данък. Така бе по убедително .КАКВА ЗАТРАХОВКА 500 ЕВРО – ами сравнете с ЕС и тогава искаите , КАК 20 х лева на човешки живот – ПРОСТО ПАДЕНИЕ . ИЛИ КАК ръководител на фонд над 13 х лева месечна заплата , как парламента си увеличава заплатата а пенсията е 100 евро .а каква е заплатата на млад специалист с магистратура КАК ВИЕ НА ФОНА НА СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ЩЕ НАЛАГАТЕ ЕВРОТО ? ами тогава истината ще излезе на яве – защо ? 1 евро = 196 лева , ако имаш 100 х лева стават 50 х евро на половина , как ще хвърчат цените./ има доста цени които са като европейски или по високи и в момента / УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА МИСЛЕЩИ – много партии , бяха в борба да управляват – но не всяка лъжица е за устата , има неща които са факти и следва да се съобразяваш или наи просто казано си зависим .КОЛКОТО И ДА ТЪРПИШ , ИДВА МИГ В КОИТО , СИ ДАВАШ РЕАЛНАТА СМЕТКА – ДО КОГА ТАКА ЩЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ С НАС . Но има и друга истина , даже и да падне под натиск правителството , наи доброто е правителство на професионалисти , няма партия която да може да управлява с чисто минало .
44.
емигрант
16.11.2018 07:12:07
0
0
Защо , е големият въпрос.Когато има казус , следва да се гледа в дълбочина , какви са причините довели до това- отговора е елементарен - нисък професионализъм на институции , парламент , управляващи.За тези 30 г ние , българите показахме много , много не реални партии , без идеология , набедени лидери , които търсят собствени дивиденти, политическите квоти , допуснаха хора , без квалификация , професионализъм на ключови места . свидетели сме под мотото – социализма бил виновен , как се подменя история , как уж за добро се правят реформи без резултат – дали липса на компетентност или нещо друго , НО ИСТИНАТА Е ПЛАЧЕВНА. Никога не се търси причината и се мисли реално . Защо за автомобилите не се приеме закон за внос първо , така , че да не се допуска кола над 4 г от производство за регистрация и тогава чрез техническите прегледи , завишени критерии или наистина кола на 20 г висок данък. Така бе по убедително .КАКВА ЗАТРАХОВКА 500 ЕВРО – ами сравнете с ЕС и тогава искаите , КАК 20 х лева на човешки живот – ПРОСТО ПАДЕНИЕ . ИЛИ КАК ръководител на фонд над 13 х лева месечна заплата , как парламента си увеличава заплатата а пенсията е 100 евро .а каква е заплатата на млад специалист с магистратура КАК ВИЕ НА ФОНА НА СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ЩЕ НАЛАГАТЕ ЕВРОТО ? ами тогава истината ще излезе на яве – защо ? 1 евро = 196 лева , ако имаш 100 х лева стават 50 х евро на половина , как ще хвърчат цените./ има доста цени които са като европейски или по високи и в момента / УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА МИСЛЕЩИ – много партии , бяха в борба да управляват – но не всяка лъжица е за устата , има неща които са факти и следва да се съобразяваш или наи просто казано си зависим .КОЛКОТО И ДА ТЪРПИШ , ИДВА МИГ В КОИТО , СИ ДАВАШ РЕАЛНАТА СМЕТКА – ДО КОГА ТАКА ЩЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ С НАС . Но има и друга истина , даже и да падне под натиск правителството , наи доброто е правителство на професионалисти , няма партия която да може да управлява с чисто минало .
43.
емигрант
16.11.2018 07:11:20
0
1
Защо , е големият въпрос.Когато има казус , следва да се гледа в дълбочина , какви са причините довели до това- отговора е елементарен - нисък професионализъм на институции , парламент , управляващи.За тези 30 г ние , българите показахме много , много не реални партии , без идеология , набедени лидери , които търсят собствени дивиденти, политическите квоти , допуснаха хора , без квалификация , професионализъм на ключови места . свидетели сме под мотото – социализма бил виновен , как се подменя история , как уж за добро се правят реформи без резултат – дали липса на компетентност или нещо друго , НО ИСТИНАТА Е ПЛАЧЕВНА. Никога не се търси причината и се мисли реално . Защо за автомобилите не се приеме закон за внос първо , така , че да не се допуска кола над 4 г от производство за регистрация и тогава чрез техническите прегледи , завишени критерии или наистина кола на 20 г висок данък. Така бе по убедително .КАКВА ЗАТРАХОВКА 500 ЕВРО – ами сравнете с ЕС и тогава искаите , КАК 20 х лева на човешки живот – ПРОСТО ПАДЕНИЕ . ИЛИ КАК ръководител на фонд над 13 х лева месечна заплата , как парламента си увеличава заплатата а пенсията е 100 евро .а каква е заплатата на млад специалист с магистратура КАК ВИЕ НА ФОНА НА СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ЩЕ НАЛАГАТЕ ЕВРОТО ? ами тогава истината ще излезе на яве – защо ? 1 евро = 196 лева , ако имаш 100 х лева стават 50 х евро на половина , как ще хвърчат цените./ има доста цени които са като европейски или по високи и в момента / УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА МИСЛЕЩИ – много партии , бяха в борба да управляват – но не всяка лъжица е за устата , има неща които са факти и следва да се съобразяваш или наи просто казано си зависим .КОЛКОТО И ДА ТЪРПИШ , ИДВА МИГ В КОИТО , СИ ДАВАШ РЕАЛНАТА СМЕТКА – ДО КОГА ТАКА ЩЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ С НАС . Но има и друга истина , даже и да падне под натиск правителството , наи доброто е правителство на професионалисти , няма партия която да може да управлява с чисто минало .
42.
777777777
16.11.2018 00:02:49
5
8
Оставка, Бойко! Няма да ти се размине! ОС-ТАВ-КА!!!
41.
Всички са маскари
15.11.2018 23:39:49
5
5
Абе ок Боко е пожарникар Цв.Цв е физкултурник ми как ти Кури ква е? Много кадърна? Или може би летеца Радев е голямата работа? Къса памет прост народ. Луканова зима нещо? КОЙ нещо? Мързеливци дето искат без нищо да взимат по 1400 евро. А да ви каже някой който има фирма като пусне обява в джобса какви кандидатстват. Ако си кадърен ще имаш работа и пари. Като не можеш нищо и си прост като галош гледащ само далаверката - ще ревеш как някой друг ти е длъжен да ти осигури нещо си. Седнали да протестират за тъпотии а че от януари всички лични карти вече ще са с чип и антенка май не знаете м?
40.
Верно ли?
15.11.2018 22:12:08
0
3
Давали по 50 кинта на кола. Къде ги дават? Някой да ме светне, плиййз.
39.
ВЕФИОК
15.11.2018 22:08:10
9
7
Абе разбовтували са се шепа Олигофрени Бургас. Местните луди. Под диктовката на една РУСКА подлога - мекерето Мартин Пенчев. Взема пари от червените боклуци, да им върти долнопробна пропагавда.
38.
Пурко
15.11.2018 22:03:57
1
16
В България се живее, като в блато с крокодили.
За по-добър живот, вариантите са два. 1. Хората да се изнесът от блатото или 2 Да изтребят крокодилите.
37.
Р.Христова Бургас
15.11.2018 21:51:37
0
8
Мисля си, кога сте попитали народа си разполага ли със средства за културни ценности или само вие, управляващите със заплати от 2 до 15.000 лева можете да си ги позволите, а народа- кучета го яли, за вас сякаш те са едни свине, достатъчно им е да се нахранят и да се наспят и...какви културни ценности, кви 5 лева- да си стоят в кошарата.
36.
Р.Христова Бургас
15.11.2018 21:42:49
1
7
Аз съм изненадана от мисленето на управляващите- така, както те всяка година са изненадани от първия сняг.
Факт е, че горивата не се контролират от Бг, а от световния пазар, но факт Е, че в Германия например горивата са малко по- евтини от Бг. Семплият ми въпрос към комисията по ценообразуването е следният: защо се ръководят от цените на запад за всичко, което касае увеличението на стоките за потребление, за да бръкнат по дълбоко във вече празния джоб на българина, а ПРОПУСКАТ да увеличат заплатите на българите, не с 20 лева, прах в очите, а със 1000 Евро например, за да достигнат българите западния стандарт и съответно плащат горивото например ,, също като на запад''. Кой от всички управляващи, които носят глави на раменете си не за украса, а да мислят, се наема да даде отговор на семплия ми въпрос?
35.
Закони само за някои
15.11.2018 21:38:16
1
5
защото е пълно с олигарси и техните медии, касабов с тази не прави разлика от прокопиев и пеевски
34.
България е вица на годината Р.Христова Бургас
15.11.2018 21:30:55
0
2
Абсолютно вярно отразено. Българите живеят в един нереален свят, а на практика такъв не съществува. Моето мнение ли?Който е купил на Кайманите- да си отива там. И да внимаваме! Следващия път когато ни поканят на сватба, трябва да разбираме кой е кум, кой сват и кой на булката брат, а не да ги назоваваме на посоки.
33.
БСП, ГЕРБ, ДПС и патрЕотите
15.11.2018 21:06:57
1
4
Добре са разбунтуваха,но ако пак гласуват за нас, признаваме ги за мазохистичен добитък!
32.
*********
15.11.2018 21:03:04
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
31.
Martin lapnishnorhela
15.11.2018 20:58:51
2
3
Наркотиците тряа да вървят, брат. Мноо гълта таа джи класа.
30.
Митко
15.11.2018 20:57:40
1
7
Изхода е : ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО с ПРОГРАМА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!
29.
Мартин Пенчев
15.11.2018 20:56:45
3
4
Може за карам черен джиб за 200к, ама съм много загрижен за младите. Дето нямат пари за 50 гр. бело. Аз искам лейтенантите да продават, ръиш ли?
28.
до 24
15.11.2018 20:50:05
0
7
Браво!Нека всички знаят какво гласи един от ПАКТОВЕТЕ НА ОНН.Нека хората знаят ,че тези им права са гарантирани .
27.
Не знам
15.11.2018 20:49:04
1
2
Дали усещат че ги лъжат като направо крещят мафия
26.
*********
15.11.2018 20:41:13
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Бре не е за вярване.
15.11.2018 20:30:37
2
6
Реален анализ с името на автор от Флагман. Чета и не вярвам на очите си!
24.
до 16
15.11.2018 20:23:13
2
8
Какво гласи Международния пакт за икономическите,социалните и културни права-всеки човек има право на труд ,право на социално осигуряване ,на образование ,на учредяване участие в професионални съюзи ,право на определено жизнено равнище.
23.
Флагман
15.11.2018 20:11:56
1
8
Рекламите Ви пречат да се четат статиите в мобилното приложение! Поправете се еврофутбола смотаняци
22.
до 19
15.11.2018 20:04:53
2
12
Прав си ,всички са назначени по кръвна връзка и са несменяеми ,дори и да са в пенсионна възраст.Универсални са.Колко млади семейства изнемогват ,работят като роби в частни фирми за жълти стотинки ,за да могат да дадат на децата си пари за закуска .Крадливите и нагли държавни служители нямат такива претеснения ,даже техните малоумни деца се ползват с привелегии навсякъде ,ако не им стигне бала за бг университет ,учат платено в чужбина с крадените пари.Да ви приседне дано!!!!!!!!!
21.
Логика
15.11.2018 20:04:19
2
7
- Защо българите пак се разбунтуваха?
- Сигурно защото не живеят добре
20.
Верен на Плевнелиев Гербер
15.11.2018 20:01:04
6
5
Всички протестиращи са лумпени,мутри и наемни дилъри на кака курнела и станишката.
Путин и Костов гаргамела са организатори на МЕТЕЖА . Искат са счупят държавата,да спрат Еврогейското развитие на страната, да спрат невинните бежанци и безработните и самотни мигранти.
НО кака Кате Захарчето няма да позволи комунистите ,костов и доганя да вземат властта - Цецко 6=апартаментников ще пусна армията от тролове да смачка кака курнела
19.
ДО 16
15.11.2018 19:57:23
2
13
Знаеш ли колко безработни висшисти има?
А знаеш ли колко без образование работят по тяхната специалност?
Знаеш ли как се назначават хора на държавна служба?
Знаеш ли колко пъти ми е кипвало ,прости и нагли необразовани и невъзпитани държавни служители ,които не разграничават работа от дернек.
18.
демократ
15.11.2018 19:51:56
4
10
От днес може да давате мнение по новият проектозакон в който се предвижда преминаването по инженерни съоръжения, мостове, тунели или през Старопланинските проходите да се извършва срещу.. заплащане на място ! И това не е шега а ФАКТ ! Нито знаят какво правят нито знаят каква е целта на това управление. Прибраха си еврофондовете но поради предстоящото им спиране започнаха да стрижат стадото. Видими резултати !
17.
Валери
15.11.2018 19:48:23
2
12
НЕ НУЖНО ДА СИ ПРОРОК,ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ЗА НОРМАЛНИ ДОХОДИ ОТГОВАРЯЩИ НА ОЧАКВАНИЯТА НА ХОРАТА,ЗАРАВЯЙКИ ГЛАВА В ПЯСЪКА ПРОБЛЕМА ЩЕ ЕСКАЛИРА И ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СРИВ В ДОВЕРИЕТО КЪМ ПОЛИТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА,ОБСЕБИЛА ПАРЛАМЕНТ,МЕДИИ И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ,НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОКРАСКА ! ! ! !
16.
m
15.11.2018 19:46:02
9
7
щото голяма част от тия мързели имат куп свободно време,нямат образование и все някой трябва да им е крив,това е.претенции без основание.безработни лентяи
15.
Верен Гербер
15.11.2018 19:44:52
12
4
Браво бате Бойко - клецай овчото стадо , стрижи овцете и коли телетата за курбан . Искат да са европейци ще бачкачт до откат на 2-3 места доживот ,няма безплатен обяд.
Браво на Бойко и Цецо Цветанов ,браво на Каракачана Волен и Валерко=дръжте здраво Власта и клецайте Овцете .
Спрете им старите каруци и талиги- Прав е Венци Горанов= бедни са защото са мързеливи и лентяй= затова Браво на ГЕРБ ,депутатите и министрите и кметовете = клецайте простаците ,дръжте с власта с Цацата и Плицията = зад вас са 1 000 000 верни другари ,роми и симпатизанти на ГЕРБ избиратили
Ура другари за Бате Бойки Урааааа
14.
мислещ
15.11.2018 19:43:12
10
12
Оставка искате,а !? И като я даде Борисов кво става ? Минимална заплата 1000лв,минимална пенсия 500,бензин по 1,60,данъците на половина....и като се събудиш пръстите на краката ти се набутали в контакта !
13.
*********
15.11.2018 19:41:03
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Петко
15.11.2018 18:56:40
8
16
Каквото и да се случи Бойко трябва да падне този човек е мафиот той граби от народа унищожава бизнеса успява постоянно като бай Ганьо да ни успива и манипулира със селските си номера и приказки
11.
Охха
15.11.2018 18:47:51
9
6
Последната надежда на БСП-ОПГ е Радев да помилва с указ всички ОПГ-та на БСП-ЕООД Курни и Мафия, за какво са го финансирали, ако не им помогне в тежък за БСП момент!
Все пак тероризма, рекета, кражбите и убийствата са идеология на БКП/БСП и е политическа разправа да се преследват от Специализираната Прокуратура! На всички стана ясно защо БСП искаше Радев да кадрува борбата с ОПГ Мафията на БСП !
10.
Толю
15.11.2018 18:47:01
1
14
Ако не се крадеше толкова много-всеки един човек щеше да може да си посрещне нуждите ,нямаше да има толкова много бедни.За да се образува маса от много богати/милионери/ ,означава че 100 пъти повече са бедните.
9.
В Радев е надеждата на някои!
15.11.2018 18:46:22
11
8
Последната надежда на БСП-ОПГ е Радев да помилва с указ всички ОПГ-та на БСП-ЕООД Курни и Мафия, за какво са го финансирали, ако не им помогне в тежък за БСП момент!
Все пак тероризма, рекета, кражбите и убийствата са идеология на БКП/БСП и е политическа разправа да се преследват от Специализираната Прокуратура! На всички стана ясно защо БСП искаше Радев да кадрува борбата с ОПГ Мафията на БСП !
8.
Oпaaa
15.11.2018 18:45:13
8
10
Най-накрая читав анализ. Браво Лисицов.Не съм го очаквал от теб,но явно съм грешал. Има надежда за журналистиката. Точно казано,с не много думи.
7.
добър АНАЛИЗ ЛИСИЦОВ
15.11.2018 18:40:25
7
2
НО ДАЛИ ОЛИГОФРЕНИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ ИЗОБЩО ""ВДЯВАТ ""ТЕ ПОВЕЧЕТО СА ""ВОЖД"–ПИСАТЕЛ НЕ ЧИТАТЕЛ.ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ НИ ПРЕДАВАТ НИ ПРИЕМАТ.
6.
прост и уплашен НАРОД
15.11.2018 18:35:34
1
9
И РОМИ избиратели –СЛАБА ДЪРЖАВА
5.
прост и уплашен НАРОД
15.11.2018 18:35:34
1
12
И РОМИ избиратели –СЛАБА ДЪРЖАВА
4.
Българин
15.11.2018 18:32:07
4
14
Защото е срамота да ни управлява тъп пожарникар, лизач на еврогейски чиновнически задници, с консултант -некадърен физкултурник незнайно как "спечелил" кинти да си купи 6 апартамента
3.
Чудо
15.11.2018 18:29:00
4
11
Овцете се събудиха ,след като им изсухлиха шушоните.
2.
Фрогман
15.11.2018 18:25:54
1
13
Нали вчера флагман определи протестите , като жалки и платени. Сега бунт ли са?
1.
Толю
15.11.2018 18:23:11
7
8
Защото са кьорамсалаци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори