×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Конфликът между Доган и Пеевски заради Бойко вече стана явен


Конфликът между Доган и Пеевски заради Бойко вече стана явен
Кой кого – Делян Пеевски бе отгледан от Доган, но сега се опитва да се еманципира от Вожда
14 Ноември 2018, Сряда, 09:31 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Почетният председател на ДПС се е договорил с БСП за сваляне на властта, медиите на протежето му обаче я бранят

В ДПС за първи път от основаването й тлее сериозен конфликт. Той е между главния вожд Ахмед Доган и човека, когото той превърна в милионер – Делян Пеевски. Това разкриха няколко добре осведомени източници от движението.

Причина за кавгата между двамата е станало решението на Доган да впрегне ДПС за сваляне правителството на Бойко Борисов. Подобна идея тлееше от доста време и тя бе изразена публично от номиналния председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Още на 26 октомври той обяви целите на партията – обединение на всички националноотговорни организации с цел запазване на демокрацията в страната, нова форма на управление – на националното съгласие, и курс към „тактически“ бойкот на управляващите.

Това управление е вредно за страната и всички партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за предотвратяване на заплахите за държавността и демокрацията. Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неизбежна. Предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни“, заяви тогава г-н Карадайъ.

Въпреки това до момента ДПС действаше дискретно и изчаквателно.

Най-видимата връзка между плановете на ДПС и действията срещу властта бяха няколко прокурорски разследвания, задействани буквално едновременно с изказването на Карадайъ. Още повече че зад тях стояха все прокурори от Върховната прокуратура, за които винаги е имало съмнения, че са в много топли връзки с партията на Доган. Те подхванаха все случаи, за които е известно от години. Сигналите по тях залежаваха по чекмеджета и бяха оставени без последствия, както изглежда, в очакване на „заповед отгоре“.

Най-впечатляващо сред тези разследвания бе това срещу Агенцията за българите в чужбина, обвинена, че е превърнала даването на българско гражданство в канал за рушвети, който води към върховете на ВМРО. С атаката си срещу Агенцията и най-вече с ареста на шефа й Петър Харалампиев според източници от ДПС се е целяло ерозиране на властта, доколкото спирането на финансовото кранче на важния коалиционен партньор на ГЕРБ, неминуемо води до конфликт в правителството.

Това обаче се е оказало недостатъчно за свалянето на ГЕРБ от власт. Още повече, че от партията на Бойко Борисов напълно неглижираха и протестите, и прокурорските проверки.

„Не мисля, че се случва нещо драматично по отношение на протестите, нито имаме някаква предреволюционна ситуация”, заяви например депутатът от ГЕРБ Тома Биков. А Бойко Борисов пък директно отсече, че „България никога досега не е била в такава добра кондиция“.

Затова в петък Ахмед Доган е дал зелена светлина за масова атака срещу управляващите. 

Тя е трябвало да включва както действия в парламента, така и подсилване на доста вяло течащите от две седмици протести срещу вицепремиера Валери Симеонов. Неговата оставка се иска от майки на хронично болни деца, които той бе обидил в изказване.

Към тях напоследък текат и протести срещу цените на горивата. Почетният председател на ДПС се е разпоредил агенти на партията да бъдат инфилтрирани по места, за да предизвикат покачване на напрежението и те да станат по-масови и дейни.

Още в неделя резултатите бяха видими, след като спорадичните митинги изведнъж станаха многобройни, при това в цялата страна и с ясно очертани политически искания за оставка на правителството.

Акцията на Доган обаче е ударила засега на камък в един важен пункт – медийната атака срещу Борисов.

Досегашното протеже на вожда – Делян Пеевски, отказал да участва в кампанията срещу властта. Той е дал да се разбере, че неговите медии няма да се включат в операцията по свалянето, а напротив – дори ще помагат на ГЕРБ. Това също е видимо от няколко дни. Вестниците и една телевизия, които са на подчинение на Пеевски, бранят Борисов, а протестите срещу него минават небрежно в малки дописки и в кратките новини.


Протестите срещу Борисов изглеждат масови и в цялата страна от петък насам, монтажът на тази илюстрация е дело на противниците му

Всеки опит на приближен на Доган да се еманципира от него досега е приключвал фатално. Някои се самоубиха, други изчезнаха от публичното пространство, трети, като бившия банкер на ДПС и властта Цветан Василев, са се оттеглили на самозаточение извън страната.

За разлика от тях обаче Делян Пеевски дълго време бе оставян да трупа крупна собственост в акции от предприятия, в медии, в капитали, които отдавна е насочил към офшорки и управлява сам, далеч от погледа на Доган. Което изглежда е повишило самочувствието му, че може да бъде самостоятелен играч. Именно на това запознати с нравите в ДПС обясняват неговото решение да се опълчи на Ахмед Доган и да откаже да изпълнява заповедите му.

Всеизвестно от историята на мафията е, че всяка еманципация минава през поне един труп. Самият Доган обаче е гърмян заек, така че дали ще има труп в ДПС, ако конфликтът Доган–Пеевски се задълбочи и ескалира, и чий ще е той, тепърва предстои да се разбере.


Корнелия Нинова се готви за властта

Единственото, което е очевидно, е, че Доган вероятно се е разбрал с лидерката на БСП Корнелия Нинова за бъдещото управление

Иначе не би тръгнал ва банк срещу сегашното. От своя страна БСП не крие нетърпението си за властта, което личи и от изявите на ръководството, и от публикациите в „Дума“, и от прясно основания соцтелевизионен канал, и дори от появилите се конфликти вътре в партията - за надмощие. 

Досега социалистите случваха все на слаби лидери, затова се създаваше усещането, че, когато е на власт, реално управлението не изхожда от ръководството на БСП, а от различните й олигарси.

Този път обаче начело на партията е „вряла и кипяла“ в бизнеса дама, чийто творчески път в политиката е минал и през управлението на Иван Костов. Между 1997 и 2005 г. Нинова бе изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Същевременно тя управляваше и „Техноимпортекспорт“ - все външнотърговски дружества, като впоследствие оглави и приватизационния екип, отговарящ за първото от тях.

С такава „бетонна“ биография сегашната председателка на БСП ще е трудна хапка за олигарсите в партията.Но дали ще управлява в интерес на България, е съвсем друг въпрос.

Б. ред.  Доскоро отношенията между двамата със сигурност са били топли. През лятото Пеевски не веднъж бе забелязван да идва в сараите на Доган в Отманли, като се придвижваше с охрана от 6 автомобила.

В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
господин х
15.11.2018 15:45:51
2
2
Flagman, не можахте да измислите нещо друго нали? ГЕРБ и СИЕ са пътници. Стига с тези евтини трикове да плашите хората с Доган. Ние много добре видяхме и виждаме, КОЙ, какво е.
20.
бате Гошо
14.11.2018 20:15:18
2
4
Всичко е едно голямо театро за пред простолюдието. От цялата ситуация пак народа ще страда
19.
Курти
14.11.2018 18:59:40
2
3
Идва Коледа май скоро ще ядем суджуци...
18.
Е ся стана тя, каквато стана
14.11.2018 18:44:02
2
6
Въй, да са издървиш на Падишаха, се иска кураж или да си абсолютно Куко. Вай заваллията, пък аз го мислих за умен. Поне да си беше научил урока. Падишаха ясно показа че е той и само той. Справка, Лютви Местан.
17.
Наблюдател
14.11.2018 18:20:18
3
4
Сега остава да изкарат Орешарски от нафталина , Любен Беров го няма вече , горкия ! ......И ще я фтасаме !
16.
Турчин
14.11.2018 17:07:20
5
8
Не на русчиите комунисти доносници от говурското дпс
15.
ГЕРБ
14.11.2018 16:15:19
9
6
Стига сте омърсявали думата комунист и идентифицирали Боко като такъв. Комунистите са имали идеи и са отдавали живота си за борба с фашизма , а след 1944 са изградили България. Боко е обикновен мафиот , селски тарикат от лапачите и разрушителите на България.
14.
Ivan
14.11.2018 16:01:50
4
4
Te ne vijdat li ce naroda ne gi iska kakvo se ooravdavat
13.
Тихо
14.11.2018 14:23:18
7
8
Тез пък червеи къде тръгнаха и те да свалят правителство?! Мишоци?! Един дол дренки са всички са проекции на комунистите!
12.
Кую
14.11.2018 14:16:31
0
8
Прасе и фес. Ако е истина кой ли ще победи? Свинята или рязания?
11.
88
14.11.2018 13:46:14
3
10
То ако не е Путин ще е Доган.Тия само сценарии търсят а не виждат ,че народа ще ги измете.
10.
ДПС-Дорожное Проверовочноя Служба
14.11.2018 13:01:21
5
9
ГРОБ и Паричния ФРОНТ са параноици привиждат им се конспирации и заговори,а че се некадьрни приемат ОГРАБВАЩИ закони обедняващи хората и дрьнкат глупости не се сещат че дразнят до краиности народните маси
9.
dsadsa
14.11.2018 12:40:41
4
11
Крадеца вика разкрихме крадеца. А за свалянето на ГЕРБ... КОЙ ще дойде след тях? Обречена кауза.
8.
Да
14.11.2018 12:16:33
12
8
Да, Нинова ще управлява в интерес на българите и България и Вие и олигарсите в БСП точно от това се страхувате. Долу ГЕРБ! Не разни партийни членове , а народът не Ви иска.
7.
Хахаха
14.11.2018 12:08:02
7
15
С тази платена статия ГЕРБ иска да докажат връзка на БСП с ДПС , партия мразена от българите. Споко ГЕРБ ние не сме толкова прости , ясно ни е че ГЕРБ управлява с помощта на ДПС. Някакви , ама незнайно какви източници им говорили в ухото . Смешни сте! Народът не партиите искат свалянето на ГЕРБ !
6.
Бург
14.11.2018 12:00:34
11
14
Видяхте ли на какви маймуни ви правят жадните за власт комунисти? Уж за горивата протестирахте, а накрая се озовахте пред Общината - логика нулева! Овчи глави!
5.
БСП, ГЕРБ, ДПС и патрЕотите
14.11.2018 11:59:11
4
4
До 1, щом не знаеш ,че сме екип си беден човек на много ниско ниво! Пил ли си кафе с Боко,Доган,курнелийка и т.н. ?
4.
Този
14.11.2018 11:53:01
8
12
На тях никога не им е верен анализа:) :) :) Капацитета им е толкова
Изключително елементарен опит, да отклоните вниманието на хората, към вече изтърканият рефрен БСП и ДПС ще дойдат и да се опитвате да спасите Валерко и Бибитко!
Но не, хората не са толкова глупави да ви се хващат на номерата! За това в неделя отново - Оставка на цялото престъпно управление!
3.
Ще управлява дълго
14.11.2018 11:52:56
4
5
Ако набързо осъдят няколко от корумпираните министри и депутати
2.
Мислете с главите си
14.11.2018 11:28:15
2
17
Не ви е верен анализът.
Нищо случайно няма в ДПС.
Това е партия с желязна дисциплина
Те не се натискат за управление, а за влиение. Който им го осигури ще го подкрепят. Но за да запазят добрият тон с всички трябва да изглежда, че те не го искат твърде много, а просто подкрепят определени политики. Почти неутрални така да се каже
1.
Цункай хуй от Козлодуй
14.11.2018 11:28:05
17
13
Ако Корнела Импексова вземе власта, което е малко вероятно, надали ще изкара 100 дни като Орешарски. Много огладняха БСП и ДПС без власт, затова клатят Бойко, ама не се знае дали ще успеят. Най много да има мандат за Борисов 4 ако изобщо са нужни предсрочни избори.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори