×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДАНС ме разработваха, смятаха, че търся килърска група, която да убие Ахмед Доган


ДАНС ме разработваха, смятаха, че търся килърска група, която да убие Ахмед Доган
Доган се беше разпасал, ходеше и говореше, че комвандва държавата, заради това му пришиха охрана от НСО, за да го затворят в Сараите, смята Осман Октай
07 Ноември 2018, Сряда, 19:12 ч.

Заплахата явно продължава да е актуална вече 13 години, след като НСО не сваля охраната на почетния лидер на ДПС

Кой заплашва почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да се налага охрана от НСО? Коментар по темата направи един от основателите на Движението за права и свободи Осман Октай. Дълги години Октай е заместник-председател на ДПС. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Ахмед Доган и за негова дясна ръка. Народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание на България. През 2001 г. е отстранен от ръководството на партията поради редица несъгласия с ръководителя й. Ето какво разкри пред колегите от ПИК Осман Октай:

- Г-н Октай, в понеделник вицепремиерът Валери Симеонов направи публично достояние писмо-отговор на НСО, в което му обясняват, че пазят Ахмед Доган от 2009 г. заради заплаха от чужда държава. Откъде, според вас, идва тази заплаха?

- Връщам се в годините назад, беше през 2011 г. Тогава Иван Костов, който беше редови депутат, зададе въпрос на премиера Бойко Борисов защо пазят Доган, откъде идва заплахата срещу него. Пазя копие от стенограмата. Всъщност го пазят от 2005/2006 г, не от сега. Ще цитирам Бойко Борисов от трибуната, който на 15 юли 2011 г. каза, че по информация на ДАНС има заплаха срещу Доган, тъй като през 2005 г. в Истанбул е създадена бойна група за ликвидирането му. И в тази бойна група участват бивши ръководители на ДПС. Това е отговорът на премиера Борисов, копие от който пазя. Направихме разследване по наши канали.

- Вероятно са визирали вас? Доколкото си спомням имаше нещо, свързано с вашето име, споменават бивши ръководители на ДПС, какъвто сте вие. Какво излезе от това ваше проучване?

- Оказа се, че това е една измислена разработка на ДАНС във връзка с мероприятие с изселниците ни в Турция, направено заедно с медии от турската и българската страна.

- Кой организира това събитие?

- Аз организирах заедно с журналисти от България и Турция това мероприятие през април 2005 г. в Истанбул. От турска страна координатор на всички наши мероприятия беше Ялчън Кочак, бивша дясна ръка на Тургут Йозал в ръководството на Отечествената партия.

- А вие тогава вече бяхте напуснали ДПС....

- Да, вече бях напуснал, бяхме разделени с Доган и направих нов политически проект Демократично крило. Готвехме се за Избори 2005 г. и тогава ние, по времето на тези мероприятия, на които присъстваха екип на телевизия Европа, журналисти от София и Шумен, ние събрахме 2-3 хиляди изселници. Готвехме се за изборите като алтернатива на ДПС. Тогава аз бях отседнал в правителствената резиденция в Истанбул, а екипите и членовете на нашата група бяха в съседни хотели. В 3 часа през нощта ми се обади в стаята главният редактор на турски вестник, който отразяваше срещите, и ми каза, че едни важни гости от Турция искат среща с мен.

- В 3 през нощта?

- В този час при мен дойдоха двама души от службите на Турция, които, без да се представят, казаха, че Турция би искала турци и мюсюлмани да не се разцепват в България, за да не остане българският парламент без тяхно представителство. Те изразиха негативно отношение към ДПС, че Доган е човек на службите и на българската мафия, но след като той държал знамето на българските турци, те щели да го подкрепят.

- Значи те са дошли да ви предупредят...

- Те дойдоха де факто да ми кажат да прекратя мероприятията и аз прекратих всички планирани срещи и събития в различни градове в Турция. Аз и хората с мен приехме това като сериозно предупреждение от турските служби в подкрепа на Доган. И ние се прибрахме в България. И аз оттогава досега не съм влизал в Турция.Фактически турските служби подкрепиха Доган и ни казаха да не им се пречкаме в краката.

Научихме, че Касим Дал, тогава много близък с Доган и Ахмед Хюсеин и др. обикалят из Истанбул, за да призовават към саботаж на нашите мероприятия, с участието на турските спецслужби. И, когато се върнахме в България, разбрахме, че в ДАНС има разработка за едно политическо лице от статуквото, което е заплашено и опонентите трябва да бъдат елиминирани. Установихме, че там са ангажирани ДАНС, охранители и други хора и че едва ли не Осман Октай търси килърска група, която да ликвидира Доган. Неслучайно в тази разработка бе вербуван Ерол Челеби, който в едно предаване беше представен като шофьор на Бърза помощ. А той беше личен охранител на Доган и се говореше, че едва ли не аз съм го наел за килърската група. Неслучайно се изтеглих от политическото пространство. Вие представяте ли си да нахлуят барети за това, че се готвим да убием тяхното съкровище?!

- И отговорът пред Народното събрание на премиера Бойко Борисов визира точно тази група, в която едва ли не сте замесен вие?

- Да, това е тази информация. Аз тогава реагирах много остро в медиите, че тази разработка е измислена, за да намерят начин да употребят Доган. Помните, че в един момент се събраха организации на запасните офицери и направиха "Атака", начело на която избраха Волен Сидеров. Целта беше да се реанимират етническите формации, да се насъска етническата маса и чрез националистическите мероприятия да се мобилизира електоратът на Доган. Изненадващо по това време всичките ни документи за изборите изчезнаха и  българският съд не ни допусна до следващите избори. Това говори, че някой с тези алтернативни разработки предпазваше и реанимираше модела Доган.

- Но и до днес ли важи тази заплаха за килърската група, за която във времето едва ли са намерени сериозни доказателства. Оттогава са минали цели 13 години.

- Оттогава заплахата явно продължава да е актуална. Ние закрихме партията си. Аз бях убеден, че всички спецслужби са на страната на Доган и ние нямаме никакъв шанс срещу този политически проект на службите. И сега си задавам въпроса откъде продължава тази заплаха? Може би от последния проект на Лютви Местан и напрежението, което се създаде от турска страна покрай твърденията за връзки на Доган с кюрдски групи.Така или иначе охраната продължава и до днес и аз винаги съм казвал, че той е най-обслужваният политик в България. За мен бе голяма изненада, че бе приет текст, на базата на който НСО може да пази цивилни лица, които са национално значими за националната сигурност. Този текст беше направен специално за Доган, който се оказа най-ценното съкровище.

- А може би има и скрити мотиви за тази охрана, такива, които не са видими за широката общественост?

- Помните, че Доган беше разпасал по едно време ситуацията. Ходеше и говореше, че той командва държавата и разпределя порции, за обръчите от фирми и т.н. Той настрои цялото общество не само срещу себе си, но и срещу ДПС. Затова, аз смятам, че службите прецениха, че трябва да го озаптят и де факто охраната от НСО го затвори в Сараите. На практика НСО го поставиха под денонощен контрол, особено след заплахата с газовия пистолет по времето на Конгреса от страна на Октай Енимехмедов, когато Доган беше публично унижен.

Не съм чувал някой да е виждал оттогава Ахмед Доган в София или из страната на живо (б.р.-снимка на Доган бе публикувана и разпространена от ДПС от среща на лидера с посланика на САЩ Ерик Рубин).

В крайна сметка ДПС е един политически проект за употреба, както и БКП/БСП, които не бива да изчезват. И мисля, че България ще мине още веднъж през БС и ДПС в управлението, за да взриви обществото и да се стигне до нов проект от типа на НДСВ и Царя.  Така че този проект или модел на Доган се пази и от Турция, и от България.

- Значи да обобщим, реално никой никога не е заплашвал Доган?

- Никой не е заплашвал физически Ахмед Доган отникъде.

В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Интересно
07.11.2018 19:52:31
0
1
Интересно... https://www.youtube.com/watch?v=bLO3y22L25k&t=2s
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори