×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сценарият "Мая Манолова" или как бе героизирана с евтин пиар


Сценарият "Мая Манолова" или как бе героизирана с евтин пиар
В новия влак на олигархията има вагон с оркестър, купе със сценаристи, вагон-приемна за Мая. И, разбира се, ВИП-купета за кукловодите
07 Ноември 2018, Сряда, 10:18 ч.
Автор: Анастас Добрев, Гласове*

Олигархията отдавна работи за наследник на Борисов, явно избра Слави Трифонов и Мая Манолова

Една комедия на абсурда се разиграва пред очите ни от няколко дни. В главната роля е омбудсманът Мая Манолова. А топката й вдигна ГЕРБ, като я остави (що за коварство!) без неполагащите й се кола и охрана от НСО.

От тази битова несгода Манолова си извая образа на мъченица, на едва ли не майка Тереза, жестоко наказана от властта заради безграничната й любов към народа. Хор от оплаквачки раздуха жаравата на скандала, белким заприлича на кладата на Жана Д’Арк.

Героизирането на Манолова продължи с евтин пиар, според който низвергнатата от властта многострадална Мая (всъщност назначена на този пост от Бойко Борисов!), оставена без кола, трябваше да се метне на първия, специално излъскан за целта влак, за да сее надежда за онеправданите от цялата страна.

По суша, въздух и море, не може нищо да я спре! Накъде обаче пътува влакът на Манолова в по-широкия политически смисъл, стана ясно на втория ден от трагедията.


Всеки момент се очаква шоуменът да оповести официално името на своята партия, зад която, според социолозите, ще тръгне народът

Изведнъж от телевизионните селения, като същий Deus ex machina, се спусна баш юнакът Слави Трифонов, за да дари на клетницата и кола, и шофьор. Зер, без тия две екстри може ли да се робува на справедливостта?

Улисани в евтината драматургия, двамата осветиха връзката си, за която отдавна се шушука в столичния микрокосмос. А именно, че Манолова е част от новия политически проект на олигархията, наречен „партията на Слави“, в който й е отредена ключова роля - я на кандидат-президент, я на премиер, при бъдещи избори.

Олигархията отдавна работи за наследник на изхабения Борисов. И реши да заложи на също толкова зависим шоумен, но с гарантирана телевизионна аудитория. Разправят, че структурите му по места вече били изградени, също както навремето от нищото се пръкна ГЕРБ.

В общи линии се следва същият модел, партийна гарнитура със силно зависим таран, който да бъде държан под контрол. Въобще, олигарсите и техните силови покровители не се отличават с Бог знае какво въображение. Но затова пък са прагматични. Залагат на сигурно. То и народът не е от най-хитрите. Който не е пробвал, той не го е излъгал.

От известно време към проекта са привлечени дежурни интелектуалци, политолози и социолози, които обговарят и „измерват“ една наглед несъществуваща формация, като редом с това упорито помпат рейтинга на омбудсмана. И тя се раздава. Позволиха й да отбележи няколко точки срещу монополите и частните съдебни изпълнители, помогна на властта с "икономичен" закон за хората с увреждания, но в по-голямата си част дейността й бе откровен пиар – пижамено парти в подкрепа на онкоболни деца, козунаци за бедни по Великден и тем подобни.

Мая Манолова бе фаворитката за президент на определен кръг в БСП още през 2016 г., когато Корнелия Нинова обърка играта с изненадващата кандидатура на Румен Радев. Оттогава тази клика, нарекла се „вътрешна опозиция“, не спира да интригантства срещу соцлидера с цел омаломощаване на партията, нейното овладяването и, защо не, евентуално бъдещо съдружие с новия проект на олигархията, пардон, на Слави.

По всичко личи, че БСП е отписана като алтернатива на ГЕРБ и усилията на олигархията и нейните политически лобита в разните партии, сега са насочени към изграждането на псевдоалтернатива, която хем да изглежда нова, хем да я кара постарому, сиреч в услуга на капитала.

И ето я Майчето, пътува дръзновено с влака към светлото и още по-справедливо бъдеще. За тези, които са я назначили. А народът се връзва на тоя пошъл спектакъл, прелива от възторг и обещава да гласува за нея някой ден.

Всъщност причина за възторзи няма. Националният омбудсман разполага със служебни коли, извън „отнетата“ на НСО, с годишен бюджет от 3 млн. лева и немалък екип от сътрудници. В столицата и в страната. Така че няма пречка да си върши спокойно работата. Ако желае. Другото са циркове. Суетни пози на жертва, която си проси политическо доверие чрез съчувствие. Емоционален шантаж.

Впрочем Манолова не от днес играе тази лицемерна игра – леви идеи, десен джоб. Още през 2006 г. тя беше основен вносител на поправката „Ванко 1“ в Наказателния кодекс, с която бе значително намалено наказанието за склоняване към проституция в някои случаи и която позволи освобождаването на рапъра Иван Главчев - Ванко 1, осъден на 12 години затвор за сводничество. Флиртовете й с криминалния свят не свършват дотук. Още преди да начене политическата си кариера като депутат от БСП, юристката, разправят, извършвала някои адвокатски услуги за т.нар. „братя Галеви“, изпарили се безследно през 2012 г.

Благодарение на личен пиар и близостта й с тогавашния лидер на партията Сергей Станишев, постепенно Манолова си изгради образа на работлива „пчеличка“, а благодарение на личните си качества се превърна в парламентарно острие на БСП.

Но дойде Нинова и пчеличката остана без гръб. Съжителството й с недолюбвания в партията „натовец“ и бивш военен министър Ангел Найденов я поставяше в неизгодни позиции и тя по естествен път бе привлечена да работи срещу собствената си партия.

Борисов използва личната й фрустрация и я направи омбудсман, като изрично разпореди на парламентарната си група да я подкрепи. Пак той настоя депутатите му да гласуват предлаганите от Манолова законови промени, с които бе ограничена дейността на частните съдебни изпълнители и бе забранено прехвърлянето на фалирали фирми на клошари, преди да са изплатили дължимите заплати на работниците си. Двете най-големи червени точки, донесли й славата на защитник на бедните и онеправданите. Въобще, ако не беше близостта й с Борисов, омбудсманът нямаше да е това, което изглежда.

Не по-читав изглежда новият локомотив, на който Манолова смята да се метне. Шоуменът Слави Трифонов също има своята скандална политическа предистория. През 2009 г. пред в. „Уикенд“ тогавашният премиер Бойко Борисов публично призна: „Слави Трифонов искаше 50% влияние в ГЕРБ. В смисъл, че ако трябва да определим двама министри, единият да го каже той, другият – аз”.

От думите на Борисов стана ясно, че той посякъл мераците на водещия, обяснявайки, че това не може да се случи в партията му. Както знаем, тя си е лично негова.

Борисов разкри и друга афера на Дългия. Докато бил кмет на София, Трифонов го занимавал с негов имот до хотел „Кемпински-Зографски“. Шоуменът искал общината да смени предназначението на имота, но също не го огряло. В градоустройствения план на София теренът бил одобрен за градинка и предназначението му не можело да се променя.

А сега си представете - ако преди десет години, в качеството си на обикновен тв водещ, Трифонов е действал така, какво ли ни чака в случай, че вземе властта.

Днес тези двамцата – „самоотвержената“ Мая и „работодателят-благородник“ Слави, се самопредлагат за спасители на нацията. Единият организира „кастинги“ за парлама, другата обидено препуска с влака, докато трети, невидими ръце правят залози за бъдещето. Бареков беше по-талантлив. Три в едно: партиен лидер, шоумен и речевит Гочоолу. В новия влак на олигархията има вагон с оркестър, купе със сценаристи, вагон-приемна за Мая. И, разбира се, ВИП-купета за кукловодите.

Затова, заговори ли се за нови партии, първо се вгледайте в техните стари лица. Да не кажете после, че не сте знаели.

*Заглавието е на Флагман.бг

В категории: Политика


20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
До 9
09.11.2018 15:54:36
1
0
Те и Реформаторския блок (по точно Радан Кънев) бяха поставили условие-правителство с ГЕРБ, но без Кратунич, но и на тях им се ядаха кебапчета (като на ОП)
19.
Столетница
09.11.2018 13:49:20
1
1
Ами колкото и да не ни се ще, столетницата май най-читава изглежда- поне нямат мутра за лидер.
18.
Оптимист
08.11.2018 06:31:13
1
2
Колко интересно, ръчичките реагират само когато трябва да ръкопляскаме на властта.... Да оплюем госпожа ви Манолова или някой който иска да помогне на хората. Виж ако коментара е в ущърб на шайката лапачи, които се наричат УПРАВЛЯВАЩИ /интересно какво управляват, освен банковите си авоари подпълвани с далавера, държавен рекет и кражби /тогава реагира само ръчичката с опция НЕ ХАРЕСВАМ коментара....
Надявай те се.... Идва края.... Браво госпожа Манолова, накарате ги да изпълнят от змийски те дупки!!!
17.
*********
07.11.2018 18:14:47
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
16.
*********
07.11.2018 15:51:14
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
До Койчо
07.11.2018 14:19:22
3
4
А защо имаме КЗД - комисия за защита от дискриминация, която също лапа пари за заплати, офиси, служители, членове на които заплатите са по няколко хил. лева и имат персонални служебни коли, държавни апартаменти за настаняване и т.н. А вършат това, което е работа пак на съда!!!
14.
Чичо М
07.11.2018 13:33:50
4
4
Бабо Март от пазаро ти пишеш от психиатрията нали? Иначе не мога да си обясня бръщолевинията ти откачени!?
П.П.
Продавам прасе 100 кг. царевица и купе от ,,Жигули,, без документи.
13.
Койчо
07.11.2018 13:16:08
4
4
Какъв е тоя омбудсман и въобще за какво ни е? Нали УЖ имаме съдебна система? Нали УЖ имаме правораздавателна такава? Три милиона лева всяка година за пчеличката Мая и персоналът и. Ами че то по-добре да се дадат за фонд лечение на деца.
12.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
07.11.2018 12:42:52
2
5
Флагман всъщност ни припомни една стара истина,а именно,че"Всяка случайна среща е предварително уговорена."
11.
Бургазлия
07.11.2018 12:40:27
1
5
Хора няма смисъл да пишете коментари. Флагман трият тези които не са в подкрепа на статиите им.
10.
Георги Перков
07.11.2018 12:36:46
5
4
Флагман, а кой ваш кукловод плати за да публикувате статията?
9.
баба Мара от пазара
07.11.2018 12:01:10
5
5
Поговорката гласи - "Каквото сам си направиш - това и Господ не може да ти го направи". Едва ли точно дългият олигофрен и Мая комунистката ще наследят Б.Б. известен още и като Боко Кратуната. Но и да стане, няма да е кой знае какъв проблем - от трън, та на глог. А, относно цитираната по-горе поговорка - кой ги биеше по главата ГЕРБ, че избраха тая ненормалница за омбутсман - предишният си бе по-читав, вършеше си работата и не се занимаваше с политическа пропаганда и агитация. А, относно дългия олигофрен - ако бяхме "бяла държава" той (и такива като него) отдавна щеше да е в затвора. Най-малкото за гаврата с цяла Бъргария с паниката за ядрена катастрофа в Козлодой и за поръчковото омаскаряване на публични личности и партии с цел дискредитиране и невъзможност за по-нанатъшната им политическа кариера. Но реалността е друга - у нас недоразумения като гореспоменатите по-горе са фактори, формиращи обществено мнение, а и с по-големи мераци в политиката. Но, никой не ни е крив - това ние сами си го направихме, като най-голям принос има Боко Кратуната. Можеше ли да се заеме поне с някаква, макар и частична декомунизация - можеше. А, той назначава изперкала потомствена комунистка (обявена, тя и такива като нея за престъпници със специален закон от НС) за омбутсман. Можеше ли да се заеме с демонтиране на Паметника на съветската армия в София, за което имаше вече взето официално решение - можеше. А той се прави на умряла лисица - шменти капели, туристи (гладни и нагли), и хъбове (с които окончателно стана за смях). Можеше ли да се заеме с построяване на Мемориал на жертвите на комунизма (да речем в кариерата в Ловеч или на о. Белене) и към него да има Музей на тоталитарното изкуство - можеше. Амо той се прави на луд - как ял филия с мас, как дядо му (уж) бил репресиран, шменти капели и пр. селски номера. Можеше ли да се заеме с паметниците на терористите шумкари - там няма как да се оправдава, че Русия ще го пръска с Новичок - можеше, ама нищо не направи. Можеше ли да нареди да се вкарат в учебните програми часове за изучаване на комунистическото минало (минало, което комунистическите престъпници се опитват да възродят) - можеше, ама се прави на луд. И сега ако попитате някой младеж - кой е Солженицин - вероятността да ви гледа като теле е много голяма.
Така че, като се вземе предвид написаното по-горе, накрая може да се заключи - дори и по някакъв начин тия две карикатури - чалгаря и комунистическата ненормалница (която се лекува на Запад, но се кланя на Изток) да дойдат на власт, то те трудно биха достигнали поразиите на банкялийската мутра. Не случайно при сформиране на правителството, ОП бяха поставили условие - Б.Б. да се оттегли. Правилно искане, но оня (настървил се от властта, като мечка, която е вкусила кръв) не се отказа. И продължи да пакостничи. Поразиите на Бойко Борисов могат да бъдат сравнени единствено с тия на Иван Костов, който (в интерес на Москва) не отвори досиетата на комунистическите доносници от ДС. Дали Костов и Борисов са "руски къртици" не може да знаем, но действията им са като на такива. Не е трудно човек да се досети, че утре сутринта ще изгрее слънце и пр.
Казано е в една дебела книга - "По делата им ще ги познаете", а тия двамката направиха толкова много за Империята на злото, колкото никакви парашутисти, подводничари, шумкари и пр. измет не можаха да направят.
8.
ее, срамота!
07.11.2018 11:45:52
6
9
По-просташка статия не съм очаквал. Оставете народа сам да преценя кой заслужава народната любов. Не ни промивайте мозъците!
7.
me
07.11.2018 11:30:47
5
8
Явно Мая бръкна здраво в раната. Почнаха платените ПР материали срещу нея. Манолова отказа колата на Слави...
6.
Видял
07.11.2018 11:24:51
5
7
Едната на кон другата на влак.Спонсор Слави.
5.
Калин
07.11.2018 11:24:29
6
8
Гербаджиите веднага платиха за анти ПР,нормално в техен стил.А флагмаците каквото им кажеш,ще го напишат.По добре,всеки друг от колкото шайката Борисов,които ограбиха народа.
4.
браво
07.11.2018 11:21:13
3
10
Ей на това му се вика: политкоректна статия
3.
t4
07.11.2018 11:16:26
5
10
Возих се в същия влак и последното нещо, което мога да кажа е че влакът беше излъскан. беше си мизерно както винаги. А флагман не правят ли с тази статия анти ПР
2.
Ай стига ве
07.11.2018 11:14:06
5
7
Давам плюс на първият коментар и се отбелязва минус. Очевидно това е поредната платена статия на Флагман
1.
C 400
07.11.2018 10:51:53
8
17
Изобщо не става въпрос за евтин пиар или комедия. Антикомунист съм,но в случая "пчеличката" Мая е абсолютно права. А на вас,флагман,кой ви плати тлъста пачка пари за тази "анти-омбудсман" статийка?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори