×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сложна схема: Уж разследваният Марешки уж иска оставки на вицепремиери, а подпира властта да не падне


Сложна схема: Уж разследваният Марешки уж иска оставки на вицепремиери, а подпира властта да не падне
Лидерът на "Воля" атакува Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, но нямало да рекетира управляващите
31 Октомври 2018, Сряда, 10:24 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Лидерът на "Воля" обясни, че няма да блокират кворума, понеже не били рекетьори


Любопитна политико-съдебна интрига се заформи покрай драмата с кворума в парламента. От БСП и ДПС днес обявиха, че категорично настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Причините са продължаващите протести на майките на деца с увреждания и корупционният скандал в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), която е в ресора на Симеонов.

От друга страна назначението на вече обвиняемия Петър Харалампиев за шеф на ДАБЧ е било по искане на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който също е вицепремиер и министър на отбраната.

БСП днес казаха, че спират да се регистрират, докато Валери Симеонов не подаде оставка.
ДПС от миналата седмица също дадоха подобна заявка. Днес и те не се регистрираха, за да блокират кворума в парламента.

Атаката на опозицията не успя благодарение на депутатите на Веселин Марешки от партия „Воля” и ключовият последен глас от „независимия” Спас Панчев. Благодарение на тях кворумът бе осигурен и заседание имаше.

От „Воля” след това дадоха пресконференция, като лидерът Веселин Марешки за пореден път настоя за оставка и на Красимир Каракачанов („най-вече”), и на Валери Симеонов.
След въпрос на „Флагман” – биха ли ползвали като БСП и ДПС инструмента на кворума, за да свалят двамата вицепремиери от власт, обаче Марешки обясни, че „Воля” не били рекетьори.
Освен това той отрече, че кворумът се крепи на партията му. Днес например това станало благодарение на изключения от „БСП за България” Спас Панчев.
Истината е, че без 10-те депутати от „Воля” кворум нямаше как да има.

Марешки обаче отхвърля тази теза: „Ако трябва да сме абсолютно точни, кворумът днес специално беше спасен от бивш коалиционен партньор на БСП. И според мен те примерно чисто формално са извършили тази форма уж на отлъчване, за да подкрепят мнозинството, но това не е толкова важно. Просто не е вярна тезата, че ние крепим мнозинството, т.е. кворума.”

Лидерът на „Воля” обаче добави: „Но кое е по-важното във въпроса ви – дори и да е така, ние не сме рекетьори. Аз разбирам, че вие сте свикнали, че досега винаги е било така. Показват сила, извиват ръце, договарят се тихомълком и правят какво ли не. Просто трябва да свикнете, че вече има други хора в българския парламент.”

След това Веселин Марешки обясни, че вече година и половина нямало „нито един сигнал, нито един факт, нито едно съмнение за участие на който и да е член на нашата парламентарна група в каквато и да е корупционна практика”.
„Флагман” обаче напомни на Марешки, че прокуратурата миналата година започна разследване срещу него и други депутати от „Воля”. То съмнително заглъхна.

Веселин Марешки обясни, че разликата е, че те не се признават за виновни.
„Да, ако се докаже, че ние сме направили нещо, ние ще си понесем отговорността. Ние твърдим, че не сме участвали в никакви престъпни схеми и затова седим гордо, честно и достойно пред вас. Обаче защо Каракачанов толкова бързо се отлюспи от този човек (Петър Харалампиев  - б.а.)? Ако се окаже, че е, както вие твърдите - може да се окаже, че е достоен? Защо така бързо го отписаха? Това само по себе си доказва, че Каракачанов много добре знае какъв е финалът на това разследване – че то ще бъде доказано, и бяха като дявол от тамян”, коментира Марешки по отношение на шефа на ДАБЧ, считан за протеже на Красимир Каракачанов.

Според лидера на „Воля”, обвиняемите няма да се оставят да потънат сами и или ще се договорят с разследващите, или ще проговорят и за тези, които стоят над тях.

Последва реакция на Юлиан Ангелов – депутат от „Обединени патриоти” и организационен секретар на партия ВМРО.
Според него всичко в случая било обърнато в политическа атака към партията му. Веселин Марешки бил „джендър политик”.
След въпрос на „Флагман” – защо „Воля” крепят кворума, Юлиан Ангелов обясни: „Как смятате вие? Има дела срещу г-н Марешки. Всички тези дела нещо се бавят във времето. Дали има политически чадър върху него или няма? Щом се чувства толкова спокоен, значи има някакъв чадър върху него. Дали е финансов, дали е политически, дали е някакъв друг – има явно някакъв чадър. Но този човек обслужва… и мога да го кажа най-категорично, обслужва небългарските национални интереси.”

Ангелов каза, че нямат коалиционно споразумение с „Воля” и Марешки трябва да бъде питан защо подкрепя управляващото мнозинство.

Припомняме, че през юни 2017 г. прокуратурата поиска имунитета на депутатите от „Воля” Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова заради досъдебно производство за изнудване на бизнесмени.
Тогава „Воля” беше яростна опозиция на властта. Постепенно в следващите месеци отношението на Марешки се промени и той започна да подкрепя управляващите. Разследването срещу депутатите от "Воля" пък, изглежда, вече е "на трупчета", тъй като няма информация за развитие по случая. 

Едновременно с това Марешки атакува коалиционните партньори на ГЕРБ от „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов и донякъде Валери Симеонов. От друга страна Марешки стопли отношенията си с лидера на „Атака” Волен Сидеров. Двамата са считани за близки и по руска линия.

В категории: Политика


4
Коментара по темата
4.
Николай
01.11.2018 07:02:40
2
0
Марешки е добре, бизнеса му върви, бензина при него е с 30ст. по евтин. Всички които са против него не го харесват и го плюят защото им пречи на бизнеса.
3.
Марко Тотев
31.10.2018 18:43:26
3
4
Подпира властта, защото ако не го закрилят е жив изгорял
2.
Дядо Добри
31.10.2018 17:31:00
2
5
Независимата съдебна система и Цацаров начело, са силно независими от вожда Боко. Който шефа нареди него разследват! Мила родна картина. Най - голямата корупция е в прокуратура и правителство!!!
1.
Пешо кура
31.10.2018 15:28:49
5
5
Хич не ви е "удобрн" Валерката
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори