×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Паметен ден за Бургас! Световен лидер в самолетната индустрия инвестира $30 милиона в Индустриалния парк


Паметен ден за Бургас! Световен лидер в самолетната индустрия инвестира $30 милиона в Индустриалния парк
На първата копка бяха Алексей Филипов от "Сигнатек", областният управител Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов и други
23 Октомври 2018, Вторник, 13:56 ч.
Автор: Флагман.Бг

Комплексът ще се изгради на три етапа с общо 12 000 кв.м. производствено-административни здания

 

Знаменателен ден за Бургас! На официална церемония днес бе даден старт на най-мащабната инвестиция в града за последните 30 години – изграждане на “Научно-изследователски и производствен комплекс”, където ще се извършва рециклиране, ремонт и нанасяне на защитни покрития на части за самолетни двигатели. Инвеститор е украинската компания “Сигматек” ЕООД, която е световен лидер в тази област и работи с гиганти като “Боинг”, “Еърбас” и други.


Дружеството купи огромен терен от 20 дка в “Индустриален и логистичен парк – Бургас” АД и първоначално ще инвестира 30 милиона щатски долара

Развитието на производството е предвидено да стане на три етапа. Първият от тях се планира да започне още в края на 2019 година, когато трябва да бъдат завършени и построени производствено-административните сгради и съоръжения с обща площ от 12 000 кв.м. Компанията инвеститор ще осигури опитни чуждестранни специалисти, което ще позволи в кратък срок да се организира система за управление на сложните производствени процеси, система за качество на предприятието и управление на ресурсите на дружеството в съответствие с най-добрите световни практики.

Официални гости на историческото събитие бяха собственикът на "Сигнатек" ЕООД Алексей Филипов, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Община Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД  - Антоанета Барес, директорът на „Монтаж Строителни Конструкции” /МСК/ Евгени Борисов, които ще изграждат обекта и др.


На откриването след година ще поканим и нашите партньори от "Сименс", "Юнайтед технолоджи корпорейшън" и други компании, каза собственикът на "Сигматек" Алексей Филипов

Днес давам старт на голям и амбициозен проект, който е продължение на нашия 25-годишен опит във внедряването на най-високите технологии, използвани в САЩ, Европа и Япония. Новият ни изследователски и производствен комплекс в „Идустриален и логистичен парк Бургас“ ще бъде изграден на три етапа. Надяваме се сътрудничеството ни с кмета на града да продължи и  с негова помощ да осъществим контакт и с висшите учебни заведения, на които разчитаме, защото ще имаме нужда от над 200 специалисти. Много се радвам, че избрахме Бургас, защото получаваме помощ от общинската администрация по всеки проблем. Надявам се това да продължи и да се превърнем в пример за подражание в Бургас“, каза собственикът на “Сигматекс” Алексей Филипов.


Искам да поздравя колегите от Община Бургас, които в петък следобед получиха чертежите на проекта, а в понеделник сутринта издадоха разрешението за строеж, с което показахме на инвеститора, че сме надежден партньор, каза на откриването кметът Димитър Николов

Приветствам тази изключително добра и полезна инвестиция за нашия град. На първата ни среща преди година и половина г-н Филипов ми сподели, че е избрал Бургас и поиска информация за висшите учебни заведения в града, специалностите им и какви професионални гимназии имаме. Радвам се, че чрез бъдещия комплекс ще се съчетава научната с производствената част, защото тук ще се осъществяват високотехнологични разработки.

Производството на „Сигматек“ ЕООД тук вече има гарантиран пазар за 5 години, и то много по-голям, отколкото са самите мощности, за това г-н Филипов обясни, че те ще бъдат изграждани на 3 етапа, като всеки нов ще удвоява производствения капацитет на предишния. Работещите тук ще получават отлично заплащане, което е голямо преимущество за нашия град.

Имам среща с ръководството на двата бургаски вуза, с които ще разговаряме за разкриването на нови специалности, чието професионално развитие да се осъществи тук.

Очакваме подкрепа от пристанището за осигуряване на общежитие за специалистите, които ще обучат бъдещите инженери в Бургас“
,  заяви Димитър Николов.

Пред Флагман.Бг кметът допълни, че Индустриалната зона на Прага е предлагала безплатен огромен терен на “Сигматекс”, за да ги привлече като инвеститор, на в крайна сметка компанията е избрала Бургас.


Областният управител Вълчо Чолаков също посочи положителните аспекти на новия проект за града

Радвам се, че преди няколко години, когато бях общински съветник и взимахме решението за създаването на Индустриален и логистичен парк, аз подкрепих инициативата, която срещна много трудности в лицето на тогавашната опозиция, но днес вече можем да се гордеем с правилната посока, която избра местната администрация. Днес сме свидетели на това как държавата и градът могат да работят заедно, за да създадат условия за фирми като „Сигматек“ да дойдат тук и да развиват проектите си“, каза той.

За изграждането на комплекса, чийто първи етап трябва да бъде завършен за 36 месеца, е избрана “Монтаж строителни конструкции” /МСК/.



„За нас е чест да бъдем главен изпълнител на тази голяма инвестиция. Дружеството е с десетилетен опит в изграждането на промишлени, инфраструктурни, енергийни и търговско – логистични обекти, сред които са Медодобивен комбинат в Пирдоп, завода за автомобилни гуми „Вида”, ТЕЦ „Марица Изток 2“ , НДК, АЕЦ “Козлодуй”, Аспаруховия мост и редица други мащабни проекти. От наша страна г-н Филипов има гаранция, че проектът ще бъде реализиран в срок“, каза собственикът на МСК Евгени Борисов /на снимката горе/.

Директорът на  „Национална компания индустриални зони“ ЕАД  Антоанета Барес заяви, че до момента в зоните са привлечени инвестиции за над 820 млн лв. 



За отличното ни партньорство с Община Бургас говори факта, че териториите на зоната вече се изчерпват, инвеститорите построиха своите проекти и мислят за разширение. Ние също планираме разширение като добавим нови терени към Индустриален и логистичен парк Бургас. Това ще стане в най-скоро време, защото вече има заявени инвестиционни проекти“, обяви Антоанета Барес /на снимката/.


Представители на едрия бизнес в Бургас и журналисти уважиха тържественото събитие


Изпълнителният директор на Индустриалната зона Стамен Стамов и Антония Барес чупят бутилка шампанско за първата копка

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД разполага с територия от 240 дка, която  е запълнена на 90%. В нея са привлечени над 30 инвеститора, разкриващи 1000 постоянни работни места, като са инвестирани над 80 млн. лв. в производства и логистични бази. Вече функционират бази за бетонови изделия, изработка на мебели, производство на отоплителни и климатични системи, метални изделия, местни продукти, хлебни изделия, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка присъства и шведският гигант в автомобилното производството "Volvo Group" с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault".

 


В категории: Бизнес


33
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
33
Коментара по темата
33.
Уфф
22.03.2019 16:25:44
0
4
Щом е нещо отровно и ще замърси околната среда, веднага се разтичвате, като хлебарки на светло, бухахахахаа! До тук е ясно, че си правят така необходимата им реклама, с ясното съзнание, че нищо няма да стане!
32.
Бря
22.03.2019 11:49:58
0
6
Ако мижавите три-четири корабни места именуващи се Пристанище Бургас ЕАД е част от едрия бизнес на Бургас /по повод присъствието на директора де/ --егати великия град в който живеем.
31.
*********
26.10.2018 09:42:25
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
30.
До 27
24.10.2018 16:25:42
2
4
Ти и другите убавци е хубаво и да поработвате,пеенето няма да помогне.
29.
Този
24.10.2018 12:20:35
4
23
Търсим компанията в мрежата- тц няма нищо! Поглеждаме в Апис и какво виждаме- компания с капитал 8 хил лева създадена през Декември 2017 г. без грам персонал назначен- демек куха фирмичка! А чичо кмет по подобие на началника си - Батман, помпозно обяснява за милиони и милиарди, работни места и т.н.
Нито един читав инвеститор не можете да привлечете, тъй като сте изключително корумпирани олигофрени!
28.
Повече инфо ?
24.10.2018 11:53:04
3
11
Дайте сайт на компанията, понеже не открих нищо, има само някъв Сигматек в Украйна за измервателни уреди, за авиационни двигатели - нищо !
27.
аз
24.10.2018 08:15:31
4
8
Ще си пеем "А дано, ама на дали..."
26.
*********
24.10.2018 07:25:44
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
кака Рада бетонджийката
24.10.2018 05:45:44
2
10
Украиците ще си докарат и работници, щото са евтини. Не чакайте работни места от този проект. Само да не се окаже пералня...
24.
Хахо
23.10.2018 22:33:27
2
9
А как всички потриват доволно ръчичките и си викат оххх кво крадене ще паднете.Малиии.
23.
Бургазлия
23.10.2018 21:59:36
4
9
Нашия шебек що е с каска
22.
*********
23.10.2018 21:51:50
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
*********
23.10.2018 21:40:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Koment
23.10.2018 20:11:05
1
13
Разковничето-административни сгради. Да не е следващия офис рент. Дано не е! И колко отровно е слагането на защитно покритие на ДВГ и елементи? Дано това е наистина реален бизнес а не само поредния ден в който някой някъде е сложил каска.
19.
Иван
23.10.2018 19:40:44
2
14
Край Димитровград направиха голям завод за авточасти за големи марки коли. Казва се "Язаки". Та и там щяха да са големи заплатите,но уви хората си работят за 400-500 лева. Няма как да дават по-високи заплати от средните за Бургас. Трябва да са тъпи или яко да перат пари. Така че не се надявайте на нещо от сорта на 700-1000лв. максимум.
18.
*********
23.10.2018 19:34:00
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
!
23.10.2018 19:26:38
4
5
Ами евала!
16.
Бисери на килограм
23.10.2018 19:03:16
0
12
Флагман. Ако си четяхте статиите преди публикуване, щяхте да се изненадате,колко много пъти сте объркали името на фирмата инвеститор, ама не би.
15.
Бургазлия
23.10.2018 18:51:15
3
6
Да не се окаже после че не са украинци а са блядове
14.
t4
23.10.2018 18:50:52
3
15
големи циркаджии, за какво са им тези каски да не им падне нещо на главата от кота 0,00
13.
собственик
23.10.2018 18:50:48
0
6
А за ул.Одрин кога ще реализирате проекта г-н Николов ?
12.
4i4a Kmet
23.10.2018 18:47:50
3
4
na fona na nishtoto , faida si e vupreki 4e horata bez rabota sa hiliadi
11.
питанка
23.10.2018 18:41:47
4
13
Украйнска високотехнологична фирма ще строи база в Бургас ? При условие, че в самата Украйна има хем специалисти в самолетостроенето, хем евтина работна ръка. ЗАЩО аджеба в Бургас ? Откъде ще вземат обучен персонал ? Компоти, компютри, ще внасяме или ще изнасяме...
10.
bai kosta
23.10.2018 18:19:06
2
10
Освен каска кмета да сложи ватенка и ботуши,много ще му отиват,ако е по-топло времето може и дочени дрехи.
9.
Ponio
23.10.2018 18:16:53
1
7
Ами в Прага заплатите не са бургаски
8.
kris
23.10.2018 18:14:02
2
14
То няма хора за сервитьори те самолети ще правят
7.
мхм
23.10.2018 17:58:34
3
12
и какви специалисти ще търсяте? инфо нещо?? сигурен съм че изискванията за длъжност ще са космически, след като парадирате с "отварянето на работни места", най-добре ще бъде, хора с висше техническо образование да кандидатстват за 1 годишно обучение,всичко различно от това е просто повърня, с кояти ти замазват очите, защото 200 технически специалисти в Бургас... знаеш ли кога...
6.
Ибрикчия
23.10.2018 17:53:59
3
12
Инвеститор е украинската компания “Сигматек” ЕООД, която е световен лидер в тази област и работи с гиганти като “Боинг”, “Еърбас” и други.

Еарбас хахахаха тъпац8иии
5.
*********
23.10.2018 17:40:38
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
gradski
23.10.2018 17:37:39
4
16
Разгеле, най-накрая нещо различно от сервиз и шоурум.
3.
Бургазлия
23.10.2018 17:36:35
1
19
Че аз за една скица чакам 3 месеца, а тия за три дни имат разрешително....
2.
Future
23.10.2018 17:27:12
3
23
Браво,първия етап ще започне в края на 2019 година !!! Дано оцелеем до тогава !
1.
Значи можело
23.10.2018 17:24:47
6
23
В Петък получили чертежите, а в Понеделник издали разрешително. Значи можело. Това изобщо не двоен стандарт, нали?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори