×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как изглеждаше бургаското летище през 1970 година


Вижте как изглеждаше бургаското летище през 1970 година
Сега летището е много по-добро отпреди 47 години
12 Октомври 2018, Събота, 01:23 ч.
Автор: Флагман.бг

Има нов терминал и по пистите отдавна не се виждат самолети на авиокомпания "Балкан"

Летище Бургас пак си е на същото място, но досто по обновено и оборудвано, пише Socbg.com. Само, че отдавна на пистите не се виждат самолети с надписи на авиокомпания „Балкан“.

И няма как, след като през 1990г. (малко след социализма) започна нейната приватизацията, а през 2002г. се закри и разпродаде нацяло. Сега в интерес на истината, пристигащите и излитащите самолети са в пъти повече от преди. И Летище Бургас е предпочитане за излитане или кацане на стотици туристи.

Липсата на държавната авиокомпания „Балкан“, оказва влияние за България, и е принос от лошото управление след краха на социализма. „Балкан“ е българска авиокомпания, съществувала от 1968 до 2002 г. Дружеството има статут на национален превозвач и е държавна собственост до 1990г.

В най-силните си години 1967-1985 г. „БГА Балкан“ е добре развита структура, поддържаща десетки международни и вътрешни въздушни линии. Най-дългата редовна линия на „Балкан“ е София – Триполи – Лагос – Хараре. По гъстота на вътрешните въздушни линии спрямо територията на страната България е сред първите в Европа.

Редовно се поддържат линиите от София до Варна, Бургас,  Силистра,  Русе, Търговище, Горна Оряховица и Видин. Сред основните външни линии са до Москва, Берлин, Прага, Варшава, Париж, Лондон, Будапеща, Атина, Брюксел, Копенхаген, Цюрих, Мюнхен.





В категории: Бургас


12
Коментара
Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
12
Коментара по темата
12.
До "умника"№9
13.10.2018 17:22:49
1
7
Абе айде стига сте плашели гаргите с думите комунисти и кочина!Авикомпания "Балкан"се разби от тенденциозното избиране от Иван Костов на офертата на Гад Зееви,въпреки че имаше 2 по-добри за България от нея!Пълно е с информация за сделката,направена категорично в ущърб на страната.Не ставай смешен с дивия си маккартизъм,ако ти е ясно какво значи това!
11.
уй
13.10.2018 14:51:32
1
2
Община Бургас започва подпомагане на служителите. Понеже фирмата управляваща сега няма пари и служителите са на минимума.
10.
До 1
13.10.2018 13:43:25
4
4
Затова сме на тоя хал сега.Вие се забавлявахте ,а западът трупаше преднина ,сега срвщу тях да бягаме,не можем ги стигна.
9.
до № 8
13.10.2018 13:22:10
4
6
Тъпако, комунистическата авиокомпания "Балкан" се разби в пазарната икономика, подобно на самолет останал във въздуха без гориво. Това беше една външно лъскава, но вътрешно червива ябълка т.е. беше пълна с дългове, които не можеше да плаща. Вие комунистите, хем сте нагли, хем сте тъпи! Защо никоя свястна авиокомпания не закупи "Балкан", ами "Гад Зееви груп" и то за 1 долар? Те после оправдаха фалита с непосилните засължения, още от времето на социалистическата кочина. И не е вярно, че не са взели недвижимите активи (умнико)! Продадоха всичко, което можеше, включително и хотел "Космос" в Бургас, слотовете на Хийтроу и пр. и пр. И това, че сега летищата във Варна и Бургас са собственост на "Фрапорт" т.е. комунистическите престъпници от групировката ТИМ, не значи нищо. Стига да желаеха, можеха да изринат цялата пасмина от комунидстическата кочина, която и до днес си стои непокътната. Можеха да уволнят хрантутниците (които и сега са там) и да докарат ръководен персонал от Холандия, Германия и пр. Те щяха да поемат млади хора, и да обучат истински съвременен и модерен персонал. Но, тогава щеше да им се наложи и да плащат заплати като в Холандия и Германия, а те не искат това. Затова кочината си стои, заедно с потомствената връзкаро-комунистическа пасмина. И т.н. .....
8.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
13.10.2018 11:53:04
1
9
Малко ретроспекция.Авиокомпания "Балкан" буквално бе харизана за жълти стотинки заради спекулативните игрички на тогавашните управляващи.Първият наддаващ тогава се отказа.За сметка на това компанията бе закупена на цената на един самолетен двигател,т.е. за около 150хиляди долара от международните аферисти и мошеници,фалирали националната бнка на Кения,"Гад Зееви груп".
Впоследствие всички видяхме какво стана.Като не можаха да заграбят и недвижимите активи на "Балкан",било вътрешни или международни,понеже властите ни се усетиха,малко късно,но все пак съумяха да им изтръгнат вкусната хапка,набързо докараха"Балкан" до фалит,избягаха и се скриха в Израел.Летищата Бургас и Варна бяха продадени в пакет на"Фрапорт туин пийкс",но обществена тайна е,че зад нея всъщност се спотайват бандитите от ТИМ,днес правещи се на "добре облечени бизнесмени".Властта оттогава та досега си трае и си наляга парцалките,щом стане дума за това как и по какъв начин са придобити и авиокомпанията и летищата.Неудобно е някаси да кажеш на всеослушание колко бакса са ти бутнали под масата.
7.
Петър
13.10.2018 11:15:22
3
11
5-ти,
Проблемът не е в Демокрацията, която скоро няма да достигнем, а в тези които я употребяват за лична угода!
6.
roza
13.10.2018 11:05:11
2
6
Сегашното летище е хубаво но за съжаление няма полети през зимата за Германия. Пак трябва да се ходи до София.....
5.
Така де
13.10.2018 11:03:57
6
10
Комунизма, с леки корекции, е най-добрата политическа система за БГ от всички сегашни. Ако бяхме продължили с комунизма, но не бяхме зависими от долара, минималната заплата в момента щеше да е 1500 лева, а не 500 лева. Щяхме да имаме уникални курорти и градове, чисти улици, ниска престъпност, спокойствие и здраве. България, Русия, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан, Румъния, Сърбия, Унгария, Македония и някой други страни нямат потенциал да бъдат демократично капиталистични. Причините са: Първо нямаме потенциал за технологична конкуренция със страни като САЩ, Германия, Япония, Англия, Франция, Китай, които от векове са много пред нас!!! Второ , нямаме какви уникални стоки да предложим, освен ако не са много евтини и не подбием ценово чуждите пазари. Трето, калпави народи сме и ще се самоизядем при демократичния капитализъм, както се случва сега!!! Четвърто, Геополитически е по-добре да сме в сянката, защото ще станем мишени. Пето, изостанали сме умствено от векове и само планов строй може да ни вкара в пътя. Шесто, при навлизането на Изкуствен Интелект и Роботика сме пътници като държави и граждани и ще бъдем заличени, понеже сме безполезни на Запада, освен нашите телитории и суровини, но като държави и народи не им трябваме. Така че ние без комунизъм или.длуга подобна система си подписваме смъртните присъди на държавите и народите
4.
R
13.10.2018 10:11:27
2
9
Сега е ад. Бъхтят те за едни 700-800лв. И на всичкото отгоре е пълно с интриганти.
3.
до №1
13.10.2018 09:53:55
5
3
Боклуци си бяхте, боклуци си останахте. Най-добре за всички ще бъде и вие да станете само един спомен, макар и лош.
2.
До спомени, спомени
13.10.2018 09:41:04
5
7
....ето за това я докарахме до тук...всеки отиваше на работа да се прави че работи, а съответно му плащаха, макар и мижава заплата за нещо което не е изработил....скапан социализъм и объркана икономика...
Въобще не ми хвалете миналото....
1.
Спомени, спомени
13.10.2018 08:39:02
5
8
Най-хубавите спомени, най-лудите банкети , най-готините колеги ! Не отивах да работя, а да се забавлявам :))).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Има промяна на правилата на играта спрямо присъствието на Иран в Сирия, коментира  Мохамед Халаф Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори