×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво бави строителството на обхода на Поморие, Северната дъга на Бургас и околовръстното на Камено


Какво бави строителството на обхода на Поморие, Северната дъга на Бургас и околовръстното на Камено
Инж.Светослав Глосов е в Несебър за участие в XI Национална конференция по транспорт и инфраструктура
12 Октомври 2018, Петък, 05:51 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Каквото зависи от нас сме го направили, но топката вече е в полето на съда, чакаме произнасяне, каза инж.Светослав Глосов

Жалби по изготвянето на ОВОС-а, отчуждителните процедури и по обществените поръчки -общо взето всички етапи на строителството, стопират важни проекти за рехабилитация и изграждане на пътища за десетки милиони левове в Бургаска област.

Това стана ясно от думите на председателя на УС на АПИ инж.Светослав Глосов в интервю за Флагман.бг. Инж.Глосов е в Несебър, за да участва в XI Национална конференция по транспорт и инфраструктура, организирана от УАСГ, Катедра „Пътища и транспортни съоръжение”.

Ето какво каза инж.Светослав Глосов за инфраструктурните проекти на АПИ в Бургаска област

Обходът на Поморие

Обходът на Поморие можеше да бъде готов още това лято, когато пуснахме правата отсечка Поморие-Ахелой. Има избран изпълнител, надзор, единственият проблем са непрекъснатите обжалвания на оценката за отчуждение. Кметът на Поморие каза, че съдът се е произнесъл в наша полза по последната жалба, но не смея да се зарадвам докато не получил съответните определения и решения на съда. Това още не се е случило, очакваме всеки момент. Когато стане факт ще имаме основание да получим разрешение за строеж. Готови сме да стартираме веднага. Този участък няма да пречи на движението и ще можем да строим по всяко време. Строител на тази отсечка е ПСТ.

Рехабилитацията на пътя Царево-Малко Търново

От последните дни имаме и друг проблем – свлачището край с.Босна. Предприели сме необходимите мерки, Геозащита също вземат мерки да бъде укрепено, защото засяга основния път. Що се касае до пътя Царево-Малко Търново изготвяме проекта и имаме готовност през пролетта да започнем рехабилитацията. СМР-ата са на стойност около 3 млн.лева, но точната стойност ще се знае, когато бъде одобрен технологичният проект.

Строителството на Северният обход на Бургас

Този проект е от изключително значиение – и за АПИ, и за Община Бургас.  На етап сме до приемане на доклада по ОВОС, след като влезе в сила ще бъде изготвен Подробен устройствен план (ПУП), парцеларен план, ще трябва да проведем отчуждителни процедури и след това ще може да се проектира. За конкретни срокове не мога да се ангажирам. Не, че не искам, но не зависи от нас, защото се касае за обжалване на процедури. За справка за пътя Русе-Велико Търново има внесени жалби по ОВОС и за трети път се отлага делото в съда, което прехвърля топката в друго поле. И на мен много ми се иска да стане по-бързо, но не се получава заради безкрайните обжалвания. Похвални са стъпките към промяна на законодателството – жалбите по ОВОС да бъдат разглеждани на една инстанция, което ще съкрати сроковете. Но не са само те, а и оценките, свързани с отчуждителни процедури. Знаете, че преди време бяха направени законодателни промени и жалбите по оценката на имота не спираха самата процедура. Т.е. – след като Подробният устройствен план е приет се издаваше разрешение за строеж, а съдът да решаваше за цената, която трябва да се плати на собствениците. За съжаление Конституционният съд отмени това решение. За мен това е грешка, защото спира десетки важни проекти.

Основният ремонт на околовръсното шосе на Камено

Там е завършена процедурата по избор на изпълнител, имаме финансиране, но отново жалба спира дейностите. Докато няма произнасяне на можем да стартираме дейности.

В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
07.03.2019 11:47:13
1
2
ГРОБ са неспособни да свършат и елементарна работа. Све някой друг им е виновен
9.
Петър
13.10.2018 07:20:01
0
0
Гражданин,
Частната собственост е неприкосновена. Кое не разбираш от написаното в Конституцията?
Този Закон (за отчуждаване на имоти, и т.н. направил ли си си труда да го прочетеш?) трябва да бъде премахнат, или напълно променен.
Знаеш ли Държавата, колко ще "печели впоследствие? И, дали ще печели нещо!
Ще печели ако сътвори магистрала Черно море, и въведе тол такса! Иначе ще си плащаш винетката, а от това никой не печели!
Факт!
Хората трябва да печелят, а Държавата да печели от това (данъци). Но, с такива управляващи няма как да се случи!
8.
Ми платете им бе мизерници
12.10.2018 18:17:03
0
0
Искате без пари. Ми не става. Платете на хората, колкото заслужават и си строителство на воля. Ма вие искате да не плащате. Да ама, не. Има си съд за тази работа. Онуй време си замина. Сега се плаща.
7.
гражданин
12.10.2018 10:22:54
0
9
Ами така е,когато алчни собственици на пусти буренясали земи искат да им платят за тях все едно са на пъпа на София ! А зелените саботират ОВОС-а както винаги ! Така че държавата не ви е виновна,а разни елементи от населението в нея !
6.
Ele
12.10.2018 09:10:26
5
7
Демек НИЩО ОТ НИКЪДЕ не чакаме да започне...евала много работа сте свършили.
5.
Пешо кура
12.10.2018 09:03:46
1
2
Немогат да на намерят "абдал" да го направи безплатно и накрая да "почерпи" че е имал работа
4.
hi hi
12.10.2018 09:01:44
1
3
Za Seweren obhod na Burgas ot godini w gotow i PUP i vsichko drugo.
Samo pari niama ili ne iskat da dadat.
Tozi inj, kato gowori, malko i da misli-
A Flagman jurnalistite da ne zitirat porednite laji na API.
3.
не си въобразявайте
12.10.2018 08:47:20
2
8
Този е съсед на Бойко Борисов в Банкя.
Беше заместник и малко преди да започне системата с тол таксите стана шеф и започна да се появява по медиите. Предния доброволно сдаде поста.
Не си въобразявайте, а съобразете какъв е залога.
2.
1
12.10.2018 08:29:17
5
7
Ами направете Айтос - Дъскотна. Там жалби няма. Ама не пасва на гербаджийския ви интерес педали с педали. А Герб Руен са най-големите педали - мълчат.
1.
Петър
12.10.2018 08:09:02
7
9
Инженерче, ако бяха отчуждили твоя имот без твое знание, дали нямаше да се жалиш пред Съда?
Процедурите за отчуждаване на имоти не са спазени, и за това са виновни собствениците на отчуждени имоти?
Нещастник! Работиш на издръжка на Народа, който измира на пътищата, които Вие пускате в експлоатация бе нещастник!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори