×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин: България съжалява, не защити националните си интереси!


04 Октомври 2018, Четвъртък, 11:34 ч.

Путин: България съжалява, не защити националните си интереси!

Руският президент Владимир Путин предупреди ЕС да не проявява слабост при решаването на газовите въпроси, предаде ТАСС.

Не ми се иска Европа да прояви слабост и да не може да защити своето участие в проекта "Северен поток 2" както някога България в "Южен поток", каза Путин на съвместна пресконференция в Санкт Петербург с австрийския канцлер Себастиан Курц, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

"България под натиск отвън се отказа от този проект, сега те съжаляват, сега говорят за това да получат наш газ вече през "Турски поток", отбеляза руският президент.

"Много ми се иска цяла Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси", добави Путин.

Руският президент припомни печалната съдба на проекта "Южен поток", отбелязва ТАСС.

"Българските колеги ни увериха, че ще се борят докрай за "Южен поток", тъй като това отговаря на националните им интереси", каза Путин. Той посочи, че газопроводът би "повишил геополитическия статут (на България) като страна транзитьор в Европа, някъде под 400 милиона евро на година просто така, просто защото тръбата минава през тяхна територия". Българската страна разчиташе да създаде няколко хиляди работни места (с "Южен поток"), добави Путин.

Руският президент подчерта, че е говорил подробно по въпроса на енергиен форум в Москва.

"Искам да ви уверя, че Русия е била, е и, безусловно, винаги ще бъде надежден доставчик, в това число и защото тази тръбопроводна система идва направо от първоизточника, направо от Ямал, от Сибир", каза той.

Путин постави акцент върху факта, че тази газотранспортна система е лишена от транзитни рискове.

Приветствам позицията на Австрия в подкрепа на изграждането на газопровода "Северен поток 2", каза руският президент.

Австрийският канцлер даде да се разбере, че европейските партньори на проекта са заинтересовани от неговата реализация.

"Искам да ви уверя, че европейските страни, участващи в този проект, го подкрепят. Те гледат на него положително и искат да (го) реализират съвместно", заяви Курц.

В същото време австрийският канцлер подчерта, че "за нас е важно да бъдат взети предвид интересите на Украйна, като важна страна транзитьор (на газ)".

"Съгласни сме, че в Европа има силна заинтересованост от евтини и стабилни доставки на газ, и такава необходимост съществува, ако искаме да си осигурим енергийна сигурност. За да бъде гарантирана енергийната сигурност, ние смятаме, че е необходимо голямо количество източници на енергия, също така е рационално едно определено разнообразие на енергийните маршрути", заяви Курц, подчертавайки подкрепата на Австрия и другите европейски партньори за проекта "Северен поток 2".

Путин защити енергично планирания газопровод между Русия и Германия като икономически осъществим и изрази надежда, че европейските страни ще съумеят да удържат на натиска на Съединените щати за проваляне на проекта, отбелязва Асошиейтед прес.

Агенцията припомня, че САЩ и някои държави от ЕС са против "Северен поток 2" с аргумента, че той ще засили енергийната зависимост на Европа от Русия. Съединените щати освен това са заинтересовани да продават повече втечнен природен газ в Европа.

По-рано представители на американското правителство предупредиха, че САЩ може да наложат санкции във връзка със "Северен поток 2".

В тази връзка Путин подчерта, че руският газ, доставян по тръбопроводи, е значително по-евтин от американския втечнен газ.

Би било "глупаво и прахосническо" Европа да избере по-скъп вариант, навреждайки на своите потребители и на глобалната си конкурентоспособност, каза руският президент, цитиран от АП.

Агенцията отбелязва, че Украйна, която е главният транзитен път за руските газови доставки за Европа, е твърдо против проекта "Северен поток 2", тъй като се опасява, че ще загуби ролята си за преноса на газ.

Във връзка с коментара на Курц, че интересите на Украйна като ключова страна транзитьор трябва да бъдат защитени, АП припомня, че Путин по-рано е обещал да обмисли продължаване на газовия транзит през тази страна, ако тя уреди свой търговски спор с Русия за стари доставки.

Москва и Киев са въвлечени в конфликт, откакто през 2014 г. проруският президент на Украйна Виктор Янукович бе свален от власт след бунт. В отговор Русия анексира украинския Кримски полуостров, а проруски сепаратисти установиха контрол над територии в Източна Украйна, припомня БТА.



В категории: Политика


13
Коментара
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
13
Коментара по темата
13.
Тиквоний.
04.10.2018 18:43:21
0
3
Тиквоний се уби да целува всички световни политици изотзадзе, и да им крепи макарите само и само да се закрепи на власт. Боклук на боклуците и предател!
12.
Az
04.10.2018 12:36:46
0
1
https://m.youtube.com/watch?v=-tLxMC9_rdg
Но комент
11.
Az
04.10.2018 12:30:30
1
5
Само ще цитирам Мишо шамара:
Бойко - глупак
Меркел е с Америка,но в момента пуска тръба през балтийско море от сaсниц до Калининград,
Бойко-глупaк!!!
10.
Мафията ГЕРБ
04.10.2018 11:23:58
1
6
Вече започнахме да консумиране плодовете от Мъдрата политика на лидера на ГЕРБ Боко Трети, Тъпото. Да ни е честит новия ценови шок на всичко. Само най бедната страна в ЕС НЕ е ПРЕДОГОВОРИЛА цената на синьото гориво и плащаме най високата му стойност. Скоро цените в Бг. ще станат най_високи в ЕС "благодарение" на крадците, престъпниците и безделниците от управляващата партия ГЕП !
9.
до №7 - Киро комуниста
04.10.2018 10:52:50
3
6
Киро, комунистино! България винаги е страдала заради Русия, независимо дали е била против нея или неин васал. Това вашите чугунени комунистически чутури не могат (и не искат) да го разберат. Както не можете да разберете, че тия, които емигрираха са на по-добро място и никога няма да се върнат тук. Те избягаха от комунистическия кенеф, в който вие комунистите и както е казал Г. С. Раковски "проклета Русия" превърнахте хубавата ни страна. Единственото хубаво в случая е, че вие комунягите с всеки изминат ден намаляте по естествен път. Но, докато сте живи, ще пречите на България по всякакъв начин.
8.
007
04.10.2018 10:43:14
3
6
Националните интереси на България нямат нищо общо с пияндурниците от Северозападна Азия. Русия винаги е била и е най-големият душманин на България. Стана много добре, че навреме се откачихме (преди да щракне капана) от скапания им Южен поток. От тия мизерници нищо добро не можеш да очакваш! Вижте какво стана с другия капан, който ни заложиха - АЕЦ Белене. Пияндурниците така подредиха нещата, заедно с тяхната агентура у нас (комунистите), че мръднем ли малко встрани от приготвения капан - и започваме да плащаме разните му неустойки и пр.
Още навремето Бисмарк е изрекъл пророческите думи - "Всеки договор с Русия не струва дори колкото хартията върху която е написан".
7.
Киро на Кирия
04.10.2018 10:21:12
7
5
Колкото пъти сме анти Русия ,толкова пъти губим -Първа СВ,ВтораСВ,Демокрация. В соца бяхме бедни всички/95%/от 9 милиона, сега също сме бедни всички/85%/но от 6 милиона. Другите ги няма т.е. няма я Б-я и то само за 30 год. анти Русия.Де е Киро....на запад....на кирия.
6.
Каза ни го
04.10.2018 10:19:16
2
5
Кратко, точно и ясно....Истината боли!
5.
DJARO
04.10.2018 10:02:24
5
4
DO-3 Vinovni ni sa Boiko i Zvetanov...John KErry doletq na momenta za da blokira vsi4ki pregovori ..za osa6testvqvaneto na UJEN POTOK...tezi sa NAZIONALNI PREDATELI dvamata...sega 6te kupuvame ruski gaz s turskata mu NADZENKA...na turska zena...6toto sa podlogi(Amerikanski)hilqdi rabotni mesta i MINIMUM 400mln. na GODINA istina e tova...evtin gaz....a kakva zima ni 4aka o6te edin 6et q uveli4at gazta samo tazi godina tova e za 4ti put ve4e...Tova da si energiino-nezavisim e nai -hubavoto ne6to za edna durjava....navremeto PRODAVAHME TOK na vsi4ki okolo nas...NA VSI$KI....garzi ,turzi surbi rumunzi....
4.
до кенеф
04.10.2018 09:52:15
0
2
Не се връзвай на митовете за комунисти и демократи! Всеки дърпа чергата към себе си. В случая темата е за национални интереси, които не са защитени. Нищо друго не е важно... Това е силата на дипломацията.
Накрая, ако са си свършили работата пак ще се прегръщат с европейските чиновници, но и народът ще е по-добре. Справка: Орбан, Ципрас и т.н.
3.
RIP
04.10.2018 09:51:42
4
8
Този отново лъже като дърт мангал, от къде ги изсмука тези 400 млн. на година не знам. Как да защитиш проект, който е замислен по руско-корупционен начин несъответсващ на никакви европейски изисквания. Защо не направиха ,,Северен Поток" по същите правила защото само в червена България могат да си развяват коня както си искат, но този път не им мина номера. Виновник е и МутроБойко който избърза да спре проекта вместо да се съсредоточи в това да го промени по начин отговарящ на европейските условия и да бъде изгоден за България не само за определени червени кръгове.
2.
mlad kenef
04.10.2018 09:40:57
8
8
Първо, орбан е комунист (социалист ). Второ, заради него, Унгария ще влезе в такава буря, че разпада на Австро - Унгария ще му се стори песен. Трето, Унгария е съсипвана от цигански набези и корупция ( точно както у нас ). Трето, точно заради русия ( ссср ) ние сме толкова бедни, с разбита икономика и зависимост. Хуй за Русия, Хуй за Путин!
1.
Политиците предадоха народа си
04.10.2018 09:29:23
5
7
Каза ли им го накрая?
Много слаба дипломати са нашите.
Орбан нямаше да се остави да го плъзнат така.
Чака ни тежка зима
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори