Спомени от соца: Ето как младоженци от Созопол избягаха от НРБ по море в Турция, а оттам на Запад


Спомени от соца: Ето как младоженци от Созопол избягаха от НРБ по море в Турция, а оттам на Запад
Двойката много трудно се снабдява с малка надуваема лодка, в магазините по онова време подобни „опасни“ стоки не се продават
24 Септември 2018, Понеделник

Авантюрата им е истински подвиг за времето си

Бягството на Антон и Лидия Машеви е само 12 дни след сватбата им в Созопол. Авантюрата им е истински подвиг за времето си. Рискът е огромен – освен опасността да се удавят нощем в морето, по границите на социалистическото им отечество се стреля на месо, а ако случайно останат живи и ги заловят, ги чакат дълги години затвори и лагери. На всичкото отгоре, за разлика от мъжа си, който е стар морски вълк, Лидия дори не може да плува.“Тръгнах по любов. Бяхме изпълнени с оптимизъм – разказва пред „168 часа“

Лидия Машева, която днес живее във Франция. – Още когато се запознахме, Тони ми каза, че има подобни проекти, защото не вижда никакво бъдеще в България. Първоначалният му план беше да избяга със свой приятел, а после да ме вземат и мен със съдействието на Червения кръст. Но аз му казах категорично – или идвам с тебе или няма да бъдем заедно“, обяснява Лидия Машева. – Преди да се оженим, направихме и друг опит: да се запишем на круиз с кораб от Бургас до Истанбул. Проблемът беше, че корабът само минаваше наблизо до Босфора, без да акустира. Затова мислехме, когато наближим да скочим и да доплуваме до брега. Тъй като не мога да плувам, мъжът ми заедно с негов приятел трябваше да ме завърже с едно въже за крака и да ме извлекат на сушата.Чувахме, че много хора са направили така и дори турските рибари ги очаквали, за да им помогнат. Записахме се аз, Тони и приятелят. Но една седмица преди заминаването, едва ли случайно, ни казаха, че кабината на Тони се дублирала с тази на друг човек и така и не отидохме“, споделя Машева.Интересни са мотивите, с които младите хора се хвърлят в рискованата авантюра. По време на бягството тя е ня 21, а той на 28 години.

„Съпругът ми имаше петно в биографията си. Преди 9 септември 1944 г. баща му и чичо му имали малка фабричка за пектин в Пловдив и са набедени за капиталисти – обяснява Машева. – Всъщност не са били богати – имали само един камион. Антон е живял на ул. „Пенчо Славейков“ в София, влиза в академията като балетист, а по-късно започва работа в операта. Майка му беше преподавател в Алианс Франсез. Обичаше музиката и особено рокендрола. Когато ходеха на турнета в чужбина, него не го пускаха никъде, дори до съседна Югославия. Беше пътувал единствено до Москва.“

„Преживял е голям тормоз Дори по едно време, за да се движи спокойно, е трябвало да носи някакъв инструмент – кирка ли лопата ли, да покаже, че работи за да не го пратят в Белене. Знам, че е бил 15 дни в Белене, но никога не пожела да ми разкаже за това. Аз съм страдала по-малко от режима. Е, поне не повече от всички обикновени хора – когато исках да влеза в университета, имах диплома 5,75 , но тогава се разбра, че 50% от местата са запазени за комунистическите деца. Опитах много неща – медицина, френска филология… Майка ми вдигаше скандали: „Как не можеш да намериш една връзка?!“ Накрая изкарах курс двегодишен по аранжорство – правехме реклами. Пишехме буквите по витрините, плакати – на ръка“, казва тя за повода да напуснат България.
Още по-конкретно е обяснил в дневника си причините за желанието си да напусне страната самият Антон Машев. Сякаш за да не остане и капка съмнение защо бяга, той пише:
„Каква България сме оставили след себе си?

Политика: Зависима напълно от СССР. Най-вярната партия на Русия. Комунистите – продажници-кариеристи управляват страната. Честните комунисти в немилост, в затвор, или убити. Хората стават комунисти за да направят кариера. Общата маса негодува тихо, но без всякаква надежда. Тя няма на кого да се опре. Който не е с комунистите е враг за тях. Към некомунистите за всяка проява, дори от най-невинен характер – терор.
Икономика: Зависима от СССР. Развива се тежка индустрия – военни цели. Хората нямат най-елементарни неща, докато комунистите строят „Кремиковци“, има опашки за найлонови чорапи, вносни картофи и вносни обувки.
Търговия на загуба. Изнасят стоки, губят заради валута. В България хубаво грозде и агнешко няма, изнасят грозде и агнета.
Начело – некадърници – комунисти.
Култура: Социалистическият реализъм – оръдие за комунистическа пропаганда. Истинското изкуство неоценено. Руски филми (непосещаеми), филми от социалистическите страни и съвсем малко западни филми. Никаква западна литература. Модните течения в изкуството – забранени.
Изкуството – в служба на комунизма.Студенти – ДКМС, бригадири, учком. Учебници – почти изцяло пълни с пропаганда на комунизма и Съветския съюз.
Музика: Руска и по-малко западна. „Битълс“, „Ролинг стоунс“ – това е буржоазна, упадъчна, враждебна култура.
Младежта доста знае за Запада. Много младежи мечтаят там да отидат. Където стъпиш, от портрети все те гледат образите на Хрущов, Косигин, Брежнев, Трайков, Живков.
Закони: Угодни за комунистите. Те могат да погазят всякакви наредби, за тях всичко е позволено. Ходят на Запад свободно. Работят там, оттам докарват всичко и след това тръбят, че комунизмът бил рай.
Милиция: Прости селяни, които тормозят; Комунисти – оръдия на властта, дошли от селата в София.
Граници: Пазят се извънредно строго, мрежи, стреля се на месо, непрестанно се модернизират с убийствени устройства.
В селата селяните нямат месо, яйца, плодове. Пишат, за да им изпратят от София. Селяните нямат право да имат дори каруца. Само магарета. Има случаи в селата да ядат магарета.“
Подготовката за бягството, която протича при пълна тайна, също е
изключително трудна.По обясними причини по това време никак не е лесно да се намери дори малка надувна лодка. В магазините подобни „опасни“ стоки не се продават. Шансът идва, когато за кратко Антон работи на рецепцията на хотел в Слънчев бряг. По случайност там гостуват шведски туристи. След като почивката им свършва, Тони успява да спазари от тях така нужната му гумена лодка. В София намира и двигател – източногерманско производство, който с помощта на дъски приспособява за лодката. За да бъдат стабилни и да не увредят гумата, облепват дъските с кожа. Първите проби са на Панчаревското езеро. За съжаление в началото надуваемия съд се върти само в кръг, а заради нуждите на конспирацията е трудно да се консултират със специалист как да стане управляема.
Все пак накрая успяват да намерят решение на проблемаНа 7 август вдигат голяма сватба в Созопол. Освен родителите и близките на нея присъстват и приятели французи. Посветените са съвсем тесен кръг, и то в последния момент. Родителите им не знаят – смятат, че по този начин по-лесно ще се отърват от преследване при евентуален техен успех, защото е много по-лесно е да отричаш, когато наистина не знаеш. Последната седмица в България е най-тежка. Младоженците, които са заобиколени от хора във ваканционно настроение и би трябвало да са щастливи и весели, трудно прикриват колко са объркани и нервни. На всичкото отгоре и морето е лошо. Ако вълнението не утихне до два дни, ще трябва да отложат пътуването за дълго, тъй като Луната минава в друга фаза и през нощта ще бъде прекалено светло. Най-после на 19 август – Преображение, морето е по-спокойно и решават да потеглят.
Към 3 часа следобяд тръгват с кола от Каваците за плажа в Лозенец, откъдето трябва да започне морското пътешествие. По пътя вземат и единствените провизии за лодката – един хляб и шише коняк. С тях са и няколко верни приятели българи и французи, дошли да ги изпратят.
Слизат до брега и когато се свечерява, с тяхна помощ надуват лодката и сглобяват двигателя. Най-после лодката вече е във водата, а раздялата с приятелите – болезнена.
„Това е едно опасно пътуване, но все пак сватбено пътешествие. Моите последни думи: Le nouvel an en France ! („Хайде, до Нова година във Франция !“) е отбелязал по повод отпътуването Антон Машев в дневника си.
„Силно го желаех, исках да избягам, и то разбира се, с него, но много ме беше страх, тъй като не умеех да плувам. Все пак имах спасителна жилетка, а и разчитах на Тони да ме спасява, ако се наложи. Спомням си, че още като вървях из София, си представях как дълбочината на морето е колкото сградите. Накрая лодката вървеше добре, но моторът беше много малък.
Тръват към 8,30 ч вечерта. Докато влезнат по-навътре, Лидия гребе, а Тони бута лодката от водата. Първоначално всичко върви добре. Към 9,25 ч., след като са стигнали на линията на Маслен нос, закачват перката и Тони се качва в лодката.Веднага опитва да запали мотора, но за беля той отказва
Губят ценно време, а течението ги носи обратно към сушата. Най-после сменят свещта и към 9,50 ч моторът запалва. Радостта им обаче не трае дълго, защото в този момент забелязват светлини на кораб. От Маслен нос също осветяват морето с прожектор. Когато стигат на линията на Мичурин, виждат, че за техен ужас катерът плава в същата посока, но по-близо до сушата и най-вероятно е военен, защото светлините са червени. Тогава решават, вместо да продължат на югоизток, да навлезнат навътре. Светлините от сушата се отдалечават, но се явява и друг кораб. Корабите си движат в същата посока близо до тях. Дали са ги открили?
„Когато видяхме корабите, помислихме, че са ни забелязали. Няма да забравя как Тони ме „успокояваше“: Ако ни хванат най-много да ни дадат по 7 години затвор.“ Изтръпнах“, спомня си Машева.
За трудностите, преживени в най-критичния момент от плаването, записки е оставил и съпругът й Тони:
„Слава Богу! Спряха да осветяват. Имаме късмет. Спасяват ни вълните.
Когато попадаме между две вълни, лодката не се вижда и това ни спасява
Корабите се движат успоредно на около 500-600 метра от нас. Пътуваме заедно. Трябва да наливам бензин и спирам мотора. В лодката вече има доста вода. Помпаме лодката през около половин час. Наново почват да осветяват. Наново трябва да навлизаме навътре. Светлините на селищата почти не се виждат. Но когато ни осветяват, бензинът в мотора се свършва. Точно сега ли? Наливаме бензин. Това е много трудно. Лодката се клати и половината го разсипваме. Сега пък моторът не ще да запали. Вече ни осветяват и след малко усилия моторът запалва. Така пътуваме към 4 часа с катерите. Катерите изчезнаха. Пътуваме по-спокойно към три часа. Вече е към 3 сутринта. Скоро ще се съмне. Вълнението се усилва и лодката е пълна с вода. Помпаме постоянно. Вълните идват откъм гърба ни сега – значи профилът се е променил. А до Турция брегът е равен. Значи вече може да сме в турски води.“

Единственият ориентир освен компаса, на който Машеви разчитат, за да разберат дали са напуснали социалистическата си родина, е голям морски фар.
Според предварителната им информация от Инеада – първото турско селище след границата, той трябва да осветява далеч навътре в морето. Затова, след като по чудо се измъкват от полезрението на военните катери, за да не го пропуснат, се приближават отново до брега. Изведнъж наистина виждат светлина в далечината по посока на сушата. Обнадеждени, тръгват директно към светлината, но в последния момент забелязват, че тя е насочена точно към тях. Това не е фарът, а военни скутери. Осветяват ги, като един от скутерите се движи постоянно около тях на 700-800 метра. Прожекторът се върти. Почти са сигурни, че този път са ги открили, и са принудени отново бързо да се оттеглят в открито море.
„Чакахме, чакахме, но за беда се оказа, че точно тогава фара, на който се осланяхме, не са го запалили. Катерът беше толкова близо, че после си обяснявахме факта, че не са ни хванали, само с предположението, че на вахта е бил някой млад войник. Няма друг начин да не са чули бръмченето на мотора“, спомня си Лидия.
„Бяхме отчаяни и решихме да изпием коняка. Тогава се случи и единствената ни караница по време на пътуването ни, защото Тони, изнервен от ситуацията, ми поиска цигара, а аз не ги бях опазила и се бяха намокрили“, разказва тя.
Най-после от скутера спират да осветяват, но след малко започват да осветяват от сушата. Има едно селище, което е доста нависоко. Вероятно това е границата при Резово. След около 5 минути осветяване
най-после и тези прожектори са спрени
Вече се разсъмва. Морето е доста бурно и сега трябва да се борят с вълните. Първоначално небето и морската вода са оловносиви и се сливат, но когато се развиделява, те забелязват, че са в открито море. Суша не се вижда. Продължават на югоизток, защото още не са сигурни че са минали границата. Ако направят грешка, то тя ще бъде с фатални последствия за младите влюбени. Ще попаднат право на граничните патрули, тъй като по това време граничната зона се простира от Резово чак до Атлиман, в близост до днешния Китен, и не само се охранява строго, а за всеки пришълец се изисква открит лист.
„Честно казано, бяхме малко пияни. Към 7 часа видяхме в далечината вдясно, че нещо се синее. Безспорно това е суша. А около нас имаше и чайки, което също беше признак, че брегът е близо, т.е. на 10-15 км“, обяснява преживелиците им Машева. „Когато наближихме, видяхме и минарета, но все още не бяхме сигурни дали сме в Турско, тъй като с Тони предполагахме, че и в българските погранични селища може да има джамии.“
За всеки случай изменят малко посоката, като се движат успоредно със сушата в посока юг. Накрая виждат дълбок залив, явно това е плажът на Инеада. Макар и плахо, започват да се приближават към сушата. Пак по диагонал – нищо не се знае. На сушата вече се различават къщи. На дневна светлина забелязват и фара, който толкова време са търсили.
По едно време виждат наредени морски съдове, без да могат да различат какви са. Може би една част са военни, а другите на рибари. Но все пак никой не ги закача. Движат се сравнително спокойно, докато внезапно отново ги застигат беди.
„Лодката е цялата във вода, а също и ние, тъй като вълните ни заливат. – описва този критичен момент в дневника си Антон Машев. – Една вълна изгасва и мотора. Започвам да го оправям, но нищо не помага. Ръката ме боли от кормилото и не мога да греба. Целите сме схванати. Вятърът духа от сушата и ни откарва навътре. Лодката започва да изпуска вече много. Едва успяваме да поддържаме въздуха. Лидия гребе, аз се опитвам да запаля мотора. Треперя. Най-после след един час моторът запалва. Движим се много бавно, едно, че вятърът е силен от сушата, друго, че лодката е много мека. Най-после се приближаваме към брега.“
Антон изгасява мотора и влиза във водата. Краката му се подкосяват и пада. Най-после стъпват на сушата. Целите са схванати. Някак успяват да се доберат до плажа – измръзнали, всичко мокро.
Като добавка от бензина двата им домашно плетени пуловера са пуснали боята си и Антон е целият черен, а Лидия – зелена. Идват деца и ги разглеждат с любопитство.
„Беше около 12 часът, когато стъпихме на плажа в Инеада. Изглеждахме действително като корабокрушенци. А децата запалиха огън да се стоплим. Дойде и мъж и ни дава цигари. Тони го пита: Говорите ли английски? Йок! Говорите ли френски? Йок! И каквото и да го пита – все „йок“! Накрая му каза „Полис, полис“, и той се сети, отиде до някъде и се върна заедно с някакви военни.“
Чак когато забелязват, че обувките на войниците напомнят на тези на американските рейнджъри, Машеви добиват увереност, че са преминали успешно в друга държава
Когато разбират, че наистина са бегълци, турските офицери се държат любезно, черпят ги с чай и кафе. Дават им храна и аспирин, а след малко донасят и багажа им. Към 3 часа започва предварително обявеният разпит. Идва един старец, който знае малко български, но преводът не е добър, нещо се оплита. За щастие се появява офицер който говори английски и разговорът потръгва. Карат ги да подпишат някакви документи на турски и им казват, че още същата вечер ще ги закарат в Лозенград.
„Вечерта ни взеха с един джип. Аз бях отпред до шофьора, Тони на задната седалка, а от двете му страни – войници с пушки.
Закараха ни в една стая. В нея, без да излизаме, престояхме три дни, като държането отново беше много коректно, хранеха ни. После пак с джип ни откараха в Истанбул. Настаниха ни в красива къща с парк откъм азиатската част“, казва Лидия.
Заради неизвестността и притесненията на младоженците не липсват и комични моменти, споделя Машева.
Малко след като се качват отново в джипа, Тони се обръща към шофьора и го пита къде отиват. „Истанбул сербез!“, отговаря рязко военният. Младите българи са слисани – по нашенски „сербез“ означава нещо немного добро. Всъщност войникът им казал, че са свободни и отиват в Истанбул.
В сграда на полицията ги посреща внушителен господин с черен костюм. Когато ги настаняват и си лягат да спят, изведнъж чуват обезпокоителни шумове. От долния етаж се разнасят звуци от удари, сякаш бият някого. Силно уплашени, те не смеят да заспят, защото не знаят какво да очакват. Най-после се досещат откъде идват ударите – съседите трепят комари.
„Властите се отнасяха много любезно с нас, а и условията, при които живеехме, бяха доста прилични. Но най-приятно впечатление ни направиха обикновените хора – разказва Машева. – Благодарение на описанието, което се появи във вестниците, ние имахме вече някаква слава и всички ни разпознаваха и се мъчеха всячески да ни помагат. Бяха много сърдечни и оттогава все си мисля, че няма по-гостоприемни хора от турците.“

Вече могат да се разхождат свободно из града и дори получават скромна издръжка от 5 лири на ден.
Въпреки доброто отношение и условия Машеви изпитват и известно разочарование. Оказва се, че не е никак лесно да заминат за Франция
В лагера, където прекарват няколко месеца, разбират, че единственият шанс да бъдат приети в някоя страна на Запад е да имат договор за работа. Обясняват им, че има и две комисии за кандидат-емигранти – за Австралия и за Америка, но чак след една година престой. Усещат се първите признаци на носталгия и депресия. Огорчен, Антон Машев пише на 4 октомври в дневника си:
„Но ние не сме обикновени емигранти, а хора, които са рискували живота си. А тук срещаме равнодушието на администрации. Нима това е Западът?
Този Запад не знае истинския лик на комунизма
Като че ли беше по-лесно да минеш под куршумите на комунистите, отколкото да преодолееш тукашната бюрокрация.“
Сякаш за да убеди себе си, че са постъпили правилно, Антон посочва в записките си от лагера:
„Комунистите не само ти забраняват свободно да мислиш, а те карат с всички сили да мислиш онова, което те искат и което е в тяхна полза. Те разполагат затова с немалко средства: манифестации, митинги, събрания, кръжоци, колективни мероприятия. Ако отсъстваш, делиш се от колектива и си набираш черни точки. Човек свободно нищо не може да прави. Нито да говори, нито да гледа, нито да слуша и накрая преставаш и да мислиш свободно. Е, именно от това сме се спасили.“
В крайна сметка с помощта на приятел Машеви успяват да получат договор за работа. През март 1967 г. Тони и Лидия пристигат на Лионската гара в Париж. Те са пътували от Истанбул до Марсилия с параход. Тони, който е завършил балетно училище, бързо си намира работа като шофьор на тежкотоварен камион, а Лидия работи по професията си – аранжор-декоратор.
През януари 1969 г., пиейки сутрешното си кафе в парижко бистро, Тони прочита във вестник „Монд“, че самият той е осъден задочно на 14 години затвор за шпионаж, а Лидия – на 7 години за „неразрешено преминаване“ на границата. Няколко месеца след това се ражда дъщеря им Надя. Но в Париж трудно живеят без морската шир. През лятото на 1971 г. се установяват в Сен Мандрие сюр Мер, малко рибарско пристанище до град Тулон. Там през 1974 г. се ражда и синът им Николай.
В края на десетилетието, в резултат на усилен труд семейство Машеви купува в градчето вила, която нарича „Созопол“. В нея в течение на годините намират подслон не малко български емигранти. През ваканциите те често посещават и емигрантското общежитие в Истанбул, през което сами са преминали, за да помогнат на някои от новоизбягалите.

Антон Машев е един от най-дейните участници в групата „Диалог“, която през 1983 и 1987 г. успешно проведе кампания за освобождаването на репресираните д-р Николай Попов и Димитър Пенчев. Включи се в подкрепата на неформалните демократични движения. В началото на юни 1990 г. в навечерието на изборите Тони и Лидия осъществяват копнежа си да се върнат в свободната от комунисти България.

„През януари 1997 г. Антон, оставяйки всичко, си дойде спешно да участва по барикадите в София и провинцията за свалянето на Виденовото правителство – разказва приятелят им Фреди Фосколо. – Вече засегнат от болестта, той намери сили да посети родината си и по време на юнските избори през 2001 г. Завръща се огорчен в дома си, където издъхва на 15 октомври същата година. С поведението си семейство Машеви беше успяло да спечели сърцата и уважението на френските си съграждани. Когато в централното кафене на Сен Мандрие някой чуеше българска реч, то всички са знаели да отвърнат с „Добър ден, как си?“. На опелото на Антон Машев, извършено от православен свещеник в местната католическа църква, се стече мнозинство, така че площадът пред храма едва стигна да побере скърбящите
Той беше пожелал на гроба му, разположен на най-високото място на хълма над града, да има само дървен кръст. Оттам се простира гледка към безкрайната морска шир.“
В наши дни съпругата му Лидия не е загубила усмивката си.

„Това, което ме впечатли, когато пристигнах във Франция, е, че в сравнение с жените на Запад ние българките, се отличаваме с чувството си за независимост. Не сме станали богаташи, но успяхме да живеем нормално- казва днес Лидия Машева. – В момента емиграцията от България е оправдана само за хора, които се занимават с наука или изкуство. Що се отнася до млади българи с висок интелект, идващи само по икономически причини, каквито виждам много при нас напоследък, за тях е по-добре да се помъчат да направят нещо в България“, категорична е тя.

В категории: Ретро Флагман


28
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
28.
13do 25
25.09.2018 16:04:46
1
0
Цаца, прозирам че си оная цаца, която днес живее и работи в Нюкясъл. Ако си същия - разбирам защо се дразниш.
И така цаца. Я пак - твоите пари, които пращаш в България викаш влизали в хазната ??? Ами цаца, кой плаща здравните осигуровки на родителите ти, кой им плаща пенсиите, па независимо, че ти ги ДОПЛАЩАШ, с което свършва и ангажиментът ти към тази държава. Кажи цаца друго, ама честно го напиши - колко парици си заработил за кралицата ??? Колко пъти си ползвал там здравните им услуги ? Кажи цаца, къде си правиш зъбките и профилактиката ? Пиши цаца, на здравната система в България, колко парици си платил, като ти си навън и плащаш там, а аз съм тук. Плюхте си на петите в търсене на добър живот, а днес ме питаш на колко човека давам хляб. Давам хляб на 40 човека, живея тук изкарвам си парите тук, пазаря тук и си плащам акцизите тук. И пуша цаца, пуша. Тровя се, но на всяка кутия цигара плащам акциз, на всяка бутилка алкохол плащам акциз, като пазаря, пазаря с ДДС - ТУК, за всеки литър гориво цаца - плащам акциз. На месец плащам САМО за гориво над 2000 лв. Ща, не ща - ПЛАЩАМ, но го плащам тук . Ти на кой плащаш цаца ? На кралицата. Ами да ти е честито, пък ако си мислиш, че със скатаните парици, които изпращаш на близките си вдигаш икономиката - добре. Пък и най-вероятно си ги и къташ в сметка, за по-черни дни. Тя България може да се храни с "вашите" пари, но живее и съществува чрез нашите. А дано вденеш, какво ти пиша. И друго цаца, темата беше друга, питам те за чий избяга преди 10 години, като СЕГА е по-добре тук ОТ ПРЕДИ. Това си е темата. Пък че в България ДНЕС е трудно - вярно е, нали това казвам и аз, или се запали покрай родолюбието ми. И да - прав си, нали пак за това се сърдя на днешната конюнктура. Държавата ни днес е демаркирана, разпродадена е, подарена е, съсипана е, печелившите ни дейности бяха умишлено съсипани, а като цяло сме се превърнали в роби, които ако въстанат - ще се намерят такива да напишат, колко добре е сега и да мълчим, защото може да се върне преди, когато е било още по-зле. Не схващате ли идеята, или се обърквате повече.
И да, всеки има право да си търси щастието, но никой няма право да налага мнения и правилност в този объркан свят.
До оня, на който му било писнало от патриоти...
Не, аз не съм от ония с фейсбука и със знамена в дясната ръка и с лявата в гъза. Учил съм, получил съм образование, намерил съм си нишата, боря се, не мрънкам и съм умерен оптимист, но вече бия към песимизъм. След всичко, което си писахме под статията нещата изглеждат. Абе дай да ревем по миналото, че барем ни стене хубаво настоящето.
27.
Винету
24.09.2018 22:01:58
6
0
Тази като толкова държи сметка на Българските които емигрират защо не прати синът след 89-та обратно да бачка за жълти стотинки за развитието на кенефа България
26.
До 3 (13)
24.09.2018 20:57:39
5
0
Батко, като направиш "шедьовъра" пусни една снимка;че ми е любопитно
25.
Цацата
24.09.2018 19:27:42
5
0
От Комунист власт и от прасе Мас се взема само с дране , до 18 и 13 вие сте стожера на който се държи Българската икономика , благодарение на вашето трудолюбие борбеност и предприемчивост ние имаме за 2018 прираст , добрече не сте избягали с тези ваши златни ръце и способности ние сме се справили и оцелели ,няма гладни в България защото 13 е съдил зеленчуци а 18 незнам кво е правил може би е дойл ... добрече са тези вънка че пращат свежи пари ,тези родоотстъпници вижте статистиката за 2018 и ще разберете че сме живи умрели че с тази отрицателна икономика , тези 2 ,3 милионна ако се върнат помислете каква безработица ще има и въобще какво може да им се предложи тук ... драскачи сладки само , локумаджии , до 13 кажи ми какъв бизнес имаш и на колко човека даваш хляб ,бюрокрацията в България е убийствена , тя те отказва да развиваш да градиш въобще да седиш тук .....
24.
agent 007 до 8
24.09.2018 18:46:05
3
1
ВЕЛИК СИ -Супер Коментар ВЕЛИК ! Бравооооо
23.
Да бе
24.09.2018 18:04:46
2
2
Женската резняците е ебаха два месеца и после тя роди малка уруспия. Обаче мъжа не успяха да забременат ялов излезе
22.
Рогачеффф
24.09.2018 17:56:34
3
2
Измислена история е, тази която е казала майка ти на бащати, че си от него. Ка’пут нещастен.
21.
Бургас
24.09.2018 17:30:15
4
7
Какъв е смисъла от тази измислена история с 90% лъжи в нея?
20.
Big Brother
24.09.2018 16:27:31
2
2
Измишльотина
19.
Продължение на историята
24.09.2018 16:09:56
2
2
Избягали във Франция, развели се, сменили си половете, мъжът станал траверса и се оженил повторно с тъмнокож французин. Жената заобичала една френска богата бъбичка и се отървала от службата за болногледачки в която миела задници всекидневно. Вече многополови единият се развежда втори път и в момента е грижа на социалните служби а другото почива от спин преди две 8 години. И двамата никога не си копуват собствени жилища
18.
До 13
24.09.2018 15:32:15
4
4
Напълно съгласен ! До 17 - Vulka- Вълка. Ника ти по начина на изписване казва всичко за теб. И за възраста ти и за разбиранията. Поредната жертва на прехода. И сам дори не знаеш колко са ти увредили мозъка. Кретен !
17.
Vulka
24.09.2018 15:06:11
6
7
До 13 : добре написано така много литературно художествено заучено, като го написа по време преди или след това Хапчетата изпили си ги,който не е излязал на вън той не е успял най малкото води нормален начин на живот,времената са такива че всеки може да живее където си иска и се чуства добре няма лошо в тва , с този художествено литературен патриотизъм с нотки на национализъм вече ми писна да ми пробутват,ти не те знам от къде си и какъв си и от какво злато са ръцете ти , но моето семейство е както каза ти „репресирано„ самоче не в кавички ,взето им е всичко животни земя всичко и са изселени от родните си места дядо ми е лежал в белене ,мачкани са по всевъзможен начин изселени са били от родните си места има брат успял да избяга на вън Успял Българин постигнал много в пропадащия капитализмът, такаче ходи си побутва идеологията и псевдо патриотизмът другаде. ПС: Аман от Мекерета вече
16.
ех приятели..приятели
24.09.2018 13:43:59
5
0
"...На 7 август вдигат голяма сватба в Созопол. Освен родителите и близките на нея присъстват и приятели французи..."
15.
Сталин е виновен
24.09.2018 13:20:43
1
1
Значи горе долу е ккво в паоледноте 10на години, само че боеко каза на матряла, че на който не му харесва прав път през терминал 2
14.
до олигофрена купен за жълти стотинки
24.09.2018 13:13:26
3
4
Той Запада се радва на такива като теб за да си навре своите компютри, коли и смартфони в анатомичната им кухина.
13.
do 6 ot 3
24.09.2018 13:04:10
8
7
Настъпан червей. Далеч съм до пенсия. Нито дядовците ми, нито баща ми, най-малко пък аз сме били "деца на онази власт". И на нас не ни е било лесно. Прадядо ми е бил чорбаджия, и за това и ние си бяхме с т.нар. "клеймо". Но спирам до тук. С труд сме постигали всичко. И тогава, и сега. Такива нежни душици, като вас едно време бяха доносници, комсомолци и партийнии величия. Днес вие ревете най-много. Голямо геройство е да избягаш от държавата си под предлог, че си бил реприсиран. От дете съм бачкал, а ваканциите ми бяха на село сред лозята, градината, животните. Нищо, че беше комунизъм, баща ми си бачкаше и на частно, пари за месо и зеленчуци не сме давали и докато вие "репресираните" живеехте с цигара в ръка и се чувствахте подтиснати ние бачкахме и имахме. Кадърните и сега успяват. И сега имаме без някой да ми е дал нещо бадева, както вие вечно се надявахте. Ръцете ми са златни и от екскрементите ти мога да направя шедьовър. За това конюнктурата никога не ми е пречила. Минаха 30 години от онова време, което аз нямам основание и право да отричам, защото там ми беше детството, там ми беше учението, тогава и служих ( ако нежното ти телце знае какво е пушка въобще). Имаше пошлости, имаше и ограничения, ама ако си тъп и ограничен, нито тогава, нито сега ще си добре. Що се касае за родоотстъпниците. Да, мисля го. Такива, които днес превръщаме в герои оставиха род, родители, приятели тук. В търсене на какво ? На такова, че днес да съветват децата ни да стоят тук. И ако сравнявате онова време с днес, обяснете защо ДНЕС децата ни бягат от тук, защо се обезлюдихме, като толкова отричате миналото и величаете сегашното. Знаете ли защо ? Защото днес България е рай за мързеливите, мерзавците, глупаците, наследниците на имоти, разбойниците и некадърниците,които не могат да разчитат на себе си. И днес не бягам от България, въпреки че е по-лесно. Съвестта ми не позволява. Знам, че за разлика от гниди като теб навън ще бъда по-добре оценен, но ме боли за родината, боли ме и вярвам, че всичко ще се нареди, но не и докато има такива червеи,, като теб, които живеят вечно с глави назад и не поглеждат пред себе си. Такива червеи, като теб са гнилоча на родината ни, защото макар и 30 години след ония времена, вместо да се стегнете и да работите, само мрънкате, че некадърността ви е наследство от тогава. Ти ли ще ми пишеш за ниска пенсия бе мушмул ? Точно ти, който е видно, че само чака наготово и търси причина за дребния си живот. И тогава и сега. Такива, като теб са за тъпкане. Стъпчем ли ви - ще бъде рай, защото всеки ще гледа само ДНЕС и СЕГА без да дращи по миналото си и да възхвалява хора, които в стремежа си да живеят по най-малкото съпротивление отстъпват от род и родина. Па такива глупаци като теб нека им се връзват.
12.
пешев
24.09.2018 12:59:35
4
7
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЧНО ОПИСАНИЕ НА ИСТИНАТА ЗА КОМУНИЗМА.. СЕГА НА МНОГО ЗАБЛУДЕНИ ДУШИ ИМ СЕ ВИЖДА,КАТО НЕЩО ДОБРО,НО ВСЪЩНОСТ ТОВА БЕШЕ НАЙ ТЕЖКОТО И МРАКОБЕСНО ВРЕМЕ
11.
До 8
24.09.2018 11:09:50
11
3
Няма Кремиковци. Кремиковци никога не е трябвало да го има. Още преди да се построи е било ясно, че залежите са с изкоючително ниско съдържяние на желязо и е ще е изключително енергоемко и неефектвно да се разработва това находище. То и не е разработвано. Рудата е идвала с кораби. После от Бургас с железницата и после пак до Бургас готовата продукция. Ето това е икономика по социалистически. Да има работа за софиянци, а не да се гони печалбата. Никаква икономическа логика. Ма само Кремиковци да беше, с мед да го намажеш. Само Нефтохима е бил построен на правилното място и то защото е било изключително скъпо да се прокарат тръбопроводи до София. Иначе и той щеше да е там. Айде бегайте с тез писания колко било хубаво през социализма. Апропо, термина беше 'социалистически лагер'. Що ли, а?
10.
До всички олигофрени тъжащи за онова време
24.09.2018 10:44:14
9
5
Има някакво раздвоение на личноста- шизофрения. У голяма част при българите тъгуват за онзи строй КОМУНИЗМА, за"братска"русия , колко хубаво уж си живеели а сега тази лош ,лош запад... В същото време обаче обожават да имат,използват техника на тази ЗАПАДНА цивилизация- коли,компютри,смартфони,дрехи,екскурзии пак в западни страни.... Е това поведение е в приоритетите на Психиатрията !!!!
9.
БЪЛГАРИН
24.09.2018 10:36:12
12
6
ДА ТЕЗИ КОИТО СТРАДАТ ПО-ОНЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВРЕМЕНА : ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОГАВА СЕГА ГРАНИЦИТЕ СА ОТВОРЕНИ ЩОМ СИ ИСКАТЕ СОЦИАЛИЗЪМ КОМУНИЗЪМ МОЖЕТЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ КЪДЕ ДА ОТИДЕТЕ МЕЖДУ СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЛИ ЛЮБИМАТА ВИ РАСИЯ КЪДЕТО НИКОГА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е НЯМАЛ ЗНАЧЕНИЕ . А И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОЙ ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВА ДА Я ГРАБИ , КОМУНИСТИТЕ СЕГА ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ДЕЦА ВНУЦИ......
8.
тогава...днес
24.09.2018 10:09:02
12
3
Икономика: няма.
Тежка индустрия – няма. Хората имат всичко- вносни найлонови чорапи, вносни картофи и вносни обувки. Няма Кремиковци.
Търговия на загуба. В България хубаво грозде и агнешко няма, изнасят грозде и агнета.
Начело – няма значение..
Култура: няма. Истинското изкуство неоценено. Филми - от сутрин довечер, биг брадър, фермата и др. Литература - всеки който не го мързи, пише гниги. Модните течения в изкуството – никой не го интерисува.
Изкуството – халтура. Студенти – всеки, който не го мързи. Учебници – всяка година нови.
Музика: западна без „Битълс“, „Ролинг стоунс“ – това е упадъчна култура.
Младежта доста знае за Запада. Много младежи мечтаят там да отидат. Където стъпиш, от портрети все те гледат образите на чалгата.
Закони: безполезни. Някои могат да погазят всякакви наредби, за тях всичко е позволено. Ходят на Запад свободно. Работят там, купуват имоти тук и след това тръбят, че родината е лоша.
Милиция: весели хора, само акции организират; не се занимават с дребни работи. армия няма.
Граници: пазят се само от прасетата с бодлива тел.
В селата селяните нямат месо, яйца, плодове, има само ракия.
7.
между редовете
24.09.2018 10:07:08
4
3
Това, което ме впечатли, когато пристигнах във Франция, е, че в сравнение с жените на Запад ние българките, се отличаваме с чувството си за независимост.
6.
До 3ти
24.09.2018 10:06:59
8
6
Заради тъпи говеда като теб държавата е на този хал. Бавноразвиващи малоумници с мизерни пенсии. Най-малкото тези които са избягали от комунистическата цигания,сега имат подостойни старини от твойте,с много по-добра пенсия и условия за живот. А вие дърти увредени мозъци с ваща носталгия,умирайте по-бързо че освен да ви мамят и да сте прости,за друго не ставате.
5.
БЪЛГАРИН
24.09.2018 09:58:22
12
10
НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКИ РЕПРЕСИИ КЪМ СВОБОДОМИСЛЕЩИЯ ЧОВЕК,КОМУНИСТИТЕ ОБИЧАХА ПРОСТОВАТИТЕ ХОРА ЗАЩОТО ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРАХА И ИНТЕЛИГЕНТИТЕ БУДНИТЕ ГРАЖДАНИ ПРАЩАХА ПО-ЛАГЕРИ. 45 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ ДОВЕДЕ ДО МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ . НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. СПОМНЕТЕ СИ ДЕФИЦИТНИТЕ СТОКИ,ОПАШКИТЕ ПО-МАГАЗИНИТЕ,ТРОШЛИВИТЕ СЪВЕТСКИТЕ КОЛИ ,ЧЕРНОБЕЛИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ....НАРОДА ЖАДУВАШЕ ЗА ЗАПАДНА СТОКА КОРЕКОМИТЕ БЯХА ПЪЛНИ С ТАКАВА. НАСИЛСТВЕНО НИ ОБЛЪЧВАХА САМО С РУСКИ ФИЛМИ РУСКА МУЗИКА И ВСИЧКО ЩО Е РУСКО.....ДОНОСНИЧЕСТВОТО В КОЛЕКТИВИТЕ СЕ ИЗДИГАШЕ В КУЛТ, НА ВАШЕ КАК ДА НАМЕРИШ СВЯСТНА РАБОТА АКО НЕ СИ ПАРТИЕН ЧЛЕН. И ОЩЕ МНОГО ,МНОГО ЗЛИНИ ПРИЧИНЕНИ ОТ КОМУНИЗМА КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИТЕ АЗИАТСКИ ВАРВАРИ КОЯТО НАЦИЯ Е ИЗГРАДЕНА ОТ МЪЖЕ АЛКОХОЛИЦИ И ЖЕНИ СВЕТОВНО ПРИЗНАТИ КУРВИ !!!!!
4.
dsf
24.09.2018 09:57:07
8
8
В истинския смисъл - ГЕРОИ !
3.
аз
24.09.2018 09:50:56
10
15
Защо ни занимавате с тези родоотстъпници. Големия герой не е
този, който се е огънал и избягал, а този, който е останал и се е мъчил да промени нещо. Въпреки че от позицията на днес, е малко арогантно да се пише за ограничения и нищета. Имало е пошлост през онова време, но имахме държавност, ценност, морал, достойнство и ценз. Ако от България не се страхуваха, то от нея имаха респект. Днес сме подарена територия, а поданиците на тази държава сме поставени в поза партер в услуга на цяла Европа. Тогава на СССР, сега на всички. Смешно е да се правят сравнения. И спрете да пишете спомени за социалистическа България, защото ако си пуснете предаването "Ничия земя" трябва да се изчервите от срам, какво величаете и по какво плюете. А за тези, избягалите във Франция - прав им път. Можело е да не се хабят, защото така или иначе през 85-та години България отвори границите си за подобни и пътят им беше през Турция.
2.
Млйб
24.09.2018 09:47:02
8
1
Те не са от Созопол, оженили са се в Созопол и са избягали от Созопол
1.
Ивана
24.09.2018 09:24:15
11
9
Много интересна история, помня онова време сякаш беше вчера. Браво че са успели, било е героизъм


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Политика
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Нямам думи... Та това са нашите деца, пише уважаван бургаски психиатър
Всичко в категорията
Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата
Димитър Манолов: Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което имахме досега
Димитър Манолов: Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което имахме досега България е страната, в която се полага най-много нощен труд в ЕС без ограничения. Това трябва да спре и този труд да се заплаща справедливо, каза Манолов
Всичко в категорията
Европейската комисия с извънредно признание за убийството на Виктория Маринова Иван Костов: Вековната руска фалшификация на българската история е нанесла дълбока травма на много поколения Петролните цени се покачват след срива от последните дни БСП захапа Общината за парите за Художествената академия: Защо харчим 250 хил.лева за 40 студенти? Бюджетната комисия одобри: Рязък ръст на данъка за старите коли заради замърсяване на околната среда Законът за хората с увреждания „заченат в грях”, готви огромни глоби за фирмите, ако не наемат такива лица Изключването на Alfa TV - стар трик срещу Симеонов или новият тарикатлък на Сидеров, за да стане евродепутат Плевнелиев: Медиите ни са завладени с парите от „Цанков камък”, в. „Труд” винаги е бил на ДС, bTV ни облъчва с руска пропаганда Глас от площада: И законът, и моралът са на страната на Михаил Цонков и колегите му. Държавата да ги защити! (ВИДЕО) Бисер Петков: Таванът на пенсиите остава, но се повишава за всички от 1 юли (ВИДЕО) Георги Михайлов, БСП: Здравеопазването се ръководи от Министерството на финансите
Спипана на пътя: 40-годишна с 3,26 ‰ зад волана
Спипана на пътя: 40-годишна с 3,26 ‰ зад волана Това се равнява на около литър изпит твърд алкохол

Всичко в категорията
Шофьор зареди гориво за 122 лв. и офейка В банков сейф в Кюстендил намериха нещо страшно Пуснаха на свобода автокрадеца Кико, ударил патрулки при гонка Спецкация срещу дрогата, задържаха 50-годишен дилър Смразяваща мълва какви ги е вършил Северин седмици преди убийството на Виктория, изправя косите на русенци (ВИДЕО) Катаджиите скоро не бяха спипвали толкова пияна шофьорка Пробив! Съд оправда пенсионер, убил с антична пушка крадец рецидивист в лозето си (ВИДЕО) Бивш шеф от МВР изкара Северин невинен за зверството с Виктория, а нападението - поръчково Удар на полицията: Арестуваха брата на Янко Поморийския, бивш лейтенант на Митьо Очите с много дрога Ето го готвача на наркогрупата от бургаския жк. „Меден рудник”, поела пазара на Ламята Палати и тузарски возила - ето какво е запорираното имане на Ценко Чоков за над 3,2 милиона лева
Бащата на прегазен от автомобил младеж: Смешно е да осъдят убиеца условно, справедливост няма
Бащата на прегазен от автомобил младеж: Смешно е да осъдят убиеца условно, справедливост няма Условната присъда не е достатъчно наказание, за да може един човек да осъзнае вината си, казва мъжът, дарил органите на сина си
Всичко в категорията
Цацаров: Хипотезата, че Виктория е убита заради работата си, не намира каквато и да е опора в доказателствата (ВИДЕО) Бургас се вдигна в подкрепа на Мишо Цонков и граничните полицаи (НА ЖИВО) Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер Наглост без край! Майка обра заложна къща в Бургас, натика плячката в дрехите на детето си Убиецът на бургазлийката Неда готвел бягство зад граница, съдът обаче разби плановете му Почернен баща написа разкъсващо от болка писмо, след като двоен убиец получи условна присъда Разбра се кога точно бруталният убиец Северин се връща в България Задържаха двама психично болни мъжe, единият нападнал баба си Адвокат от процеса срещу циганите, изнасилили 13-годишна: От 25 години не съм виждал подобна гавра! Германски прокурор: Ако не осигурите европейски условия за Северин, няма да ви го дадем Известен адвокат обясни защо Северин може да излезе от затвора само след 20 години
Четири фирми с мераци да правят новите лични карти
Четири фирми с мераци да правят новите лични карти Офертите им бяха разпечатани днес на открито заседание на комисия в МВР


Всичко в категорията
Прокуратурата влезе в Opel, изтеглят 100 000 дизела Еurо 6 Димитър Бранков: Вдигането на осигурителния доход е има негативен ефект за инвестициите Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми "Джи пи груп" се отказва и от ремонта на трасето на трамвай №5 Търговският регистър отново пред срив - Агенцията по вписванията обяви спешна поръчка Общината отдава под наем 24 търговски обекта на супер локации, вижте къде са След скандалите в Слънчев бряг Министерството на туризма даде примери как да се зонират курортите Френският гигант Somfy планира да отвори завод във Варна с 1200 работни места Вече и испанци на морето ни! 30 000 предпочели българските плажове, въпреки че страната им е топ дестинация Треска за злато по Южното Черноморие: Чудно имане излиза изпод празната пясъчна ивица Защо имената на горивата по бензиностанциите бяха сменени?
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло
Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Дори Недялко Йорданов и легендата Христо Фотев не са събирали край брега толкова публика за представяне на своя книга
Всичко в категорията
Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Татяна Лолова два часа разсмива публиката на представянето на автобиографичната си книга „1/2 живот“ Край на тежките раници, ученици от бургаското ОУ "Елин Пелин" вече имат собствени шкафчета (ВИДЕО) Диян Стаматов: Зимното часово време е много по-благоприятно за училища с едносменен режим (ВИДЕО) Военен режим или дисциплиниране? Ето какви мерки предприеха в Английската гимназия в Бургас Бургас се запозна с "Хората от Оз" и се върна към творчеството и спомените за големия художник Стефан Марков Вдигат летвата на българското образование с повече пари за иновации Разказът "Разговорът" се превърна в хит във Facebook! Прочетете думите, които трогнаха хиляди Българите похарчиха 125 милионе лева за първия учебен ден на децата си Концерт-спектакъл на 12 октомври връща Бургас в златните години на българската градска музика Димитър Николов: На бургаските учители дължим високото ниво на образованието в нашия град
Здрави през есента и зимата с натурални пчелни продукти от ново поколение Ракът на дебелото черво е второто най-често онкозаболяване Учени разкриха мрачната тайна на порноактьорите, всеки трети от тях... Вотът на недоверие стартира с кулоарен сблъсък на дузина от БСП с един от ГЕРБ Нинова преди да внесе вота срещу „Борисов 3“: Внушава се, че няма алтернатива, но БСП предлага такава С какво да заменим кафето: 5 полезни напитки Мъж имаше страшно главоболие, но когато отиде в болница, лекарите онемяха (СНИМКИ) Германски учени потвърдиха огромната полза от бирата в борбата срещу смъртоносни болести Най-известният кардиохирург допълва екипа на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас Революционно! Как ще се ваксинират децата на бъдещето, вижте иновативната процедура (ВИДЕО) Безплатни хирургични прегледи от ноември като профилактика на заболяванията на дебелото черво и стомаха
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Тази година не съм ходил на училище, защото съм прикрепен денонощно към апарат, който ми осигурява въздух, споделя той
Всичко в категорията
Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО) Изповедта на бургаското златно момиче Стефани: Да се състезаваш, докато мама е в болница (ВИДЕО) Покъртително! Младата и красива съпруга на моториста Андриян предвидила смъртта му с точност до ден (СНИМКА) Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Катастрофа на АМ "Тракия", шофирайте внимателно, движението е затруднено Започва мащабна полицейска акция по пътищата у нас Тежка катастрофа на АМ "Тракия'! Баничарка и Ауди са смачкани до неузнаваемост (СНИМКИ) Извънредно! Два Опела се помляха пред ОД на МВР в Бургас (СНИМКА) Нов ужас на пътя: Зверска катастрофа с най-малко четири коли блокира Е-79 (СНИМКИ) Изпитание на нервите! Хиляди бургазлии в капан втора вечер край ж.к.”Меден рудник” 73-годишен пенсионер от Крушевец, предизвикал вчерашната катастрофа до Кроношпан Първи СНИМКИ от страшната катастрофа на "Тракия"! Остава ли аутобанът затворен? Горещи подробности за страшната катастрофа на "Тракия", първата версия за ужаса е... (СНИМКА) Бетоновоз се хвърли при ляв завой и задръсти важно кръстовище в Бургас (СНИМКИ)
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии Голямото шкембе, което бе най-вкусното по нашите географски ширини, струваше по-малко от 1 лев

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Приморско
Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Познавате ли я? Тарикатка омая продавач в бургаския жк „Възраждане“ и си тръгна без да плати (ВИДЕО) Закриха второто издание на Порт Прим Арт Фест с впечатляваща представителна изложба на девет творци Граничарят Николай Петков: Благодаря на бургаския кмет и на депутатите за подкрепата, сега сме по-спокойни Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер Днес морето до бургаските солници пак пожълтя, а обяснение на феномена от 3 октомври още няма! (СНИМКИ) На косъм от тежка катастрофа! Голф влезе в забранена за автомобил лента, сече пътя на автобус от градския транспорт (СНИМКИ) Как 8 имена, петолъчка и причина за смъртта могат да вдигнат БСП за местния вот в Бургас Общината отдава под наем 24 търговски обекта на супер локации, вижте къде са Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Елка Стоянова представя във вторник нова книга – стихосбирката „Много преди Пабло да ме намери“
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия Случаят е от октомври 2001 г. и със сигурност не е бил единичен, докато го освободят през 2015 г.
Всичко в категорията
ОДМВР-Бургас: Инспектор Зеленков бе дисциплинарно уволнен от Четвърто РУП преди 3 г. Извънредно! Мерцедес се вряза в такси в жк „Меден рудник”- пред пешеходна пътека (ОБНОВЕНА) Тийнейджъри-вандали потрошиха детска площадка в бургаския жк. "Меден рудник" (ВИДЕО) Ето кога ще приключи ремонтът, затапил входа към ж.к.Меден рудник Късметлията, грабнал над 7 милиона от тотото в Бургас, проговори как е нацелил джакпота 23-годишният Илиян от жк. „Меден рудник” "изгоря", спипаха го с много марихуана и пико Млада бургазлийка изчезна безследно, родителите й молят за помощ (СНИМКА) Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина"
Няма прошка за шумните съседи! Солени глоби в Айтос при неспазване на обществения ред Теньо от Айтос, убил жена си, опитва да се измъкне. Обвинява Бърза помощ за смъртта на Ивета Ексклузивно! Вижте кой е Васко Казака – айтоският бизнесмен с положителната наркопроба Община Айтос актуализира бюджета си, финансира училища с 87 хил. лв. Ексклузивно! Флагман стигна до истината за изгорелите камиони Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути Само във Флагман.БГ! Някой умишлено загроби шивашкия цех в айтоското с. Карагеоргиево (СНИМКИ) Огнената стихия в Айтос изпепели 5 тира, вижте щетите (СНИМКИ) Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна
Бургаски депутат към нов министър: На частен гард са му разрешили да носи картечница – ами ако е психично болен? Акция в Карнобат! Иван сгафи сериозно, разходи се из града с марихуана и доведе полицията до „запасите си“ вкъщи Наглата крадла Елина опоска чантата на клиентка в магазин в Карнобат, грозят я поне 8 години зад решетките Запорираха кравите на карнобатлийка заради дългове, ЧСИ ги продава на търг за по 1100 лева Дядо Иоаникий към Карнобат: Когато любовта оскудее*, идва беззаконието (ВИДЕО) Георги Димитров на празника на Карнобат: Над града ни се изви буря, хиляди човешки съдби бяха поставени под въпрос Чудат британец потроши възрастна карнобатлийка с джипа си в центъра на града (СНИМКИ) Вижте как Карнобат отбеляза празника си (ВИДЕО) Заслужил художник стана почетен гражданин на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) Директорът на Митница-Бургас: Никой не твърди, че от крана във фабриката в Церковски може да се краде (ВИДЕО) Шефът на фабриката за спиртни напитки в Церковски: Кранът е за безопасност, при взрив ще изчезне и гарата (ВИДЕО)
Баби продават ръчно изплетени терлици и каренца в центъра на Слънчев бряг (СНИМКА) Извънредно! Смърт в центъра на Несебър. Още не е ясно кой е мъртвият на улицата 35-годишен е издъхнал от прекомерна употреба на алкохол, няма данни за насилие в центъра на Несебър Защо се бави изграждането на църквата в кв."Черно море" в Несебър? Автобус пълен с деца пламна в движение край Слънчев бряг Над 800 000 души вече отмарят в Слънчев бряг, годишният оборот на хотелите се е увеличил 2,3 пъти за 10 години Благодетели зарадваха пенсионерите от несебърското село Гюльовца Шефът на АПИ разкри пред Флагман.БГ кога започва ремонтът на пътя Царево-Малко Търново 48-годишна крадла отмъкна бижута от апартамент в Слънчев бряг, продаде ги на пазара в Солун Само във Флагман.бг: Хотелиерът Йордан Йорданов от Несебър обвиняем за присвояване в особено големи размери Несебърлийка дари семейни реликви на Археологическия музей
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, сред които и социални жилища, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи

Всичко в категорията
Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден Олимпийската шампионка Станка Златева пристига в Поморие, за да проведе открит урок по борба Изграждат пешеходни пътеки в Ахелой, решават дългогодишен проблем Вижте наказанията на наркобандата на Тачо, ето кой единствен не се признава за виновен Безплатни прегледи на зъбките за всички първокласници в община Поморие Най-младите жители на Поморие поемат управлението на града в инициативата "Ден на отворените врати" Спипаха крадци на пясък в Поморие, разкопавали дюна на централния плаж в града Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си (ВИДЕО) Поморие поиска спиране на процедурата за концесионер на плаж „Поморие-изток” Министърът на туризма: Концесионерите да пазят плажовете от крадци на пясък! (ВИДЕО)
Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ)
Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ) В подмогилния наспип на възвишението "Буджака" бяха разкрити скелетните останки на три индивида – две жени и един мъж, вероятно членове на знатна аполонийска фамилия
Всичко в категорията
Белезници за Атанаска и Анастасия, ето какво сътвориха братовчедките от с. Габър Черноморец се включва в инициативата „Холокостът- приносът на България в спасяването на евреите” Абсурд: Пасарелката край Атия с неработещи асансьори, пенсионери продължават да пресичат опасния път Конкурс за странджанска песен събира изпълнители от цялата страна в созополското село Росен Включете се в кръводарителската акция в Созопол „Европейска нощ на учените” превзема Созопол в петък, пускат нов филм за древния град Справедливост за успелия българин Тони Кичуков: Кръчмата, цъфнала в басейна на ваканционния му имот - незаконна, събарят я! Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол Ето какво е изгоряло при снощния пожар край Созопол Извънредно! Огромен пожар гори край Созопол, огънят е на два фронта Созопол се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“
ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО)
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци Дарение на икона взриви ГЕРБ, а в БСП убедени, че всички е предрешено, защото бизнесът се е намесил 
Всичко в категорията
БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения След скандали и заплахи от инвеститор в Средец: Разделят наполовина апетитен терен в Драчево БСП срещу ГЕРБ: Шефката на читалището и бившият отговорен секретар в битка на селския вот за кмет в Средец Стартира ремонтът на ключови улици в Средец, градът придобива нов облик „Сезоните на морето” намериха своите вълни в изложбата на фотографа Тодор Ставрев (СНИМКИ) Знакова сграда в Средец бе преобразена, превърна се в „Зелената къща” (СНИМКИ) Кметът Иван Жабов в навечерието на градския празник: Средец трайно ще промени своята визия (СНИМКИ) ГЕРБ издигна Христина Шопова за кандидат-кмет в средецкото с. Орлинци
Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община Излъга ли Николай Нанков за ремонта на пътя Малко Търново-Царево? Кметът на Малко Търново плаши да обяви автономия, вижте каква е причината Ако сте тръгнали към Турция, върнете се! Очаква ви нещо страшно на границата при Малко Търново (СНИМКА) Военният министър Красимир Каракачанов посети Малко Търново За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес 63-годишният мъж бил добър, трудолюбив и уважаван, аутопсията е категорична - починал е от инфаркт


Всичко в категорията
Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината Концесионер се отказа от 5 язовира в с. Винарско, Община Камено ги прехвърля на държавата Ремонтът на околовръстния път на Камено остава на хартия Жельо Вардунски скастри кметовете в община Камено заради данъците, търговците пък не плащали за уличния бизнес Камено отбеляза Независимостта с празничен концерт Вижте как откриха първия учебен ден в Камено 6-метрово българско знаме на площада в Камено в чест на Съединението (СНИМКИ)
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев Народният представител Галя Василева проведе среща с жителите на селата Лозарево и Черница

Всичко в категорията
След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Интервю Всички интервюта Проф.Николай МИХАЙЛОВ пред Флагман: Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми
Конкуренцията не е вътре между нас и ако българското общество не е узряло за мисълта, че трябва да защити родния бизнес, скоро всички ще се изнесем навън
Глас отвътре Всички Ангел ДЖАМБАЗКИ, евродепутат Ангел ДЖАМБАЗКИ Наглостта на циганите от русенската махала няма край. Както и на останалите, прочее! Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 17.10.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Не поемайте повече отговорности, отколкото можете да носите! Може да вземете кардинално решение за живота си, но не преди 17:00 часа. Вслушайте се по-внимателно в думите на вашия интимен партньор, за да не се окаже, че сте го разбрали погрешно! Вслушайте се в съветите на околните и бъдете внимателни, ако се налага да пътувате! Расте рискът от аварии. Емоциите се изострят. Избягвайте конфликтите, но ако се наложи да защитите човека, когото обичате, не отстъпвайте! Не вземайте и не давайте пари назаем! Проявете търпение към себе си и околните! Ако любимият човек не е така страстен, както друг път, не търсете вината в себе си! Носенето на секси бельо няма да промени нищо. Не насилвайте нещата! Чувствата не са изстинали. Нужна ви е малко почивка. Избягвайте споровете! Трудно ще е днес да убедите другите в каквото и да било. Времето обаче е подходящо за самовглъбяване и осмисляне на нещата от миналото, които продължават да ви вълнуват. Ще се изненадате от нечие поведение или твърдение. Ако ви обидят, е по-добре да замълчите. Можете да придобиете нещо желано или да ви се удаде възможност да спечелите доста пари. Добре е да си изяснете целите и да бъдете сдържани за плановете си. Желателно е да не пиете алкохол и да не приемате упойващи вещества. Противопоказен в този ден е и сексът. Преразгледайте връзките и партньорствата си, особено деловите! Нужни са ви нови усещания и цели. Това е един от най-добрите дни за встъпване в брак и за възпитаване на децата. Не се препоръчва днес да се тъпчете с животинска храна или гъби. В менюто ви трябва да има повече плодове. Склонни сте на разточителство и носталгия. Трудностите ви плашат и държите на познатите схеми. Можете да планувате, да изготвите стратегия, да поемете ангажимент. С любимия човек е по-добре да не говорите сега за бъдещето на връзката ви. Забавлявайте се! Не чакайте другите да открият грешките ви! Признайте си ги сами, ако се налага! Бързата ви реакция може да намали последствията. Не се срамувайте, защото безгрешни са сигурно само ангелите! Може би е време да се запишете на курс за професионална преквалификация. Много е важно в този ден да държите чувствата си под контрол. Уязвими сте психически и репутацията ви може да пострада сериозно. Избягвайте рискове и любовни авантюри! Възможни са здравословни проблеми. Обърнете внимание на задстомашната жлеза и на диафрагмата! Не започвайте през този ден никакви важни дела! Можете да довършите това, което сте започнали или да се захванете с неща, които не изискват да сте старателни. Деловите срещи е по-добре да ги отложите. Желателно е и да намалите флирта, както и общуването с непознати. Намалете темпото и страстните изяви! Огледайте се и приемете всичко случващо се! По този начин ще преоткриете и нови възможности за своето развитие. Посветете се на нещо, което харесвате! Полезно е да включите в дневното си меню бобови храни. Сутринта не се захващайте с важни дела! Следобед ще ви върви повече. Доверете се на интуицията си! Тя е вашият водач. Приемете я като подарък от съдбата, защото освен, че ще се справяте във всички ситуации, ще ви научи и да разбирате по-добре околните!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип