×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

„Зелени”, които „оплождат” пеперуди за 2 млн.лева и учат рибите да плуват за 1 млн.лева, опорочиха екокаузата в България


„Зелени”, които „оплождат” пеперуди за 2 млн.лева и учат рибите да плуват за 1 млн.лева, опорочиха екокаузата в България
Псевдоекологични организации изнудват властта и за да им запушат устите са усволии 45 млн.лева за чудати проекти, съобщи днес в Бургас Емил Георгиев,
20 Септември 2018, Четвъртък, 23:56 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Настоящият министър Нено Димов имаше желание да преразгледа проектите им, но премиерът го стъписа с поведението си


Емил Георгиев е национален лидер на „Екогласност”. Той е бивш депутат, председател на Общинския съвет в Хасково и дългогодишен съветник. През 2014 година бе кандидат-депутат от БСП в Област Бургас. През годините е водил редица тежки битки. Имал е челни сблъсъци с представители на едрия бизнес заради различни екологични каузи, които е защитавал. Днес Емил Георгиев бе в Бургас и заедно с общинския лидер на БСП Живко Господинов представи „Визия за България” – стратегическият документ за управление на БСП.

-Г-н Георгиев, защо „Екогласност” подкрепи ”Визия за България”? Къде срещнахте допирни точки и видяхте вашата кауза?

-През годините сме доказали, че сме коректни партньори. Смея да твърдя най-лоялните в нашата коалиция. Ние напълно подкрепяме този стратегически документ „Визия за България”, защото идеите ни са застъпени. Силно впечатление ни прави, че за пръв път БСП отделя огромно внимание за опазване на околната среда в раздел „Зелена икономика”. Приветстваме намерението за отпадането на концесията на плажовете, както и забраната за добив на дървесина в държавния горски фонд. Скандалът в Агенцията по горите показва колко сме прави. Смятаме, че държавата има ресурс сама да организира санитарната сеч. Също така считаме, че е необходимо да се преразгледат всякакви екологични проекти с мащаб за масово залесяване, а ангажиментите трябва да се поемат от фирми, които  отделят високи въглеродни емисии.

-Защо не си сътрудничите с други зелени партии и организации, а с БСП?

-Защото са компрометирани и имат други цели, различни от опазването на околната среда. Ние  имаме свое виждане и сме първата автентична екологична партия в България. За нас околната среда е кауза. За разлика от т.нар. „зелени” никой не може да ни обвини в корпоративни намерения и чудати проекти за милиони. Присъствието ни в коалицията „БСП за България” ще бъде гарант за опазването на околната среда. Наша кауза е и ще го наложим на партньорите ни.

-Сам казахте, че „Визия за България” предвижда премахване на концесиите, но какво ще се случи с настоящите, някои от тях съвсем наскоро бяха подписани и са за по 20 години?

-Законността трябва да се спазва. Не можем да ги обявим за нищожни, но идеята е оттук нататък да се спре концесионирането, а плажовете да се измъкнат от ръцете на тези, които търсят максимална печалба и прехвърлят към общините. Те ще са пряко отговорни пред избирателите си, а и ще може да се контролират по-лесно от хората по места. Няма да се стига до ситуации, като тази отпреди месец. Тогава станахме свидетели как един народен представител, визирам Волен Сидеров, прояви изключителна активност във връзка с инициативата на г-н Симеонов за реда в Слънчев бряг. Споделяме неговите идеи и останахме безкрайно изненадани от поведението на коалиционния му партньор. Имаме много въпроси защо го прави и дали защитава корпоративни интереси и се питаме защо този човек мълчеше за Силистар като народен представител, а за други е изключително активен.

-Сам повдигнахте темата „Силистар”. Каква е позицията на „Екогласност”?

-Удивен съм от реакцията на институциите в Бургас, защото близо месец преди скандалът да стане публично достояние те мълчаха като глухари в любовен период. Активизираха се, когато премиерът им нареди. Това, което нас ни подразни най-много бе, че той препоръча на органите на местно самоуправление да се съобразяват със становищата на т.нар.”зелени”. Аз питам кои "зелени"? Тези, които щяха да броят делфините за 3 млн., или  направилите забрана за строителство на пътя Бургас-Слънчев бряг ли? Това са "зелените", които опорочиха каузата в България. С техните чудати проекти като „Оплождане на пеперудата Червен аполон” за 2 млн.лева. Кой ще опложда пеперудата, питам аз. Това не разбрахме и заради това се гневим. Никой не трябва да се съобразява с тези, които от години злоупотребяват с европейските фондове. Те пречат постоянно, спъват всеки проект – на общини, държава, бизнес, а цената е ясна – пари и проекти. Говорим за екопроекти за 45 млн.лева, които са усвоили. Ние за сметка на тях сме чисти – нито оплождаме пеперуди, нито броим делфини. Единият техен проект за 1 млн.лева бе как да се научат рибите да плуват в Русенски Лом, друг – за построяване на птичи гнезда от миди в Поморийското езеро за 800 хил.лева. Имаше и за броене на лалугери за 500 хил.лева, както и за „намиране на спокойни храсти за диви мечки” – за 1,5 млн.лева.

-А защо според Вас нито един екоминистър не иска да одитира проектите им? Настоящият Нено Димов започна с обещанието, че ще го направи, но още в първите дни под прозореца му имаше един протест и той изглежда се изплаши.

-Протестът беше на същите тези "зелени". Познавам отлично г-н Димов – прекрасен човек и държавник, но как смятате, че може да действа един министър, когато премиерът му казва: "Съобразявай се с това, което казват зелените". Същите тези, които бяха на хранилка в МОСВ, във Висшия експертен съвет, където си направиха правилата по техен вкус. Според мен министър Нено Димов се стъписа от поведението на Бойко Борисов. Ако ние съумеем при едни нови избори да поемем управлението на страната, ще бъдем безкомпромисни.

В категории: Политика


9
Коментара
Галена изпитва фенове
Галена изпитва фенове 18/06/2019, Вторник 19:28 1
9
Коментара по темата
9.
До Пешо
24.09.2018 01:28:27
0
1
А гъсеницата от небето ли пада? Не се ли появява от яйце, снесено от пеперуда?
И ти не е зле зле да спреш да парадираш с некомпетентността си!
8.
Fifi
21.09.2018 14:27:09
0
2
Долни измамници се превърна в символ на нашите родни еколози, негативите са за всички нас
7.
Пешо
21.09.2018 10:36:40
1
2
Абе тия "зелените" отдавна са ми паднали в очите , ама чак да оплождат пеперуди - ако не знаят да им кажа - пеперудата е стадий в развитието на една твар, която в друг стадий е гъсеница. А ако не са виждали - да дойдат да им покажа - какви поразии правят гъсениците и колко трудна е борбата с тези гадини - могат за дни да превърнат една гора в нищо...Вече няма мощна селскостопанска авиация , която като едно време да пръска дори и горите против гъсеници и пеперуди... та такива работи - "зелените" да вземат да понаучат малко за природата , а не само да гледат да приберат едни пари по разни програми - коя от коя по - глупава...
6.
ahah
21.09.2018 01:25:12
1
5
Тези от Гроб голямо крадене, оплождане на пеперуди и броене на делфини и лалугери. Много нагли крадци.
5.
*********
20.09.2018 21:27:48
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
бай Ставри
20.09.2018 20:58:00
11
6
Абе Сульо, тези проекти не са тайни, публично обявени са, кандидатстват примерно 10-15-20 лица и организации. Кандидатствай и ти, докажи, че си най-компетентен, спечели конкурса и бегай да оплождаш ти пеперудите, не да се оплакваш пред флегманите, че други ги оплождали.
Ама ти като гледам, си доказано некадърен и правилно си се ориентирал към политиката.
3.
ВЕФИОК
20.09.2018 20:29:28
2
6
БСП от край време играят партия с ДПС. В случая Силистар защитават интереса на партньора си Данчо Ментата. Той пък се отчита на Доган. Някои медии ще припечелят стотинки от бетонирането, пропагандирайки колко е хубаво нещо бетона и затворените комплекси, до които българите да нямат никакъв достъп, а руснаците пълен. Вече е факт това почти по цялото черноморие а българите са принудени да бягат от мутрите и руснаците в Гърция.
2.
Стефан Карагеоргиев
20.09.2018 20:16:44
1
3
Никой не иска да одитира проектите на т.нар. "Зелени", защото от тези 45 милиона 80% са усвоени от държавата и са потънали из корупционните схеми.

Има го всичко официално по сайтовете на министерствата, на който му се чете да види.

Останалите 20% са разпределени почти по равно между организации, които реално вършата някаква работа, но нямат никакъв ПР и поръчкови такива, като например "Ацоциация Българско черноморие"

От цялата работа наистина страдат хората, които реално вършат някаква работа за опазването на природата в България, но не обичат да се афишират. Цялата гадна помия се излизва върху тях за съжаление...
1.
Въй
20.09.2018 20:08:55
5
2
ма той кан Аспарух/Орешарския шъ дъ бил виноват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Koй бългapcĸи oпepaтop имa нaй-мнoгo aбoнaти и ĸoй e пъpви пo пpиxoди? Koй бългapcĸи oпepaтop имa нaй-мнoгo aбoнaти и ĸoй e пъpви пo пpиxoди?

A1 имa нaй-гoлям пaзapeн дял пpи мoбилнитe ycлyги, нo Теlеnоr e пъpви пo пpиxoди

За седмица: Отнеха книжките на 35 шофьори в Бургаско за неплатени навреме глоби За седмица: Отнеха книжките на 35 шофьори в Бургаско за неплатени навреме глоби

1321 водачи са проверени в областта - 10 са хванати с алкохол, а 7 с наркотици

И Емилия напълня, нагъна здраво роклята И Емилия напълня, нагъна здраво роклята

Критиците веднага забелязаха деформацията в добре оформеното й иначе тяло и не пропуснаха да отбележат, че е избрала доста неподходящ стайлинг

Има ли колективен трудов договор Общината с медицинските специалисти, пита Живко Табаков Има ли колективен трудов договор Общината с медицинските специалисти, пита Живко Табаков

Въпросите на Табаков идват в контекста на нарастващото недоволство заради модела в здравеопазването и ниското заплащане на медицинските сестри

Преслава измести Чернобил, всички говорят за носа й Преслава измести Чернобил, всички говорят за носа й

Изпълнителката не можа да се сдържи и отговори на всички нападки и статуси. Явно сравненията с визията на бившата й приятелка Галена също са изиграли важна роля

Добра новина! Изграждат нов паркинг в бургаския жк "Братя Миладинови" Добра новина! Изграждат нов паркинг в бургаския жк "Братя Миладинови"

През последното десетилетие Община Бургас ежегодно изгражда и обособява нови паркинги със стотици места, но едновременно с това расте и броят на автомобилите в града

Чевръсти цигани от България направиха страшен удар в САЩ Чевръсти цигани от България направиха страшен удар в САЩ

Тримата са били арестувани от полицията в Гленвю след като колата им била спряна за проверка

 

Евростат: Рязък ръст на заплатите в България Евростат: Рязък ръст на заплатите в България

Данните на Евростат показват, че най-солидно повишаване на заплатите в България през периода януари - март 2019-а година

Най-богатият българин получава орден "Стара планина", награда за РД-то му Най-богатият българин получава орден "Стара планина", награда за РД-то му

Бизнесменът е отличен за "големи заслуги към Република България"

Камено с високи цени за аренда на земя - 43 лева на дка Камено с високи цени за аренда на земя - 43 лева на дка

Данните на Националния статистически институт

Шефът на руското разузнаване: Западът се опитва да скара Русия и Китай Шефът на руското разузнаване: Западът се опитва да скара Русия и Китай

Имаме данни за планирани кибератаки срещу инфраструктурата на Русия, категоричен е Сергей НаришкинИмаме данни за планирани кибератаки срещу инфраструктурата на Русия, категоричен е Сергей Наришкин

Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex

Tя нaпycĸa гимнaзия нa 16 гoдини и oтивa в Шънджън, ĸъдeтo зaпoчвa дa paбoти във фaбpиĸa зa чacoвници пpeз 1986 гoдинa. Πo-ĸъcнo Kyинфeй e пoвишeнa нa pъĸoвoднa пoзиция

Извънредно: Арестуваха Мишел Платини! Извънредно: Арестуваха Мишел Платини!

Легендата на Франция и бивш шеф на УЕФА закопчан заради разследване за корупция

Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години

Въпреки че заплатите се повишават и заетостта е рекордно висока, потребителските цени многократно са се оказвали под очакванията

Почина известен генерал от КГБ Почина известен генерал от КГБ

Ветеранът от съветската политическа полиция си е отишъл на 94-годишна възраст в Москва

 

Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви

Според местните власти бомбените атаки са извършени от радикалната ислямистка групировка "Боко Харам" 

 

От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия

Компанията е допуснала грешка с проблемната предупредителна система в кабината на модела "737 Max" 

Кой колко ядрени бойни глави има? Кой колко ядрени бойни глави има?

Глобално ядрените бойни глави са наброявали 13 865 в началото на годината, с 600 по-малко от началото на 2018 г.

В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва! В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва!

Кметът Садик Хан заяви, че е „изключително обезпокоен“ от ситуацията 

Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Корнелия Нинова Корнелия Нинова Г-н премиер - на "Позитано" една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората Виц на деня Виц на деня На интервю за работа ме питат:
- Важна ли ви е заплатата?
- Ма не, бе... Световният мир ми е на първо място.
Виц на деня Виц на деня - От колко време сте женени?
- От 23 години.
- 23 години! Не е за вярване!
- За вярване е... не е за разправяне...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако е писано - ще стане, ако не е - ще го напиша.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори