×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Зелени”, които „оплождат” пеперуди за 2 млн.лева и учат рибите да плуват за 1 млн.лева, опорочиха екокаузата в България


„Зелени”, които „оплождат” пеперуди за 2 млн.лева и учат рибите да плуват за 1 млн.лева, опорочиха екокаузата в България
Псевдоекологични организации изнудват властта и за да им запушат устите са усволии 45 млн.лева за чудати проекти, съобщи днес в Бургас Емил Георгиев,
20 Септември 2018, Четвъртък, 23:56 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Настоящият министър Нено Димов имаше желание да преразгледа проектите им, но премиерът го стъписа с поведението си


Емил Георгиев е национален лидер на „Екогласност”. Той е бивш депутат, председател на Общинския съвет в Хасково и дългогодишен съветник. През 2014 година бе кандидат-депутат от БСП в Област Бургас. През годините е водил редица тежки битки. Имал е челни сблъсъци с представители на едрия бизнес заради различни екологични каузи, които е защитавал. Днес Емил Георгиев бе в Бургас и заедно с общинския лидер на БСП Живко Господинов представи „Визия за България” – стратегическият документ за управление на БСП.

-Г-н Георгиев, защо „Екогласност” подкрепи ”Визия за България”? Къде срещнахте допирни точки и видяхте вашата кауза?

-През годините сме доказали, че сме коректни партньори. Смея да твърдя най-лоялните в нашата коалиция. Ние напълно подкрепяме този стратегически документ „Визия за България”, защото идеите ни са застъпени. Силно впечатление ни прави, че за пръв път БСП отделя огромно внимание за опазване на околната среда в раздел „Зелена икономика”. Приветстваме намерението за отпадането на концесията на плажовете, както и забраната за добив на дървесина в държавния горски фонд. Скандалът в Агенцията по горите показва колко сме прави. Смятаме, че държавата има ресурс сама да организира санитарната сеч. Също така считаме, че е необходимо да се преразгледат всякакви екологични проекти с мащаб за масово залесяване, а ангажиментите трябва да се поемат от фирми, които  отделят високи въглеродни емисии.

-Защо не си сътрудничите с други зелени партии и организации, а с БСП?

-Защото са компрометирани и имат други цели, различни от опазването на околната среда. Ние  имаме свое виждане и сме първата автентична екологична партия в България. За нас околната среда е кауза. За разлика от т.нар. „зелени” никой не може да ни обвини в корпоративни намерения и чудати проекти за милиони. Присъствието ни в коалицията „БСП за България” ще бъде гарант за опазването на околната среда. Наша кауза е и ще го наложим на партньорите ни.

-Сам казахте, че „Визия за България” предвижда премахване на концесиите, но какво ще се случи с настоящите, някои от тях съвсем наскоро бяха подписани и са за по 20 години?

-Законността трябва да се спазва. Не можем да ги обявим за нищожни, но идеята е оттук нататък да се спре концесионирането, а плажовете да се измъкнат от ръцете на тези, които търсят максимална печалба и прехвърлят към общините. Те ще са пряко отговорни пред избирателите си, а и ще може да се контролират по-лесно от хората по места. Няма да се стига до ситуации, като тази отпреди месец. Тогава станахме свидетели как един народен представител, визирам Волен Сидеров, прояви изключителна активност във връзка с инициативата на г-н Симеонов за реда в Слънчев бряг. Споделяме неговите идеи и останахме безкрайно изненадани от поведението на коалиционния му партньор. Имаме много въпроси защо го прави и дали защитава корпоративни интереси и се питаме защо този човек мълчеше за Силистар като народен представител, а за други е изключително активен.

-Сам повдигнахте темата „Силистар”. Каква е позицията на „Екогласност”?

-Удивен съм от реакцията на институциите в Бургас, защото близо месец преди скандалът да стане публично достояние те мълчаха като глухари в любовен период. Активизираха се, когато премиерът им нареди. Това, което нас ни подразни най-много бе, че той препоръча на органите на местно самоуправление да се съобразяват със становищата на т.нар.”зелени”. Аз питам кои "зелени"? Тези, които щяха да броят делфините за 3 млн., или  направилите забрана за строителство на пътя Бургас-Слънчев бряг ли? Това са "зелените", които опорочиха каузата в България. С техните чудати проекти като „Оплождане на пеперудата Червен аполон” за 2 млн.лева. Кой ще опложда пеперудата, питам аз. Това не разбрахме и заради това се гневим. Никой не трябва да се съобразява с тези, които от години злоупотребяват с европейските фондове. Те пречат постоянно, спъват всеки проект – на общини, държава, бизнес, а цената е ясна – пари и проекти. Говорим за екопроекти за 45 млн.лева, които са усвоили. Ние за сметка на тях сме чисти – нито оплождаме пеперуди, нито броим делфини. Единият техен проект за 1 млн.лева бе как да се научат рибите да плуват в Русенски Лом, друг – за построяване на птичи гнезда от миди в Поморийското езеро за 800 хил.лева. Имаше и за броене на лалугери за 500 хил.лева, както и за „намиране на спокойни храсти за диви мечки” – за 1,5 млн.лева.

-А защо според Вас нито един екоминистър не иска да одитира проектите им? Настоящият Нено Димов започна с обещанието, че ще го направи, но още в първите дни под прозореца му имаше един протест и той изглежда се изплаши.

-Протестът беше на същите тези "зелени". Познавам отлично г-н Димов – прекрасен човек и държавник, но как смятате, че може да действа един министър, когато премиерът му казва: "Съобразявай се с това, което казват зелените". Същите тези, които бяха на хранилка в МОСВ, във Висшия експертен съвет, където си направиха правилата по техен вкус. Според мен министър Нено Димов се стъписа от поведението на Бойко Борисов. Ако ние съумеем при едни нови избори да поемем управлението на страната, ще бъдем безкомпромисни.

В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
9
Коментара по темата
9.
До Пешо
24.09.2018 01:28:27
0
1
А гъсеницата от небето ли пада? Не се ли появява от яйце, снесено от пеперуда?
И ти не е зле зле да спреш да парадираш с некомпетентността си!
8.
Fifi
21.09.2018 14:27:09
0
2
Долни измамници се превърна в символ на нашите родни еколози, негативите са за всички нас
7.
Пешо
21.09.2018 10:36:40
1
2
Абе тия "зелените" отдавна са ми паднали в очите , ама чак да оплождат пеперуди - ако не знаят да им кажа - пеперудата е стадий в развитието на една твар, която в друг стадий е гъсеница. А ако не са виждали - да дойдат да им покажа - какви поразии правят гъсениците и колко трудна е борбата с тези гадини - могат за дни да превърнат една гора в нищо...Вече няма мощна селскостопанска авиация , която като едно време да пръска дори и горите против гъсеници и пеперуди... та такива работи - "зелените" да вземат да понаучат малко за природата , а не само да гледат да приберат едни пари по разни програми - коя от коя по - глупава...
6.
ahah
21.09.2018 01:25:12
1
5
Тези от Гроб голямо крадене, оплождане на пеперуди и броене на делфини и лалугери. Много нагли крадци.
5.
*********
20.09.2018 21:27:48
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
бай Ставри
20.09.2018 20:58:00
11
6
Абе Сульо, тези проекти не са тайни, публично обявени са, кандидатстват примерно 10-15-20 лица и организации. Кандидатствай и ти, докажи, че си най-компетентен, спечели конкурса и бегай да оплождаш ти пеперудите, не да се оплакваш пред флегманите, че други ги оплождали.
Ама ти като гледам, си доказано некадърен и правилно си се ориентирал към политиката.
3.
ВЕФИОК
20.09.2018 20:29:28
2
6
БСП от край време играят партия с ДПС. В случая Силистар защитават интереса на партньора си Данчо Ментата. Той пък се отчита на Доган. Някои медии ще припечелят стотинки от бетонирането, пропагандирайки колко е хубаво нещо бетона и затворените комплекси, до които българите да нямат никакъв достъп, а руснаците пълен. Вече е факт това почти по цялото черноморие а българите са принудени да бягат от мутрите и руснаците в Гърция.
2.
Стефан Карагеоргиев
20.09.2018 20:16:44
1
3
Никой не иска да одитира проектите на т.нар. "Зелени", защото от тези 45 милиона 80% са усвоени от държавата и са потънали из корупционните схеми.

Има го всичко официално по сайтовете на министерствата, на който му се чете да види.

Останалите 20% са разпределени почти по равно между организации, които реално вършата някаква работа, но нямат никакъв ПР и поръчкови такива, като например "Ацоциация Българско черноморие"

От цялата работа наистина страдат хората, които реално вършат някаква работа за опазването на природата в България, но не обичат да се афишират. Цялата гадна помия се излизва върху тях за съжаление...
1.
Въй
20.09.2018 20:08:55
5
2
ма той кан Аспарух/Орешарския шъ дъ бил виноват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори