×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще се кандидатира ли Деница Вълкова за нов мандат в Апелативния съд в Бургас или отива във ВКС? (ВИДЕО)


Ще се кандидатира ли Деница Вълкова за нов мандат в Апелативния съд в Бургас или отива във ВКС? (ВИДЕО)
Деница Вълкова е в 4-ата година на 5-годишния си мандат, а евентуалното й преместване във ВКС е логичното продължение на кариерата й
20 Септември 2018, Четвъртък, 11:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка и видео: Иван КОЛЕВ

Още е рано, но самият факт, че съм кандидат за друга позиция, говори, че имам определени виждания за професионалното си развитие, каза магистратът

Председателят на Апелативния съд в Бургас Деница Вълкова може и да не се кандидатира за нов мандат, тъй като има реална възможност да стане съдия във Върховния касационен съд (ВКС). Това стана ясно на традиционния й брифинг в Съдебната палата днес.

Още преди няколко месеца Вълкова кандидатства за Наказателната колегия на ВКС. За 4-те свободни позиции се борят 28 магистрати. Деница Вълкова се класира на 8-мо място, но показателите й са много близки до първите четирима. Общата й оценка е отлична – 5.63 по шестобалната система, атестацията е 99 от 100 възможни точки. Не е изключено да има известни размествания, които да й осигурят позиция във ВКС.

„Удовлетворена от класирането, защото при толкова много кандидати съм получила отлична оценка. От колеги на апелативно ниво в София разбирам, че не са доволни, защото на първите места има съдии, работещи на по-ниско ниво, които вероятно нямат компетенцията на апелативните съдии”, каза Деница Вълкова.

Проверка на Флагман.бг във Висшия съдебен съвет показа, че на 3-то място е класиран магистрат от Окръжния съд в Търговище, а на 5-то – съдия от Военния съд в Пловдив. (ВИЖТЕ КЛАСИРАНЕТО ТУК)

„Доколкото разбирам колеги ще обжалват класирането. За себе си не съм взела решение, защото първо искам да се запозная с акта, който още не е публикуван. При всички положения предстоят дебати и в Гражданския съвет, и в Съдийската колегия”,  допълни Деница Вълкова.

„Няма как да мисля за нов мандат в Апелативния съд в Бургас. Самият факт, че съм кандидат за съдия във Върховния касационен съд говори, че имам други намерения за професионалното си развитие”, каза още магистратът.

Деница Вълкова ръководи Бургаския апелативен съд от 2015 година и в интерес на истината успя да подобри значително работата на магистратите, не само от това съдилище, а и от съдебния район.

В последните четири години значително се съкратиха сроковете за постановяване на присъди, отменените актове са незначителен процент, а публичността на Апелативния съд е по-добра отвсякога.


В категории: Темида


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До 3
22.09.2018 17:45:21
0
1
Нееее, тя такива работи ни прай
10.
Е не
21.09.2018 10:48:34
2
0
И таз ли е балдъза на Иван Вълков бе? Стига бе. Една Красимира Маркович ни стига.
9.
Деничка
20.09.2018 23:04:38
5
8
А някога и Диян Боксьора
8.
иване
20.09.2018 22:15:09
0
0
тез последните работи дето си ги писал сам ли ги измисли или ти ги казаха
7.
Деничка
20.09.2018 20:50:01
3
12
Бойко ги иска все по-близко около него.Мераклиите сме много.Облажилите се са малко ама са все имотни,парични,властни.
Бат Емо ...
Бат Бойко ...
Бат Ахмед ...
6.
Nikoi
20.09.2018 19:35:04
4
17
Diqn boxiora malko te eba navremeto kato beshe servitiorka
5.
Гладен гражданин
20.09.2018 18:37:43
3
16
Нормално е да иска ВКС,там сумите са пет и шест цифрени,а тука беднотия!Три чавета има горката!
4.
*********
20.09.2018 17:00:55
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Бай Пешо мераклията
20.09.2018 15:45:33
2
21
Ох много е перверзна с тия очила с кеф да и ги опръскаш.
2.
GCHQ
20.09.2018 14:27:49
4
23
Така става ако буляти е потулила делото за нелегална фабрика за цигари в Краиморие на агент Буда/ББ/ и Емо Раиков/ДСагент Кьнчев/ от сервитьорка в мутренска дискотека снаха на висша сьдьиика до космически вьзход като шефка вьв ВКС
1.
меракИлия
20.09.2018 14:06:23
1
17
Ех, како Дени... На кого ни оставяш?
Настроение - сълзливо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори