×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът с пълен разбор на икономиката и живота в България: Ние сме се доказали, че можем и го правим най-добре


Премиерът с пълен разбор на икономиката и живота в България: Ние сме се доказали, че можем и го правим най-добре
„Олигарсите не им харесва, разбунтуваха се, но мисля, че за хората все по-ясно ще става”, каза Борисов
18 Септември 2018, Вторник, 14:45 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

„ Не винаги това, което виждате, е това, което е”, каза двусмислено премиерът

Премиерът Бойко Борисов беше на работна закуска с Американската търговска камара. При откриването той държа дълга реч за инвестициите в страната, за външната, вътрешната политика и дори свободата на словото.

Логично речта му започна с американските инвестиции, които по думите му са много добри, както и с откритите заводи.

Но мисълта му прескочи към свободата на словото: „Гледах вчера – по най гледаните национални телевизии, които всеки българин гледа, излиза, който говори срещу мен и правителството и накрая завършва със свободата на словото. То ако има нещо върху свободата на словото, няма да си по телевизията и да говориш по няколко минути. Какво трябва да се направи повече за свободата на словото, директно в ефир говори, каквото иска, всичко най-лошо го казват за мен и правителството и това е всеки ден, какво да направим повече, как повече хора да го чуят, милиони чуват, това, което колегите от медиите го показват. А накрая завършват „Той е срещу свободата на словото”, добре как говориш тогава?”, възмути се премиерът.

След свободата на словото Борисов премина на финансовата стабилност, която неговото правителство е осигурило в държавата.

„Финансовата стабилност е нещо, което се оценява след време, изкушенията на популистите да се похарчат парите, са във всяка една държава. Ние избрахме друг вариант, само преди няколко месеца намалихме външния дълг с 2.4 млрд. лв. Поколенията след нас имат 24%. БВП расте. Откриваме все повече производства, предприятия. Какви бяха инвестициите преди това, в какви сфери. Радвам се, инвестициите предизвикват в мен радост, откриваме заводи, което гарантира, че след 20-30-50 г. бъдещето ще е добро. Продажбите са над 7 млрд.лв. Те са полезни и реални за българите. А тези 30 000 работни места, които са създадени благодарение на вашия бизнес. Реално безработицата е на най-ниските нива, положихме огромни усилия и в момента е под 5%, нещо повече трудно намираме работници.
Затова с Министерство на образованието имаме цяла програма за квалификация, подготовка и по-съвременно образование”, анализира Борисов българската икономика.

После се спря на „огромния фискален резерв, който е гарантирал 1 евро – 2 лева.

„Това помага много за планирането на бизнеса. 10% плосък данък и 20% ДДС – едни от най добрите условия за правене на бизнес в Европа. Нашето правителство, ние гарантираме тези параметри”, каза още премиерът.
Той се спря на сферата на превъоръжаването, земеделието, открити центрове, хуманната медицина. „Държавата, която има най-съвременната апаратура, милиарди се вложиха в нея”, отсече Борисов.

Министър-председателят не пропусна в речта си и външната политика – даде за пример Балканите, ЕС, САЩ.

„Тръмп, Юнкер и ЕС и в двете посоки съзнават, че ние не сме какви да е партньори със САЩ. Ние сме задължени да бъдем партньори, още от плана Маршал, ако се върнем. И каквито и разногласия да има, те се изчистват, трябва да се предоговорят, но не трябва да има дори миг съмнение или напрежение между нас.  Ние не сме само страни-партньори, ние имаме моралното задължение да отчитаме, което са правили САЩ по време на Първата световна война”, каза Борисов за САЩ. А После и за Балканите – правителството е сложило Западните Балкани на масата и чак сега ЕС им обърнал внимание.
„Дадоха на Македония перспектива. Трябва да сме наивни, че конфликтът между Косово и Сърбия е прегърнат и решен. Поне още 100 г. той ще отеква в сърцата и главите на хората. 12 000 безследно изчезнали още се търсят. Не е лесно да накараш президентите на Сърбия и Косово да си подадат ръце, след нашето председателство май не са си подавали ръце”, каза Борисов и постави темата ООН, заради която има конфликт с президента Румен Радев, тъй като реши да отиде вместо него в Ню Йорк, което обикновено се прави от държавния глава.
„Искам на ООН да подчертая успеха на България с европредседателството. Ние се справихме толкова добре с цялата организация без нито един инцидент и една издънка”, самопохвали се премиерът.

Мисълта му отиде в магистралите, които са подготвени следствие на председателството – с балканските страни. „Знам на какви нива се подготвят лотове, търгове, магистрали. Виждате, докато строим, магистралите отесняват”, каза Борисов.
Той отбеляза, че Тракия се е задъхала и като се извади справката на АПИ и записите от камерите, се вижда, че минават 50 000 коли.
„При такова натоварване те се изхабяват. 1000 ТИР-а преминават през Капитан Андреево. Най-големият пропусквателен пункт в Европа, има такъв само между Щатите и Мексико. В нашата инвестиционна програма трябва да стои този процес. Пловдив все едно сме на Цариградско шосе, само преди години Околовръстното шосе на София беше от две платна. Ако не бяхме – Тракия, Марица, Струма, Южната дъга, представете си за колко време щяхте да минете. 1000 автомобила на ден се регистрират през Южната дъга”, обясни Борисов, категоричен беше, че във външната политика сме изцяло прогнозируеми и ясни и заговори за вътрешната политика.

„От 1 януари вдигаме бюджетните заплати, дължи се на добрата работа с контрабандата и корупцията. Лесно е да говориш за корупция, но когато правителството дойде на власт, корупцията и контрабандата беше 34%. Сега ще падне под 5%, ударихме контрабандни фабрики за цигари. Същото е с алкохола, месата, горивата. Олигарсите не им харесва, разбунтуваха се, но мисля, че за хората все по-ясно ще става . Не винаги това, което виждате, е това, което е, а ние сме се доказали, че можем и това го правим най-добре”, каза в заключение Бойко Борисов и даде думата на икономистите.

В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
e, sega
18.09.2018 19:44:23
0
4
Ей, Флагман защо не позволявате да се изразява "за" или "против"???
Това съзнателно ли е или е грешка на софтуера?
Защо се връщате в ерата на комунизма?
Нима демокрацията ви е чужда ?
То затова сме на 119 място по цензуриране на информацията...
9.
истината
18.09.2018 15:19:57
5
5
Географска единица Период от време
1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

България : : 97.3 69.3 76.1 71.2 65.0 51.4 43.7 36.0 26.8 21.0 16.3 13.0 13.7 15.3 15.2 16.7 17.0 27.0 26.0 29.0

това е външния дълг на БЪЛГАРИЯ като процент от БВП по данни на НСИ. Най нисък е бил през 2008 г. 13.0 и оттам като почва да расте....

иначе сега е демокрация всеки може да си плямпа кво му щукне
8.
А.
18.09.2018 14:50:24
2
4
О,наистина го можете и го правите най добре!!! Нямате равни по себе си.Никой не може,да ви го оспори.Повдига ми се ,като ви видя по купените ви телевизии,дразните с присъствието си,смешни сте и ни излагате в цял свят.СКРИЙТЕ СЕ!!!
7.
Гренгоар
18.09.2018 14:38:41
2
5
ББ има много голям напредък .Освен Винету май е прочел и" Парижката Св.Богородица" или поне са му разказали за архи дякона Фроло ...и най-много за Феб
6.
До 5
18.09.2018 14:28:03
2
7
Аман от неграмотни гербаджии. Какъвто Б.Б. и Цв. ЦВ. такива и Вие. В кой век ще се научите да пишете на български?
5.
Do 1
18.09.2018 13:40:18
7
1
Zashto spored teb rasi gluposti ????+ Ne mojesh da otgovorish i ne kazvash No da plüesh po inerciq v tipichno konunisticheski stil mojesh Kakvo prochete v statiqta koeto tozi chovek kaza da ne e verno??? Makar che ne znaino zashto flagman go predava dosta ironizirashto kato che li ne e verno Ne priqtel v momenta nqma drug koito da zaeme mestoto na bb Edinstvenata alternativa sa hora kato Barekov i Benzinadjiqta koito islagaha horata da gi vkarat v parlamenta i posle si gledat interesa ili starite mutri ot bsp/dps deto dokaraha nqkolko pati zastoi inflacii bandügi bezakonie jamiii spirane na fondovete na EC i mnogo drugi zlini
4.
Да
18.09.2018 12:19:41
2
8
Все повече се убеждавам , че трябва да се иска : свидетелство за съдимост, пълно проучване на кандидатите за властта, тест за интелигентност и т. н . не може случайно преминали през кръстовища и охранителни фирми малоумници да ни управляват. Е, как да се оправим!
3.
Кую
18.09.2018 12:19:14
2
9
Добре съсипахте всичко.Наглост.
2.
Yyyyy
18.09.2018 12:10:49
2
8
ОТВРАТ!!!!!!!!!!!! Погнуса!!!!!!
1.
ojas
18.09.2018 12:05:12
2
8
бай хой продулжава да ръси глупости
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори