×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

#ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище


#ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище
Представителят на завършилите преди 15-години бивши възпитаници – Владислав Маринов, получи благодарствена грамота от директора Красимир Стоянов по-рано днес
17 Септември 2018, Понеделник, 15:24 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Авторът

Инициативата стартира миналата година, когато завършилите преди 15 години се организират да закупят модерна електронна дъска на гимназията, дала им основата в живота


За втора поредна година бивши ученици на елитната бургаска математическа гимназия (ППМГ) се обединяват зад каузата #ВърниОбратно, за да дарят на любимото си училище необходима техника.

Както писахме по-рано, на първия учебен ден днес, випуск 2003 г. дари 7 чисто нови компютъра, 9 модерни микроскопа и 1 лазерна копирна машина на обща стойност над 9000 лв.

На официалната церемония в двора на гимназията представителят на завършилите преди 15 години бивши ученици – Владислав Маринов, получи почетна грамота от директора Красимир Стоянов. Инициативата се проведе и миналата година, когато випуск 2002 пък дариха електронна дъска.

Флагман.БГ се свърза с основния координатор на инициативата – 35-годишния Атанас Ганчев, който е част от випускът, завършил през 2002 г.  елитната гимназия.

1067 математици посрещнаха новата учебна 2018/2019 година в Бургас (СНИМКИ)

„Миналата година трябваше да организираме събирането на класа 15 години след завършването. Направихме фейсбук група и започнахме да комуникираме. От дума на дума възникна идеята да обединим сили и да съберем средства, за да направим подарък на училището, което ни е дало такава сериозна основа в живота. Така и стана“, разказа пред репортер на Флагман.БГ самият Ганчев.

Добрата новина! Вижте какво направиха възпитаници на Математическата гимназия 15 години след завършването си

Само за няколко дни бившите ученици на математическата, които днес имат уважавани професии и солидни доходи, успяват да съберат немалката сума от 10 хил.лв. С нея закупуват свръх модерна електронна дъска и я подаряват на училищното ръководство на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

„Изглежда това не е останало незабелязано и випускът, който завършваше година след нас, се свърза с мен, за да изяви желание да направи същото. Резултатът днес стана ясен. Събраха солидни средства и закупиха много важна техника за гимназията“, разказа още Атанас Ганчев.

Неговата идея и желание е инициативата #ВърниОбратно да се разпространи извън пределите на ППМГ-Бургас и да се практикува от останалите училища в града, а защо не и в България.

„Да си го кажем честно – икономическото положение в страната не е розово, а училищата и особено професионалните гимназии са може би най-важното звено в образователната система. Хубаво е след като сме взели нещо, когато се реализираме да върнем нещо обратно, защото все пак гимназията ни е дала най-важното – основата в живота“, казва още Ганчев.

Той уточнява, че за момента организацията няма формален статут, но това съвсем скоро ще се промени. За догодина пък вече има няколко випуска от други училища, които са направили заявка към него и към #ВърниОбратно да извършат подобно дарение.

В категории: Просвета , Бургас


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
15
Коментара по темата
15.
faso
19.09.2018 17:47:02
0
0
Бих искал да попитам критикуващите за какво даряват те? Не ми отговаряйте знам, че въпросът е риторичен.
14.
Philipp Plein
19.09.2018 12:24:12
0
0
На който парите му се струват малко е свободен да направи дарение от свое име. Банковите сметки са публични ;)

Инициативата е страхотна, но може би трябва да се надгради - в момента 2 випуска са събрали средно по 50-100 лв. на 15-тата година от завършването си и са помогнали за материалната база на училището.
Може би е редно да се мине една крачка нагоре - да се направи асоциация на завършилите, която да набира средства от завършили ученици и да ги влага в различни проекти за училището - и не само в материална база - най-големия капитал на училището са неговите учители и ученици.
13.
Великова
18.09.2018 21:39:43
2
14
Долу ръцете от възпитаниците ни! Глупаво било името на инициативата, парите били малко, нищо не са ни дали…това е във вашите очи! Аз виждам друго- сърцати млади хора, благородни млади хора, добродетелни млади хора! Де да бяха всички такива! Гордея се, мили момичета и момчета, че ви има и че сте такива, колкото и незначителен да се струва на някои вашият жест! Защото…човещината и благородството не се мерят с пари.
12.
По Избор
18.09.2018 15:18:45
9
4
Инициативата е тъпа. Не се включих в нея, защото не съм съгласен с цялата концепсия. Не разбирам защо ние, които работим за разни компании, които препредават труда ни за 3,4 пъти повече не даряват на училищата, които са произвели кадри като нас да работят за тях? Отново стигаме до крайната сметка - ИТ специалисти, произведени от математическите гимназии плащат по над 1000 лв. на месец данъци, а държавата не прави нищо за тези училища от техните данъци. За фирмите, които споменах не искам и да говоря. Те имат милиони годишна печалба, те а не ние трябва да даряваме. Тъпа е идеята, аз съм за принципа, а не да ни лъсне задника в някоя медия, че Владислав Маринов и компания дарили еди какво си...
11.
Пешо
18.09.2018 10:24:25
3
9
Пич скрий се с коментарите си за долари и милиони. Очевидно не си от завършилите гимназията(100% имаш диплома за мазачо-кофражист от ЛУСК0-а). Паляк!
10.
Е
18.09.2018 08:49:07
7
1
Егати какви са тея “модерни микроскопи” на обща сума 9000 лева??? Ами само един по сериозен миркоскоп струва към $20,000.
НИЩО не са ви дали.
9.
Д
18.09.2018 08:06:59
7
2
Това е смешна сума.
Само един професионален компютър струва по $5000. Аз не знам какво лъжи говорят дали 9 компютри дето за нищо не стават.
8.
НикаВК
18.09.2018 07:49:26
0
8
Браво! Това училище е най-елитното. От него излизат много умни и трудолюбиви деца. Лошо е , че управниците ни не правят нищо да ги задържат в България. Браво и на учителите, които ги учат и възпитават!
7.
H
18.09.2018 06:43:48
8
2
“Върниобратно” е глупаво име.
Може са прожвате със “best donor”
6.
К
18.09.2018 06:42:05
8
4
В Щатите старото ми училище всяка година правеше срещи и ме канеше на вечеринки когато знаеше че съм на важна позиция и ще ставам донор. Бургаските училища трябва да си имат донорски програми. Изучете опита на американците как се мазнят на студентите си как подържат данните им, как водят програмите.
Давате безплатно образование а после НИЩО не може да съберете. Затова учителите са ви най бедни в Европа. Затова НИЩО нямате.
5.
Истината
18.09.2018 06:38:59
10
2
Срамно е че момчета които правят по $100,000 на година минимум като IT програмисти могат да дарят само $5000. Това е срамно! Такова дарение се очаква да бъде към $10 милиона минимум.
Изпускат се кадрите навън. После парите им ги взимат западни институции или някакви пропити жени защото българското училище няма програма да стои в близост със всичките тея кадри които обучава БЕЗПЛАТНО!!
4.
*********
17.09.2018 23:06:58
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
gradski
17.09.2018 21:10:24
0
7
Браво
2.
От едно време
17.09.2018 20:38:58
1
2
Директорът на гимназията се казва Красимир Стоянов, проверявайте си информацията!
1.
Гларус
17.09.2018 19:44:21
2
15
Едно голямо браво!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори