×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметицата Иванчева говорела като подкупен катаджия


Кметицата Иванчева говорела като подкупен катаджия
"Досъдебното производство не е на база на моя сигнал. То е на база на сигнал, много преди мен”, уверява Александър Ваклин
07 Септември 2018, Петък, 11:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Това твърди бизнесменът Александър Ваклин - основен свидетел по делото срещу нея 


Бизнесменът Александър Ваклин сравни подсъдимата кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева с подкупен катаджия. Той днес се яви на разпоредителното заседание по делото в Специализирания наказателен съд, което обаче бе отложено.

Ваклин е основен свидетел. Именно той е дал белязаните пари за подкупа – 70 000 евро.
Пред репортерите днес бизнесменът коментира: „При срещите на моите колежки и нашия адвокат с Иванчева тя надълго и нашироко беше обяснила, което го има в материалите по делото, че не е доволна от нашата фирма, тъй като не сме дали, а за да получим, трябва да дадем. Някой й беше казал ориентировъчни суми и й беше пресметнала каква печалба сме имали от всеки един обект; каква печалба бихме имали от предишен обект. Разговорите ни са протичали горе-долу като разговора, когато ви спре лош катаджия и ви каже „ще пишем ли”. Когато някой ви направи точна сметка на вашия бизнес и каже, че не е доволен, че не сте дали, за да получите директно…”

Иванчева обаче не си е поискала подкупа директно. Според Ваклин тя ползвала за посредник Петко Дюлгеров – бивш кмет на „Младост”.

Припомняме, че Дюлгеров бе арестуван заедно с Иванчева и зам.-кметицата Биляна Петрова на 17 април. Мъжът взел парите от Александър Ваклин и си отделил 20% - 14 000 евро, според обвинителния акт.

След въпрос какво му е казал Петко Дюлгеров в деня на задържането, Ваклин обясни: „По телефона му звънна на „Вайбър” Иванчева, той вдигна телефона, уговориха се за след половин час. Аз предадох парите и той отиде на срещата.”

На въпроса чия е идеята за даването на подкупа, бизнесменът отговори: „Нейна. Тъй като на нашите колежки многократно беше обяснявано от служители в общината, че въпросът е при Иванчева и е личен, аз исках среща. На три срещи, уговорени официално в общината, тя не дойде, като изпращаше свои заместници и аз просто търсих някакъв начин за контакт и тя просто… вместо контакт – вече нататъка историята я знаете.”

Идеята за подкупа обаче дошла „от нея, посредством посредника”.
Вие ще обърнете внимание, че досъдебното производство не е на база на моя сигнал. То е на база на сигнал, много преди мен”, увери Александър Ваклин, намеквайки, че пари са искани и от други инвеститори.

Бизнесменът се съгласи, че е абсурдно да му искат подкуп от 500 000 евро, при положение че район „Младост” се явява „пощенска кутия”. 
„Наистина е абсурдно, абсурдно е. Явно някой се е самозабравил”
, коментира Александър Ваклин.

„В никакъв случай аз не бих дал и 200 лева, па камо ли такива суми пари. Това са несериозни неща за едно известяване”, обясни още той.

Соченият за посредник Петко Дюлгеров уверил, че той нямало да вземе нищо от подкупа. Това станало в деня на предаването на парите.
Александър Ваклин каза, че се срещнал лично с Десислава Иванчева само веднъж. Той обаче отхвърли твърденията, че тя е поискала от него да построи детска площадка.
Имахме една среща няколко дена преди предаването на парите, на която тя разглеждаше моята преписка през цялото време. 3-4 пъти ми забрави името, разглеждайки моята преписка – „ей, как се казвахте” и просто постара се да ме унижи възможно най-много. И на самата среща тя даде моя телефон на някакъв човек от общината – уж заместник-кмет по екологията, не знам дали такава длъжност съществува, на който аз да преведа пари. Къде да ги преведа, не стана ясно, защото всичко се разви много бързо. Не ставаше въпрос аз да направя площадка”, каза Александър Ваклин.

В категории: Темида , Политика


13
Коментара по темата
13.
А сега де...
08.09.2018 07:23:48
1
3
Тоя Ваклин,от ден на ден става все "по-пишман"че се е хванал на това хоро и му личи! С всичките "железни" доказателства,цялата показност и публично назидание,делото от почти половин година буксува.
Ако някога съм бил убеден ,че тази жена е виновна,то след всичко което видях и чух до сега мнението ми се обърна на 180°. Нашата полиция и прокуратура не може да докаже един толкова ясен казус(според самите тях),а ние очакваме от тях решение на къде-къде по-сложни и заплетени. С две думи:Жална ни майка!
12.
до 11
08.09.2018 03:35:23
1
4
Елементарен сценарий. Прост, като всичко свързано с ГЕРБ и Т ъпият му ръководител ! Основният свидетел по делото твърди всъщност, че на него обвиняемата Иванчева НИКОГА не му е искала пари директно ! Всичко, което свидетелят Ваклин твърди е преразказ както му е предал Дюлгеров. Т.е. имаме подкуп поискан от Дюлгеров от името на Иванчева ! Този Дюлгеров можеше да поиска подкуп и от името на Фандъкова или Цветанов ! Парите са предадени, после подхвърлени в колата но Иванчева не ги е пипнала. И цялата теза на Прокуратурата става глуповата. Как ще свържат приказките на Дюлгеров пред Ваклин с Иванчева ?Ама да унижават жената може. Десет часа права, после пранги... Справедливост по ГЕРБ нарочат ли те КРАЙ С ТЕБ ! Гарантирано ! Милиционерска демокрация !
11.
КО РЕчи !!!!!!????????!!!!!!!
07.09.2018 17:40:57
5
0
ЗАЩО МЛЪКНА БЕ ПЛАТЕН ТРОЛ .ПИШИ///ЛЪЖИ ПРЕИНАЧАВАЙ УВЪРТОЛВАЙ МАНИПУЛИРАЙ/////ОПРАВДАЙ СИ ПАРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
10.
ОТ ФРИЗЬОРКА –ДЪРЖАВНИК???????????
07.09.2018 17:33:39
5
0
НЕ СТАВА САМО ""БУШОН"Е ИЗГОРЯ ХАХАХА!!!!!!!!!
9.
БРАВО г–н Лисицов
07.09.2018 17:27:58
1
0
БЕЗПРИСТРАСТНО САМО ФАКТИ!!!!!!!!
8.
до 1 герб я РАЗКРИХА????????
07.09.2018 17:18:52
6
2
ЗАЩОТО РУШВЕТА ОТИВА ДРУГАДЕ ТОВА Е ЯСНО.!!!!!!!!!!!!!!НО Е ФАКТ ЧЕ Е ВЗЕЛА РУШВЕТ А ТОВА ВЕЧЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ КОЕТО СЛЕДВА ПРИСЪДА.СЕГА НОВ ЦИРК ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е НЕВМЕНЯЕМА ––ГРАЖДАНИТЕ СА СИ ИЗБРАЛИ ЛУД ЗА КМЕТ ХАХА В АБСУРДИСТАН ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО////то на всички снимки се вижда налудничевия и поглед и физиономия///
7.
до 6 не разбираш ли ??????????????????
07.09.2018 17:07:20
5
0
ЧЕ ОТ 1 ДО 5 Е ЕДИН И СЪЩИ ПЛАТЕН ТРОЛ///от противниковите ""ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ""КОИТО СЕГАРЕВЪТ ЗАЩО ИМ ВЗЕМАТ РУШВЕТА КОЙТО СИ ДЕЛЯТ!!!!ВИЖ КАК Е ИЗБРАНА НА ТОЗИ ПОСТ//кой седи зад гърбът и и ще ти светне ЛАМПАТА.
6.
6
07.09.2018 16:27:16
7
6
Добре бе отворковци, парите как се озовава в нейната кола? Там каква е конспирацията?
5.
Ясно е като бял ден
07.09.2018 16:07:13
5
9
Всичко е натъкмено по думите на този човек който се е договарял с Дюлгеров но вменява всичко на Иванчева.
4.
Хахах
07.09.2018 15:53:38
4
5
Ваклин на половина ли ще дели с Боеко???
3.
БАКШИШУУУУУ
07.09.2018 15:35:31
4
11
Ваклин- далавераджията на Бойко
2.
ААААланкоулу
07.09.2018 15:28:07
0
8
пречеше
1.
ААААланкоулу
07.09.2018 15:27:12
5
10
ГЕРБ "сготвиха" женицата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори