×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Черноморец с лесна победа над Карнобат с 3:0, ще зимува на върха
  • Созопол победи Нефтохимик като гост с 1:0
  • Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме и грижата за децата до 9-годишна възраст на медиците
  • S&P потвърди ‘BBB’ рейтинга на България със стабилна перспектива
  • Ден, след като беше погребан, Диего Марадона може би ще бъде изваден от гроба заради дело за бащинство
  • Ще празнуваме Никулден онлайн
  • 175 са новите случаи на коронавирус в Бургаско
НА ЖИВО

Как се формират лекарските заплати и има ли милионери в бели престилки в България


Как се формират лекарските заплати и има ли милионери в бели престилки в България
В част от болниците в големите градове, както и в частните клиники, има доплащане за избор на екип и лекуващ лекар, както и за по-добри битови условия
19 Август 2018, Понеделник, 01:16 ч.

Заплатите на директорите на държавни болници се определят от здравното министерство, на частните - от самите собственици

Приписват на германския канцлер Хелмут Кол репликата, че не е лекар, за да си позволи да кара Mercedes, пише вестник Капитал. Дали медиците в България могат да карат скъпи коли и колко от тях могат да си го позволят е въпрос, който съсловието си задава през последната седмица, след като бяха публикувани декларациите за имущественото състояние на директорите на държавни и частни болници.

От тях излезе "новината", че проф. д-р Генчо Начев, кардиохирург, директор на университетската болница "Св. Екатерина" в столицата, който оперира в нея и в кардиохирургиите в Пловдив и в Бургас, е вероятно най-богатият болничен директор, със семейна собственост от над 6 милиона лева във влогове и инвестиционни фондове плюс движимо и недвижимо имущество.

Съдейки по спестяванията на много от неговите колеги - директори на болници, те също са далече от клишето за лошо платените български лекари. Тези доходи са нещо безспорно хубаво - отговорността на лекарите и уменията, които те имат, заслужават високо заплащане. В конкретния случай източникът на тези пари е работа и това може да се докаже от отчетите към здравната каса и счетоводството на болницата. Въпросът е обаче дали всички лекари получават възнаграждение, отговарящо на отговорността и уменията им, или системата работи както трябва само за малка каста здравни аристократи, които участват в разпределянето на парите.

Как се формират заплатите на лекарите

На практика огромна част от лекарите в България трудно могат да си позволят нов Mercedes. Причината е, че заплатите им, които идват основно от здравната каса, са изключително ниски и затова повечето са принудени да работят на поне две места. Заплатите на директорите на държавни болници се определят от здравното министерство, на частните - от самите собственици, и има много случаи, в които те са по-ниски от тези на завеждащите най-големите и тежки отделения.

От какво печелят лекарите? Краткият отговор е – от работа. В статистиката на здравната каса почти всички специалисти работят поне на две места – в болница, в друга болница или в частен кабинет. Причината не е желанието за денонощен труд, а ниските заплати.

Според последния колективен трудов договор в системата от 2016 г. началните основни месечни заплати на директори на болници и завеждащи клиника са 1000 лв. Началник на отделение трябва да получава минимум 910 лв., а сестрите са със заплата, не по-ниска от 700 лв. Работещите болници са 322 към края на 2017 г. с 52 744 легла и във всяка болница има отделна система на заплащане.

Основният източник на доходи на медиците са клиничните пътеки – инструментът, с който здравната каса плаща за извършен труд. В част от болниците в големите градове, както и в частните клиники, има доплащане за избор на екип и лекуващ лекар, както и за по-добри битови условия, медицински изделия, лекарства и др. Това обаче съвсем не е така във всички градове. В областната болница в Сливен например за 2 години има един избор на екип.

В голяма част от клиниките директорът е играещ треньор - обикновено, освен че администрира, той оперира и преглежда.

В края на всеки месец директорът разпределя получените средства от НЗОК и от доплащане за заплати на персонала, като този фонд формира между 60 и 90% от приходите на болниците.

Другият източник на приходи за лекарите и клиниките е участието в клинични проучвания. То е източник на приход за цялата болница, тъй като клиниките получават допълнителни средства за пациентите - участници в проучването. Например, ако изследване със скенер, платено от НЗОК, струва 200 лв., за изследване на участник в клинично проучване болницата иска 1000 лв.

Частната практика е основен източник на допълнителни приходи за лекарите. В България по данни на НСИ към 2016 г. практикуват 29 539 лекари и 8011 дентални лекари.

Ако общопрактикуващите лекари са около 11 хил., останалите им колеги са лекари специалисти и имат право да работят в болничната и извънболничната помощ. Част от лекарите работят в две, а понякога по договор и в три болници. Това важи с особена сила за дефицитни специалности – патология, анестезиология, педиатрия, реанимация и др.

Съвсем истински случай е учудването на известен хирург от "Пирогов", чийто таван на заплата след дългогодишна практика бил 1200 лв., когато започнал работа в частна клиника, за две седмици получил 4500 лв. и отишъл да попита дали няма грешка.

Цената на платените частни прегледи варира между 25 и 100 лв., като до горната граница стигат единствено именити професори. Така един преглед струва по-малко от луксозна прическа във фризьорски салон в столицата.

Има и още една малка възможност за приходи и тя е от преподавателска дейност и четене на лекции по различни форуми. Лекарите в университетските болници са и преподаватели и така получават още една заплата. Четенето на лекции по конгреси и обучения е привилегия, която се полага само на известни лекари и като цяло се случва рядко през годината.

Своеобразен "приход" е това, че фармацевтичните компании подпомагат лекарите да си платят таксите за участие в конгреси – нещо, което по принцип би трябвало да правят работодателите им, тъй като това е професия, в която информацията остарява за няколко месеца. През миналата година по данни на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании те са подпомогнали лекари и техните научни дружества със сумата от общо 28 млн. лв. за такси и участие в научни симпозиуми.

Кой колко получава обаче зависи основно от договорените с НЗОК средства за лечение в съответната специалност. Така, ако средната заплата в сектора е под 1000 лв., има специалности като кардиохирургия, хирургия, неврохирургия, в които заплащането е в пъти по-високо, и специалности, които едва свързват двата края, като патология, анестезиология, неонатология, педиатрия и др.

Директорите на болници са декларирали имуществото си, което обаче има обяснения извън сегашната им длъжност. Проф. Генчо Начев например е известен клиницист, който почти непрекъснато оперира, семейството на сегашния управител на здравната каса, а преди директор на университетска болница д-р Дечо Дечев разполага с наследствени имоти, а съпругата му е известен зъболекар. Председателят на сдружението на частните болници и собственик на частна клиника д-р Николай Болтаджиев дълги години е практикувал във Франция. Обяснение има и за старите коли, и за апартаментите на болничните директори. Понеже се декларира за първи път и понеже здравеопазването съвсем не е безплатно, имуществото предизвиква такъв интерес.

Голямото изкривяване

Едно от подозренията около декларациите за имуществото на лекарите беше, че те са едва ли не от "нерегламентирани доходи". При управлението на болниците, както и при управлението на всяко друго държавно (а и не само) имущество със сигурност има случаи на корупция. За имуществото в имотните декларации обаче много по-вероятно има напълно легално обяснение.

"Около публикуването на декларациите се създаде грешното внушение, че част от болниците са закъсали, а директорите им са богати. Аз познавам повечето директори - част от имотното състояние се дължи не само на приходи от специалността – имат наследствени имоти, имат фирми, съпругите им също работят и това е така в целия сектор. Много е трудно да станеш милионер с работа като лекар – повечето колеги работят на няколко места и всичко това е взето от почивката им", коментира д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз. Според него средната работна заплата на лекарите в държавните болници е около 2000 лв., младите лекари получават 1000 лв., скъпоплатените специалисти са единици.

"Със сигурност начинът, по който здравната каса заплаща медицински дейности, доведе до това изкривяване – някои изключително бедни роднини, а други, които благодарение на скъпите пътеки печелят повече – не казвам незаслужено, целта не е да намалим техните заплати, а по-бедните да ги догонят", казва д-р Маджаров.

Преди седмица новият управител на здравната каса д-р Дечо Дечев коментира пред "Капитал", че ножицата в заплащането си личи по дефицита на лекари в част от специалностите и че смята да въведе международна система за оценка на сложността на лечението, която да нормализира заплащането и да намали разликата между една и друга специалност.

"Декларациите на директорите, някои от които са изключително щедри, няма как да говорят много за сектора, тъй като липсва прозрачност при заплащането в бранша. Не е ясно как се остойностява трудът, колко от парите отиват за самия пациент, лекарства и консумативи, колко за издръжка на болницата", допълва Калоян Стайков, икономист в Института за пазарна икономика.

"Преразпределението на средства в болниците не е равномерно и по правило определени специалисти обират каймака за сметка на други. Това е огромна несправедливост, крайно време е да се регулират заплатите. В Австрия всяка година се договарят и е ясно и прозрачно за цялото общество колко получава лекар с една, с две специалности", смята д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

В категории: Здраве


25
Коментара
25
Коментара по темата
25.
бургазлия
21.08.2018 06:33:14
0
2
Забравихте да кажете,че директорите на блонците по правило получават като заплата пет брутни лекарски заплати за съответното заведение.След следват търгове за това и онова,обществени поръчки и много други страшно приятни за тях занимания .Поне някъде в писанието беше маркирана разликата между редника и началника-все лекари,но единия е по-лекар.
24.
Реалисте,
20.08.2018 14:12:15
1
4
добре си го докарал откъм реклама, но ние виждаме какво става в болниците около нас. Има професионалисти, но те не смеят да останат встрани от търгашеството, за да не изглеждат като бели врани. Останалите го дават обидено на обществото, че не им плащало...Тъй ли? Ами като как шефът на една бургаска болница има 27 апартамента? Ами защо шефът на фалиращата по едно време поморийска държавна болница каза, че това, което се дои и то в огромни лепти от пациентите, не отива в болницата, а лично при съответните корумпирани лекари? Оня лекар, който се претрепа с аудито си от тотото ли го беше спечелил? Бургаски доктори са обиколили света - САЩ, Китай, Япония и там опитват всички възможни благинки - със мизерните им заплати ли става това! И да се разбере: никой не им завижда на парите, но те НЕ ЛЕКУВАТ! Те ХИТРУВАТ! Знаят кое да вкарат в клиничните пътеки и кое да оставят отвън тях, а то е жизненоважно за пациента, на когото безцеремонно поръчват: Ела да те видя в частния ми кабинет! И затриват хора за едните 30 лв, защото са нямали да посетят наглия "специалист" в частния му кабинет/той пък как е купен и съоражен?!/. На здравната каса личните лекари не отчитат потребителските такси, защото не дават касови бонове за тях...Хайде сега да не се лъжем, всички сме свидетели какви селски тарикатлъци се прилагат, за да се изцеди и последната капка левчета от пациентите и то най-безжалостно и изобщо нехуманно!
23.
Реалисте,
20.08.2018 14:12:15
1
3
добре си го докарал откъм реклама, но ние виждаме какво става в болниците около нас. Има професионалисти, но те не смеят да останат встрани от търгашеството, за да не изглеждат като бели врани. Останалите го дават обидено на обществото, че не им плащало...Тъй ли? Ами като как шефът на една бургаска болница има 27 апартамента? Ами защо шефът на фалиращата по едно време поморийска държавна болница каза, че това, което се дои и то в огромни лепти от пациентите, не отива в болницата, а лично при съответните корумпирани лекари? Оня лекар, който се претрепа с аудито си от тотото ли го беше спечелил? Бургаски доктори са обиколили света - САЩ, Китай, Япония и там опитват всички възможни благинки - със мизерните им заплати ли става това! И да се разбере: никой не им завижда на парите, но те НЕ ЛЕКУВАТ! Те ХИТРУВАТ! Знаят кое да вкарат в клиничните пътеки и кое да оставят отвън тях, а то е жизненоважно за пациента, на когото безцеремонно поръчват: Ела да те видя в частния ми кабинет! И затриват хора за едните 30 лв, защото са нямали да посетят наглия "специалист" в частния му кабинет/той пък как е купен и съоражен?!/. На здравната каса личните лекари не отчитат потребителските такси, защото не дават касови бонове за тях...Хайде сега да не се лъжем, всички сме свидетели какви селски тарикатлъци се прилагат, за да се изцеди и последната капка левчета от пациентите и то най-безжалостно и изобщо нехуманно!
22.
Реалист
20.08.2018 12:23:02
3
6
Повечето лекари в БГ са с призвание и са истински професионалисти. Мога да сравнявам с Германия защото живея тук. ГЕрмания лекарите са едни търговци без призвание и едва ли повече от 5% са станали лекари защото са искали да лекуват. Станали са само заради парите и затова са безкрайно неспособни в сравнение с българските. Единствено огромните пари за най-модерна апаратура и лекарства крепят здравеопазването. БГ лекарите правят чудеса и диагностицират правилно въпреки мизерните материали които имат. Не ми се приказва просто
21.
до д-р М.
20.08.2018 11:57:38
7
10
Д-р М.,не Ви знам що за доктор сте, но не говорете за тези 6 години, защото на много от колегите Ви, а може би и на Вас, тези години не са били достатъчни, за да разберете, че доктор е едно, а търговец е друго. А, на много от Вас им липсват и първите седем години.
А, за съжаление 99 % от колегите Ви, не са доктори, а търговци и гледат на пациентите само като на подвижни банкомати !
Останете си със здраве, но не забравяйте, че за всички идва Видьов ден, ако не дойде при Вас,
то ще дойде при наследниците Ви.
20.
до 13 от д-р М.
20.08.2018 10:39:59
9
4
Не Ви навирам , моя избор . Просто се опитвам да обясня защо поддържам относително висок стандарт на живот без да нарушавам закона. Вие , ако имате основателни причини , можете да се обърнете към компетентни органи и институции като един съвестен и отговорен гражданин на това общество. В противен случай керванът си върви , а Вие сте продължението на поговорката ! :-)
19.
Мислете, не мразете!
20.08.2018 10:27:59
9
8
Всички сме жертва на системата-и пациенти, и доктори! За жалост намразихме учителите,полицаите,лекарите....а в Румъния стачкуват
18.
Кирков
20.08.2018 10:06:02
7
5
Щом като има адвокати милионери, защо да няма и лекари милионери? Разбира се, ако не са печелили от далавери и нещастието на болните.
Чирков е милионер и какво?
17.
Пю
20.08.2018 09:58:42
7
10
Да дойде НАП в Банево да види какви палати имат.
16.
гражданин
20.08.2018 09:57:13
11
10
А не бе,няма милионери. Те редовите GP-та са все по семинари в разни 4-5 звездни хотели със SPA на разноски на лекарствената мафия,т акакво остава за тези от висшия ешелон !
15.
Xaxa
20.08.2018 09:46:44
9
10
Гробарите 10 години не могат да направят здравна реформа, а аз мога за 1 месец да им я направя и лекарите да взимат по над 50 000 лева годишно, а пациентите да са доволни. Истината е, че всичко е мафия и целта е осакатяване и избиване на народа. В болниците е пълен ужас и днешните лекари не 1000 лева, ами 1000 стотинки не заслужават. Белите якички и белите престилки са най-злите мафии на света
14.
Така де
20.08.2018 09:35:31
11
11
99% от тия в белите престилки не са лекари, а тарикатчета с купени дипломи и търговски нюх. От кухнята знам, че повечето лекари в БГ почти нищо не разбрит и всичко е една пародия. Над 50% от парите за здраве се източват под благословията на управляващите. Целта е заличаване на нацията и прехвърляне на отровните отпадъци на Западна Европа в БГ, източване на земните богатсва в полза на Запада, и използване на територията за обучителни военни дейности и водене на военни действия срещу Русия, Турция и прочие. Поради тази причина на лекарите им е дадена зелена светлина да грабят и избиват народа
13.
До Доктор М.
20.08.2018 09:33:48
9
11
Оф, стига със скапаните ви 6 години учене! Оревахте орталъка с това учене - има хора дето много повече са учили от вас, но не го афишират така показно.
Идеята е, че не сте доктори по душа, а сте едни комерсиални търговци, които гледат на човека като машинка за правене на пари. Народът затова до гуша му е дошло от вас.
Преди два месеца в една от болниците в МБАЛ Бургас - жена с бъбречна криза - никой не я поглежда, братче. Излезе един въртоглав терорист в бяла престилка и й вика: "Кво прайш тук ся? Не съм ти аз виновен, че те боли. Казах ти, ние сме друго предприятие! Отивай за направление и тогава, ако се намери доктор ще те прегледат. Ех, не се научихте бе мама му стара!"

Тия дето са "учили много" пък са някакви надути пуяци, ще кажеш, че са с единия крак в безсмъртието - там ако не покажеш банкова гаранция от 5 цифрено число или някой ако не ходатайства с връзки за теб - забрави да те погледнат. Само парите ги интересуват. Щото много учили хората бе! Учили са и сега е тяхното време дошло да колят, да бесят, да вадят пари и да изпитват садистично удоволствие колко много болни има и как си зависим от тях.

Идиоти сте!
12.
До 10 от Д-р М
20.08.2018 09:31:04
9
3
Повярвайте ми , че НЗОК не долюбвана и от лекарите. Не са те , тези които и се наслаждават - справка разпределението бюджета на НЗОК. И бъдете сигурни , че има лекари , защото има хора, които се нуждаят от тях. Вашето изказване е определено изпразнено от съдържание и далеч от темата. Иначе Ви желая крепко здраве и дълголетие .
11.
Доктор М.
20.08.2018 09:24:30
8
8
Съжалявам, че се разстройвате , когато осъзнавате жалката ситуация, в която сте попаднали. Диплома за лекар не се получава като шофьорска книжка , нито като курсове за маникюр. Отделете 6 години от живота си за университет, около 5 за специализация и това е минимумът преди да започнете сериозна практика. След това сте “дялан камък” особено , ако знаете и 1-2 западни езика, които между впрочем също изискват време, усилия и заложби. А надграждането в професията продължава цял живот. Ясно е , че нито един хейтър не се вижда в схемата по-горе, нали ?!
10.
О_О
20.08.2018 09:23:36
11
7
«Този» като никой не ни е длъжен, тогава да закрият Здравната каса и да се спре плащането на здравни осигуровки. И да се оправят сами — нали са търговски дружества и еднолични търговци. Търговците в условията на пазарна икономика трябва да са самостоятелни. И да не забравят, че съществуват благодарение на пациентите.
9.
Данита
20.08.2018 09:18:01
11
11
Не мога да разбера останаха ли "нормални" хора в тази държава? Колкото по-богати са лекарите в една държава , толкова по-здраво е населението на тази държава . Имам приятели германци и двамата са лекари - той шеф на клиника , хирург и Професор на 42 години , съпругата офтамолог на 44 със собствена практика . Родители на 4 деца и изключително материално осигурени. Тези хора почти не виждат децата си , работят денонощно и наистина лекуват . В къщи имат детегледачки , чистачки , градинари , живеят в "умна къща" предоставена от частната болница която управлява съпруга но хората работят и оперират наистина непрекъснато. За да се развиваш , четеш и за да ставаш все по-добър в тази уникална професия трябва да нямаш никакви битови проблеми , дразнители , живота ти да е лек и комфортен. Това трябва да е стремежа на всяка нация , да обогатява и безкрайно да уважава лекарите . Тогава и те се отдават истински на призванието си . Не може да бягаш да си плащаш тока , да си косиш тревата , да те псува "съседа" от петия етаж или да те причакват всяка сутрин бабите от входа и да си мил , ведър и да си готов за следващата операция на 100% . Затова трябва лекарите наистина да са богати .
8.
RE-2
20.08.2018 09:16:48
7
5
Да се забрани на специалисти да работят едновременно в държавни и частни заведения.
Да се разреши съществуване на здравни застрахователни дружества
( вместо НЗОК). Как плаща застраховател ?
Да се премине към лична (семейна) здравно-осигурителна сметка с право на онаследяване. Нека има % за хора със спец. потребности, които да се лекуват в държавни болници.
Да се ограничи броят пациенти, обслужвани от личен лекар.
Да се "вкарат" индо.бг в системата.
7.
*********
20.08.2018 09:16:19
5
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Този
20.08.2018 09:06:09
11
5
Флегмите, отново крадете статии от други медии, тъй като нивото ви е абсолютно бездарно! Сега по темата: Явно на много хора е трудно да разберат, но здравеопазването не е безплатно, струва много пари и никой не ви е длъжен! Като не ви харесват възможностите на лекарите- лекувайте се сами!
5.
мнение
20.08.2018 09:00:36
9
12
ЧРЕЗ ИЗТОЧВАНЕ на здравната каса, груби, цинични, арогантни, направиха милиони, вдигнаха палати, имат хотели. Пациентът за тях е клинична пътека, от която могат да доят пари. Отвратителни са.
Като чуя доктор си представям терорист в бяла престилка,ПЪЛНИ КРАДЦИ И НАЙ ВЕЧЕ УБИЙЦИ !!!!!!
4.
*********
20.08.2018 08:37:25
10
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
RE-1
20.08.2018 08:37:04
11
11
А как се формира ФРЗ на средният персонал ? Не е ли редно да бъде % от заплатата на лекарите. Нормално ли е сестри, акушерки, лаборанти и т.н. да работят за 500лв и да получат пенсия от 200лв.
2.
Докторската мафия
20.08.2018 08:35:16
11
14
Сами си измислят операции, от които няма нужда, източват здравната каса, груби, цинични, арогантни, направиха милиони, вдигнаха палати, имат хотели. Пациентът за тях е клинична пътека, от която могат да доят пари. Отвратителни са.
Като чуя доктор си представям терорист в бяла престилка.
1.
Пешо кура
20.08.2018 08:34:38
7
15
Отидете на"минералните бани" да видите какви вили има на доктори от бургаски болници 95% от който са абсолютни некъдърници и са унищожили много човешки съдби,НАП спят ли или се страхуват че зад всяка частна болница стой депутат или министър.Има много болници който нетрябва да съществуват
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ракът да избягва грубите думи, а Лъвът да е честен с любимата и да сподели тревогите си Ракът да избягва грубите думи, а Лъвът да е честен с любимата и да сподели тревогите си

Хороскоп за деня – 29 ноември 2020, неделя

6 признака, че сте срещнали някой, който ще остане в живота ви завинаги 6 признака, че сте срещнали някой, който ще остане в живота ви завинаги

Ето кои са те:

Ето кои се окичиха с титлите Мис и Мистър Бургас 2020 Ето кои се окичиха с титлите Мис и Мистър Бургас 2020

Бляскавото събитие тази година се проведе в механа "Домино", заради Ковид мерките обаче публика нямаше 

8 причини, поради които мразите „другата жена“ повече от изневеряващия си съпруг 8 причини, поради които мразите „другата жена“ повече от изневеряващия си съпруг

Твърде трудно е да приемете, че той ви е предал

3 зодии, които биха оцелели на самотен остров 3 зодии, които биха оцелели на самотен остров

Ето ги 

Ще си оближите пръстите, толкова е вкусен този азербайджански люля кебап Ще си оближите пръстите, толкова е вкусен този азербайджански люля кебап

Вижте рецептата

Промяна в общинска наредба създаде смут. Ще обърне ли Бургас гръб на артистите си? Промяна в общинска наредба създаде смут. Ще обърне ли Бургас гръб на артистите си?

Промените в правилника за съфинансиране на културните проекти създадоха напрежение сред творческата общност в Бургас

 

 

Черноморец приключи полусезона с класика, ще зимува на върха Черноморец приключи полусезона с класика, ще зимува на върха

Акулите се справиха с лекота с ОФК Карнобат

 

Помните ли режима на тока и водата през 80-те Помните ли режима на тока и водата през 80-те

Правеха се някакви графици, въртяха се кварталите с различен часови режим, уж за да е по-справедливо, но така или иначе си беше тъмно и студено

 

"Созопол" повали "Нефтохимик" на Ефбет Арена в Бургас "Созопол" повали "Нефтохимик" на Ефбет Арена в Бургас

Зелените твърдо остават на последно място в групата

 

Кола-бомба уби най-малко 30 души в Афганистан Кола-бомба уби най-малко 30 души в Афганистан

Атентатът е станал в град Газни

Почина Дейв Проуз – изиграл Дарт Вейдър в Междузвездни войни Почина Дейв Проуз – изиграл Дарт Вейдър в Междузвездни войни Бившият културист си отиде на 83 години Теория на конспирацията: COVID-19 е проект, който цели да постави човечеството на колене Теория на конспирацията: COVID-19 е проект, който цели да постави човечеството на колене

Зa мeн тaзи eпидeмия e eдин криминaлeн прoeкт, зaдвижeн oт cвeтoвнитe eлити. Цeлтa им: дa cъздaдaт eдин бeзбoжeн cвят, твърди Фанзага

 

 

Вижте какво наследство остави Марадона на многобройните си наследници Вижте какво наследство остави Марадона на многобройните си наследници

Според повечето информации, в банковата му сметка има само 100 000 долара

 

В Италия разхлабват противоепидемичните мерки в пет области В Италия разхлабват противоепидемичните мерки в пет области

Решението, след като броят на хоспитализираните намалява

Светът плаче! Вижте емоционалното сбогуване на дъщерята на Марадона с големия №10 Светът плаче! Вижте емоционалното сбогуване на дъщерята на Марадона с големия №10

Винаги съм се страхувала от смъртта, но не и днес, защото знам, че това ще бъде мигът,  в който ще те видя и прегърна отново, написа Далма

 

Доналд Тръмп загуби делото за изборите в щата Пенсилвания Доналд Тръмп загуби делото за изборите в щата Пенсилвания

Пенсилвания обяви официално Байдън за победител

Стоичков: Господ направи най-хубавото за Марадона, като си го прибра да не се мъчи Стоичков: Господ направи най-хубавото за Марадона, като си го прибра да не се мъчи

Той ми е приятел и знае, че винаги ще остане в моето сърце, сподели Камата

Тръмп: Ще напусна Белия дом, ако Изборната колегия посочи Байдън за победител Тръмп: Ще напусна Белия дом, ако Изборната колегия посочи Байдън за победител

Много неща ще се случат, които могат да променят резултатите, каза той

Walt Disney съкращава 32 000 служители заради коронавируса Walt Disney съкращава 32 000 служители заради коронавируса

Заради трудности, породени и от пандемията на коронавируса и отливът на клиенти

Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Няма как да направим нови лекари, медицински сестри и санитари Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Срещу презервативите нямам нищо против, но когато си сложи и гумени ръкавици!
Виц на деня Виц на деня От всичката печатна продукция с най-голямо търсене са парите. Статус във фейсбук Статус във фейсбук В повечето езици определителният (неопределителен) член на думата се пише пред нея, само ние й го слагаме отзад.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори