×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Ангелкова на кръгла маса в Бургас: През октомври ще представим утвърдените от бранша и местната власт винено-кулинарни дестинации


17 Август 2018, Петък, 19:31 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ

Ще използваме запазената марка "Сподели България" за популяризиране на проекта на международните борси

"Създадохме проекта за винено-кулинарни дестинации с цел България да се утвърди като  разпознаваема за целогодишен туризъм. С тяхна подкрепа ще насочим вниманието на туристите както към основните ни услуги- зимен и летен туризъм, така и към другите видове, който страната може да предложи. Планираме през октомври заедно с Министерството на земеделието, храните и горите да представим утвърдените от бранша и местните власти винено-кулинарни дестинации."


В дискусията участваха депутатите от ГЕРБ Диана Саватева, Иван Вълков и Ася Пеева

Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на четвъртата кръгла маса по проекта, която се проведе в Бургас. Тя посочи, че след като се финализират, те ще бъдат включени в Годишната програма за Национална туристическа реклама за следващата година.

Предвижда се винено-кулинарните дестинации да се добавят към различни брошури и дипляни, с които се популяризира страната. Те ще бъдат дигитализирани и добавени в платформата iLoveBulgaria.

Във форума в Бургас участваха Димитър Николов, кмет на Бургас, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, представители на туристическия и винения бизнес и народни представители.

Събитието е част от втория етап на проекта "Сподели България", който предвижда създаване на дестинациите.

Концепцията включва 12 винено-кулинарни дестинации, преминаващи през територията на цялата страна. В тях участват повече от 50 общини и над 100 туристически обекта, съобщи министър Ангелкова.

И посочи, че чрез обществените дискусии искаме с помощта на бизнеса и местните общности да обогатим и надградим концепцията за дестинациите, за да създадем цялостен и полезен продукт, който ще подпомага туристическия и земеделския бизнес, а по-този начин и развитието на региона.

"Вече имаме запазена марка и лого "Сподели България", което ще подпомогне популяризирането на проекта и представянето на страната като място  разнообразни туристически продукти", съобщи министър Ангелкова.

И добави, че то може да бъде предоставено на общините, които да го използват, за да рекламират културно-историческото си богатство и характерните за регионите храни и напитки.

Министърът призова всички заинтересовани да изпращат предложения за дестинациите, за да се създаде един полезен и работещ проект, който да подпомага работата на бизнеса, общините и министерството и да допринася цялостно за развитието на туризма.

"В разгара на лятото искам да споделя, че данните за област Бургас са положителни", коментира министърът.

"В периода от януари до юни 2018 г. лицата, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече легла, са се увеличили с 10% спрямо същия период на предходната година и достигат близо 480 хил .Реализираните нощувки са над 2,48 млн. и нарастват с 10 на сто. Приходите от нощувки са над 112,6 млн. лв., като се отчита ръст от 7,8 на сто в сравнение с януари-юни 2017 г. Почти всеки втори турист, отседнал в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна за периода януари-юни 2018 г., е избрал да отседне в 4- и 5-звезден хотел", допълни Ангелкова.

И този летен сезон очакваме около 5% увеличение на чуждестранните туристически посещения спрямо година по-рано, съобщи министърът. Тя изрази надежда, че дъждовното време през юли  не е оказало осезаем ефект, а това ще стане ясно от статистическите данни, които ще бъдат публикувани в края на месеца.

На журналистически въпроси преди началото на събитието министърът коментира, че още днес ще заведе дело за клевета заради опитите за намеса на име й и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Поводът бе изказвания на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

Изключително нелепо е да се правят такива абсурдни твърдения, които граничат със здравия разум, категорична бе министър Ангелкова.

И допълни, че е абсолютно недопустимо да се уронва по този начин престижът на институциите и да се създават внушения.  Това много вреди на имиджа на туризма, заяви още тя. Не смятам, че човек, който е работил за българския туризъм, може да се отнася така към постиженията му, за да привлече медийно внимание, каза министърът по повод на бившия заместник–министър на туризма.

В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Винар
18.08.2018 08:17:30
0
1
Кой каза , че ще броим по вид вината-ще мерим изпитото -пияна ли е нацията...
5.
Tripadvisor
17.08.2018 21:59:30
0
2
Kви винени дестинаци бьлнува тая истината е в РАЗВИТИЕ на МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ СПА- ЗДРАВЕН туризьм Бьлгария е на 1-во място по брои МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ ,само Италия има над 50.000 МАРКИ вина /90% от ГРОЗДЕто в Италия отива за ВИНО/международния пазар и магазините в ЕС са заляти ПРЕЛИВАТ с висококачествени вина на достьпна ниска цена ,да не говорим за Чилииското вино или за Испанското което е повече по литраж отколкото мин.вода в испанските магазини ,никои в Испания или Чили не би си помислил да продава фалшиви боядисани вина както правят много родни крупни производители
4.
Наистина ли не може сама да си измисли кауза?
17.08.2018 20:29:10
0
4
Винено-кулинарни дестинации са измислени отдавна по света и също отдавна въведени в България. Точно Ангелкова няма никакъв принос. Вижте колко Шата са направени в БГ и кога са направени
3.
аз
17.08.2018 17:14:08
1
3
Валерко да уволни тая пача корумпирана
2.
f
17.08.2018 17:04:08
0
3
trite jeni spiat!!!!
1.
стар десен пес
17.08.2018 16:59:05
1
6
Ангелкова е уволнена от екипа на Осман Октай,защото поискала пари от собственика на хотела в който ТЯ настанила членовете на комисията по бедствия и аварии.Това в Кърджали.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение
Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори