×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива


Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива
Тази местност тогава е част от секретен военен обект, а според Ванга крие тайната на тайните
15 Юли 2018, Неделя, 00:40 ч.

Дали там е погребана богинята-котка Бастет е спорно, но има нещо ...


Странджа е обявена за най-мистичната планина в България, съвсем не без основания. В лонгозните й гори се крият много тайни, на различни религии, пише Труд. И дори останките на една египетска богиня, ако се вярва не на науката, а на една легенда, родила се през социализма. И то с помощта на иначе материалистичната и атеистична тогавашна власт. Друг е въпросът, че боговете и богините са безсмъртни, доколкото ни е известно.

Говорим за местността Мишкова нива. Там преди години е открит тракийски комплекс, датиращ от V в. пр. Христа, а символите му сякаш пазят тайнственото място и днес. При светилището на Мишкова нива е открита плоча с две ръце, мъжка и женска, със слънчев щит и стрела.

Двете ръце предупреждават:

„Просветените да влязат, ако влезе непосветен, ще бъде прободен“. И днес тук е безлюдно, въпреки че местността отдавна е прочута. И днес просветените идват. Това се разбира, когато намериш в отворите часовник на верижка, женски накит, миниатюрен музикален инструмент.

Около така наречената гробница на египетската богиня-котка Бастет при Мишкова нива битуват какви ли не истории. Има дори шпионско-фантастична, че по време на специализацията си в Оксфорд през втората половина на 70-те Людмила Живкова получава информация за нея от висш началник в британското разузнаване МИ6, който й съобщава, че станциите им за сканиране със свръхдълги вълни са засекли под връх Градище в Странджа гигантска кухина с форма на идеален куб, издълбана от хора.

Дали такава среща се е състояла, днес е невъзможно да се докаже. А и е невероятно висш офицер от английската разузнавателна служба да обяснява на принцесата на българския социализъм какво са „видели“ при шпионирането на страната, ръководена от баща й.

Какви са фактите?

В началото на 1981 г. легендарният в Странджа иманяр Мустафа занася древна на вид карта от ярешка кожа при Ванга с молба пророчицата да разкрие тайната, която крие. Иска за нея да научат в Политбюро, защото разгадаването й според него е от стратегическо значение за страната, съдбоносна е и за целия свят. Роднините на пророчицата уреждат това. Думата й тежи по върховете.

Мустафа с картата си стига до Людмила Живкова, председател на Комитета за култура, духовна дъщеря на българската Касандра. Нейното въображение е пленено, търсещата й натура е завладяна от разказа му, енергията й се насочва към разрешаването на загадката. А това е нелека задача дори за нея.

Тази местност тогава е част от секретен военен обект, а според Ванга крие

тайната на тайните

За Людмила по онова време няма невъзможни неща. Все пак е дъщеря на Първия. Приумици, които за всеки друг могат да бъдат само в сферата на мечтите и фантазиите, стават реалност.

Решаващи за създаването на експедиция са думите на Ванга, която казва, че там наистина се крие голяма древна тайна. Изпада в транс след допира с картата, „вижда“ мъже, дошли от Египет в много древни времена, и ги описва – високи и стройни, с дълги черни коси и маски на лицата.

„Картата сочи място, на което има гроб на жена, тя държи жезъл от непознат метал“, нарежда ясновидката. До него се стигало по път, който минава покрай древен храм и светилище. Пророчицата говори и за неизвестна писменост, чиито знаци са изписани във вътрешността на каменен ковчег. Това е историята на света за 2000 години назад, че и за още толкова напред, разбират от думите й.

Този саркофаг е скрит в нашите земи от хора, които са от Египет. Вървели са с камили. Имало е роби, воини и големи началници, разказва тя, а близките й я слушат с притаен дъх.

Пророчицата вижда как „една нощ при пълна тъмнина и мълчание ковчегът е спуснат и затрупан с много пръст, а хората, които са участвали в тая работа, след като я свършили, са

безмилостно избити

„Така тайната е запечатана с потоци невинна кръв, покрита с тонове пръст, за да дочака времето, когато ще бъде разкрита“, твърди Ванга. Ясновидката настоява, че мястото е свещено, с мощна енергия и не трябва да се пипа. Като никога Людмила не послушала пророчицата. Организира и изпраща тайна експедиция на Мишкова нива, начело с довереника си Кръстю Мутафчиев, да търси гробницата на Бастет, като истинската цел е маскирана под някаква обтекаема формулировка за египетската връзка на траките.

Експедицията работи с огромен ентусиазъм. До скорошната смърт на покровителката си. И до ден-днешен никой не казва официално какво са намерили. Остават само слухове, документацията я няма.

Осъждат светкавично участниците в експедицията

След смъртта на Людмила експедицията е отзована и срещу членовете й започва секретен съдебен процес, известен като Дело № 1 за 1982 г., наказателно дело от общ характер срещу длъжностни лица – за присвоявания и валутни престъпления. Нищо че разходите са подписвани само от Живкова, делото, гледано от състав на Върховния съд на НРБ, завършва с тежки присъди. Провежда се светкавично – стартира на 4 март 1982 г., за да приключи след 18 дни. Ръководителят Кръстю Мутафчиев, дотогава шеф на служба „Културно наследство“ към Политбюро и ЦК на БКП, е осъден на 20 години затвор, като изтърпява ефективно 8 от тях. Книгите, които оставя, градят интересни, но недоказуеми хипотези. В „Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс“ пише, че след смъртта на богинята Бастет тялото й е пренесено до Странджа по море. Уверява, че тя е древна фараонка, която е обожествена. И че докато той е в затвора, копането продължава, този път по заповед на шефа на МВР Димитър Стоянов. После всичко е бетонирано.

Фараон и жрец се явяват на търсачите

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова, която покрай този случай решава да се посвети на египтологията, разказва за преживяването си в планинската местност, която й посочва пророчицата, описвайки я най-подробно. Заръчва да отиде на 5 май заради особената подредба на небесните тела и луната. Тя посещава местността точно на този ден с приятели и изследователи.

Това, което се случва, е описано в книгата на Стоянова „Ванга“: „…няколко минути след това южната гладка страна на скалата, пред която стояхме, светна някак отвътре като екран на телевизор и сред планинската тъмнина тя се открои в светлосиво. И миг след това се появиха в открояващ се бял цвят… две фигури. Бяха огромни и заемаха почти цялото осветено пространство. Фигурите се виждаха толкова отчетливо и се открояваха така релефно, че имах чувството как всеки момент могат да се отлепят от стената и да тръгнат към нас… Отляво на стената на преден план в цял ръст стоеше възрастен мъж, по-скоро старец, с дълга до земята роба и дълга до раменете коса. Лявата му ръка беше отпусната по тялото, а в дясната, протегната напред, държеше някакъв предмет, нещо като топка кръгло, но не беше топка, по-скоро някакъв непознат уред. На по-заден план, но по-горе и по-вдясно, стоеше втора фигура. Не знам защо, на мен ми заприлича на фараон. Това беше млад мъж, който седеше в нещо като кресло, с прибрани един до друг и спуснати надолу крака и ръце“.

В категории: Малко Търново


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Виктория
26.07.2018 13:50:41
1
1
Настоявам този подвеждащ материал да бъде свален!
Моля, не се превръщайте в жълта медия. Ако решите да пишете статии за туристически обекти и исторически паметници в района на Малко Търново, можете да се свържете с Историческия музей в града или с представител на отдел "Туризъм". Съдействие ще ви бъде оказано. Горните "напъни" да напишете сензационен материал са трагикомични и съвсем неуспешни. Между Мишкова нива и Бастет НЯМА абсолютно нищо общо. Точка.
13.
турист
26.07.2018 09:50:37
0
4
И преди и сега бей селяндурина от Горно Уйно си изхвърляше/Изхвърля фасовете и плика с отпадъците в дерето до тази атракция.

така че селяндурина не се е променил- само Еничарати станаха префинени демократи жарките комунисти.Та, такива винаги ще има, но едно време имаше съответните наказания, а сега само рушвет, адвокати и подкупност!
12.
Пенчо
21.07.2018 12:08:50
0
4
Най големите туристически атракции в Малко Търново са двама луди. Единият забива ножове по дърветата и крещи по всеки който мине край него. Другата е по-безобидна- само произнася дълги неразбираеми речи. Може да има и други.
11.
Резжеп Козаря
17.07.2018 06:56:15
0
8
Постепенно сайта се превръща в порногрaвски...Науката е доказала, че е невъзможно да се създаде хибрид между човек и овца,коза,магаре,и други секс добитъци. Въпреки това опитите в Странджа продължават с пълна сила.
10.
Radin Go6ev
15.07.2018 16:06:33
0
12
Най мистичната планина Странджа със свите лонгозни гори..... ??? И къде ги видяхте тия гори че нещо не се сещам а. Май скоро несте влизали в странджа да видите оплешивелите поряни и огромните коловози на камионите и рева на резачките. Нищо не остана след нашествието на колонизаторите почти квото остана от индианците в америка след миграцията на англичаните
9.
Пишете глупости
15.07.2018 13:22:07
0
13
Гробницата на Бастет и Мишкова нива са два ралични обекта. На Мишкова нива имало имение в което е била построена вила а гробницата е към нея. Те са от много по-късен исторически период
8.
жора станишева
15.07.2018 12:56:07
11
15
Като не знете нищо за партията ,не пишете,ако не беше партията,още щяхте да ходите боси,гладни ,без домове,коли,много измислени глупости приказвате
7.
Левски иска резултати
15.07.2018 12:51:07
8
6
Да благодарим че днес няма поръчана от БСП статия “за соца” пак някой щеше да ни разплаче за нещо което въобще не е било вярно с надежда че малко по малко Бургас ще забрави за геноцида и тоталитаризма срещу предпреимчивите и глобални жители в периода 1944-1989.
Но пък днес запълват тази порция със мистла и фантастика - за непросветения.
Факти и статистика не съществуват в такива статии нито the scientific method.
Залъгвай хората с Ванга за да ги държиш бедни.
6.
Мда
15.07.2018 12:47:45
7
9
Неделя е. Фантастична Литература и руски лъжи са специалитета за ниско образования читател — предимно жени които ги гепат с зодии и притчи за неща които никой не си мърда хуяското да докаже по научен scientific начин.
Хляб и забавление за робите.
5.
бай мангалка
15.07.2018 12:28:45
1
10
Развалам магии на ризачки,кътъри,уазки,джугани,на каманити падат,на магазини и кръчми без версия не работим,бензинстациити сащо без версия,за 20 лева сичко развалям,заклевам са.РАБОТИМ И ПО ДОМОВЕТЕ.Най лесно развалям магии и проклетии на 100 лева,цели 100 ,не на дребни,иначе не став.
4.
Bastet
15.07.2018 12:15:21
2
1
https://www.google.bg/search?q=връх+голямо+градище&oq=връх+голямо+градище&aqs=chrome..69i57.15623j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fid=0x40a7334ca3db9e93:0xc491f8b05f7a7069&fpstate=luuv&imagekey=!1e10!2sAF1QipNmcwWmZ_Nn6odfE4IPfXd_ZO60HPxAWKdS4fMd&viewerState=ga eto snimki ot mqstoto IMA I 360view
3.
Юри
15.07.2018 12:13:28
4
3
Има 300 общинари в града.
Колко са привлякли крупни инвеститори в града????? Колко следват примерите на Левски?????
2.
Истината
15.07.2018 12:10:39
5
4
Скъпи хора
Моля ви да си плащате месечните вноски
към блоковете панелки за да може града да си възвърне имиджа на оправен и боядисан нормален Европейски град. Не виждате ли че кмета не ви пиша не защото не може ами защото ако почне да ви глобява, вие ще гласувате против партията му.
Затова дори и да иска той ви оставя да си трошите главите. Демокрация. Така че от вас зависи как ще изглежда Бургас не толкова от кмета.
Скъпа редакция вие също ги пазите и ги развличат е със измислени теми като горната.
Ама няма как.
Ако ние не си направим града скъпарски, ако ние не привлечем инвеститори и туристи със перфектна дисциплина и красота НИКОЙ няма да ни го направи по хубаво. НИКОЙ няма да ни направи богато ако ние не се хванем.
Един по един дори другите да не пипат. Дайте пример!!!! Не убивайте града в грозота!!!!!
1.
Павката
15.07.2018 12:06:45
4
7
Защитена с копанарска магия и заключен късмет+ родово проклятие! Който припари без да е просветен да се обади на Шесто Чувство при експерта маг Силвия (2000лв
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Симеонов към Джамбазки: Да твърдиш, че ВМРО е единствената патриотична партия е абсурдно, нечистоплътно Симеонов към Джамбазки: Да твърдиш, че ВМРО е единствената патриотична партия е абсурдно, нечистоплътно

Патриотичното движение започна с телевизия СКАТ и продължи чрез НФСБ, категоричен е водач на евролистата на „Патриоти за Валери Симеонов“

Готвят мръсна провокация срещу кмета на Бургас! Ще изсипят най-примитивната част от Кумлука под прозорците му утре Готвят мръсна провокация срещу кмета на Бургас! Ще изсипят най-примитивната част от Кумлука под прозорците му утре

Митингът е на същите, които не са плащали вода от години. Искали Николов и ВиК "доброволно да уредят спора" като им опростят дългове за над 100 хил.лв.

Хладнокръвният двоен убиец от Костенец остава неуловим благодарение на... Хладнокръвният двоен убиец от Костенец остава неуловим благодарение на...

Според разследващите все по-голяма е вероятността Зайков да има помощник 

Гала шокира мрежата! Спаси от смърт... Гала шокира мрежата! Спаси от смърт...

Тв водещата предизвика истинска вълна от реакции във виртуалното пространство с постъпката си 

Защо прокуратурата и политическият елит мълчат за отвратителните схеми на Доган с ТЕЦ „Варна“ и покупката на сарая? Защо прокуратурата и политическият елит мълчат за отвратителните схеми на Доган с ТЕЦ „Варна“ и покупката на сарая?

Това е пример за огромна корупция, но има съглашение да не се говори по темата, казва народният представител

Германците подложиха на тест Лада 4x4 Urban и казаха тежката си дума Германците подложиха на тест Лада 4x4 Urban и казаха тежката си дума

Легендарната офроуд кола е родена през 1976 г., а версията с пет врати се появява през 1995 г. В края на 2000-те години, името Niva се премахва от името на джипа и се нарича просто 4x4

Мащабна операция в Гърция заради тежко пострадал българин на Олимп Мащабна операция в Гърция заради тежко пострадал българин на Олимп

Гръцките власти са организирали мащабна операция за спасяването му 

Чернокожите кавказци: Кои са те и откъде са се появили? Чернокожите кавказци: Кои са те и откъде са се появили?

Никой не знае със сигурност как тези хора са стигнали до Абзахия

Съсед на убиеца Зайков насочи полицаите към нова следа Съсед на убиеца Зайков насочи полицаите към нова следа

Само с един лют пипер да си намаже подметките и кучето е дотам, коментира мъжът 

Елена Йончева в Бургас: Борисов е зависим от миналото си на човек с бухалка Елена Йончева в Бургас: Борисов е зависим от миналото си на човек с бухалка

БСП е единствената алтернатива в България – партия, която никога не се е коалирала с ГЕРБ, посочи евродепутатът Момчил Неков

Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei! Много лоша новина от Google за всички с телефони Huawei!

Интернет гигантът е поредната американска ИТ компания, която ограничава връзките си с Huawei заради забраната на Тръмп

Тръмп: Война ще значи "краят на Иран" Тръмп: Война ще значи "краят на Иран"

Американският президент написа това в Туитър, в интервю обаче обясни друго. Ще последва ли отговор

Мистерия: Извънземни затварят хора в буркани със зелена течност Мистерия: Извънземни затварят хора в буркани със зелена течност

Американец се избавил от диабета след отвличане

За какво харчи парите си средностатистическият американец? За какво харчи парите си средностатистическият американец?

Πocлeднoтo изcлeдвaнe нa Бюpoтo пo тpyдoвa cтaтиcтиĸa в cтpaнaтa, пyблиĸyвaнo пpeз aпpил, пoĸaзвa ĸaĸ eднo cpeднocтaтиcтичecĸo дoмaĸинcтвo тaм paзпpeдeля бюджeтa cи

Mилиoнep: Mлaдитe днec нe пpaвят нaй-вaжнoтo, зa дa зaбoгaтeят Mилиoнep: Mлaдитe днec нe пpaвят нaй-вaжнoтo, зa дa зaбoгaтeят

B мaтepиaл зa СNВС тoй пocoчвa, чe cпopeд пocлeдни coциoлoгичecĸи пpoyчвaния caмo 37 пpoцeнтa oт млaдитe aмepиĸaнци нa възpacт пoд 35 г. ca пpитeжaвaли aĸции - в cpaвнeниe c 61 пpoцeнтa oт тeзи нaд 35-гoдишнa възpacт

4 знака, че трябва да напуснем работата си 4 знака, че трябва да напуснем работата си

Πлaтфopмaтa Реаkоn e изcлeдвaлa cвoятa бaзa дaнни c oтгoвopи нa нaд 34 милиoнa cлyжитeли, зa дa ce oпитa дa пpeдcĸaжe ĸoгa дaдeн чoвeĸ e вepoятнo дa нaпycнe, възocнoвa нa oтгoвopитe, ĸoитo дaвaт

Страховит екшън! Чернокожа "нинджа" се опита да убие Арнолд Шварценегер Страховит екшън! Чернокожа "нинджа" се опита да убие Арнолд Шварценегер

Нападението е станало по време на мероприятие в ЮАР 

Доналд Тръмп спира лотарията за зелена карта Доналд Тръмп спира лотарията за зелена карта

Президентът настоява разрешителните за живот в САЩ да се дават на имигранти с добро образование, а не на роднини

Провал на преговорите и нови неизвестни пред Брекзит Провал на преговорите и нови неизвестни пред Брекзит

Провалиха се преговорите между британското правителство и опозиционните лейбъристи, които целяха намиране на компромис за Брекзит със споразумение с ЕС

Почина едно от най-известните котета в света - Grumpy Cat Почина едно от най-известните котета в света - Grumpy Cat

Котето е починало на 7-годишна възраст в ръцете на своята стопанка

Румен РАДЕВ Румен РАДЕВ Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати в къщи или на тайни вечери Виц на деня Виц на деня Жена се кара на мъжа си:
- Нали те помолих, да не затваряш готварската книга!? Сега не знам какво съм сготвила за вечеря
Виц на деня Виц на деня Според анкета, проведена сред мъже, жените се делят на 3 категории- глупава, много глупава и по- добре да беше глупава Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако Бог иска да застанем на колене пред него, значи той е висок колкото нас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори