×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива


Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива
Тази местност тогава е част от секретен военен обект, а според Ванга крие тайната на тайните
14 Юли 2018, Неделя, 00:40 ч.

Дали там е погребана богинята-котка Бастет е спорно, но има нещо ...


Странджа е обявена за най-мистичната планина в България, съвсем не без основания. В лонгозните й гори се крият много тайни, на различни религии, пише Труд. И дори останките на една египетска богиня, ако се вярва не на науката, а на една легенда, родила се през социализма. И то с помощта на иначе материалистичната и атеистична тогавашна власт. Друг е въпросът, че боговете и богините са безсмъртни, доколкото ни е известно.

Говорим за местността Мишкова нива. Там преди години е открит тракийски комплекс, датиращ от V в. пр. Христа, а символите му сякаш пазят тайнственото място и днес. При светилището на Мишкова нива е открита плоча с две ръце, мъжка и женска, със слънчев щит и стрела.

Двете ръце предупреждават:

„Просветените да влязат, ако влезе непосветен, ще бъде прободен“. И днес тук е безлюдно, въпреки че местността отдавна е прочута. И днес просветените идват. Това се разбира, когато намериш в отворите часовник на верижка, женски накит, миниатюрен музикален инструмент.

Около така наречената гробница на египетската богиня-котка Бастет при Мишкова нива битуват какви ли не истории. Има дори шпионско-фантастична, че по време на специализацията си в Оксфорд през втората половина на 70-те Людмила Живкова получава информация за нея от висш началник в британското разузнаване МИ6, който й съобщава, че станциите им за сканиране със свръхдълги вълни са засекли под връх Градище в Странджа гигантска кухина с форма на идеален куб, издълбана от хора.

Дали такава среща се е състояла, днес е невъзможно да се докаже. А и е невероятно висш офицер от английската разузнавателна служба да обяснява на принцесата на българския социализъм какво са „видели“ при шпионирането на страната, ръководена от баща й.

Какви са фактите?

В началото на 1981 г. легендарният в Странджа иманяр Мустафа занася древна на вид карта от ярешка кожа при Ванга с молба пророчицата да разкрие тайната, която крие. Иска за нея да научат в Политбюро, защото разгадаването й според него е от стратегическо значение за страната, съдбоносна е и за целия свят. Роднините на пророчицата уреждат това. Думата й тежи по върховете.

Мустафа с картата си стига до Людмила Живкова, председател на Комитета за култура, духовна дъщеря на българската Касандра. Нейното въображение е пленено, търсещата й натура е завладяна от разказа му, енергията й се насочва към разрешаването на загадката. А това е нелека задача дори за нея.

Тази местност тогава е част от секретен военен обект, а според Ванга крие

тайната на тайните

За Людмила по онова време няма невъзможни неща. Все пак е дъщеря на Първия. Приумици, които за всеки друг могат да бъдат само в сферата на мечтите и фантазиите, стават реалност.

Решаващи за създаването на експедиция са думите на Ванга, която казва, че там наистина се крие голяма древна тайна. Изпада в транс след допира с картата, „вижда“ мъже, дошли от Египет в много древни времена, и ги описва – високи и стройни, с дълги черни коси и маски на лицата.

„Картата сочи място, на което има гроб на жена, тя държи жезъл от непознат метал“, нарежда ясновидката. До него се стигало по път, който минава покрай древен храм и светилище. Пророчицата говори и за неизвестна писменост, чиито знаци са изписани във вътрешността на каменен ковчег. Това е историята на света за 2000 години назад, че и за още толкова напред, разбират от думите й.

Този саркофаг е скрит в нашите земи от хора, които са от Египет. Вървели са с камили. Имало е роби, воини и големи началници, разказва тя, а близките й я слушат с притаен дъх.

Пророчицата вижда как „една нощ при пълна тъмнина и мълчание ковчегът е спуснат и затрупан с много пръст, а хората, които са участвали в тая работа, след като я свършили, са

безмилостно избити

„Така тайната е запечатана с потоци невинна кръв, покрита с тонове пръст, за да дочака времето, когато ще бъде разкрита“, твърди Ванга. Ясновидката настоява, че мястото е свещено, с мощна енергия и не трябва да се пипа. Като никога Людмила не послушала пророчицата. Организира и изпраща тайна експедиция на Мишкова нива, начело с довереника си Кръстю Мутафчиев, да търси гробницата на Бастет, като истинската цел е маскирана под някаква обтекаема формулировка за египетската връзка на траките.

Експедицията работи с огромен ентусиазъм. До скорошната смърт на покровителката си. И до ден-днешен никой не казва официално какво са намерили. Остават само слухове, документацията я няма.

Осъждат светкавично участниците в експедицията

След смъртта на Людмила експедицията е отзована и срещу членовете й започва секретен съдебен процес, известен като Дело № 1 за 1982 г., наказателно дело от общ характер срещу длъжностни лица – за присвоявания и валутни престъпления. Нищо че разходите са подписвани само от Живкова, делото, гледано от състав на Върховния съд на НРБ, завършва с тежки присъди. Провежда се светкавично – стартира на 4 март 1982 г., за да приключи след 18 дни. Ръководителят Кръстю Мутафчиев, дотогава шеф на служба „Културно наследство“ към Политбюро и ЦК на БКП, е осъден на 20 години затвор, като изтърпява ефективно 8 от тях. Книгите, които оставя, градят интересни, но недоказуеми хипотези. В „Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс“ пише, че след смъртта на богинята Бастет тялото й е пренесено до Странджа по море. Уверява, че тя е древна фараонка, която е обожествена. И че докато той е в затвора, копането продължава, този път по заповед на шефа на МВР Димитър Стоянов. После всичко е бетонирано.

Фараон и жрец се явяват на търсачите

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова, която покрай този случай решава да се посвети на египтологията, разказва за преживяването си в планинската местност, която й посочва пророчицата, описвайки я най-подробно. Заръчва да отиде на 5 май заради особената подредба на небесните тела и луната. Тя посещава местността точно на този ден с приятели и изследователи.

Това, което се случва, е описано в книгата на Стоянова „Ванга“: „…няколко минути след това южната гладка страна на скалата, пред която стояхме, светна някак отвътре като екран на телевизор и сред планинската тъмнина тя се открои в светлосиво. И миг след това се появиха в открояващ се бял цвят… две фигури. Бяха огромни и заемаха почти цялото осветено пространство. Фигурите се виждаха толкова отчетливо и се открояваха така релефно, че имах чувството как всеки момент могат да се отлепят от стената и да тръгнат към нас… Отляво на стената на преден план в цял ръст стоеше възрастен мъж, по-скоро старец, с дълга до земята роба и дълга до раменете коса. Лявата му ръка беше отпусната по тялото, а в дясната, протегната напред, държеше някакъв предмет, нещо като топка кръгло, но не беше топка, по-скоро някакъв непознат уред. На по-заден план, но по-горе и по-вдясно, стоеше втора фигура. Не знам защо, на мен ми заприлича на фараон. Това беше млад мъж, който седеше в нещо като кресло, с прибрани един до друг и спуснати надолу крака и ръце“.

В категории: Малко Търново


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Виктория
26.07.2018 13:50:41
1
1
Настоявам този подвеждащ материал да бъде свален!
Моля, не се превръщайте в жълта медия. Ако решите да пишете статии за туристически обекти и исторически паметници в района на Малко Търново, можете да се свържете с Историческия музей в града или с представител на отдел "Туризъм". Съдействие ще ви бъде оказано. Горните "напъни" да напишете сензационен материал са трагикомични и съвсем неуспешни. Между Мишкова нива и Бастет НЯМА абсолютно нищо общо. Точка.
13.
турист
26.07.2018 09:50:37
0
4
И преди и сега бей селяндурина от Горно Уйно си изхвърляше/Изхвърля фасовете и плика с отпадъците в дерето до тази атракция.

така че селяндурина не се е променил- само Еничарати станаха префинени демократи жарките комунисти.Та, такива винаги ще има, но едно време имаше съответните наказания, а сега само рушвет, адвокати и подкупност!
12.
Пенчо
21.07.2018 12:08:50
0
4
Най големите туристически атракции в Малко Търново са двама луди. Единият забива ножове по дърветата и крещи по всеки който мине край него. Другата е по-безобидна- само произнася дълги неразбираеми речи. Може да има и други.
11.
Резжеп Козаря
17.07.2018 06:56:15
0
8
Постепенно сайта се превръща в порногрaвски...Науката е доказала, че е невъзможно да се създаде хибрид между човек и овца,коза,магаре,и други секс добитъци. Въпреки това опитите в Странджа продължават с пълна сила.
10.
Radin Go6ev
15.07.2018 16:06:33
0
12
Най мистичната планина Странджа със свите лонгозни гори..... ??? И къде ги видяхте тия гори че нещо не се сещам а. Май скоро несте влизали в странджа да видите оплешивелите поряни и огромните коловози на камионите и рева на резачките. Нищо не остана след нашествието на колонизаторите почти квото остана от индианците в америка след миграцията на англичаните
9.
Пишете глупости
15.07.2018 13:22:07
0
13
Гробницата на Бастет и Мишкова нива са два ралични обекта. На Мишкова нива имало имение в което е била построена вила а гробницата е към нея. Те са от много по-късен исторически период
8.
жора станишева
15.07.2018 12:56:07
11
15
Като не знете нищо за партията ,не пишете,ако не беше партията,още щяхте да ходите боси,гладни ,без домове,коли,много измислени глупости приказвате
7.
Левски иска резултати
15.07.2018 12:51:07
8
6
Да благодарим че днес няма поръчана от БСП статия “за соца” пак някой щеше да ни разплаче за нещо което въобще не е било вярно с надежда че малко по малко Бургас ще забрави за геноцида и тоталитаризма срещу предпреимчивите и глобални жители в периода 1944-1989.
Но пък днес запълват тази порция със мистла и фантастика - за непросветения.
Факти и статистика не съществуват в такива статии нито the scientific method.
Залъгвай хората с Ванга за да ги държиш бедни.
6.
Мда
15.07.2018 12:47:45
7
9
Неделя е. Фантастична Литература и руски лъжи са специалитета за ниско образования читател — предимно жени които ги гепат с зодии и притчи за неща които никой не си мърда хуяското да докаже по научен scientific начин.
Хляб и забавление за робите.
5.
бай мангалка
15.07.2018 12:28:45
1
10
Развалам магии на ризачки,кътъри,уазки,джугани,на каманити падат,на магазини и кръчми без версия не работим,бензинстациити сащо без версия,за 20 лева сичко развалям,заклевам са.РАБОТИМ И ПО ДОМОВЕТЕ.Най лесно развалям магии и проклетии на 100 лева,цели 100 ,не на дребни,иначе не став.
4.
Bastet
15.07.2018 12:15:21
2
1
https://www.google.bg/search?q=връх+голямо+градище&oq=връх+голямо+градище&aqs=chrome..69i57.15623j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fid=0x40a7334ca3db9e93:0xc491f8b05f7a7069&fpstate=luuv&imagekey=!1e10!2sAF1QipNmcwWmZ_Nn6odfE4IPfXd_ZO60HPxAWKdS4fMd&viewerState=ga eto snimki ot mqstoto IMA I 360view
3.
Юри
15.07.2018 12:13:28
4
3
Има 300 общинари в града.
Колко са привлякли крупни инвеститори в града????? Колко следват примерите на Левски?????
2.
Истината
15.07.2018 12:10:39
5
4
Скъпи хора
Моля ви да си плащате месечните вноски
към блоковете панелки за да може града да си възвърне имиджа на оправен и боядисан нормален Европейски град. Не виждате ли че кмета не ви пиша не защото не може ами защото ако почне да ви глобява, вие ще гласувате против партията му.
Затова дори и да иска той ви оставя да си трошите главите. Демокрация. Така че от вас зависи как ще изглежда Бургас не толкова от кмета.
Скъпа редакция вие също ги пазите и ги развличат е със измислени теми като горната.
Ама няма как.
Ако ние не си направим града скъпарски, ако ние не привлечем инвеститори и туристи със перфектна дисциплина и красота НИКОЙ няма да ни го направи по хубаво. НИКОЙ няма да ни направи богато ако ние не се хванем.
Един по един дори другите да не пипат. Дайте пример!!!! Не убивайте града в грозота!!!!!
1.
Павката
15.07.2018 12:06:45
4
7
Защитена с копанарска магия и заключен късмет+ родово проклятие! Който припари без да е просветен да се обади на Шесто Чувство при експерта маг Силвия (2000лв
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори