×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преди 50 години: Музиката по време на социализма - БКП спира концерт на “Бийтълс” през 1968 г.


Преди 50 години: Музиката по време на социализма - БКП спира концерт на “Бийтълс” през 1968 г.
ЦК на БКП се заема с мисията да намери начин "да отклони участието на световнозизвестната група"... и успява
07 Юли 2018, Неделя, 00:01 ч.
Източник: 168 часа

“Туистът” е обявен за вреден за здравето l ЦК на ДКМС се бори с “буржоазното влияние” върху младежите


Kaквo e тoвa, бe? “Бийтълc”!? Щe ви дaм aз нa вac eдни бийтълcи! Kaкви ca тия мaймyнcки тaнци? He ви ли e cpaм? Aкo иcкaтe зaбaвaтa дa пpoдължи – вaлc! Я извъpтeтe eдин вaлc, бe, пoкaжeтe, чe cтe млaди xopa…"

През 1987 година социализмът в България е към своя край, а по родните екрани върви филмът "Вчера". Режимът вече се пропуква, хората са една идея по-свободни. Но едва ли има цитат, който по-добре да описва тези 50 години на репресии срещу музиката в България. Рокът е анатемосан от режима като "упадъчна музика", джазът е заклеймен като звученето на буржоазията и класовото различие. Заради касетка на "Пинк Флойд" може да влезеш в затвора, а за да се сдобиеш дори и със секунда нискокачествен запис на някоя западна песен, трябва да стоиш до транзистора с дни, надявайки се да я пуснат по някое чуждо радио. Годините, в които световната музика е в своя златен век, в България се слушат само естрада, диско и класика. Все ритми, които не могат да те накарат да мислиш против строя, припомня 168 часа.

Днес приложения като "Спотифай", сайтове като ютуб и книжарници, пълни с дискове и плочи, държат цялата музика на света на милиметри от нас и понякога е немислимо да повярваме, че този вид изкуство някога е било ограничавано от Държавна сигурност. Една от стратегическите задачи на репресивната ДС е била да се бори против западното влияние в българското общество, представяйки много от културните, модните и музикалните процеси в света като идеологическа диверсия. Този термин е внесен в оборота на ДС още през 50-те години от СССР, но става особено актуален през следващото десетилетие. Сред методите на идеологическа диверсия ДС включва вражеската пропаганда, с която се популяризират западният начин на живот, западната "извратена музика", модернизмът в живописта, та дори "диващина в облеклото, прическите, танците и маниерите".

На 5 юли 1954 г. е издаден указ, който забранява слушането на определен тип музика в България. ДС разбира, че на световна сцена се става нещо и затова отрежда на родна земя да не се случи абсолютно нищо. На същата дата Елвис Пресли записва That's All Right в Sun Studio в Memphis, ала за Краля на рока част от българите, родени още в началото на социализма, научават чак след неговата смърт през 1977 година. През март 1963 г. излиза първият албум на "Бийтълс" Please Please Me. По същото време е разпратено и първото писмо на ЦК на ДКМС за борбата с буржоазното влияние върху младежта. "Паралелно с джазовата музика вървят и изкълчените танци. С най-голяма сила това се отнася за дошлия от Запад танц туист.

Това е един неестетичен, с много динамично темпо танц, който с фигурите си навява еротика и пошлост. Освен това, поради неестествените движения на тялото, той е вреден за здравето на танцуващите", пишат от ЦК на ДКМС, докато в останалата част от света започва Битълманията. През годините държавната власт се бори с упадъчната музика по различен начин. В началото мерките са тежки - ако слушаш нещо, което е забранено, биваш пребит, убит или пратен в Белене. Но музиката е нещо, което не може да бъде спряно и ДС разбира това. Започва по-лицемерна борба с изкуството. Можеш да слушаш "Распутин" на "Бони-М" у дома, но никога няма да я чуеш по радиото или в някоя дискотека.

"Полезно би било ръководството на бюро "Естрада" и Държавната консерватория да организират специална школа, през която периодически да преминават краткотраен курс на обучение сега работещите естрадни изпълнители", пишат още от ЦК на ДКМС. Именно бюро "Естрада" дълги години диктува какво ще се случи на българската сцена. Те решават какво ще бъде пуснато по радиото и какво - не. Те определят и съдбата на българските изпълнители Едва ли някой помни времената, в които фронтмен на "Щурците" не е бил Кирил Маричков, а Георги Минчев. След "Бяла тишина" обаче ДС решава, че Минчев не е подходящо лице за групата и само поставя на негово място Кирил Маричков, а "Щурците" дълги години изпълняват музика, продиктувана от властта. Някои техни песни така и не минават през ситната цедка на бюро "Естрада". Минчев изчезва от сцената, за да се върне години по-късно, вече на възраст и да се превърне в икона на българския свободен рок. Именно тази държавна организация е виновна и за това, социалистическата младеж да слуша кавъри на "Бийтълс", но с български текст и от роден изпълнител. 60-те години човек можеше да си изпати за какво ли не – ако например е жена и носи панталон, особено цветен, ако носи дълга коса или ако танцува туист.

"Уговорихме се с редица композитори и хореографи да създадат наши модерни танци", разпорежда ЦК на ДКМС. За тях дори танците, които идват заедно с рока, са противопоказни за българското общество. Туистът се появява през 1959 година в Щатите. Срещу него има съпротива от консервативните среди навсякъде по света – възмущението идва от това, че при танца енергично и ритмично се върти тазът, а ръцете напомнят придърпващи движения, което се възприема като грубо еротично. Всеки един танц с изключение на ръчениците, валса, тангото, мазурката и полката се нарича "изкълчен" и е немислимо да се изпълнява от интелигентни хора. Всички останали, които са решили да "ударят" по един туист на Чъби Чекър и Let's Twist Again през 1961 г. или през 1963 г. Twist & Shout на "Бийтълс", са били заклеймени като "битници" - индивиди, които не само носят джинси или свирят и танцуват под звуците на "развращаващата съзнанието западна музика", но и изпаднали фатално под мярата на приличието, която се задава чрез определенията "комсомолец" или "верен на социализма гражданин", а съзнанието им е отровено от идеологическата диверсия, за което можеш да се озовеш в Белене. Всеки музикален стил носи със себе си не само танц, но и начин на обличане. След битниците се появяват "хипарите", които уж не обичат да се къпят и взимат наркотици, "метълите" с дългите коси и кожени дрехи, външен вид, който също е бил забранен и нарицателното "бийтълс" - любител на ливърпулския "мърсибийт" – човек с дълга коса, джинси, "подозрително" за властта поведение и с носена извън панталона цветна риза, известна в милиционерските времена като "риза-хулиганка".

Да се разхождаш по улиците облечен със "западни дрехи" също е било немислимо в един период от социализма в България. Само за едно кепенце или чарлстонки могат да те пратят в затвора. Ако решиш да си пуснеш коса, малко по-дълга от определената от комсомола, и да отидеш по този начин на училише, също получаваш наказание и си принуден да я подстрижеш. "МагнИтофонната младеж" е трън в очите на социалистическия режим, който съставя дори списък с групите, които не могат да бъдат слушани по нашите радиа. Противопоказно е да бъдат слушани където и да било в страната. Такива са Sex Pistols, Clash и Blondie заради пънк и насилие в песните им. AC/DC, Хулио Иглесиас и Kiss за неофашизъм.

Pink Floyd пък изкривяват Съветската външна политика, Алис Купър преподава вандализъм, Iron Maiden - религиозно мракобесие, а Van Halen водят антисъветска пропаганда. Тина Търнър пък прегрешава пред комунистическата власт заради изявената си сексуалност. Макар всички те да са безкрайно различни артисти, ги обединява едно - страхът на социализма от тях. Не неофашизъм или пънк плаши родната власт, а всъщност свободата и бунтарството, която тази музика преподава. Но като че ли най-големият враг на комунистическата власт се оказва Ливърпулската четворка. Макар The Beatles все пак да успяват да пробият желязната завеса, тъй като техни песни звучат в СССР, а и Hard Day's Night е единственият албум на Бръмбарчетата, издаден в Русия, българската милиция направо ненавижда Пол, Джордж, Джон и Ринго. Мрази ги до такава степен, че предотвратява техен концерт в страната ни, две години преди краят на The Beatles да бъде сложен.

През 1968 г. в София трябва да се проведе Деветият световен фестивал на младежите и студентите. Очакват се 20 хил. младежи от 138 страни. "Бийтълс" изявяват желание да участват на събитието, което първоначално е планирано за Алжир през 1965 г., но не се състои заради извършен там военен преврат. ЦК на БКП обаче се заема с мисията да намери начин "да отклони участието на Битълсите" от форума. И успява. Ливърпулската четворка обикаля почти целия свят. Изнася концерти дори в близките ни, също социалистически страни.

Посещават Белград, Букурещ и дори се твърди, че са имали таен концерт в Москва, но така и не стъпват в България. Родните радиа нямат нито една записана тяхна песен, можеш да откриеш техен албум само на черно. Чак през 1979 година за първи път "Бийтълс" прозвучават в роден ефир благодарение на Тома Спространов и "Пулсиращи ноти", единственото предаване, което успява да снабди жадния за западна музика българин с "упадъчно звучене". Рокът най-много страда от ударите на соцрежима Но джазът също бива ограничен. Той дори не се преподава в музикалните училища. Счита се за "музика на класовия враг".

Западна музика не се допуска до родната сцена, но и българските джаз изпълнители също страдат от режима. Александър Николов - Сашо Сладура, певицата Леа Иванова и Асен Овчаров са убити или изпратени в лагер. Още веднага след 9 септември 1944 г. младежта в големите градове и най-вече в столицата започва да организира забави. В София вечер в Борисовата градина на импровизирана сцена се качва Леа Иванова и пее американски песни, хитовете от онези години като "О Тико Тико так", "Ела на остров Тринидад", "Чатануга чучо"..., аплодирана от многобройна въодушевена публика. На концертите започват често да идват групи активисти на ОФ. Те грубо разгонват тълпата, дърпат хората за ръкава: "Утре кой ще ти изкарва нормата!". Накрая брутално свалят певицата от сцената, късат дрехите й и я качват в джипката, за да изчезне в някой от милиционерските участъци. Но едва пусната на свобода, Леа отново намира начин да се върне при публиката си и да я забавлява абсолютно безплатно.Не успява да се спаси за дълго. След няколко години е пратена в лагер, но макар и да не умира там като Сашо Сладура, за нея пише, че е проститутка, лесбийка, пее на английски, живее без брак с музиканта Божидар Сакеларов, а по-късно и с Еди Казасян.

Отказват й се участия в турнета, концерти, дори в циркове и селски събори. През 1949 г. заради покана за турне от САЩ е затворена в женския лагер в Ножарево Освободена е само след клетвена декларация, че няма да споменава на никого за престоя в лагера. Въпреки всички тези мерки, българинът не стои далеч от музиката. Тъкмо напротив - намира своя начин да се сдобие с най-популярните парчета на онова време.

В категории: Ретро Флагман


71
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
71
Коментара по темата
71.
Позитивен
10.07.2018 21:28:50
0
1
Ако социализмът е бил много хубав строй, може ли някой да ми обясни, защо не остана барем една просперираща соц страна. Венецуела и Северна Корея са нарицателно за бедност. Сигурно ще обвините лошия Горбачов, но ако социализмът беше чак толкова хубав, все някъде щеше да пробие и в наши дни - с избори или чрез революция. Бъркате строя с историческия период - спокойствието, сигурността, приличните доходи и хубавата храна ги е имало и в лошите капиталистически Италия, Германия и Гърция, даже в по-голяма степен отколкото в България. Сега тези добри порядки са безвъзвратно отшумели навсякъде - не е въпрос на строй. Ако имате познат възрастен американец - питайте го да ви обясни колко по-хубаво е било в САЩ през 80те на 20ти век.
И това, че младите напускат страната сега, не е от строя, просто границата е отворена. А бай Тошо да беше отворил границата за 2 дена - два милиона да се бяха изнесли за ФРГ като стой та гледай.
70.
............
10.07.2018 15:53:08
0
1
..........
69.
do Р Христова
10.07.2018 09:25:53
2
5
Мила ми Р Христова. Пишеш преувеличени неща. Всеки строй си има предимствата и недостатъците, но да пишеш за "оня" строй, в който видиш ли сме работели за жълти стотинки, а комунистите играели хазарт в Лас Вегас е все едно да живееш на друга планета и идея да си нямаш какво се случва СЕГА. Строя е само в главите ни, порядките и редът са същите. Сега свободата ни е отнета, чрез слободията, в която всеки се чувства безнаказан и Господ. Преди свободата ни беше отнета чрез ред. И в двата случая си имаме/хме ограничения. Нима сега не се работи за жълти стотинки, нима сега няма хора, които летят със самолетите си до собствените острови, казина и каквото се сетиш.
Днес пропастта е огромна - много богати, едва свързващи двата края и буквално умиращи от болести поради липса на средства. И, да. По онова време капитализмът се разкриваше, като гнил строй, пълен с експлоатация и пошлост. Ами усеща се вече. Защо и сега, когато според теб живеем по-добре младите обезлюдиха тази държава, а над 120 села останаха безлюдни и разпадащи се. Защо вземането на човешки живот в днешно време е рутина и безнаказаност ? Пишеш и за Чернобил. Мила ми Р Христова.
Ти чувала ли си за взрива на АЕЦ във Франция ??? Не, защото никой не ти го каза. Това беше преди две години, французите мълчаха за да не всявали паника, а това страшно ми приличаше на чернобилската история. Французите бяха разкрити от белгийски, швейцарски и австрийски апарати за обследване на радиоактивността, или викаш френския АЕЦ е по-безвреден от Чернобилския. Мила ми Христова, а помниш ли аварията във Фукушима, или викаш - далеч е. Да, ама само в нашите хранителни вериги се продаваше риба ловена от акваторията на Фукушима, чията радиация впоследствие беше установена на 258 пъти над нормата...Само че когато беше установена, ние в България я бяхме изяли ( продавана в "капиталистическите и човешки" магазини на Кауфланд и ЛИДЛ, като хек, хоки и макроронус). При нас "информацията" дойде след месеци. От такава риба се приготвяват и детски пюрета. Е, това ако не е по-голямо престъпление - здраве му кажи. Районът на улов се бележи, като АО 29 и малко хора след това четяха етикетите. Аз бях от тях и такава риба имаше на пазара, а уж трябваше да бъде изтеглена. Та такива ти ми работи Христова. Добре е когато сме категорични да не забравяме от коя камбанария пишем, защото пълното отрицание/приемане понякога ни вредят повече. Нека бъдем реалисти и като оценяваме нещата да бъдем не субективни, а обективни...Та така де Христова, види се че и сега не си от тези които летят със самолет по Лас Вегас и преди не си била от тях. Предполагам, че сега трудът ти е в пъти оценен за да протестираш за жълтите стотинки на жътварите по онова врема ( кое и кога точно ти си знаеш, но по ми мяза на царско време до 40-те, което в случая не играе по ритъма на Битълс). Иначе първата комбайна в България се появява през 1951 година и до 1960 година почти няма ръчно жънене. Сега пак имаме комбайни, но качественото ни зърно отива на Пристанище Бургас ( другото не го купуват), а долнопробното го ядем ние с разние му подобрители, оцветители, избелители, консерванти набухватели. И понеже стана реч за хляба - по "онова" време хлябът беше свещен. Произвеждаше се по БДС, а когато носеха хляба от хлебозавода и зареждаха социалистическите супермаркета на Наркоп с него миришеше на 200 метра...Пък ти пак си пиши за Чернобил, как видиш ли те отровили, а ти не си знаела.
ПС: На 50 години съм и помня "онова", виждам и сега. Б-ия щеше да бъде цвете, ако бяхме запазили всичко хубаво от преди, и бяхме взели само хубавото от сега. Това е истината.
68.
ДО 67 - МИШКАТА
10.07.2018 01:13:51
2
3
TИ, ДЕТО СЕ ПЕНЯВИШ, КОЙ ЗНАЕ КАКВА МИШКА СИ БИЛ, И КОЙ ЗНАЕ НА КОГО СИ СЛУЖИЛ, И СЕГА ЗАПОЧНАЛ ДА МИСЛИ И ДА КОРИ,
ЧЕ НЕ МУ ДАВАЛИ ДА СЛУША...
Е, АЗ СЛУШАХ И ЕЛВИС, И БИТЪЛС, И ИГРАЕХ ТУИСТ, ЗАЩОТО БЯХ И СЪМ КУРНАЗ И СЕГА, И НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ МИШКА, КАТО ТЕБ И КОЙТО, ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА ДА ЦВЪРЧИ !
тАКА, ЧЕ НЕ ВИНИ КОМУНИСТИТЕ, А ВИЖ СЕБЕ СИ, БЕ ОХЛЮВ...
А, СЕГА И ТИ И НАСЛЕДНИЦИТЕ ТИ СИГУРНО СЛУШАТЕ И ЧАЛГА, А И ХВЪРЛЯТЕ ГЮБЕЦИ...
67.
до 63и 64 ДЕБИЛА КОМУНИСТ–ПРЕСТЪПНИК
09.07.2018 10:25:24
4
3
ТОВА КОЕТО ИЗВЪРШИХТЕ БЯХА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БЕ ИДИОТ ЗА КОЕТО СТЕ ОСЪДЕНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО.СПРАВКА В НЕТА –ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН обнародван бр 37 Държавен весник 5 май 2000г чл1""българската комунистическа партия БКП ИДВА НА ВЛАСТ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944гС ПОМОЩА НА ЧУЖДА СИЛА//родоотстъпници сте и работите за интересите на чужда държава///БКП Е ОТГОВОРНА!!!!!ал 1 ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ДО 10 НОЕМВРИ 1989г ДОВЕЛО ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!//ФАЛИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ ИДИОТИ!!!!!!!///чл2 БКП СА ОТГОВОРНИ ЗА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ЦЕННОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ///това е темата на статията ///ЗАЩО СИ ПРАЩАТЕ КОПЕЛЕТАТА ТАМ КАТО Е ЛОША А НЕ В МОСКВА БЕ ИДИОТИ ––МАЙ ТЪЧЕТЕ НА ДВА СТАНА С РУБЛИТЕ ОТ РОДООТСТЪПНИЧЕСТВОТО ГИ ПРАЩАТЕ В ""ЗАГНИЛИЯ ЗАПАД""///ТИ СИ МНОГО ОГРАНИЧЕН КОЕТО ТЕ ПРАВИ И НАГЪЛ .ТИ СИ ОНЯ СЪЩИЯ ДЕБИЛ С 11 КОМЕНТАР бай Ставри които не желаеше да дисПУТИРА С МЕН –ЗАПОМНИ ДИСКУТИРА БЕ ГЛУПАК!!!!!!!!!
66.
до 63и 64 ДЕБИЛА КОМУНИСТ–ПРЕСТЪПНИК
09.07.2018 10:25:24
6
2
ТОВА КОЕТО ИЗВЪРШИХТЕ БЯХА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БЕ ИДИОТ ЗА КОЕТО СТЕ ОСЪДЕНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО.СПРАВКА В НЕТА –ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН обнародван бр 37 Държавен весник 5 май 2000г чл1""българската комунистическа партия БКП ИДВА НА ВЛАСТ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944гС ПОМОЩА НА ЧУЖДА СИЛА//родоотстъпници сте и работите за интересите на чужда държава///БКП Е ОТГОВОРНА!!!!!ал 1 ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ДО 10 НОЕМВРИ 1989г ДОВЕЛО ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!//ФАЛИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ ИДИОТИ!!!!!!!///чл2 БКП СА ОТГОВОРНИ ЗА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ЦЕННОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ///това е темата на статията ///ЗАЩО СИ ПРАЩАТЕ КОПЕЛЕТАТА ТАМ КАТО Е ЛОША А НЕ В МОСКВА БЕ ИДИОТИ ––МАЙ ТЪЧЕТЕ НА ДВА СТАНА С РУБЛИТЕ ОТ РОДООТСТЪПНИЧЕСТВОТО ГИ ПРАЩАТЕ В ""ЗАГНИЛИЯ ЗАПАД""///ТИ СИ МНОГО ОГРАНИЧЕН КОЕТО ТЕ ПРАВИ И НАГЪЛ .ТИ СИ ОНЯ СЪЩИЯ ДЕБИЛ С 11 КОМЕНТАР бай Ставри които не желаеше да дисПУТИРА С МЕН –ЗАПОМНИ ДИСКУТИРА БЕ ГЛУПАК!!!!!!!!!
65.
Всичко тече
09.07.2018 09:55:21
0
7
Добре са ни познавали комунягите. Вържи попа/пропагандата/ за да е мирно селото.Сега е свобода ,но няма хора да я ползват.Всичко се измете в запада ,не са по-добре ,но ги е срам да се върнат.В стария Рим при жители 200 хил. свободни са били 20 хил. останалите са били роби а половината от тях са били траки. Нищо ново.
64.
Бургазлия
09.07.2018 03:14:41
3
6
Аз имах взичките албуми на Пинк Флойд през 80 години и никой не ми е пречил да ги слушам. Само че ми ги открадна тоя дето направи във Варна ретро музея.
63.
брудяга
09.07.2018 00:44:57
6
9
До-56 Наборееее, за да те острижат, бая бели си направил, ама те е срам да кажеш :))))
И недейте да преувеличавате, чаак толкоз! И ние ги помним, тия времена. Че имаше простотий, имаше, ама вие от мравката правите слон. Тия, които страдаха, си отидоха отдавна. Щом си оцелял, нищо не си видял. А ти си разправяй каквото щеш. Ха, жив и здрав! Ааа, да ти кажа, че пак увеличиха парното, тока ще го увеличат септември, а хляба колко ще стане, един Господ знае. Е хайде, да ти е чистита демохрацията! Много ти здраве :)))
62.
до 58 комунистите имаха предимство!!!
08.07.2018 23:06:31
1
5
Навсякъде връзкарски истории.Имаше един случай който много нашумя .при раздаване на жилища на крайно нуждаеще се се оказа че две трети са за уреждане на децата на комунисти по втория начин.Затова ревът изгубиха си превилегиите.
61.
до 6о ВАШТА ВЛАСТ ВЕЧЕ СААААААААААААААААААААААААА
08.07.2018 21:12:07
3
0
ГРОБИЩАТА БЕ СМЕШНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
60.
комунист
08.07.2018 20:54:46
0
3
Догодина като дойдем на власт пак ще правим същото!
59.
Rosen
08.07.2018 20:40:44
0
3
Sega tezi neshta koito sa napisani po gore sa verni I se otnasqt za perioda na ,50/60 godini Ot 70 godini obache neshtata se promeniha As sam roden 1957 godina pres 70/80 godini slushahme samo Pop I Rok mysika oblichahme se po poslednata moda V magazinite daje se prodavaha musikalni plochi na grupi kato Smoykie Cool and the Gang Hot chocolate koito as lichno sam prodaval v bivshata DDR zashtoto tam lipsvaha I nakraq shte kaja I neshto koeto sas sigyrnost moite vrasnici si spomnqt Pres 80 te koncerti I tyrneta v bg imaha Tina Turnar (v byrgas sportna zala isgrev) Euroption ( stadion 9 ti septemvri) Bobi Cambel Hot chocolate Uriah heep I dr
58.
Бургас Р.Христова
08.07.2018 19:33:12
3
7
Оставете ги тези комунистически приказки колко хубаво сте живели едно време при комунизма. Е, как живяхте..по цял ден работехте на нивата като роби с един ,, кумат'' хляб и ви плащаха жълти стотинки. Тогава също имаше престъпления, но не се обявяваха.Те чернобил не обявиха, с което осъдиха много хора на смърт.Човек, който знаеше английски се считаше за изменик и го заточаваха в Белене.В ТВ предаванията редовно излъчваха колко лошо се живее на запад, но защо ли го правеха, като и без друго пиле не можеше да прехвръкне през граница. Само те, самите комуняги, с частните си самолети ходеха да играят покер в Лас Вегас и пропиляваха народните, нашите пари.Тези, които тук ги защитават са били вероятно из между тях.
57.
Бургас Р.Христова
08.07.2018 19:18:23
1
4
Браво на номер 30.Точно така беше.Даваха и по черно белия ТЖ екран колко е гнил Запада, т.е. да си стоим в Бг.Сега аз живея в този запад и виждам колко е ,, гнил'.Но с какво могат да платят сега комунягите един почти изгубен живот?
56.
до 55 НЕ ЗНАЕЩ ДЕБИЛ!!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 18:32:52
4
8
НА КОЛКО ГОДИНИ СИ БИЛ 1968 –""ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ"" БЕ НЕЩАСТЕН ИДИОТ КАКВИ СЪБИТИЯ МОЖЕШ ДА ПОМНИШ НА 7 ГОДИНИ .РОДЕН СЪМ 1950г бях16 годишен милиционерите ме взеха от улицата САМО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СЪМ ИМАЛ КОСА КАТО НА БИИТАЛС– и с една нощица ми настригаха косата на дупки така че трябваше да се острижа . .СЛЕД 1968г ПОСТЕПЕННО НЕЩАТА ОМЕКНАХА НО ПРОДЪЛЖИХА ПО ТАЙНО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ РЕПРЕСИИ И РАЗСТРЕЛИТЕ ПО ГРАНИЦАТА ЗА ВСЕКИ КОЙТО ЖЕЛАЕШЕ ДА ОТИДЕ ЗАД ""ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА""ОПИСАНИТЕ В СТАТИЯТА СЪБИТИЯ СА АБСОЛЮТНО ВЕРНИ .ЗА КОЕТО КОМУНИЗМА Е ОСЪДЕН КАТО ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ –всеки може да направи справка написвайки ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН.ПОМНЕЛ ДЕБИЛА НА 7 ГОДИНИ ХАХАХА.НАПИШИ ПРАЖКА ПРОЛЕТ И ВИЖ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНОТО ЛИЦЕ НА КОМУНИЗМА ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ Е ЕДНАКЪВ КАТО СИСТЕМА НА НАСИЛИЕ КАТО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА//ФАШИЗМА//
55.
Знаещ
08.07.2018 17:55:29
10
6
Роден съм през 1961 г и съм свидетел на тези времена. Категорично 90% от написанота са пълни глупости. Част от останалото е истина. Не мога да си преставя, как някой ще повярва, че за касетка на Пинк Флойд се влизало в затвора и че Бийтълс изнесли таен концерт в Москва. Интересна за пари ли ги измислят тези щуротии, или поради други причини.
54.
Пурко
08.07.2018 17:04:31
0
4
ПРОМИТ МОЗЪК=ПОСРАН ЗАДНИК!!!
53.
Пурко
08.07.2018 16:37:42
1
4
До -49
ТИ, НЕДЕЙ ДА ПЕТНИШ ИМЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!!
КАТО СИ ГЕЙ, КРЪСТИ СЕ ВАСИЛКА!!!
52.
Пурко
08.07.2018 16:28:04
2
8
До-46
Не е нужно, да доказваш, че си тотално промит мозък! Ако не знаеш, преди "демокрацията "как се е живяло, питай мама и тате! Не е било, като в розова градина, не сравнение с днес, е като ден и нощ. Или, ако тогава се е живяло, като в някаква градина, то днес се живее, като в блато с крокодили.
Пурко, не слага маски! Пурко има собственно мнение, за разлика от теб. Пурко гледа реално на това, което става, и това, което е било. Пурко не е бил мамино синче, тоест, връзкар със социалисти, комунисти, и т.н. Пурко, никога няма да бъде, промит мозък, като твоят. Пурко е българин, и българин ще си остане!
51.
до 48 идиота ама ПЪЛЕН ИДИОТ!!!!
08.07.2018 15:54:00
5
3
ТИ ОСВЕН КОМУНИСТ ПРЕСТЪПНИК СИ И НАГЪЛ ПРОСТАК //ТЕ ВЪРВЯТ ЗАЕДНО//ПЪРВО:ОТГОВАРЯМ НА ВЪПРОСА ТИ "Защо комунистическия режим е ПРЕСТЪПЕН""""""ЗАЩОТО Е ОСЪДЕН ОТ ЗАКОННО ИЗБРАНА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ И РЕШЕНИЕТО Е ОБНАРОДВАНО В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БР.37 ОТ 5 МАЙ 2000г !!!!!!!!!!!!!!!!! ВТОРО: ВСЕКИ КОИТО СЕ СТРЕМИ ДА СВАЛИ ЗАКОННО ИЗБРАНА ВЛАСТ ЧРЕЗ НАСИЛИЕ И ТЕРОР///АТЕНТАТА В ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ И ВЪОРЪЖЕНИ ОРГАНИЗИРАНИ БАНДИ/// СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА ВСЯКА ЦИВИЛИЗОВАНА СЕ ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ЗАКОНА И УНИЩОЖАВАТ –ЕДИНСТВЕНИЯ ЦИВИЛИЗОВАН ПЪТ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТА СА ИЗБОРИ.АКО ИМАШ ОЩЕ ВЪПРОСИ ПИТАЙ.??????????????
50.
До28ми комунист
08.07.2018 15:40:20
5
6
Помниш ли Ангеле как те е.ах с вдигнати крака,като жена. Затова обичаш комунизма,защото ти ”свиреше задника като жътварска стомна” и те оттървах от хемароидите.
49.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
08.07.2018 15:23:10
3
2
Да ама,сега не се крия,че съм хомосексуалист.
По времето на соца,трябваше да се крия,за да се отдам на своето влечение към мъжете.
48.
знае кой е
08.07.2018 15:03:36
5
6
Защо е престъпен комунистическия режим?
Първо в никоя страна не е имало КОМУНИЗЪМ, но ще има, бъди сигурен в това!
Социализмът даде толкова много възможности на хората, без да ги дели и това не се харесва на капиталистите.
Филмът за Пурко се отнася за време преди 1944 година.
Не манипулирай с невежеството си!
Притежавам албум с лицата на всички убити партизани, антифашисти и хора, които са били изтребени преди 1944 година, когато е живял пурко.
Пурковци са твоите баба и дядо, на които Тодор Живков им даде възможност да дойдат в града.
По истерията и глупостта ти, долавям, че си сополан, на който не му се отваря парашута.
47.
До 35
08.07.2018 14:56:36
0
3
Защо кряскаш?
Ако ти не знаеш, това е израз на лошо възпитание, ниска култура и лични неприятности. За всички тези неща не ти е виновен света.
Ти си от тези, които знаят всичко, защото си мислят, че светът е това, което ти виждаш.
46.
НАПОМНЯМ КОМУНИСТ=ПРЕСТЪПНИК
08.07.2018 14:54:22
6
1
Е ТОЗИ ПЪТ СИ БЕЗ МАСКА ПУРКО МНОГО ТОЧЕН ОБРАЗ ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С ГЕРОЯ //господин за един ден//ДЕБИЛСКА ДЕМАГОГИЯ КОЛКО ""ХУБАВО"" Е БИЛО Е АНАЛИЗИРАНО ОПИСАНО И ОСЪДЕНО СЪС ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН //ИЗГУБИ СИ ПРИВИЛЕГИИТЕ И СЕГА РИВЕШ И ДЕМАГОГСТВАШ////КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА НЕ СЕ ВЪРТИ НАЗАД ПУРКО.
45.
НАПОМНЯМ КОМУНИСТ=ПРЕСТЪПНИК
08.07.2018 14:39:00
5
1
сега надяна маската на агент 007 НО ЗАД НЕЯ СИ ВСЕ СЪЩИЯ ДЕБИЛ РАБОТЕЩ ЗА НЯКОЯ РУБЛА.следващия път бъди СЕБЕ СИ МАТРЬОШКА.
44.
Пурко
08.07.2018 14:34:51
4
12
Тогава е имало ред, дисциплина, култура, морал, съвест, икономика, образование, здравеопазване, СПОКОЙСТВИЕ, перспектива и тем подобни!!!
Днес, в криворазбраната "демокрация " всичко това липсва, като е заменено с анархия, престъпност, мафия, корупция, и т.н.
Явно, тази статия е целенасочена, за тотално промиване на мозъци, да лъже подрастващите, че живеят, в една хубава, демократична система!
Да каже авторът, колко е било населението тогава, и колко е сега ?Колко села е имало тогава, и колко са сега? Каква е била икономиката тогава, и каква е сега? И т.н.
В много чужди медии пишат, че Българите са най-бързо изчезващата нация в света! Защо авторът, не обръща внимание на това? а баламосва младите, че видите ли, те са късметлии, че живеят, в една прекрасна, демократична система, в която нямат пари, да си платят тока! А такова нещо, баща ми не помни да е имало, преди идването на, териристичната демокрация в България!
43.
agent 007
08.07.2018 14:15:21
0
0
Скиииии тоз направо изтрещя.
Има психолози,може и да ти помогнат!
42.
НАПОМНЯМ КОМУНИСТ=ПРЕСТЪПНИК
08.07.2018 14:12:43
5
3
ФАКТ–ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН
41.
ДО 40 КОМУНИСТА ПРЕСТЪПНИК
08.07.2018 14:09:00
7
0
МАСКИРАЛ СЕ КАТО ДЖИМИ ХЕНДРИКС–ЗАД МАСКАТА РУСКА КУКЛА НА КОНЦИ ЗАРАБОТВАЩА НЯКОЯ И ДРУГА РУБЛА РАЗМАХВАЩО ЗАПЛАШИТЕЛНО ПРЪСТ//Кой ви плаща//АБЕ ИДИОТ НЕ СИ В ПОЗИЦИЯ ДА ЗАПЛАШВАШ КОИТО И ДА Е!!!!!ГЛУПАК ЯСНО Е НАПИСАНО източник 168 часа ХАХАХА
40.
Джими Хендрикс
08.07.2018 13:53:04
0
9
Кой Ви плаща за подобни "статии"
39.
НАПОМНЯМ КОМУНИСТ=ПРЕСТЪПНИК
08.07.2018 13:35:05
4
4
ФАКТ–ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ЗА ПРЕСТЪПЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38.
до ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ––КОМУНИСТИ
08.07.2018 13:29:38
8
3
ВИЕ СТЕ ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ !!!РОДЕНИ СТЕ РОБИ МИСЛЕНЕТО И ПОВЕДЕНИЕТО ВИ Е РОБСКО///СКОТСКО////НИКОГА НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ И ПРИЕМЕТЕ ПРАВОТО НА СВОБОДНИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ–– ОСНОВНО ЧОВЕШКО ПРАВО В ХАРТАТА НА ООН//ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ТЪРСИ ЩАСТИЕ КЪДЕТО И КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ //В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА// !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37.
до ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ––КОМУНИСТИ
08.07.2018 13:29:38
7
3
ВИЕ СТЕ ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ !!!РОДЕНИ СТЕ РОБИ МИСЛЕНЕТО И ПОВЕДЕНИЕТО ВИ Е РОБСКО///СКОТСКО////НИКОГА НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ И ПРИЕМЕТЕ ПРАВОТО НА СВОБОДНИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ–– ОСНОВНО ЧОВЕШКО ПРАВО В ХАРТАТА НА ООН//ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ТЪРСИ ЩАСТИЕ КЪДЕТО И КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ //В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА// !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36.
до 34 Дидката наркомана
08.07.2018 12:53:31
2
9
Друсаше с лепило олигофренче наркоманско. НО като те хванеха ти набиваха тъпата циганска кратуна в миризливия ти наркомански задник. Лежеше в Бойчиновци и бачкаше като луд. Хем бой, хем работа боклук долен. Какво семейство имаш ти бе изтърсак ? Наркоман и семейство. Мааам..... ви измет сифлистична
35.
до 32 и 29 КОМУНИСТА–НАПОМНЯМ!!!
08.07.2018 12:52:35
10
2
И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИДИОТИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ФАКТ–ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН!!!!!!ПОВТАРЯМ ПРЕСТЪПНИЦИ СТЕ!!!!!!!!ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК бр37 ОТ 5 МАЙ 2000г чл1 БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ//БКП// ИДВА НА ВЛАСТ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г–С ПОМОЩА НА ЧУЖДА СИЛА.БКП Е ОТГОВОРНА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗА ПЕРИОДА ДО 10 НОЕМВРИ 1989гДОВЕЛО ДО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!чл2БКП СА ОТГОВОРНИ ал.1 ЗА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПРЕДНАМЕРЕНО УНИЩОЖАВАНЕ ЦЕНОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ//КАТО Е ЛОША ЗАЩО ТАМ ПРАЩАТЕ КОПЕЛЕТАТА СИ А НЕ В РУСИЯ?????????????????????????????????????????///чл2 ал2 СЪЗНАТЕЛНО НАРУШАВАНЕ НА ОСНОВНИТЕ ЧОВИШКИ ПРАВА И СВОБОДИ–ТОВА ВЪВ ВРЪЗКА ПО ТЕМАТА В СТАТИЯТА//ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ОКОЛО 20 ВИДА ПРЕСТЪПНА ДЕИНОСТ НА РЕЖИМА!!!!!!!!!!!
34.
Мда
08.07.2018 12:51:16
2
6
а какво беше преди 50 години в Алабама!Негър да не си там!Ех,бай Ставри..., не мож пребори полуидиотите на тоз свят и идеологическата пропаганда,невинно скрита зад статии като тази!
33.
Дидо
08.07.2018 12:46:44
10
3
Да 32
И тогава се продаваха наркотици като стой та гле'й,бре идиот,само трябваше да познаваш хората!От 77-а до към 83-та друсахме когато си искахме,после спряхме заради семействата и децата!
32.
Aphex
08.07.2018 12:33:01
4
1
24 -палячо , казах ти , че си жалък - ти реши да покажеш , че си и прост! Бягай да нагъваш кюфтета и кренвирши и не ме мисли мен . Никога моя живот няма да го живееш ти , смешник!
31.
!!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 12:13:10
7
15
БКП, ДС И КОМУНИСТИТЕ ТОГАВА НЕ ДОПУСКАЛИ НАРКОМАНСКИ БАНДИ ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ДЕЦАТА ВИ ! А МИ ТЕ ТОГАВА ДАЖЕ НЕ ДОПУСКАХА И НАРКОТИЦИ ДА ВИ ПРОДАВАТ БЕ. НЕ ДАВАХА И НА ГЕЬОВЕТЕ ДА ВИ ПРАВЯТ ПАРАДИ, НЕ ДОПУСКАХА ДА ВИ ПРОДАВАТ И ОТРОВНИ ХРАНИ, ДАЖЕ НЕ ДАВАХА НА ЦИГАНИТЕ ДА ВИ ИЗБИВАТ И ИЗНАСИЛВАТ РОДИТЕЛИТЕ ! ЕХ ЧЕ ЛОШИ ХОРА СА БИЛИ ТЕЗИ ОТ БКПЕТО И ДСто. НЕ СА ИСКАЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ УБИЙСТВАТА ВИ
30.
комунистически безродник
08.07.2018 12:11:53
14
14
Комунистическите престъпници играеха под свирката на СССР. Каквото кажеха в Москва, това правеха в София. От ревностен слугинаж даже се престараваха. Дори беше измислен виц на тая тема - "Когато в Москва пръднат - в София се осират".
Повечето неща описани в статията са верни, но има още много. Всъщност комунистическите свинщини са толкова много, че едва ли може да бъдат описани всичките. Не само "Бийтълс" не са допуснали в България, но и много други известни певци и музиканти, например Луис Армстронг. Правеха се хайки по улиците, като спираха хората и тия с бради или дълги коси бяха настригвани на място. Видял съм лично на площад "Тройката" в Бургас да мерят широчината на крачолите на панталоните и ги разпаряха, а на момичетата с къси поли слагаха големи елипсовидни печати по краката, защото били курви. Младежите се събирахме в кварталните градинки и свирехме на китара модерните тогава песни. Това автоматично ни поставяше в графа "хулигани". Тогава пристигаше съставената от комунистически дебили милиция (полиция) и се нахвърляше да бие подред. Биеха с палки, трошаха китари в главите на "хулиганите". Тия ненормалници бяха готови по заповед да заколят и майка си. Един такъв милиционерски дебил в едно странджанско село свали баща си от автобуса, защото нямал "открит лист". Друг един подобен униформен тъпак вади пистолета и стреля в крака на едно дете, което остана куцо за цял живот. "Престъплението" е, че децата играели и вдигали шум, но побягнали, когато тъпакът им казал да спрат. Абе, те за слушане на "вражеска" музика вкарваха хората в концлагери, трепеха ги с тояги и хранеха прасета с труповете им. А ние се чудим защо не пуснали "Бийтълс". Казано накратко - те загробиха България!
29.
а сега да ВИДИМ РЕЗУТАТА!!!!!!
08.07.2018 11:55:05
4
3
А ТОЙ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ 86 НА 27 ЗА ДЕБИЛИТЕ ПРАВ Е БИЛ ПРОФЕСОР И.ХРИСТОВ 80 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ДЕБИЛИ ЗАРАДИ ТАКИВА ИДИОТИ СТРАДАТ ВСИЧКИ–––И САМИТЕ ДЕБИЛ ИДИОТИ //ИДИОТ –ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО КОЕТО НЕ РАЗБИРА И ИМА ОБРАТНО ПОВЕДИНИЕ СПРЯМО РАЦИОНАЛНО СМИСЛЕНИТЕ НЕЩА///НО ГО НАТРИСАТ НА НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА КОИТО ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е ТЕРМИНАЛ 2.Боже спаси България.
28.
Комунист
08.07.2018 11:40:52
12
21
Статията е пална измишльотина ! В мазето имам касетки на Битълс от 83та година. Не ги понасях но ги купих просто да ги имам в колекцията. Тогава никой не слушаше тази пед...стка групичка, не понасям лигава педе..астия. По дискотеките пускаха Майкъл Джексън, Мадона, Депеш Мод и т.н.. Мадона тогава не беше станала все още такава порнозвезда и извратена , психясала руспия. Не вярвайте на педе.растки статии, педе.р.астите мразят социализма защото не можеха да гъкнат тогава. Пед.расти, СДСари, демократи, джендъри, все тази
27.
до 21
08.07.2018 11:21:49
0
6
Трола е леко инфантилен и е някои/някоя от екипа на Флагман
26.
Павката
08.07.2018 11:09:30
2
6
Aphex го ебаха комунисти на асансьорната шахта и затова сега е наострен :)))
25.
до 20 ПРЕСТЪПНО ЖАЛЪК!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 11:06:38
6
0
ДА ПРЕИНАЧАВАШ ФАКТИТЕ ЧРЕЗ ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИЯ ОПИТВАИКИ СИ ДА НАСОЧВАШ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЦИСИ В НЕИЗГОДНА ЗА НЕГО ПОСОКА//НО В ИЗГОДНА ЗА ЛИЧНО НЕМУ//""РИБА СЕ ЛОВИ В МЪТНА ВОДА"""СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!!!!!!!
24.
Do aphex
08.07.2018 11:01:08
3
10
Слушай си гладен и посран от страх у вас модерната музика :)) не излизаш да не обере някой панелката...а месо ядеш само в събота като те поканят на гости...и то покана от съжаление,щото всички знаят че си кисел и гладен домошар, фен на демокрацията и модерната музика
23.
бургазлия
08.07.2018 10:58:54
1
3
...обаче за да му блокираш IP-то се искат малко знания.
22.
дисПУТИРАЙ СИ БЕ ДЕБИЛ"""
08.07.2018 10:58:44
9
1
ТО В ПОСТ 11 СЕ ВИЖДА КОЛКО ТИ МОЗЪКА В КУХАТА ИЗКУКУРИГАЛА ПЕНСИОНЕРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ТИКВА САМО ГЛУПУСТИ И ЛЪЖИ .ТЕ И В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ СА ОПИСАЛИ ТОЗИ РЕЖИМ ТОЙ НЕ ТА НЕ!!!!!!!!!!!!!!ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СИ ЖИВЕЕШ В ТВОЯ ИЗМИСЛЕН СВЯТ НО ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ ЗА НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ!!!!!!
21.
Гост
08.07.2018 10:55:09
0
5
Един призрак броди във флагман и това е призракът на трола!
20.
Aphex
08.07.2018 10:50:21
7
2
Номер 17 - колко си жалък само!
19.
до ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 10:46:01
9
3
Коментиращия бай Ставри ВИ ОБВИНИ ЧЕ РАЗПРОСТРАТЯВАТЕ ЛЪЖИ ЧРЕЗ ТАЗИ СТАТИЯ !!!!!ПОДКРЕПЕН ОТ ПОДОБНО МИСЛЕЩИ ДЕБИЛИ–ТОВА ЗА МЕН СА ИЗКУКУРИГАЛИ ПЕНСИОНЕРИ БИВШИ КОМУНИСТИ КОИТО ОТРИЧАТ МРЪСОТИИТЕ КОИТО СА ВЪРШИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ЗАКЛЕЙМЕНИЯ ОФИЦИАЛНО//ОТ ПАРЛАМЕНТА//КАТО ЧОВЕКОНЕНАВИСТЕН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ–––ТОВА Е ФАКТ СРЕЩУ КОЙТО И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ НО НЕ И КОМУНИСТИТЕ С ЧУГУНЕНИТЕ ГЛАВИ
18.
друго
08.07.2018 10:34:47
2
11
Тази група е нежелана в целия свят, има филми, гледайте ги, това е нова вълна, която плаши спокойствието на навика.
Времето показва, кое е трай и ценно.
Примитивно е всичко лошо да се приписва на БКП, още по-жалко е да правиш оценки през собствения с личен опит, който винаги приемаш безкритично.
Танцували сме на забава в училище на тази музика в 1970 - та.Никой не е пострадал от това. Аз не харесвам този вид музика, но я оценям като явление.
17.
Т.Жив.
08.07.2018 10:33:16
4
14
Тия дето се оплакват от музиката да кажат колко кюфтета от 6 стотинки изядоха и колко пъти някой ги обра ?

Има ли стандарти+сигурност никой не е мислил толкова за Бийтълс
16.
бай Ставри
08.07.2018 10:30:53
1
11
Можеш да си сигурен, че по онова време ако слушаш музика на високи децибели в 2 часа през нощта си бил под риск да ти спрат тока, без значение дали си пуснал Битълс или Хайдн.
И на мен са ми го спирали, но дали е репресия или мярка срещу нарушаването на обществения ред и съня на комшиите, нека всеки сам да прецени :)
15.
до дисПУДИРАЩИЯ –ИЗКУКУРИГАЛИЯ!!
08.07.2018 10:30:17
4
2
БАЙ СТАВРИ С ВИСОКОТО АЙ КЮ.""ЯВНО Е УМРЯЛА ЦИГАНКАТА ДЕТО ГО Е ХВАЛИЛА""ЧЕ САМ СЕ ХВАЛИ.ТИ СЧУПИ ТЪПОМЕРА С ТОВА дисПОТИРАМ//ЯВНО ОТ ДИСПУТ//!!!!!!!!!!!!ВЯРНОТО Е ДИСКУТИРАМ ОТ ДИСКУСИЯ БЕ ДЕБИЛ!!!
14.
до дисПУДИРАЩИЯ –ИЗКУКУРИГАЛИЯ!!
08.07.2018 10:30:17
4
2
БАЙ СТАВРИ С ВИСОКОТО АЙ КЮ.""ЯВНО Е УМРЯЛА ЦИГАНКАТА ДЕТО ГО Е ХВАЛИЛА""ЧЕ САМ СЕ ХВАЛИ.ТИ СЧУПИ ТЪПОМЕРА С ТОВА дисПОТИРАМ//ЯВНО ОТ ДИСПУТ//!!!!!!!!!!!!ВЯРНОТО Е ДИСКУТИРАМ ОТ ДИСКУСИЯ БЕ ДЕБИЛ!!!
13.
до 9 точно така беше!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 10:20:24
8
4
Той бай Ставри не казва че е участник в тези процеси//изява на свободния дух//.Поради което съответно не е бил репресиран .Той бил наблюдател!!!!!!!!!!!!!!.Факт милиционерите ходеха нощем и ако чуеха такава музика на младежка сбирка вадеха бушоните и спираха тока.
12.
до 9 точно така беше!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 10:20:23
6
4
Той бай Ставри не казва че е участник в тези процеси//изява на свободния дух//.Поради което съответно не е бил репресиран .Той бил наблюдател!!!!!!!!!!!!!!.Факт милиционерите ходеха нощем и ако чуеха такава музика на младежка сбирка вадеха бушоните и спираха тока.
11.
бай Ставри
08.07.2018 10:19:26
4
5
IQ-то ми 155, така че забрави да диспутирам с теб :).
10.
глупост
08.07.2018 10:18:46
3
10
Пълни глупости. Нищо не е вярно в статията.
9.
До №5 Баща ти е бил помполит!
08.07.2018 10:08:59
6
7
Само децата на помполитите имаха най-новите плочи от Запада, защото на митницата в Бургас и Варна, помполитите не ги тарашeха митничарите!
8.
""ПО ГЛАСУВАНИТО ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"
08.07.2018 10:08:20
8
3
ТЯХ ДЕБИЛИТЕ КАК ОДОБРЯВАТ ЛЪЖИТЕ НА БАЙ Ставри ЗАСИГА 4 КЪМ 1.ГЛАСУВАНЕТО НА ДЕБИЛИТЕ ДА ПРОДЪЛЖИ СЕГА!!!!!!!!!!!
7.
""ПО ГЛАСУВАНИТО ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"
08.07.2018 10:08:20
11
2
ТЯХ ДЕБИЛИТЕ КАК ОДОБРЯВАТ ЛЪЖИТЕ НА БАЙ Ставри ЗАСИГА 4 КЪМ 1.ГЛАСУВАНЕТО НА ДЕБИЛИТЕ ДА ПРОДЪЛЖИ СЕГА!!!!!!!!!!!
6.
до 5 лъжеш ГАДЕН ДЕБИЛ !!!!!!!!!!!!!!!!
08.07.2018 10:00:06
14
4
БАЩА ТИ ЯВНО Е БИЛ МИЛИЦИОНЕР.ОТ СЕМЕТО НА КОМУНИСТ МИЛИЦИОНЕР СЕ ПРЪКВАТ САМО ДЕБИЛИ!!!
5.
бай Ставри
08.07.2018 09:49:27
4
30
Бях малък тогава, но си спомням много добре още в края на 60-те батковците и каките дънеха, (доколкото могат де, те тогава тонколоните бяха по-слабички) на ролковите магнетофони тогава Битълс и никой копче не им е казвал. После като пораснах, през 70-те и 80-те и аз съм слушал каквато си харесвам музика и никой не ме е ограничавал, с изключение на комшиите де отвреме навреме :).
Сега не знам с коя част на тялото си някой мислят, че едно време щом си слушал Битълс, значи си голям герой, дисидент и борец срещу лошия комунизъм и едва ли не можеш да искаш пенсия като репресиран. Глупости на търкалета.
4.
до 1 ЗА МЕН БЕШЕ !!!!!!!!!
08.07.2018 09:48:32
8
13
СЛАБО Е ОПИСАНА НАГЛАТА ПРОСТАЩИНА!!!!!!!!!!!!!ЛИЧНО МЕН ЕЙ ТАКА ОТ УЛИЦАТА СА МЕ ПРИБИРАЛИ И В МИЛИЦИЯТА МИ НАКЪЛЦАХА КОСАТА ДО СКАЛПА ТАКА ЧЕ ДА Я ОСТРИЖА НУЛА.ТОВА БЯХА БАЩИТЕ НА СЪЩИТЕ ДЕБИЛИ ЗАРАДИ КОИТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ИСТИНСКА А ""ФАСАДНА""ДЕМОКРАЦИЯ .ТЕЗИ ДЕБИЛИ АГРЕСИВНО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ СТРЕМЯТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТА ЗА ДА НАЛОЖАТ ""ВОИНСТВАЩАТА СИ ПРОСТОТИЯ и БЕЗДУХОВНОСТ"""И УСПЯВАТ ––НЯМА КАК В ГЛУТНИЦАТА ОТ ДЕБИЛИ//80%//ДА СИ УМНА ОВЦА И ДА НЕ БЪДЕШ ИЗЯДЕН.!!!!!!!!!!!!!ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ОТЛАГА ДОКАТО МАХАЛОТО НЕ ТРЪГНЕ В ОБРАТНА ПОСОКА.""
3.
до 1 ЗА МЕН БЕШЕ !!!!!!!!!
08.07.2018 09:48:32
8
17
СЛАБО Е ОПИСАНА НАГЛАТА ПРОСТАЩИНА!!!!!!!!!!!!!ЛИЧНО МЕН ЕЙ ТАКА ОТ УЛИЦАТА СА МЕ ПРИБИРАЛИ И В МИЛИЦИЯТА МИ НАКЪЛЦАХА КОСАТА ДО СКАЛПА ТАКА ЧЕ ДА Я ОСТРИЖА НУЛА.ТОВА БЯХА БАЩИТЕ НА СЪЩИТЕ ДЕБИЛИ ЗАРАДИ КОИТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ИСТИНСКА А ""ФАСАДНА""ДЕМОКРАЦИЯ .ТЕЗИ ДЕБИЛИ АГРЕСИВНО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ СТРЕМЯТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТА ЗА ДА НАЛОЖАТ ""ВОИНСТВАЩАТА СИ ПРОСТОТИЯ и БЕЗДУХОВНОСТ"""И УСПЯВАТ ––НЯМА КАК В ГЛУТНИЦАТА ОТ ДЕБИЛИ//80%//ДА СИ УМНА ОВЦА И ДА НЕ БЪДЕШ ИЗЯДЕН.!!!!!!!!!!!!!ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ОТЛАГА ДОКАТО МАХАЛОТО НЕ ТРЪГНЕ В ОБРАТНА ПОСОКА.""
2.
БКП/БСП + Славуца
08.07.2018 09:26:05
6
5
Славуца и подобни бяха единствените толерирани, защото нямат мислене и се продават за малко! Сега също Славуца е с БСП-ЕООД корни,кирчо и останалите свине!
1.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
08.07.2018 09:03:26
5
14
Голяма простотия е било. То хубаво да има ред,но не и диктатура.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори