×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търговците по Черноморието да се пазят! Данъчни почват невиждана акция, предстоят 25 хил.проверки


Търговците по Черноморието да се пазят! Данъчни почват невиждана акция, предстоят 25 хил.проверки
Нарушителите ще бъдат запечатвани за 15 дни
03 Юли 2018, Вторник, 04:26 ч.
Източник: fakti.bg

Тайни клиенти атакуват заведения, ресторанти и магазини


Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната контролна кампания по Черноморието. Над 25 000 проверки предстоят от утре до края на туристическия сезон, с основен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки. От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват инспекторите на звеното „Фискален контрол“. Част от проверките ще са на принципа „таен клиент“, но едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected].

„Главната ни задача е да подобрим данъчното поведение на търговците по Черноморието. Това, че ще изпратим екипи там обаче не значи, че ще нарушим качеството на контролната дейност във вътрешността на страната. Разполагаме с близо 800 души и добри софтуерни инструменти за целта“, каза по повод на започващата контролна кампания на НАП директорът на „Фискален контрол“ Спас Шишков.

В категории: Бизнес


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Диана
03.07.2018 17:25:12
1
2
Много им е лесно на данъчните да провериш един магазин и да го затвориш! Искам да ги питам в колко къщи по курортите влезнаха да им проброят стаите дето дават под наем и да им видат декларираните доходи!
15.
истината
03.07.2018 15:14:23
0
9
Никъде в цяла Европа,че и по света я няма тая простотия и целенасочен геноцид срещу дребния и среден бизнес!Смеете се на Турция ,но и там го няма това целенасочено унищожение на икономиката!Преди 14-15 дена в "Зорница" бяха тръгнали 20 човека данъчни ,а по улиците я имаше 3-4 човека.Това е безобразие!Защо не тръгнат по големите търговски вериги и се правят на слепи за боклуците ,които ни пробутват?!Кажете ми един хипермаркет ,на етикета за прясно месо на ,който е отбелязан произхода му/за да знаем ние аджеба ,за чии боклуци сме готови да си дадем парите си/?!НЯМА ТАКИВА!!!А по закон трябва на всеки етикет особенно на прясното месо да се пише произхода му!Тръгна ли ми те да глобяват цветарки,баничари,магазини за домашни любимци да глобяват и затварят!За това ,че е продала цветарката една китка за 3 лв.,баничарка 3-4 банички/ако има кой да ги купи по това време/ 5-6 банички,момичето от кучешкия магазин /сигурно с оборот от 30-40лв./ половин кг храна за котки от 5лв.?!СМЕШНИЦИ!Тия,които крадат нямат оборот от по 100 до 200лв. на ден!!!И тия бирници много добре го знаят,ама не им държи да удрят по големите акули ,затова се правят на големи наказатели при дребните търговци!Всички говорят за рушветите ,които вземат ,за да не затварят обектите!Но сигурна съм накрая на някой измъчен човечец,който бъхти от тъмно до тъмно,/за да храни хрантутници като тия още други такива на хранилката/няма да му издържат нервите и ще има наказани сигурна съм!!!Занимават хората с тъпотии,колкото да прикриват големите грабежи ,на които сме подложени всички ние!
14.
СПАС ШИШКОВ
03.07.2018 13:34:22
0
8
Вижте ся,ний големите хотели и големите търговски вериги няма да ги проверяваме, защото те по презумция са изрядни.Ще мачкаме и газим само дребни риби.На държавата и трябват пари.А парите идват от гастарбайтерите.Всичко що се мъчи да работи, трябва да му се помогне да емигрира по бързо.Пък и тази робска сган ,колкото повече я тъпчеш по хубаво и става.
13.
Нептун
03.07.2018 13:05:55
2
10
Пак разсейват хората с лошите търговци ,за да заглушат повишението на тока,парното,газта,нафтата,бензина .......търговците да затворят за 5 дена всичко по морето и да не работят ......да видим кого ще проверяват.....държавата е обявила война на хора които работят по 16 часа.
12.
300
03.07.2018 12:51:05
0
8
Направо да затваряме всиччко и да отваряме на есен като няма никой, така ще е по-добре за държавата и народа и за европейския съюз. И тези дето не са глобени сами да отидат да внесат пари (десятък -те си знаят колко)
11.
Калин
03.07.2018 12:37:29
0
16
Изсмукаха пръстите на малкия бизнес,като че ли милиони правят.Нали гръбнака на държавата е малкия и средния бизнес,защо го морите.Изкате да живуркате на техен гръб.Направете заводи предприятия да има къде да работи човек и няма да има толкова частници.Да не мислите,че е лесно да се работи по правилата на държавата,която нон стоп се чуди как да те изгърби с какви ли не данъци и всяка година различни изисквания.
10.
Мария
03.07.2018 11:41:20
2
6
А онлайн магазините кога? Фалшиви парфюми, рокли и никакви касови бележки! Всичко с наложен платеж по Е-конт! Само един офис на куриери да проверят и всичко лъсва!
9.
Гладен
03.07.2018 11:13:13
0
9
Как става таз работа плащам 30 бона на алчни те наематели ама и на държавата трябва, нищо няма да платя на таз шибана държава дето нищичко не ми е дала да пипат там където те кът милиони не трохи
8.
КАК НЕ ВИ Е СРАМ
03.07.2018 11:04:17
0
12
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-atanas-semov-razpadasht-se-sajuz-beshe-rakovoden-ot-umirashta-darzhava.html
Изгледайте това интервю,пък после пак да си говорим.Този геноцид над българите с цел обезлюдяване на държавата е феноменален!
Администрацията е повече от търговците!Жалки изроди!
7.
Шишо бакшишо
03.07.2018 11:03:07
1
5
Кога ще погнат жълтите коли без табели и.бусове ....всеки ден са на летището,на джъмбо и по моловете.....
6.
Ротшилд
03.07.2018 10:22:15
0
4
Не е важно само да ти издадат касов бон. Масово в някой ресторанти и заведения се издава касов бон, на който не пише нищо друго освен сметката на клиента. Най-важното е доло да пише фискален бон, но.... явно с новите търговски системи има начин да се укриват данъци.
5.
суна
03.07.2018 10:13:09
0
7
Защо не се проверят и транспортните фирми които извозват работници?На какви заплати се осигуряват, по колко часа на ден кормуват- от линия на трансфер имат ли изобщо осигуровки и изобщо имат ли заверени разрешителни по линиите от ДАЙ Бургас.
4.
моля не изисквайте касови бележки
03.07.2018 10:04:11
1
11
Иначе държавата ви отнема всеки пети лев!
За да изхранва цигани, бежанци, депутати, и почти напълно безполезната полиция.
3.
Камен
03.07.2018 08:48:14
0
25
НАП да започнат първо от Илиенци и пазара в Димитровград. Оттам идват всички китайски ментета на маратонки, чорапи, тениски, детски стоки. Не се издават никакви фактури. Ако няма нелегален внос търговците ще имат фактури и ще си издават касови бележки!
2.
*********
03.07.2018 08:45:03
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Антон
03.07.2018 08:39:47
0
37
Вниманието им на данъчните трябва да бъде към големите обекти, които имат много клиенти и си пълнят гушките. Такива си личат отдалеч. Те ми тръгнали по разни схлупени магазинчета, дето за цял сезон са с печалба 2000 лв и им пишат актове за по 3000. Българска му история.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори