×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вера Иванова: Не може заместник-министър да хвали България, когато хора с увреждания умират от глад! (ВИДЕО)


Вера Иванова: Не може заместник-министър да хвали България, когато хора с увреждания умират от глад! (ВИДЕО)
Не мога да работя, защото полагам денонощно грижи за детето си и няма център, в който да го оставя, сподели Вера
21 Юни 2018, Четвъртък, 07:08 ч.

Не ме интересува каква е цената на билета до Ню Йорк, а това, че лъжат за правата ни, каза тя

Не знам дали цената на билета до Ню Йорк е наша работа, но не можем да гледаме как заместник-социалният министър Росица Димитрова хвали България, говорейки за правата на хората с увреждания, във време, когато те същите загиват от глад и мизерия. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Вера Иванова. Тя разказа за детето си, което е с детска церебрална парализа и увери, че ще продължи да се бори за правата си.
„Не мога да работя, защото полагам денонощно грижи за детето си. Няма център, в който да го оставя. На приказки има милиони за децата с увреждания, но истината е друга“, добави Вера.
Бившият депутат Гроздан Караджов пък сподели, че неговата сестра е с подобно заболяване.
„Ние сме от една и съща страна на барикадата. Има обаче един спорен момент и това е Законът за личната помощ. Текстът, който бе внесен от омбудсмана Мая Манолова, породи неприятен спор между майки на хора с увреждания, т.е. образно казано между сестри. Ролята на омбудсмана е да посредничи между група от хора, които са онеправдани, за което никой не отрича, че такива са майките на децата с увреждания и институциите“, обясни той.
„Манолова влезе в казуса като слон в стъкларски магазин, защото през последните 15 години тези организации, които сега са на държавна хранилка, са на родители. Преди 20 години те започнаха с доброволен труд да правят първите стаи и центрове, в които да се полагат грижи за децата с увреждания“, заяви бившият депутат.
Аз съм направил център за 40 души, а сестра ми е една, добави той.
„Този закон е много закъснял. Вие бяхте депутат. Защо нищо не направихте за хората с увреждания?“, попита Вера Иванова.
„Аз съм бил депутат две години. Дръжте ме отговорен за цялото време от прехода“, отговори той.
С този закон, който Манолова внася, връщаме хората в къщи, каза още Караджов.


В категории: Животът


5
Коментара по темата
5.
Спортяга до - 1. Според Вера Иванова хората с увре
22.06.2018 07:20:06
0
0
Ако знаеш ,колко си прост(а) и половината ти стига. Да си чувал(а) случайно,че наднорменото тегло не се дължи на излишни калорииа на заседнал начин на живот.Има значение и от какво точно са калориите(белтъчини,въглехидрати,мазнини),така нареченият хранителен режим.Ама откъде да ги знае тези работи ПРАЗНАТА ТИ ХЕЙТЪРСКА ГЛАВА.
4.
мислещ
21.06.2018 14:42:04
0
0
Хайде да не изсливаме нещата...чак пък някой да умира от глад...! По-точно може и да има такива,но определено не са децата на Майките на Слави !
3.
До 1
21.06.2018 11:28:36
1
1
Помни, че един ден отговаряме за приказките и делата си, и да искаме и да не щем. И твоето време ще дойде!
На тъпаци като теб не увира главата, че протеста не е за още пари, а за тяхното разпределение. Давам ти пример, та дано схване тъпата ти картуна!

По проект бяха отпуснати средства за децата с увреждания в Бургас. До тук чудесно. Проекта беше за 8 месеца. Назначиха рехабилитатор, психолог и логопед, момиченца на 23-24 години с майки работещи в общината. Пак няма лошо. Дадоха им една стаичка в бившата ритуална зала с телефон. Избраните в програмата трябваше да се свързват с тях и да си уговарят часове. Познай обаче дали можеш да го направиш. По едно от девойчетата се въртеше на телефона всеки ден по няколко часа и отбиваше водата, докато другите двечки си вършеха своя работа. Айде стана ясно, че по програмата трудно ще уредиш детето си с логопед или рехабилитатор. Ама наглостта не свърши до тук. По тази програма назначиха и шофьор, който да вози децата незнайно от къде и до къде. Пак лошо няма. Ама с парите от програмата му купиха микробус на тоя шофьор за 80 000 лева, специално за тая няколкомесечна програма, че да може да си върши задълженията. Пак няма лошо, ама микробусът трябваше да пристигне 2 месеца след края на самата програма. Айде сега да сметнем какво и дали изобщо работеха и шофьор и младите специалистки през тези няколко месеца! КПД = 0%, но пък заплатките си ги взимаха.
Накрая излиза, че са дадени едни 800 000 лева за децата с увреждания и данъкоплатеца изтръпва от сумата. Хубаво, но да бяха стигнали до тези деца. От цялата работа се откраднаха доста пари, наши хора взимаха заплати без даже да идват на работа, а за децата остана голямото нищо.

Ей за това става дума. Не за повече пари, а за това тези пари които се дават в момента да стигат до тези които имат нужда от тях, а не да се размиват с разни програми!

И не забравяй, твоето си седи и те чака :)
2.
Hdhd
21.06.2018 10:41:58
0
3
Що да не може? Щом боеко е премиер за 3ти мандат
1.
Според Вера Иванова хората с увреждания умирали от
21.06.2018 10:06:25
4
1
Може и да е права, като я гледам как се е наклала! Тази шия не е от туршия! Ако

това е майка на умиращо от глад дете, изводът е че го подяжда за да няма сили!

Не може майка като слоница да пледира, че детето и умира от глад! Лъжи и

манипулации на ненаяли се "протестери"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори