×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Елена Йончева внесе втори вот на недоверие към кабинета, ДПС ще го подкрепи


Елена Йончева внесе втори вот на недоверие към кабинета, ДПС ще го подкрепи
Нинова не присъства, Йончева не казва готви ли се за вътрешен министър
20 Юни 2018, Сряда, 05:50 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

"Провал в сектор „Сигурност” от страна на Министерски съвет" – е вотът на БСП

БСП внесе втори вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов заради провала на Министерски съвет в сектор „Сигурност”.

Първият беше на тема „Корупция”.

Вотът към кабинета бе внесен в деловодството на Народното събрание без председателя Корнелия Нинова, а от името на говорителя на групата депутатът Елена Йончева.

Тя не отгвори защо лидерът не присъства на толкова важен за опозицията акт.

„Мотивите за този вот черпим от Конституцията и по точно съгласно чл. 105, ал. 2, според който МС е
длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на България. Очевидно е за всички, че това правителство не се справя със своето задължение и поради тази причина правителството на Бойко Борисов е вредно и опасно за България и то трябва да си подаде оставка и да си ходи”, каза Елена Йончева.

Тя каза, че мотивите са - пълен провал на работата на МС, на МВР, в осигуряване на националната сигурност, условията за работа на българския военнослужещ, липсата на доверие в МВР, изтичащата информация от службите, телефонните измами, управлението на затворите.
За вота на недоверие са събрани 80 подписа, но Йончева не отговори нито на въпроса дали ще получат подкрепа от политическите сили, нито дали тя е евентуалният кандидат на БСП за поста на министъра на МВР Валентин Радев.

ДПС вече обяви, че ще подкрепи внесения вот, най-вече заради присъствието на националистите във властта, което е вредно за страната и руши националната сигурност, каза Йордан Цонев.

Председателят на групата на Воля Веселин Марешки не вижда основания да подкрепи този вот на недоверие към правителството, макар че не смята, че сектор "Сигурност" е добре". По думите му обаче това е пиар акция на БСП, с която просто се показва, че "социалистите мъждукат и са живи".

Макар че лидерът на Воля не беше сигурен за неподкрепата на вота на недоверие, тъй като ако имало силни аргументи в зала, партията на Марешки можела да преосмисли позицията си.

Подобна теза изрази и председателят на парламентарната група на Обединени Патриоти Волен Сидеров: "БСП нямат истински сериозен аргумент за вота на недоверие, просто припомнят за себе си", каза той. 

Коалиционният партньор на ГЕРБ ще гласува против вота, тъй като "нагласите на обществото не били за радикална промяна".

Очаква се от ГЕРБ да коментират вота на недоверие към кабинета Борисов 3.

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
9
Коментара по темата
9.
Граничен
20.06.2018 17:52:41
0
0
границата е разграден двор мигрантите си минават
8.
Ебах мързела
20.06.2018 15:42:10
1
4
Няма ли риза за тая патка че се разкарва из правителството с тея цици като че ли е на кафе.
Глупендерка и мърда.
Станишев и дава парички да трови народа.
7.
GCHQ
20.06.2018 14:38:39
1
6
Елена Иончева баща бьлгарин генерал от ДС маика рускиня/креатура на ГРУ/.
Иончева с протекции на бивши ДСгенеарали които я пращали ПОД ПРИКРИТИЕ НА ЖУРНАЛИСТ да установява контакти вЧечня и БЛИЗКИЯ ИЗТОК с цел врьзки и контакти с племени воЖдове и атамани за трансфер на орьжия и каптагон
6.
браво Бойко
20.06.2018 13:36:24
4
7
Станишевата стерва пак е на бойната линия ! Я бега бе миндил,вотове ще внасяш....а когато харчеше народната пара да се разхождаш по света добре ти беше...!
5.
Фактолог
20.06.2018 12:51:58
3
10
Аз пък искам оставката на червените защото са провал като опозиция и не са алтернатива на сегашното управление.
4.
Efo
20.06.2018 12:49:33
7
11
Тоя червен трол само занимава с глупости. Ако тази ще управлява България с Нинова и Радев, направо закривайте държавата. Хем ще крадат, хем и няма да се строи нищо, като си спомня при Станишев и Орешарски какво беше, трагедия!
3.
Даку чикибоеца
20.06.2018 12:20:49
2
12
ехх че не си остана със станишката сега и двамата щеше да са някъде по европата и нямаше да ни занимават с досадно присъствие...
2.
бухам милфки
20.06.2018 12:18:27
9
10
тая комунистическа издънка пак се опитва да влезе в светлината на прожекторите....явно никой не и обръща внимание вече..... нали има дете да си го гледа и да не се занимава с неща които не разбира....
1.
Ел Команданте
20.06.2018 12:17:41
12
13
Сега Тиквич пак ще се разсърди и после ще се върне на бял кон, под аплодисментите на своите нискочели избиратели. Deja Vu
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори