×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето как откриха сезона в Слънчев бряг, хотелиери очакват силно лято (ВИДЕО/СНИМКИ)


Ето как откриха сезона в Слънчев бряг, хотелиери очакват силно лято (ВИДЕО/СНИМКИ)
Изп.директор на Слънчев бряг Златко Димитров и министърът на туризма Николина Ангелкова са оптимисти за сезон 2018
16 Юни 2018, Събота, 08:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Българските туристи се връщат по Черноморието, правим пробив на нови пазари, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова

Силен сезон очакват хотелиерите в най-големия български курорт Слънчев бряг. Снощи бе дадено символичното начало на лято 2018 с изискан коктейл на морския пристан.(ВИЖТЕ ТУК)

Сред официалните гости бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, директорът на ОДБХ Бургас д-р Георги Митев, председателят на комисията по туризъм към ОбС Бургас Живко Табаков, представители на туристическия бизнес и браншови организации.


Министърът на туризма Николина Ангелкова изрази увереност, че ще има ръст на туризма с поне 5 %. На този етап се регистрира спад на руския пазар, но за сметка на него се подобряват позициите на британския, френския, полския и не на последно място – българският. Все повече българи предпочитат родното Черноморие за почивките си. За миналата година те са били 1,6 млн.лева, а тази реалистичните очаквания са за 1,9 млн., а оптимистичните – за над 2 млн.души.



В Слънчев бряг за последния сезон са регистрирани 5 млн.нощувки, което се счита за абсолютен рекорд, а амбициите са тази година това да се подобри. Сезонът в курорта е започнал с 15-ина дни по-рано и има всички шансове да продължи доста по-дълго от обичайното, отчете министър Николина Ангелкова.

„През годините са се натрупали много проблеми, но ние сме в непрекъснат диалог и се опитваме да подобрим качеството на продукта. Благодаря за подкрепата на депутатите, местната власт и туристическия бизнес”, каза още Николина Ангелкова.

Изп.директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров представи иновативния продукт Sunny beach SmartPass – модерно приложение в помощ на туристи (ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРОДУКТА СЛЕД МАЛКО ВЪВ ФЛАГМАН.БГ). Златко Димитров отчете, че са инвестирани и 1,6 млн.лева в облагородяването на курорта.



„Според Световния съвет по туризъм в следващите години ще има ръст на туристите в Европа, което пряко и непряко ще създаде до 5 млн.повече работни места. Смятам, че страната ни като част от ЕС и държава с богата природа и наследство може да реализира потенциала си. Без да звучи нескромно Слънчев бряг е притегателен център за туристите. Но ако искаме да бъдем част от бъдещото развитие на този сектор трябва да използваме целия си ресурс и да сме адекватни на иновациите в този сектор”, каза Златко Димитров.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев отбеляза, че часове преди символичния старт на сезона е отворен за движение и четирилентовия път Поморие-Слънчев бряг – един от най-важните инфраструктурни проекти в държавата.



Този път ще донесе до сериозен ръст през това лято, а знаете, че Слънчев бряг е черешката в туризма. Ние като представители на законодателната власт трябва да изпълняваме обещанията си. Едно от тях бе да създадем Министерството на на туризма, което сериозно навлезе в ситуацията и смея да твърдя, че се справя добре и постигна отлични резултати. В същото време трябва да действаме внимателно и по отношение на всички закони и правила, които касаят този сектор”, допълни Димитър Бойчев, който е и областен лидер на ГЕРБ в Бургас.











В категории: Несебър


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
ГРАЖДАНИН
18.06.2018 09:43:37
0
3
Хайде вече спрете с това клише "ЧЕРЕШКАТА НА ..." това, на онова... Сл. бряг и "Черешката на туризма"... дрън, дрън, че пляс. Сл. бряг е едно свърталище на пияни у дрогирани англичани (преди всичко) и почни всички останали...И малкото останали зелени площи се унищожават от нови хотели...Смрад, лоша хигиена и гнусни почиващи, пътищата с дупки, отводняването никакво...А община Несебър вдига местните данъци и такси...
6.
30 години едно и също
16.06.2018 18:23:07
2
7
Ооо, тази година е много зле. Ти миналата да видиш. И така 30 години. Един и същ филм. А за това, че легловата база се е вдигнала в пъти, нито дума. Ей, ненаядоха се тез 'хотелиерчета бе?
5.
Мечо Кух
16.06.2018 16:37:03
0
9
Някой от тези хорица май не са на откриване , а са тръгнали за маруля от пазара .
4.
Обожател
16.06.2018 15:31:21
1
20
Искам да чукам Ангелкова! Много е секси мацка!
3.
Бичето
16.06.2018 14:38:29
1
18
Тая жена може за атракция като камила да я ползват
2.
Babylon Zoo
16.06.2018 14:23:42
1
15
Едно време мутрите наВИС ИлияПавлов Жоро иВасил Илиеви Карамански колекцинораха екзотични животни-львчета папагали ара хамелеони питони сега наследниците наВИС-2 си отглеждат ПТЕРОДАКТИЛка че министьр я направили
1.
Bs highlife
16.06.2018 14:15:29
1
19
Много е грозна тая жена....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори