×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красотата на руската култура покори Бургас, ансамбъл „Здравица” и хорова капела „Ярославский спев” обраха овациите в Операта


Красотата на руската култура покори Бургас, ансамбъл „Здравица” и хорова капела „Ярославский спев” обраха овациите в Операта
С подписаното сътрудничество Ярославъл и Бургас ще си сътрудничат в културно и икономическо отношение, подчерта кметът на руския град Владимир Слепцов
08 Юни 2018, Петък, 09:00 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Авторът

Български културен център „Шипка” отваря врати в побратимен Ярославъл, обяви кметът на Бургас Димитър Николов

Дните на руската култура в Бургас бяха официално открити със спектакъл на ансамбъл „Здравица” и хорова капела „Ярославский спев” в Държавна опера Бургас снощи. 

По-рано през деня и преди началото на официалното събитие кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Ярославъл Владимир Слепцов подписаха споразумение за побратимяване между двата града на церемония в Общината.

На тържественото събитие в Операта присъстваха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Ярославъл Владимир Слепцов, зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин – представител на Българо-руското дружество за приятелство "Шипка".


Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев минути преди началото на събитието

Форумът се организира от Тонко Фотев, почетен консул на Руската федерация в Бургас и Общината, със съдействието на Лукойл Нефтохим Бургас, както и Руски културно информационен център – София.

„Днес ние подписахме споразумение за сътрудничество, което още веднъж доказва, че град Ярославъл и Бургас се свързват не само с културни, но и с икономически връзки. Това ще ни позволи да усилим туристическия поток между Бургас и Ярославъл”, заяви в приветствието си кметът на руския град Владимир Слепцов.


Кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Ярославъл Владимир Слепцов откриват Дните на руската култура в Бургас

Бургас е единственият град в страната, който упорито продължава традицията на руските дни, стана ясно от думите на градоначалника Димитър Николов. 

„Дните дават възможност на града да се сближава, да създава приятелства. Именно такъв мост и приятелство финализирахме днес с подписването на договор за сътрудничество между нашите два града. Благодаря на кмета Владимир Слепцов за това, че Българския културен център „Шипка” вече има свое помещение и възможност да се отбелязват българските традиции и празници в Ярославъл. Специално искам да благодаря за предоставената ни възможност, а именно тук тази вечер да ни гостуват два прекрасни състава „Здравица” и „Ярославский спев”, които да покажат красотата в класиката на руското изкуство”, заяви в обръщението си Николов.

На сцената на Държавна опера – Бургас ансамбъл „Здравица” демонстрира новаторска хореография, основана на народния танц и съпътствана от вдъхновяваща енергия и колоритна музика. Именитият руски ансамбъл е гостувал със спектакли в Чехия, Унгария, Германия, Франция, Гърция и далечен Китай.

„За своите над 20 творчески години сме се стремили да предадем чрез танца си много настроение, емоция, нежност, смисъл и звук”, казват изпълнителите от ансамбъла с гл. худ. ръководител Жана Германова Козовенкова.

На бургаска сцена мъжката хорова капела „Ярославский спев” успешно представи класически хорови изпълнения и съвременни песни.

За 14-та поредна година Бургас се превърна в сцена на руското изкуство – утвърдена традиция и очаквано събитие от бургазлии и гости на града. Дните на руската култура в Бургас помнят изложби, творчески портрети, спектакли и чествания, концерти и филми.

В специално подреден архив от снимки в Почетното консулство на Руската федерация в Бургас, е запазен богат архив от снимки на изявите във форума в годините назад. Сред известите имена гастролирали на сцената на Държавна опера - Бургас по повод  Дните на руската култура се нареждат Академичния ансамбъл за песни и танци на Министерството на вътрешните работи на Русия, голямата руска звезда Йосиф Кобзон, ансамбъл „Руская душа”, „Волжанка”и др.


























В категории: Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори