×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ)


01 Юни 2018, Петък, 18:05 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Срещу директорката Галина Александрова са подадени множество жалби, включително и за злоупотреби с евросредства, но при проверките не са открити нарушения


Брутални сцени на агресия са се разиграли в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в най-голямото село в Област Ямбол – Зимница. За това алармира майката на 10-годишната Ивелина, която е пострадала, след като е ударена в окото от връстник.

Репортер на Флагман.бг се срещна с Мариана Илиева, която обяви, че е потресена от реакцията или по-скоро от липсата на такава от страна на директорката Галина Александрова. Жената заяви пред нашата медия, че след случката дъщеря й се страхувала и повече не искала да ходи на училище. Мариана се принудила да премести и двете си деца да учат в Ямбол.

„Преди 2 дни детето ми се прибра вкъщи от училище обляно в сълзи, държейки се за окото. Видях, че цялото е синьо и тогава тя ми призна, че друго дете я е ударило. Попитах я къде са били по това време госпожите и директорката? А тя ми отговори, че са я изгонили. Тогава я хванах за ръката и отидохме двете в училището, за да попитам какво се е случило и защо не са обърнали никакво внимание на детето ми. Отидох при директорката и тя директно ме изгони. Каза ми да я оставя, за да си изпрати гостите”, заяви Мариана.

През това време жената звъннала на тел. 112 и на място пристигнали полиция и линейка. Докато чакала пристигането на служителите на реда, никой от персонала на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” дори не излязъл от сградата, за да види какво се случва и да обърне внимание на майката и битото й момиченце.


Така изглежда малката Ивелина след удара в окото от съученик

„Хвана ме яд, защото в двора не е имало никой, който да ги разтърве. Днес се е случило на моето дете, утре ще се случи на друго. Все още обмислям дали да не пусна жалба. Подобни неща вече много пъти стават в това училище. Другата ми дъщеричка пък беше ударена в корема и пак никой не й обърна внимание. Тя е на 12 години и пак беше нападната на двора. Няма контрол в това училище. Там повечето деца са циганчета и трябва да бъдат наблюдавани. Няма да допусна никой да ми бие децата”, коментира Мариана.

Тя уточни, че при прегледа на място я посъветвали да заведе детето в болница, за да не стане инфекция.

Екип на Флагман.бг се срещна и с кмета на с. Зимница Милен Стамов, който съобщи, че е запознат със случая. Той също посетил школото и влязъл заедно с майката в кабинета на директорката, която започнала да се извинява за неприятната случка.


Майката Мариана обмисля да подаде жалба срещу директорката Галина Александрова

„Майката ми се обади, защото нямаше към кого да се обърне. Беше разстроена. На място видях, че детенцето е сериозно ударено в окото. Проблемът е в реакцията на директорката. Вземащият решения в училището е директорът и той не трябва да позволява да се случва нещо подобно. Аз съм против насилието! Недопустимо е да се случва нещо подобно в училищния двор”, коментира Стамов.

Кметът уточни, че след като отишъл в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” заварил там единствено майката и битото й дете, които разговаряли с полицаите. Той също потвърди, че учителите и директорката били в сградата.

„Влязохме в директорския кабинет и там заварихме другото дете, което е ударило Ивелина. Тогава не успях да разговарям с директорката, а оставих полицаите да си свършат работата. Тепърва ще говорим с г-жа Александрова”, каза Милен Стамов.

Кметът разкри и за друг проблем с директорката. Срещу нея имало сигнал в „Икономическа полиция” за злоупотреба с евросредства за ограмотяване на възрастни.


Кметът Милен Стамов обяви, че е недопустимо да се случват подобни неща в училище

„Тези хора са получили сертификати за завършен курс, а не могат да четат и пишат. Как е възможно? За мен това е недопустимо. Органите са уведомени и се провежда проверка”, уточни кметът на с. Зимница.

Директорката на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Галина Александрова призна за агресията в двора на школото, но определи случилото се след това като постановка. Г-жа Александрова подчерта, че ръководи училището от 9 години, но проблемите започнали съвсем отскоро. Причината била, че тя не е местна, а е от Ямбол и други учителки се целели в поста й.

Тя описа битото момиченце като проблемно и хвърли вината върху Ивелина, макар че призна, че при опита да ги разтърват другото момченце ударило и един от учителите. 

„Инцидентът не е неглижиран, тъй като аз веднага извиках ученика в кабинета си. Изпратила съм доклад по случая до началника на РУО, а още на следващия ден се проведе Педагогически съвет, след който двете деца бяха наказани. Дадени са писмени обяснения и пред полицията”, обясни г-жа Александрова.


Галина Александрова уточни, че не е гонила майката, а просто я помолила да изчака, тъй като в този момент имала посещение по случай празник в училището

Директорката призна и за сигнала до „Икономическа полиция”. В рамките на само няколко месеца в школото имало проверки от различни институции във връзка с въпросния проект за ограмотяване. Нередности обаче, по думите й, не са открити.

Директорката има конфликт и с чистачката на училището. Жената дори подала жалба. Според становището на комисия от МОН обаче директорката била атакувана, тъй като между двете имало напрежение, защото по-рано спряла допълнителните средства за раздаване на закуски.

В категории: Разследване


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
18
Коментара по темата
18.
66
05.07.2018 08:07:54
0
0
Купих си 2 два фалшиви нотариални Акта от нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 Айтос....и със тях заблудих и измамих една бедна и болна жена и и взех 9 000лв,но КОСВЕНО за това е виновна и прокурор Милена Стойчева Генчева от РП-Айтос...
от:
milen petrov ([email protected])
дата:
29.06.2018 08:46
до:
[email protected]

Уважаема ,г-жо Главен инспектор на ИВСС-София
защо,прокурор Илиян Пантелеев от РП-Айтос .....след като писменно в РУ на МВР в гр. Айтос съм дал писменни показния какво съм извършил ....сиреч .....ИЗМАМИХ една болна и бедна жена и я измамих като и взех 9000лв и и продадох ид.ч. от втори жилищен етаж на една НЕУЗАКОНЕНА И НЕЗАКОННА къща който е с площ от 106,93кв.м. , а аз я заблудих и измамих и и го продадох благодарение на нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 за напълно ЗАКОННО уж ,че е 120 кв.м. , т.е. с 13,07кв.м получи по-малко жилище без партиди за ТОК и Вода ,защото е НЕЗАКОННО ....дори и НЯМА ПРАВО ДА ГО ПОЛЗВА ПО ЗАКОН /според ЗУТ/....все още не образува ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО .....ако продължава да чака .....накрая ще взема и да и го ЗАПАЛЯ ,нарочно заради АНАРХИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА ....и най-вече РП-Айтос.....които не обръщат внимание на ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ при един скандално известен Айтоски нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 с една НЕУЗАКОНЕНА И НЕЗАКОННА КЪЩА с административен адрес Айтос ,ул. Москва №18
Дано да вземете някакво правилно решение.....
17.
Дебила
02.06.2018 15:48:52
2
8
Децата тръгват на училище на 7 години. И ако е отглеждано в семейство, в което се насърчава агресията- учителите са безсилни!
А позицията ти е много удобна- хубаво е да си намираме виновни за грешките- така спим по-дълбоко и спокойно!
16.
до 10
02.06.2018 10:50:16
2
6
Наистена че си дебил.Извън училище родителите са тези ,които отговарят за децата си,а в училището учителите отговарят за здравето и живота им.Зависи все пак в какво училище учиш.Има елитни училища ,където ако се сбиеш и си заминаваш.Но това вече е според умствените възможности на децата.
15.
А училищните 'психолоз'?
02.06.2018 10:41:45
1
3
Ааа, сетих се. Те че кажат, че насилието не се е случило на територията на училището и това не е техен проблем. Че е в двора няма никакво значение. Нали не е в сгтадата. Съвет към пострадалите. Не аи губете врвмето с тезо клатикурци. И училищните 'педагизи, и детска педагогическа стая няма да си мръднат и пръста в ситуацията. За тях е важно собатвеното им споккойствие. Единствено адекватни в такива ситуации са полицаите от най-близкото РПУ. Ако и те не помогнат, ми дайте някой лев на местните мутри. Да ги поотупат малко насилниците. Посое ходи говори, че боя не помагал. Ще станат по-тихи от водата и по-ниски от тревата.
14.
36
02.06.2018 09:54:08
3
10
1.А това, че момичето първо е ударило момчето с юмрук в носа и тя се води на отчет? 2.Къде е бил кмета, когато Мариана е душила до припадък момче в уч.двор.Тогава директорката не е била на работа, значи нямало е нужда от раздухване на случая.3.Всеки ден ако се сборичкват деца - всеки ден ли ще се сменят директорки? ще им свършат протежетата 4.Жалби - долен и подъл начин за саморазправа с интелигентните и можещите хора и сигурен белег за бясна завист, злоба и съзнание за нищожество. Какво ли работи майката , как се грижи за момичето и как го възпитава?
13.
Денко
02.06.2018 08:02:31
3
10
Тъз директорка повече прилича на маман, отколкото на даскал
12.
Зангадор
02.06.2018 07:59:46
2
7
Оставка на директора! То там сигурно има 10 българчета, а тя гости посрещала докато ги бият. Оставка!
11.
знаещ
02.06.2018 00:23:25
7
11
Някой ще обърне ли внимание на серията безобразия на местните властници? То директори не останаха! Разчистват по подобен на описания начин и назначават удобни некадърници.
10.
Мнение на дебил
02.06.2018 00:13:22
8
6
Основно задължение на семействата е да възпитават децата си. Защо това задължение се вменявя на учители и директори!?
9.
Калото
02.06.2018 00:06:13
2
9
Дърт вартбург е директорката. Сменете я. Слажете си нова количка.
8.
Бети
01.06.2018 23:10:48
2
9
Работила съм в училище и много пъти съм виждала агресия и побоища,кръв.И какво им правяха?Отговор:НИЩО!!!!И такива хора ще работят и ще ни управляват след време!
7.
da
01.06.2018 21:07:14
2
10
Те момичетата никога не са виновни, циганчетата също, директорите също не носят отговорност и накрая...сложи етикет end и всичко да приключи. Никой за нищо не е виновен в тази държава.
6.
Gergi
01.06.2018 21:07:10
9
6
Едно време в училище се ебяхме !
Кьде с сьс сьцокласничиките ни , и учителките ни !
Голям кеф беше !
Така се кефех на класната ми !
Супер група праихме !!!
5.
Гочо
01.06.2018 20:54:46
1
0
Едо вгеме стск. Се мнуе
4.
питам се ?
01.06.2018 20:49:02
3
7
Да се оправят - нали се изживяват като педагози.
3.
Ауспух
01.06.2018 20:37:55
1
9
Оставка на директора! Само ревът за запрати пък нищо не правят
2.
Мдаа
01.06.2018 20:35:36
5
8
Искам да плющЪ майката Марияна !!!!
1.
Щерю
01.06.2018 20:24:34
5
14
Оле майкооо Галя е позната на мнооого мъже в Ямбол.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори