×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Кънев: Русия приема спокойно членството ни в НАТО и ЕС, а ние се превъзбуждаме, че това ни разделя


Петър Кънев: Русия приема спокойно членството ни в НАТО и ЕС, а ние се превъзбуждаме, че това ни разделя
Президентът Радев и премиерът Борисов действат в една посока по отношение на Русия, смята бургаският депутат
03 Юни 2018, Неделя, 04:00 ч.
Автор: Флагман

Доналд Тръмп обърка изцяло света, трябва да гледаме напред и да видим каква ще е нашата игра, коментира бургаският депутат




Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев действат в една посока – за подобряване на отношенията с Русия. Това смята бургаският депутат от „БСП за България” Петър Кънев.
Припомняме, че той бе в делегацията с Радев при посещението в Русия миналата седмица.

В интервю за БНР Петър Кънев коментира, че ръководството на Руската федерация гледа спокойно на това, че ние сме членове на НАТО и Европейския съюз.
На въпрос дали България трябва да промени начина на говорене, след като сега официално определяме Русия като заплаха за националната сигурност, Кънев отговаря: „Този тип говорене си е натовското говорене. И по този въпрос най-спокойно се говори на срещата в Сочи. България е член на НАТО, България е член на Евросъюза, България си има своите ангажименти. Коментираше се в пряк текст, тъй като президентът Путин беше уведомен и знаеше много добре кой е Румен Радев – че е бивш пилот на „МиГ-29”. Стана въпрос за надеждността на тези самолети. Президентът в прав текст отговори, че самолетът е великолепен, но България няма никакъв шанс да закупи такива самолети, защото е страна-членка на Евросъюза, на НАТО и естествено трябва да купи оборудване, което е съвместимо с натовските стандарти. По тези неща в Русия се гледа много спокойно. Ние някак си се превъзбуждаме, като почнем да търсим какво ни разделя. Русия се интересува от своите интереси, ние също. Трябва да си ги гоним докрай.”

Бургаският депутат казва, че лично за него било много интересно да отиде отново на подобна среща в Русия, след като преди 10 години пак бил там, но с експрезидента Георги Първанов. Той обаче не видял голяма разлика.
Освен че са остаряли и помъдряли двамата руски ръководители, трудно мога да отбележа нещо по-различно. Срещите лично за мен преминаха много интересно”, коментира Кънев за разговорите с президента Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев.

Бургаският депутат разказва и как е минал работният обяд: „Аз донякъде не бях и подготвен за това, защото от руска страна бяха четирима министри и всъщност президентът Путин даваше думата на всеки един от министрите по за 2-3 минути да резюмира какво е положението с българо-руските отношения в областта на културата, транспорта, на икономиката, където аз също взех думата, за да резюмирам нашите очаквания.”

Доста новини останали неотразени. Коментирали се и теми, свързани с лицензионните режими, туризма, честванията на 140-годишнината от Освобождението на България.
Най-много време отне темата за различните варианти за изграждане на АЕЦ „Белене”. Новият шеф на „Росатом” може би около десетина минути разказа за различните модели, които за момента са направени между „Росатом” и Финландия, Унгария и Турция, за изграждане и финансиране на атомни станции. Радев тогава отговори, че най-вероятно българският модел ще бъде четвърти и доста по-различен. Така че когато говорим за икономика и за българския интерес, трябва да бием в една точка и да спрем да търсим под вола теле”, казва още бургаският народен представител.

Дмитрий Медведев съобщил на делегацията на Румен Радев, че Бойко Борисов до дни също ще идва в Русия.
Руснаците обаче не се вълнували много от проблемите в отношенията между Радев и Борисов.

„Те много добре знаят, че реалната власт е в министър-председателя и че за пръв път от няколко години имаме президент, който разбира от геополитика и си мери приказките. Това беше намекнато не един път. Руснаците си дават сметка, че ние преди десетина години с отказа си от „Южен поток“ ги излъгахме. И на двете срещи Медведев и Путин коментираха, че отказът ни от „Южен поток“ им е струвал около 800 млн. долара“, коментира депутатът от БСП.

Според Петър Кънев посещението на Бойко Борисов явно е било свързано с три теми – руският газ и как той да стигне до България, рестартирането на АЕЦ „Белене” и руският туризъм.
България трябва да намери своето място в икономически план, смята бургаският депутат. Той не е оптимист за така наречения от Румен Радев „Български поток”.
„Мисля, че по-скоро ще се мине на варианта за отклоняване на част от капацитета на втората турска тръба за прекарване през България. Мисля, че и в ЕС изведнъж си дадоха сметка, защото много добре знаем, че причината България да се откаже от проекта „Южен поток“ е ЕС, че да разчитат само на Ердоган и всичко това, което Русия дава като газ за Западна Европа, да зависи от настроението на една деликатна ситуация в съседната ни държава, не е най-добрият вариант. Сами си давате сметка, че е пълен абсурд българският министър-председател да отиде на разговори с Путин, без да информира Меркел и Юнкер. Мисля, че не бива да си играем на русофоби и русофили, а трябва да видим къде са българските интереси, защото виждате, че България може да бъде заобиколена“, казва още Петър Кънев.

Според него е нормално България да се извини за това, че е развалила един голям договор като този за „Южен поток” под влиянието на ЕС. Тогава обаче страната ни не тежала толкова много на европейската карта за разлика от днес.

Петър Кънев смята, че няма смисъл да се връщаме назад, а да гледаме напред и каква „ще бъде нашата игра” на фона на действията на американския президент Доналд Тръмп, който объркал изцяло света.

Бургаският депутат счита и за неудачни критиките на някои русофоби за посещенията на българските държавни ръководители в Русия. Той припомня, че тези дни германският канцлер Меркел и френският президент Макрон също са били в Руската федерация за срещи с Путин.

В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Уууу на кумуната
04.06.2018 20:26:00
0
0
До 8:

Това че си бил в Париж където е офиса на робитр не значи че си видял Франция тъпак.
Аз виждам Французите по целия свят и ходя в Франция постоянно. Не е така.
Ако си мислиш че Москва не е една кога чеченци и мангали, много се лъжеш. Там мюсюлманите са двойно повече.
8.
...4, 5, 6
04.06.2018 12:31:40
1
0
Не можем да очакваме развитие напред за страната ни с хора, мислещи като вас! Злобата не помага, само вреди! Европа е променена коренно, преди седмица бях в Париж...кочина е! Повече от 40% са имигрантите, спят в чували по улиците, мирише лошо, крадат се чантите на минувачите , грозни гледки навсякъде...! Мнооого сбъркана политика! СБЪРКАН модел! И нашите политици трябва да се водят от държавните интереси, а не да слугуват! Вижте Унгария, Австрия, Словения, Швейцария...Меркел, Макрон, Орбан...и те правят завой в политиката! А нашите медии НЕ отразяват реалностите, те също са слуги, има тежка цензура на информацията!
7.
Пурко
04.06.2018 10:10:51
1
2
Руснаците, много добре знаят, кой, какъв е. Те казаха : няма вече по-голям брат, няма братушки, няма прошка- има условия ! На думите на бб, че не са злопаметни, те отговарят : Ние,злото не го помним, ние го записваме. България, за тях, както и за,много, други страни, не е суверенна държава, защото е играела роля, на продажна проститутка. Сега ББ ще докаже ли, че това не е така, или ще се изплъзне от политиката, както Г......в?
6.
Истината
04.06.2018 05:22:14
2
2
Нито коментар за газовото робство вече 30 години ни продават петрол на по високи цени отколкото продават на Германия и Англия, ясно за да ни изкупят и елиминират. Защо ли?
Защото сме истината.
5.
пешев
04.06.2018 00:03:57
3
3
Казано честно,боли ме к.ра как приема Русия членството ни в НАТО.Сигурен съм,че Русия никога няма да достигне до такова ниво на технологии,икономика,богатство и интелигентност,че да бъде конкурентна на ЕС,НАТО или САШ.Единственото в което са що годе добри,това е дезинформацията,лъжите,изопзчаването на събитията.Това разбира се не е възможно да се случи ако в родината ни не живеят 20% полуидиоти,които сляпо вярват на руската пропаганда и лъжи.Всъщност Русия е една супер изостанала държава,където по думите на един мой гост-руснак с пълна сила се завръща феодализма.
4.
комунистически безродник
03.06.2018 23:24:25
5
11
"Русия приема спокойно членството ни в НАТО и ЕС, а ние се превъзбуждаме, че това ни разделя"

А, бе "другарю", а бе (хитър) Петре, а бе Кънев, ще цитирам главния герой от филма "Дзифт" - "Ти това, другарю, с гъза си ли го измисли?".
Вие българските комунисти сте уникален случай от медицинска гледна точка и който разкодира алгоритъма на перверзното ви мислене ще получи Нобелова награда за принос в психиатрията.
Истината е, че Русия винаги е била най-безжалостен и безскрупулен противник на България. Не че ние сме с нещо по-специални. Ние сме поредните. Другото име на Русия (за която вие комунягите блеете) е АГРЕСИЯ. И това, че е толкова голяма по територия (СССР беше още по-голям), само показва колко народи е поробила за да се разшири толкова. И тоя газ и петрол, който сега продава, за да се изхранва и да се въоръжава за поредното "освобождение", е откраднат от поробеното местно население (чукчи и др. по-слабо развити народи), които са много близки до американските индиянци, за чиято участ вие лицемерните комуняги проляхте реки от крокодилски сълзи. Русия винаги е била враг № 1 на България, пред който турци, гърци или сърби са доста назад в класацията. Всичките ни националреволюционери са били против Русия. Раковски казва - "Проклета Русия, да не попаднете в нейните железни нокти, З. Стоянов - "Руският камшик боли повече от турския" и пр. и пр. За вас българските комунисти нищо не значи това, че на 09.09.1944г. Русия (тогава СССР) както се казва "си намери махната" да ни окупира с цел болшевизация. Че нареди да избиете цвета на нацията, открадна държавния ни архив, златния резерв, че ни натика в комунистическото кално блато, за вас - българските комунисти, това нищо не означава.
"Другаре", сбъркани хорица сте вие, сбъркани и скверни...
3.
До №1 Спри се бре, не разпостранявай лъжи!
03.06.2018 23:13:17
7
3
БСП Орешарски спряха Южен поток, това за протокола! Борисов се извини от името на България, защото никой не го интересува какво е надробила и крала БСП! Никой не знае БСП дали съществува, знае се България от 1300 години!
2.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
03.06.2018 21:23:16
3
6
Така бат Петьо, овците бачкат за 2-3 лв на час и се кефят,а вашата работа става
1.
Българин
03.06.2018 20:50:03
6
10
Бойко Борисов предаде интересите ни,продавайки всички печеливши проекти,за да запази богатството си.Много отдавна американците в лицето на ЦРУ ракриха милиардите откраднати от Борисов и го принудиха да се откаже от Русия и да подари печеливши предприятия и природните ни богатства на американо-британски фирми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори