×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тези 10 неща са трудни за интелигентните хора


30 Май 2018, Сряда, 14:41 ч.

Щастието е рядкост сред извънредно умните хора


Коефициентът на интелигентност на Алберт Айнщайн е 170, на Стивън Хокинг е 160, на Аштън Къчър е 150, а на Натали Портман - 140. Изглежда, умните хора нямат проблеми и са наистина щастливи. Но както се оказа, щастието е рядкост сред извънредно умните хора, пише profit.bg. От Bright Side правят проучване защо интелигентните хора често се чувстват самотни, нещастни и изгубени.

Те са склонни да анализират прекалено много нещата

Хората с висок коефициент на интелигентност имат склонност непрекъснато да анализират събитията от живота си. С течение на времето това ги изчерпва, защото техните констатации често са изпълнени със страх и разочарование, а в главите им възникват истински дилеми. Писателят Робърт Табиби казва, че те трябва да се научат, че да се греши е човешко и че няма съвършени хора. Това, което трябва да се научим, е да си вземем поука и да продължим.

Твърде взискателни са към себе си и другите

Интелигентните хора ясно знаят какво искат. Често разглеждат света по идеалистичен начин и е трудно да се откажат от очакванията си. Това им пречи да получат удовлетворение от живота и да се чувстват щастливи, а реалността на света около тях често носи просто разочарование. В книгата си "Истинско щастие" Мартин Селигман, психолог в университета в Пенсилвания, призовава за ежедневно "упражнение на благодарност". Той съветва да не забравяте онези неща и събития, които ви карат да се чувствате благодарни. Това ще ви отвлече вниманието от негативните мисли и ще помогне да осъзнаете много други неща.

Липсва им топла и приятелска връзка

Всеки иска да има тясна връзка с някого. Но за интелигентните хора е много трудно да разговарят открито с някой, защото често са неразбрани. Те искат да говорят за важни и смислени събития и рядко са разбирани от другите. Според учените социализацията за хора с висок коефициент на интелигентност е преживяване, което често е по-болезнено от самотата. Опитайте се да преосмислите обкръжението си и да се отървете от хората, които ви изтласкват до "дъното". Търсете контакти с хора, чиято компания ви харесва. Ценете близките, които искрено ви обичат - това е най-добрият начин да се освободите от чувството за нещастие

Те страдат от психологически проблеми

Много научни трудове потвърждават, че интелектуалците често страдат от психични разстройства. Учените не можаха да намерят пряка зависимост, но е факт, че ги има. Навикът да правят постоянен анализ се отразява върху живота им и води до депресия. Решението? Помагайте на другите по-често, дори и на непознати. Изследванията показват, че хората, които подкрепят другите, изпитват чувство за вътрешна хармония повече, отколкото тези, които игнорират проблемите на други хора. Освен това е отлично извинение да се игнорират постоянните отражения и мрачните мисли.

Стремят се да отговорят на очакванията на другите

Академичните успехи на такива хора водят до още по-големи бъдещи очаквания от другите. Такова натоварване често се оказва непоносима тежест, особено за талантливи деца, които са лишени от детството рано. "Прекалената самокритика и безпокойството за това как изглеждаме в очите на другите ни пречат да живеем и да се забавляваме. Опитайте се да се отнасяте към ученето и работата като към игра: да се включите пълноценно в процеса и да се опитате да не се фокусирате в резултата", съветват психолози.

Те рядко взимат рационални решения

Както показва проучването, в ежедневието си интелектуалците правят толкова грешки, колкото всички останали. "Хората с по-високи средни коефициенти на интелигентност правят ирационални действия и са по-склонни към илюзии и разчитат на интуицията си", твърдят авторите на изследването. Ученът Игор Гросман от Университета във Ватерло предполага, че такива хора трябва да говорят за проблемите си в трето лице, за да се отдалечат емоционално, да намалят пристрастността си и да стигнат до по-мъдри изводи.

Те не винаги са успешни

Проучванията показват, че 85% от финансовото благосъстояние зависи от такива неща, като индивидуалност и способност за общуване и преговори. Носителят на Нобелова награда и психолог Даниел Канеман установи, че хората са по-склонни да правят бизнес с някого, когото харесват и на когото вярват, дори ако предлагат по-скъп продукт. Според учените, емоционалният, моралният и физическият интелект играят много по-голяма роля за постигането на финансов успех. Научете се да ги разработите за себе си. Емоционалната интелигентност се изразява в това колко добре можете да разберете вашите чувства и чувствата ви към другите. Моралното е как се отнасяте към вашите задължения, а тези на физическата интелигентност са как се грижите за тялото си (хранене, спорт, почивка и здраве).

Те изпитват повече стрес

Канадски учени стигнаха до заключението, че хората с висок коефициент на интелигентност възприемат простите ежедневни проблеми много по-различно. Те имат навика да мислят многократно за това, което се случва, включително негативните неща, което води до хроничен стрес. Според съветите на психолози, си струва да се научим как временно да забраним отрицателните чувства, когато срещнем много проблеми. Това ще ни помогне спокойно да анализираме ситуацията и да намерим нови начини да се измъкнем от трудностите.

Те са по-склонни да имат здравословни проблеми

Колкото по-интелигентни са хората, толкова по-късно лягат - това е заключението, до което стигат учените. Подобен режим е известно, че води до сърдечни заболявания. Освен това се оказа, че хората със силно развита интелигентност са склонни към алкохолизъм и пушене поради повишена тревожност. Мотивационният говорител, писател и бизнесмен Адам Джаксън съветва да научите как да се отпуснете. Опитайте се да организирате почивка и не забравяйте да си почивате ежедневно (пълен нощен сън) и дори да отделите време за нищоправене. Редовно правете и физически упражнения, които ви харесват най-много. По време на тези дейности тялото формира "хормони на радост", което подобрява настроението.

Те се чувстват по-комфортно сами

Интелигентните хора изпитват дискомфорт по време на чести контакти с приятели. Те са прекалено съсредоточени в постигането на своите цели и поради това лесно могат да се откажат от възможността да прекарват времето си във всяка компания. Ако се чувствате добре сами, е чудесно, но не трябва да се изолирате от другите. Психолозите са доказали, че хората, които нарочно намират време за своите близки, се чувстват много по-щастливи в края на живота си. Важно е да споделите своя опит и радост - самият процес на комуникация е важен. Помислете как да направите взаимодействието интересно и за вас.

В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори